kącik AmiBroker - Warsztat - Forum StockWatch.pl
AD.bx ad0a2
StockWatch.pl
AD.bx ad0b
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2 3 4 5 6 7

kącik AmiBroker

hiddenlucas
Dołączył: 2013-11-09
Wpisów: 6
Wysłane: 17 listopada 2013 11:33:03
Nic spektakularnego ;) Ciągle coś tu zmieniam i szukam złotego środka.

Kod:

a = 2*ATR(15);
b = ref(HHV((Low-a),15),-1);
x = Cross(b,Low);

PlotShapes(shapeDownArrow*x,colorOrange, 0, H, -15);
Plot(b,"StopL",colorOrange);


a tak to u mnie wygląda


kliknij, aby powiększyć


Jakieś sugestie? ;)
Edytowany: 17 listopada 2013 11:33

rottor
Dołączył: 2011-05-17
Wpisów: 141
Wysłane: 17 listopada 2013 13:38:41
a teraz nie wyświetla sie na głównym ?

hiddenlucas
Dołączył: 2013-11-09
Wpisów: 6
Wysłane: 17 listopada 2013 14:10:06
wyświetla, przez zakładkę Charts wszystko działa dobrze + wkleiłem co nabazgrałem tak jak cyzo pisał.


cyzo
Grupa: SubskrybentP1
Dołączył: 2009-06-17
Wpisów: 711
Wysłane: 17 listopada 2013 14:55:48
Hmmm....napisałeś, że przeciąganie nie działa.rozumiem, że jednak działa?

hiddenlucas
Dołączył: 2013-11-09
Wpisów: 6
Wysłane: 17 listopada 2013 15:11:17
jak wejdę w Charts i klikne ppm -> overlay to działa i to mnie satysfakcjonuje, a przeciąganie nie działa, czy to z okienka charts czy przeciągając bezpośrednio z folderu.

rottor
Dołączył: 2011-05-17
Wpisów: 141
Wysłane: 17 listopada 2013 15:17:44
może dlatego że masz Mac-a

hiddenlucas
Dołączył: 2013-11-09
Wpisów: 6
Wysłane: 17 listopada 2013 15:36:30
nie wykluczam, zresztą mój problem już rozwiązany został  w pierwszym poście napisanym przez cyzo. Nie zależy mi bardzo na tym przeciąganiu, ważne, że inną metodą mogę wyświetlić formułe. Niestety na OS X nie działa ami zbyt idealnie i mam to na uwadze.

del
Dołączył: 2013-11-19
Wpisów: 3
Wysłane: 19 listopada 2013 12:08:59
Czy istnieje miejsce z którego można bezpłatnie pobierać codzienne notowania polskich funduszy inwestycyjnych? Chodzi mi o bazy, które można by szybko dołączyć do amibrokera. Do tej pory korzystałem z danych z bossa.pl ale nie ma tam wszystkich, a jedynie wybrane TFI.

rottor
Dołączył: 2011-05-17
Wpisów: 141
Wysłane: 19 listopada 2013 16:27:15
na stooq-u są takie dane, możesz użyć np. pluginu stooq, link jest w mojej stopce

del
Dołączył: 2013-11-19
Wpisów: 3
Wysłane: 19 listopada 2013 17:42:54
Hmm...
Albo zadałem nieprecyzyjne pytanie albo błąd wynika z mojej niewiedzy (jestem całkowicie zielony w kwestii inwestowania).

Chodzi mi nie o notowania TFI na giełdzie a wyniki danych funduszy, np. coś takiego jak www.analizy.pl/fundusze/fundus...

Na stooq nie widzę notowań funduszy, więc i Twój plugin zapewne nie jest w stanie ich ściagnąć. Zgadza się?


rottor
Dołączył: 2011-05-17
Wpisów: 141
Wysłane: 19 listopada 2013 18:59:43
stooq.com/q/?s=alak.tfi&c=...

to nie są notowania funduszy, tylko właśnie wartości jednostek, czy o to chodzi ?

del
Dołączył: 2013-11-19
Wpisów: 3
Wysłane: 19 listopada 2013 19:35:09
Faktycznie. Niestety na stooq nie ma tych funduszy, których mi brakuje. Dzięki mimo wszystko :)

Gdyby ktoś miał namiar na inne miejsce, z którego można pobierać notowania funduszy polskich byłbym wdzięczny.

farnick
Dołączył: 2010-09-19
Wpisów: 163
Wysłane: 20 listopada 2013 16:57:40
rottor napisał(a):
na stooq-u są takie dane, możesz użyć np. pluginu stooq, link jest w mojej stopce


Rottor czy Twój plugin działa na 64-ro bitowej wersji Amibrokera? Wgrałem plugin ale nie widzę go na liście pluginów. Mam wersję Amibrokera 5.60.3 Professional 64-bit.

Pozdrawiam
..............................................................................................
Mechaniczny System Transakcyjny 1 - portfel, wynik systemu w grze giełdowej
Mechaniczny System Transakcyjny 2 - portfel, wynik systemu w grze giełdowej

Mądrości różne:
1.Akcje nie kosztują tyle ile są warte, tylko tyle ile ludzie myślą, że są warte.
2.Ewolucja gracza giełdowego:
-- nieświadoma niekompetencja (nie wiem, że nie wiem),
-- świadoma niekompetencja (wiem, że nie wiem),
-- ciężka praca,
-- świadoma kompetencja (wiem, że wiem)
-- nieświadoma kompetencja (jestem już tak dobry że ... nawet nie wiem, że wiem)

rottor
Dołączył: 2011-05-17
Wpisów: 141
Wysłane: 20 listopada 2013 17:39:03
farnick - w tej chwili jest tylko wersja 32bitowa

farnick
Dołączył: 2010-09-19
Wpisów: 163
Wysłane: 20 listopada 2013 19:49:09
:( szkoda bo to świetna rzecz, codzienne wczytywanie notowań ze stooq jest trochę denerwujące
..............................................................................................
Mechaniczny System Transakcyjny 1 - portfel, wynik systemu w grze giełdowej
Mechaniczny System Transakcyjny 2 - portfel, wynik systemu w grze giełdowej

Mądrości różne:
1.Akcje nie kosztują tyle ile są warte, tylko tyle ile ludzie myślą, że są warte.
2.Ewolucja gracza giełdowego:
-- nieświadoma niekompetencja (nie wiem, że nie wiem),
-- świadoma niekompetencja (wiem, że nie wiem),
-- ciężka praca,
-- świadoma kompetencja (wiem, że wiem)
-- nieświadoma kompetencja (jestem już tak dobry że ... nawet nie wiem, że wiem)
Edytowany: 20 listopada 2013 19:49

Lukasz Konopko
Grupa: Bus Driver, SubskrybentP1, Zespół StockWatch.pl
Dołączył: 2011-06-22
Wpisów: 463
Wysłane: 10 stycznia 2014 15:27:04
Witam
Może banalne pytanie, ale jak zaimportować hurtowo dane dotyczące spółek z GPW. Korzystam z pluginu Statica i wszystko działa tak jak powinno, ale każdą spółkę, czy indeks muszę dodawać pojedynczo. Chciałbym ściągnąć sobie hurtem symbole,np listę spółek z sWIG80. Chyba jest opcja, żebym nie wpisywał "z palca" 80 tickerów.
Z góry dziękuję za pomoc

cyzo
Grupa: SubskrybentP1
Dołączył: 2009-06-17
Wpisów: 711
Wysłane: 11 stycznia 2014 11:45:40
Tym oto narzędziem:
DOPISYWACZ

lub tym:

POBIERACZ GPW

Ten drugi - jeżeli dobrze zrozumiałem - importuje Watchlisty z gotowym podziałem na poszczególne indeksy. Albo źle zrozumiałem, albo nie wiem jak to zrobić bo mi pobiera po prostu całą listę tickerów ze wszystkich indeksów GPW.

Pzdr.,

Edit: Również chętnie się dowiem, jaki jest (mechaniczny) sposób na poukładanie spółek wg. indeksów.
Czy można zaimportować obcą Watchlistę od innego użytkownika?
Kto ma gotowe i się podzieli? :) king
Edytowany: 11 stycznia 2014 11:49

jundymek
Dołączył: 2014-04-27
Wpisów: 7
Wysłane: 11 maja 2014 22:45:27
W jaki sposób ustawić warunek sprzedaży "Cena 3 dni z rzędu < MA"? Zapewne jest to banalne, ale nie mam pojęcia jak to ustawić. Dzięki za pomoc.

del-15022018v11
Dołączył: 2014-07-15
Wpisów: 2
Wysłane: 15 lipca 2014 18:23:26
Witam, Pisząc system w Ami napotkałem problem rozbieżności danych zwracanych w kolumnach eksploracji. Krok po kroku doszedłem co jest nie tak, lecz nie widzę powodu dla którego się tak dzieje. Badając MA tygodniowe otrzymuje inne wyniki niż są one na wykresie. Jeśli ktoś z was może przetestować to u siebie będę wdzięczny za pomoc. Część formuły która nie działa to:

TimeFrameSet (inWeekly);
MA_tygodniowa = MA(C,130);
tygodniowy_trend = MA_tygodniowa > Ref(MA_tygodniowa,-1);
TimeFrameRestore();

madzienna = MA(C,130);
dziennytrend = madzienna > Ref(madzienna, -1);

Filter = tygodniowy_trend AND dziennytrend;

AddColumn (MA_tygodniowa, "trend");
AddColumn (Ref(MA_tygodniowa,-1), "dzien-1");
AddColumn (madzienna, "Dzienna");
AddColumn (Ref(madzienna, -1), "Dzienna-1");
Plot( MA_tygodniowa, "WeeklyMA", colorBlue );


Rysowanie jest zgodne z MA standardową z Ami, lecz wyniki w kolumnach mają rozbieżność kilkukrotnie większą. Proszę o podanie czy w waszej wersji Ami też tak się dzieje i jesli tak czy macie pomysł dlaczego tak jest?
Z góry dzięki wszystkim

del-15022018v11
Dołączył: 2014-07-15
Wpisów: 2
Wysłane: 16 lipca 2014 20:40:53
Widzę, że nikt nie używa Ami lub to forum to raczej już umiera :(

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2 3 4 5 6 7

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,372 sek.

AD.bx ad3a
AD.bx ad3b
AD.bx ad3c
AD.bx ad3d