PARTNER SERWISU
ljcnooke
19 20 21 22 23
comtrader
23
Wpisów: 279
Wysłane: 6 maja 2023 17:38:39 przy kursie: 2,27 zł
krewa napisał(a):
comtrader napisał(a):

Mnie osobiście nie przeszkadza niemal samotne kupowanie - wręcz przeciwnie!
Nieraz mi się to już zdarzało (np. ImmoEast poniżej 1 zł).

Wiesz, że są na tym forum ludzie, którzy pamiętają tamte czasy? Tam nie było możliwości samotnego kupowania a w strefie groszówek ten walor spędził niecałe dwie sesje.

Tak więc była możliwość.
Kupowałem ImmoEast grubo poniżej 1 zł - w samym dołku w okolicach osiemdziesięciu kilku groszy... większość skromnego obrotu w Polsce to byłem ja - w Wiedniu obroty były wówczas wyższe.
I opisywałem to wnikliwie na prężnie wówczas funkcjonującym forum Parkietu - wciąż są na to dowody w archiwach.
Sporo też pracowałem nad tą spółką - pamiętam "analizę" pani Popowej z Wood&Company wyceniającą spółkę na 0 Euro... pamiętam swoje zapytanie o uzasadnienie takiej wyceny... i pamiętam odpowiedź Wooda... że ta pani dzień po wydaniu tej rekomendacji już u nich nie pracuje! Boo hoo!
Długo po tym byłem jeszcze akcjonariuszem Immo... ale nie tak długo by maksymalny zysk z inwestycji wycisnąć... coś koło 12 zł mnie wyleszczyło.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 6 maja 2023 17:52:20 przy kursie: 2,27 zł
Czyli większość z tych 2,5 mln obrotu na dolnym ekstremum wygenerowałeś sam? Liar

comtrader
23
Wysłane: 6 maja 2023 18:08:46 przy kursie: 2,27 zł
lucznik napisał(a):
"
Niedowartościowane akcje można trzymać jeszcze dla wzrostu ich kursu - nie tylko dla dywidendy "
moja trauma jak powiadasz wywaliła te akcje z portfela niemal dekadę temu w jakimś mega dołku ale od tego czasu kurs nie jest nic wyższy wręcz odwrotnie

Rozumiem.
Tą traumę widać w Twoich wypowiedziach...
Natomiast weź pod uwagę, że byłeś wtedy świadkiem walki o spółkę pomiędzy wspólnikami prezesem Zarządu Mroczką i Przewodniczącym Rady Nadzorczej Bartnickim i że wszystkie chwyty były wtedy dozwolone...
Nie chcę tu wnikać w szczegóły...

Dziś sytuacja zarówno w spółce jak i w jej akcjonariacie jest inna... Jan Mroczka może sobie poczynać już bez żadnych obaw o kontrolę.
On już też w ostatnich latach przetestował akcjonariat - było nawet 0,70 zł (w dołku pandemicznym) było 1,20 zł, a i całkiem niedawno było 1,40 - 1,50 zł...
Czy to dawało efekt?
Tak - dawało... wielu akcjonariuszy się wykruszyło!
Czy on na tym skorzystał?
No... to już niekoniecznie, a z pewnością nie do końca on korzystał w tych niskich ekstremach cenowych.
Ale on ma inną pozycję - jego drobne nie interesują...

comtrader
23
Wysłane: 6 maja 2023 18:21:11 przy kursie: 2,27 zł
krewa napisał(a):
Czyli większość z tych 2,5 mln obrotu na dolnym ekstremum wygenerowałeś sam? Liar

Rozumiem, że Ty wciąż o ImmoEast...
Nie... jeśli taki był obrót (ja już nie pamiętam) to absolutnie nie ja byłem większością. Pamiętam tylko ze szczegółami, że najniższe zakupy w Warszawie były moje. Ale to tylko na kilkaset tys. zł. ...

Jeśli chcesz ustalić historyczne szczegóły, to polecam Ci lekturę archiwum forum Parkietu.
Wiem, że jeszcze niedawno bez problemu można było przeczytać wpisy z tamtego okresu.
I pamiętam, że wątek Immo na Parkiecie moderował człowiek o nicku Agieh lub Agiech - równy gość, co było widoczne szczególnie w późniejszym okresie.
Dzięki niemu trolling negatywny na Parkiecie nie istniał i mogłem skupić się tylko na swoich ustaleniach fundamentalnych...
Już wtedy używałem obecnego nicku comtrader... nicku, który na Bankierze obecnie jest słowem zakazanym.
Edytowany: 6 maja 2023 18:29

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 6 maja 2023 19:34:36 przy kursie: 2,27 zł
Wiesz co, historyczne szczegóły to ja mogę ustalić w arkuszu i właśnie to uczyniłem. Pamiętam IEA z tamtego okresu, to nie był walor, który można było samotnie zbierać, w listopadzie 2008 to nadawało się do DT - zadowalająca płynność i ponadprzeciętna zmienność. Przykładowo, w okresie 12/11/2008-18/11/2008 średni dzienny wolumen wynosił 3,6 mln akcji a średnie obroty 4,6 mln zł. Stąd moje zdziwienie, gdy napisałeś o samotnym zbieraniu. Tylko tyle.

comtrader
23
Wysłane: 6 maja 2023 21:16:09 przy kursie: 2,27 zł
krewa napisał(a):
Wiesz co, historyczne szczegóły to ja mogę ustalić w arkuszu i właśnie to uczyniłem. Pamiętam IEA z tamtego okresu, to nie był walor, który można było samotnie zbierać, w listopadzie 2008 to nadawało się do DT - zadowalająca płynność i ponadprzeciętna zmienność. Przykładowo, w okresie 12/11/2008-18/11/2008 średni dzienny wolumen wynosił 3,6 mln akcji a średnie obroty 4,6 mln zł. Stąd moje zdziwienie, gdy napisałeś o samotnym zbieraniu. Tylko tyle.

Ja nie posiłkuję się arkuszami, a tylko własną pamięcią...
Immo to był mój powrót na GPW po pierwszej mojej i jej (od czasów powstania GPW) kilkuletniej przerwie.
Ze 4 miesiące przyglądałem się spadającemu kursowi... była bessa - szczególnie widoczna na wszystkich spółkach związanych z nieruchomościami...
Wiem po ile kupiłem - to był strzał w dziesiątkę!
I wiem po ile sprzedałem - i to już niestety nie był już tego typu strzał...
Ale... oby tak zawsze i w takim czasokresie.

Wiele osób mnie pamięta z tamtego czasu, choć pisałem tylko na forum Parkietu.
Nawet dziś na tym ścieku, którym jest Bankier od czasu do czasu ktoś pyta czy jestem tamtym comtraderem.
Jestem.
Z tym, że na Bankierze od paru miesięcy ten człon odebranego mi nicku jest słowem zakazanym - sam możesz sprawdzić.
Owszem... może przesadziłem z tym samotnym zbieraniem... ktoś jeszcze wtedy kupował, ale nie były to zbyt znaczące ilości. Zresztą... jakie to ma znaczenie? Ktoś kto kupował wtedy po 1 zł, czy nawet 1,20 zł i wytrzymał w perspektywie kilku miesięcy był szczęściarzem, bo wówczas nie było lepszej unwestycji na całej GPW...

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 6 maja 2023 22:57:51 przy kursie: 2,27 zł
comtrader napisał(a):

Spółka ma przyzwoite środki na koncie (po 2022 roku bodajże ok. 24 mln zł), dodatkowo zasilone obecnie kasą ze sprzedaży Opola (póki co ok +5 mln zł) i dywidendą (+14,5 mln zł) z Popowic. Jest też świeżo blisko 30 mln zł pożyczki od Monnari na zakup gruntu... przy czym wciąż nic nie wiemy o celu wydatkowaniu tych środków.
Dodatkowo warto zauważyć, że niezależnie od tego co wypisują wszelkiej maści najemne trolle wskaźnik wiarygodności kredytowej wzrósł w ostatnim czasie do poziomu A, więc problemu z finansowaniem w razie potrzeby nie powinno być.

Chyba trochę za dużo ode mnie oczekujesz - nie jestem członkiem ani Zarządu ani Rady Nadzorczej spółki, w ogóle nie jestem tam zatrudniony.
Poza tym... naprawdę Piotrków Tryb., czy przyszły park handlowy w Chojnicach to nie są aktywa na których jakoś wybitnie skupiam uwagę - no może w przypadku Chojnic trochę mnie zastanawia po co Rank Progress zamierza wybudować obiekt konkurencyjny do własnego już istniejącego czyli dość dużej przecież Bramy Pomorza w Chojnicach. Think
I tu oczywiście mam swoje teorie spiskowe... Angel

Moim zdaniem zaczną od inwestycji w Piotrkowie Trybunalskim bo tam mają już zawarte prelease z tego co czytam. Reszta inwestycji może się wydarzy jak coś sprzedadzą. Olsztyn zdaje się musi poczekać, bo popyt na mieszkania jest mizerny jak wiesz.

Chojnice. Nie znam tematu, ale to może być zwykła rozbudowa jeżeli jest popyt na powierzchnie i ograniczenie konkurencji, jeżeli liczba lokalizacji jest ograniczona w tej lokalizacji. Potem można sprzedać obie nieruchomości w pakiecie.

Ile lat ma prezes? Może się zmęczy i sprzeda swoje udziały. Teraz mi to wygląda na inwestycje na zakopanie i zapomnienie.

Nie oczekuje dużo. Interesujesz się spółka to znaczy, że wiesz jaki mają potencjał do finansowy i ile czasu zajmuje im realizacja inwestycji.

Ja na ich miejscu sprzedałbym jakiś projekt gotowy do realizacji, a za pozyskane środki zrealizował inny projekt. 24 mln zł to nie jest dużo w tym biznesie. Poza tym spółka ma już trochę kredytów i pożyczek tj. ca 265 mln zł na 31.12.2022 r. To nie pomaga.
Edytowany: 6 maja 2023 23:10

comtrader
23
Wysłane: 6 maja 2023 23:20:24 przy kursie: 2,27 zł
Zgoda.
Piotrków to temat, który można rozwijać na spokojnie własnymi siłami.

Popyt na mieszkania jest mizerny ale na dziś, bo zdolność kredytowa przy obecnych stopach % u większości chętnych bardzo mocno kuleje.
Ale co się wydarzy, gdy wdrożony zostanie któryś z obiecanych pomocowych programów mieszkaniowych?

Co do Chojnic to przyznam się, że nie wiem jaki tam jest układ. Postaram się nadrobić niedostatki wiedzy w nadchodzącym tygodniu.

Prezes Jan to rocznik 1966 - 57 lat będzie miał w tym roku.
Może i się zmęczy... ale tylko gdy dostanie zadowalającą propozycję. A trzeba przyznać, że czym handlować ma! I coraz mocniej buduje wartość aktywów - niekoniecznie póki co uwzględniając to w bieżącej wycenie bilansowej...
Edytowany: 7 maja 2023 08:05

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 7 maja 2023 07:53:02 przy kursie: 2,27 zł
Dzięki. Widzę że ma sporo czasu do emerytury.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 7 maja 2023 10:06:52 przy kursie: 2,27 zł
comtrader napisał(a):

Owszem... może przesadziłem z tym samotnym zbieraniem... ktoś jeszcze wtedy kupował, ale nie były to zbyt znaczące ilości. Zresztą... jakie to ma znaczenie?

W mojej ocenie ma to istotne znaczenie - w 2008 IEA był grany, rynek dostrzegł mocno przeceniony walor. Gracze dokonywali średnio powyżej 1200 transakcji w ciągu krótszej sesji, obrót liczony był w mln zł. Wiesz ile transakcji zawierano na RNK w kwietniu? Średnio 36. Więc ani opowieści o samotnym zbieraniu, ani pisanie o nieznaczących ilościach nie mają odzwierciedlenia w faktach. I paralela z RNK jest nadużyciem.

comtrader
23
Wysłane: 7 maja 2023 14:55:48 przy kursie: 2,27 zł
krewa napisał(a):
comtrader napisał(a):

Owszem... może przesadziłem z tym samotnym zbieraniem... ktoś jeszcze wtedy kupował, ale nie były to zbyt znaczące ilości. Zresztą... jakie to ma znaczenie?

W mojej ocenie ma to istotne znaczenie - w 2008 IEA był grany, rynek dostrzegł mocno przeceniony walor. Gracze dokonywali średnio powyżej 1200 transakcji w ciągu krótszej sesji, obrót liczony był w mln zł. Wiesz ile transakcji zawierano na RNK w kwietniu? Średnio 36. Więc ani opowieści o samotnym zbieraniu, ani pisanie o nieznaczących ilościach nie mają odzwierciedlenia w faktach. I paralela z RNK jest nadużyciem.

Hmm...
Podczas spadku kursu ImmoEastu w listopadzie 2008 roku dzienne wolumeny czasem nie przekraczały 250.000 akcji... by w samym dołku we czwartek 13 listopada osiągnąć 0,88 zł przy wolumenie 2.475.941 sztuk.
A we wrześniu 2008 r. znajdziesz sesje z wolumenami po... kilkaset sztuk!
Poważniejszy wzrost wolumenów to dopiero grudzień 2008 i styczeń 2009 r. i znacznie wyższe ceny.

Maksymalny kurs w samym dołku (tegoż 13 listopada) wyniósł 1,29 zł, ale zamknięcie było na minimum, czyli 0,88 zł. Twierdzisz, że ok. 2,5 mln zł dziennego obrotu to dużo przy przy tak wielkiej firmie notowanej na 2-ch parkietach w Warszawie i w Wiedniu?
Znasz kogoś kto kupił w okolicach 0,90 zł ?
A może Ty kupiłeś?
Bo ja tak - niezależnie od Twoich zarzutów, że piszę nieprawdę!
Na zakupy w okolicach minimum szansa jeszcze była na następnej sesji, gdy minimum było na 0,92 zł...

A wiesz dlaczego w Wiedniu w samym dołku mocno skoczył wolumen?
Tam można było kupić sporo i to przeliczeniowo jeszcze taniej...
Warszawa tego ruchu nawet nie zdążyła wtedy odwzorować.
Wiesz?

Polecam lekturę archiwum forum Parkietu - tam wszystko codziennie opisywałem...

To Ty napisałeś o paraleli z RNK - nie ja.
Pewnie, że są podobieństwa... branża, skala niedowartościowania.
Ale są też oczywiste różnice - choćby ta, że kurs Immo spadł bardzo gwałtownie, a kurs Ranka z kursu kilkanaście zł schodził latami.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 7 maja 2023 15:15:38 przy kursie: 2,27 zł
comtrader napisał(a):
Twierdzisz, że ok. 2,5 mln zł dziennego obrotu to dużo przy przy tak wielkiej firmie notowanej na 2-ch parkietach w Warszawie i w Wiedniu?

Twierdzę, że jest to wystarczająco duży wolumen, byś nie karmił nas opowieściami jak ta poniżej:
comtrader napisał(a):

comtrader
23
Wysłane: 8 maja 2023 09:09:44 przy kursie: 2,28 zł
krewa napisał(a):
comtrader napisał(a):
Twierdzisz, że ok. 2,5 mln zł dziennego obrotu to dużo przy przy tak wielkiej firmie notowanej na 2-ch parkietach w Warszawie i w Wiedniu?

Twierdzę, że jest to wystarczająco duży wolumen, byś nie karmił nas opowieściami jak ta poniżej:
comtrader napisał(a):

A ja twierdzę, że wtedy wolumen rzędu niepełnych 2,5 mln akcji dotyczył całej dość rozległej świecy dziennej o zasięgu od 1,29 zł do 0,88 zł, i że w Warszawie w okolicach 0,90 zł wolumen był naprawdę niewielki.
Co prawda na Immo inna sytuacja miała miejsce w Wiedniu, bo tam w samym dołku rzeczywiście wystrzelił wolumen - podaż pochodziła od funduszy indeksowych, które zostały zmuszone do aktualizacji swoich pozycji po wyrzuceniu ImmoEastu z indeksu austriackich nieruchomości.

Nie do końca wiem też o czym i po co ta dyskusja.
Nie rozumiem dlaczego znany członek supportu technicznego SW tyle czasu mi poświęca nie dyskutując przecież o meritum tego wątku, czyli o Rank Progressie...

Swoim wywodem chciałem tylko rzucić tezę, że często przed gwałtownymi wzrostami kursu wcale nie ma wybitnych wolumenów i nikt "w dzwony nie bije". Na samym Rank Progressie przykładem może być chociażby sytuacja z pierwszej połowy stycznia b. r.
A szerzej... wiele spółek przechodziło męczące niemal bezwolumenowe konsolidacje na niskich poziomach kursu, by nagle wystrzelić - przykłady można by mnożyć, ale wspomnę choćby Asbis do jesieni 2020 roku.
To wcale nie jest tak, że w łatwy i prosty sposób można wyczuć właściwy moment i zwykle to właśnie spory wzrost kursu sam w sobie generuje zainteresowanie daną spółką i dopiero przy nim zaczynają pojawiać się większe wolumeny.
Edytowany: 8 maja 2023 09:12

comtrader
23
Wysłane: 8 maja 2023 13:24:05 przy kursie: 2,28 zł
Po raporcie za 2022 r. wartość księgowa 1 akcji to 12,62 zł.

Mamy wzrost wartości AKTYWÓW netto (do blisko 858 mln zł)
przy jednoczesnym spadku ZOBOWIĄZAŃ ogółem (ponad 388 mln),
co dało wzrost KAPITAŁU WŁASNEGO do blisko 470 mln zł
- t.j. +30 mln r/r i + ponad +7 mln w samym IV kwartale 2022 r.

Oczywiście żadne to wodotryski, ale pamiętajmy, że:
1) stało się to w niesprzyjającym okresie IV kwartału podczas którego EURO w ciągu tylko 3 miesięcy spadło aż o 3,6%, co przełożyło się na papierowy odpis wartości nieruchomości inwestycyjnych, których wartość wyrażona jest w EURO i przeliczana na PLN.
2) nic wielkiego w tym okresie się nie działo - brak znaczących transakcji na aktywach.
3) żadne z trzymanych w ZAPASACH aktywów, podejrzewanych o znaczące bilansowe niedoszacowanie nie zostało póki co urealnione w swej księgowej wycenie, co powoduje, że pozytywny efekt takiego ruchu przerolował się na przyszłość.

com

the special one
35
Wpisów: 104
Wysłane: 8 maja 2023 16:37:37 przy kursie: 2,28 zł
@com,
ja dobrze widzę, że zobowiązania spadły z 388 mln do 388 mln czy coś mi się pokićkało?

comtrader
23
Wysłane: 8 maja 2023 17:50:16 przy kursie: 2,28 zł
the special one napisał(a):
@com,
ja dobrze widzę, że zobowiązania spadły z 388 mln do 388 mln czy coś mi się pokićkało?

Spadły z 388,707 mln na koniec 2021 roku do 388,369 mln na koniec 2022 roku - czyli r/r spadek jest rzeczywiście nikły.
Natomiast w samym IV-tym kwartale 2022 spadły z wartości 391,245 mln, czyli o blisko 3 mln.

Pamiętajmy, że ZOBOWIĄZANIA te są w dominującej wartości DŁUGOTERMINOWE i trudno spodziewać się ich gwałtownego spadku, przy braku wymaganej zapadalności.

Ja w ogóle nie lubię dyskutować o ZOBOWIĄZANIACH samych w sobie - przy braku odniesienia ich wartości do wartości AKTYWÓW NETTO i ich równoległych zmian.
A w temacie ZOBOWIĄZAŃ i to już nie oderwanych od innych wielkości warto zwrócić uwagę na fakt, że po raporcie za 2022 r. wskaźnik Altmana (Z"-score) wzrósł do 6,82 co daje spółce wysoką i bezpieczną kat. A !
Tak wysoko wskaźnik wiarygodności kredytowej Ranka bodajże nigdy jeszcze nie był!

com

Edytowany: 8 maja 2023 18:03

comtrader
23
Wysłane: 13 maja 2023 02:29:33 przy kursie: 2,29 zł
Hmm....
Parę dni upłynęło, a forum... jakby się cofnęło - czy to moje wrażenie tylko? icon_biggrin

Moderator:
...

Rozumiem też parę innych rzeczy... że:
Biznes is biznes...
Pieniądz lubi ciszę...
i wszyscy powinniśmy udawać, że nie widzimy rzeczy oczywistych... jeśli tylko sami możemy na tym coś ugrać.

Dlatego napiszę ogólnikowo - chociaż uwielbiam swoje tezy popierać liczbami:

Mamy w spółce kilka ważnych wydarzeń, z których pierwsze 16 maja (sprawa sądowa), potem 25 maja raport za 1Q2023 dość interesujący jeśli uwzględnimy nie do końca oczywisty moment wpłynięcia zaliczki na poczet dywidendy (+14,5 mln zł) z wrocławskich Popowic.
No i w tych najbliższych dniach też ogłoszenie o zwołaniu ZWZA - też ciekawe, bo trochę takie niezwyczajno- zwyczajne będzie to Walne, gdyż trzeba klepnąć uchwałę o wchłonięciu przez matkę 3 spółek córek (w tym spółki celowej dla osiedla mieszkaniowego na olsztyńskich Jarotach) - patrz ostatnie wymagane prawem ogłoszenie o zamiarze połączenia (ESPI z dziś).

comtrader

Edytowany: 13 maja 2023 08:11

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 13 maja 2023 07:17:50 przy kursie: 2,29 zł
Piszesz o dywidendzie z Popowice i inwestycjach jakie ma zrobić spółka. Moim zdaniem dywidendy dla akcjonariuszy nie będzie.

Prezes ma sporą pensje. Żyje wygodnie.

comtrader
23
Wysłane: 13 maja 2023 09:14:05 przy kursie: 2,29 zł
1ketjoW napisał(a):
Piszesz o dywidendzie z Popowice i inwestycjach jakie ma zrobić spółka. Moim zdaniem dywidendy dla akcjonariuszy nie będzie.

Prezes ma sporą pensje. Żyje wygodnie.

Czy ja twierdzę, że będzie?
Nie będzie, bo być na razie nie może ze względów oczywistych.
Być może dopiero ruchy związane z ostatnim ESPI dywidendę w ogóle umożliwią.

A powyżej piszę przecież o wyniku netto spółki i +14,5 mln zł dywidendy, którą Rank Progress już otrzymał ze spółki Port Popowice i jej wpływie na wynik I-go kwartału 2023 bądź dopiero 2-go kwartału 2023...

comtrader
23
Wysłane: 13 maja 2023 09:41:38 przy kursie: 2,29 zł
comtrader napisał(a):
Hmm....
Parę dni upłynęło, a forum... jakby się cofnęło - czy to moje wrażenie tylko? icon_biggrin

Moderator:
...

Rozumiem też parę innych rzeczy... że:
Biznes is biznes...
Pieniądz lubi ciszę...
i wszyscy powinniśmy udawać, że nie widzimy rzeczy oczywistych... jeśli tylko sami możemy na tym coś ugrać.

Dlatego napiszę ogólnikowo - chociaż uwielbiam swoje tezy popierać liczbami:

Mamy w spółce kilka ważnych wydarzeń, z których pierwsze 16 maja (sprawa sądowa), potem 25 maja raport za 1Q2023 dość interesujący jeśli uwzględnimy nie do końca oczywisty moment wpłynięcia zaliczki na poczet dywidendy (+14,5 mln zł) z wrocławskich Popowic.
No i w tych najbliższych dniach też ogłoszenie o zwołaniu ZWZA - też ciekawe, bo trochę takie niezwyczajno- zwyczajne będzie to Walne, gdyż trzeba klepnąć uchwałę o wchłonięciu przez matkę 3 spółek córek (w tym spółki celowej dla osiedla mieszkaniowego na olsztyńskich Jarotach) - patrz ostatnie wymagane prawem ogłoszenie o zamiarze połączenia (ESPI z dziś).

comtrader

Moderatorze... tak bez złośliwości... naprawdę pomimo usilnego studiowania dokumentu źródłowego nie rozumiem, który punkt regulaminu SW naruszał wycięty przez Ciebie akapit?

Bez pierwszej wyciętej części tekst z akapitu drugiego brzmi jak smutne przesłanie... nie ode mnie, a dla mnie.

Od ponad pół roku wszystkie swoje posty zamieszczane na publicznych forach dyskusyjnych kopiuję i archiwizuję, ale przyznam się, że nie sądziłem iż będzie to konieczne w odniesieniu do tekstów zamieszczanych na Stock Watchu...
I tak sobie czytam ten usunięty akapit i myślę, co z nim jest nie tak...

Pozdrawiam

comtrader

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

19 20 21 22 23

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,994 sek.

fvyxakmx
qmtxrjmt
pgcwfcye
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dddldpvx
regdyuyw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat