Minęły już ponad dwa miesiące od ostatniego wpisu w portfelu. Jest to inwestycja długoterminowa i jakiś szczególnych ruchów nie robię jednak warty odnotowania jest jest fakt iż inwestycje zaczynają odrabiać po dość dużych stratach bo przypomnę iż na CD Projekcie strata wynosiła 20 listopada ubiegłego roku już -39% !! a w tym samym czasie na KBJ-ocie -43,79% !!
Ktoś by powiedział dlaczego nie zastosowałeś stop lossów ? Przecież mogłeś ciąć stratę i poprostu odkupić taniej. Faktycznie mogłem aczkolwiek nigdy człowiek tak na prawdę nie ma pewności czy to juz koniec spadków ? Czy to już czas aby odkupić ?
Są to inwestycje na długi termin a ponieważ obie bardzo dobrze rokują jestem cały czas niezmiennie przekonany o poprawności tych inwestycji. Pisałem zresztą o tym podumowujac zeszły rok w styczniu
-"W portfelu na bieżący rok przeszły akcje CD Projektu i KBJ. Obie pozycje mam na dość dużych minusach jednakże nadal wierzę że jeszcze na tych pozycjach zarobię i jestem o nie spokojny."
Poza tym pokazywana strata jest stratą wirtualną bo zeszły rok zakończyłem na zakończonych pozycjach niewielkim ale zawsze to plusie :)
Na dany moment portfel prezentuje się następująco:
AKCJE:
CD PROJEKT(61,51%)=
- 8,99%KBJ(35,43%)=
- 24,35%FUNDUSZE:
INVESTOR NOWYCH TECHNOLOGII(0,98%)=
- 4,70%PKO PAPIERÓW DŁUŻNYCH USD(1,04%)=
+ 0,78%UNI OSZCZĘDNOŚCIOWY(1,03%)=
+ 0,23%Cytat:Business and business every day :)