PARTNER SERWISU
qqrbxejs
1 2 3

Inwestowanie przez sen

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 6 lutego 2011 19:30:46
Miałem wczoraj taki dziwny sen. Byłem na jakiejś imprezie albo balu (duże wystawne pomieszczenie). Było trochę ludzi, ale niezbyt dużo. W pewnym momencie zauważyłem, że spodnie, które noszę na sobie są inne niż w te, w których tu przyszedłem. Zacząłem gorączkowo szukać swoich spodni. Nie mogłem znaleźć i coraz bardziej ogarniało mnie zdenerwowanie. Zacząłem w końcu wypytywać ludzi czy widzieli moje spodnie i opisywałem jak wyglądają. Ludzie jak to ludzie - mieli mnie i moje spodnie gdzieś. Mówili, że nie, nie widzieli. Była jednak taka dziewczyna, która wydawała się bardziej zaangażowana moim problemem. W pewnym momencie byłem już dość zniechęcony i traciłem nadzieję na znalezienie spodni. W pewnym momencie zjawiła się ta dziewczyna i spoglądając na mnie spokojnym głosem powiedziała jedno słowo: Almena. I lekko pokiwała głową. W tym momencie obudziłem się. Zacząłem się zastanawiać. Almena? Czy to była marka moich spodni, które udało się jej znaleźć? Natychmiast skojarzyła mi się Alma...

Miałem Almę kiedyś (kąśliwa jak osa). Ale dlaczego powiedziała Almena, a nie Alma?? Almena, Almena, Almena... co to znaczy u licha?? I nagle mnie olśniło: ALM ENA

Zacząłem dokładniej sprawdzać obie spółki: Almę i Eneę. Jakoś nie znalazłem żadnych znaków, żeby to był strzał w 10-tkę. A może jakieś info dopiero się pojawi znienacka i kurs wystrzeli jak korek? A może to był tylko głupi sen...
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 6 lutego 2011 19:34

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 6 lutego 2011 19:37:53
Jesteś pewien, że nie nazywała się Helena? HEL-ENA? Think
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 19:39:15
Hahaha! Nie, niestety, ale będę się za Ciebie modlił blackeye

Edytowany: 6 lutego 2011 19:39

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 6 lutego 2011 19:52:28
wszystko pokreciles ...
chodzilo o Almena w stanie Wisconsin.
To tam mieszka ta dziewczyna love4 i to tam zgubiles swoje spodnie Anxious
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 20:03:46
W snach występują bardzo często ukryte podteksty seksualne. Dziewczyna, nie te spodnie, impreza... Jednak "Almena" jest bez wątpienia przeniesieniem myśli o giełdzie. Jak wiadomo, nawet w snach umysł musi wszystko racjonalizować, logicznie łączyć. Nie mogła więc powstać jakaś nielogiczna nazwa. O Almie dawno temu przestałem myśleć, ale... były to myśli bardzo jaskrawe (ty cholero jedna gdzie ty znowu zap...!!!). Z drugiej strony o Enei nigdy nie myślałem, nigdy nie miałem w portfelu.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 lutego 2011 21:24:29
Manko, może masz info od Boga? thumbright

Jakaś laska ostatnio pisała na wątku Twojej ulubionej spółki - MCI, że przyśniło się jej, że ma kupić. I kupiła. Kupiła swoją wyśnioną spółkę blackeye
Klika się i sprzedaje ;-)

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 21:53:32
Nawet nie porównuj jakiegoś MCI do ALMY i ENEI. MCI to nawet nie da się dobrze wymówić, ma się skojarzenie z jakimś robotem - pomimo że wcale nie zapitala jak T-1000 z Terminatora 2. Alma, Enea to są poetyckie nazwy, które wymawia się z przyjemnością.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 6 lutego 2011 22:01:59
Może się przesłyszałeś i chodziło o Arlemena? Znaczy, żeby zbanować Arlemena?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 22:15:04
Powiem Wam coś, moje spółki to mają tak zapitalać:

I tak rozwalać opory.

Kamil
0
Wpisów: 637
Wysłane: 6 lutego 2011 22:23:41
Myślę że ta kobieta to tylko dla zmyły. Kobiety przeważnie sprowadzają rozsądnych mężczyzn na manowce. W śnie chodziło o spodnie. Musisz sobie przypomnieć wszystkie szczegóły, kluczowy jest rodzaj spodni. Jeśli zwykłe jeansy, kupuj LPP lub redan. Jeśli spodnie rurki, zapewne chodzi o impexmetal. Jak miałeś na sobie spodnie bojówki to może chodzić o protektora. Możliwe że miałeś na sobie spodnie od garnituru vistuli (bytom jest ostatnio passe więc cię o niego nie posądzam). Jest jeszcze opcja że przyszedłeś na imprezę bez spodni i je sobie uroiłeś - PKC petrolinvest.
Aktualnie: MRB(100%)

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 6 lutego 2011 22:24:38
Słuchaj - wyłącz komputer z gniazdka na jakiś czas. Naprawdę. Bo za chwilę będziemy czytali o depresji maniakalnej love4
Edytowany: 6 lutego 2011 22:30

mathu
0
Wysłane: 6 lutego 2011 22:33:18
Kamil napisał(a):
Myślę że ta kobieta to tylko dla zmyły. Kobiety przeważnie sprowadzają rozsądnych mężczyzn na manowce. W śnie chodziło o spodnie. Musisz sobie przypomnieć wszystkie szczegóły, kluczowy jest rodzaj spodni. Jeśli zwykłe jeansy, kupuj LPP lub redan. Jeśli spodnie rurki, zapewne chodzi o impexmetal. Jak miałeś na sobie spodnie bojówki to może chodzić o protektora. Możliwe że miałeś na sobie spodnie od garnituru vistuli (bytom jest ostatnio passe więc cię o niego nie posądzam). Jest jeszcze opcja że przyszedłeś na imprezę bez spodni i je sobie uroiłeś - PKC petrolinvest.

Może tu znajdzie odpowiedź:

galczynski.kulturalna.com/a-71...

ALMENA usłyszeć spodne zgubiwszy - brać S na kukurydzę. Jeśli od kobiety - za wszystko Infinity na otwarciu.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 lutego 2011 22:35:01
Kamil blackeye

Manko, dobry wybór, jeden z najlepszych pościgów wszechczasów thumbright

Mathu king
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 6 lutego 2011 22:36

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 22:35:54
Kamil napisał(a):

Niezłe przemyślenia. Nie wiem co znaczy spodnie rurki, ale o ile pamiętam były to spodnie jasne, nie do końca jeansy i faktycznie materiał rurkowaty. Faktycznie mam IPX w portfelu. Znaczy co, nie mam sprzedawać? Dokupić? Moje prawdziwe spodnie z kolei to były jeansy - dobrze pamiętam, bo po prostu ja noszę jeansy i dziwnie sie czuję w innych.

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 6 lutego 2011 22:39:52
@ Mathu

Może znajdź jednak coś innego. Pod tym linkiem są 3 hasła na A. Jedno z nich to:

AKUKU! słyszeć przez sen - dni twoje są policzone.

I nie ma tam nic o kobietach :-)

Heyahpanama
0
Wpisów: 347
Wysłane: 6 lutego 2011 22:55:22
Ja miałem jeszcze głupszy sen przedwczoraj ( wróciłem ze studniowki o 6 rano i odziwo nie moglem zasnac)

Snilo mi sie ze w mojej miejscowosci nie przekraczajacej 1000 mieszkancow sa 3 koscioly ( 2 katolickie i jeden ewangelicki oraz ze budowana jest synagoga) Chcialem sie dowiedzie co jest grane, dlaczego przychodza jakies pielgrzymki, czemu wszyscy mowia po rosyjsku, albo w jakims takim podobnym jezyku( nie znam rosyjskiego, nie moglem rozpoznac czy to rosyjski czy ukrainski, czy jeszcze jakis inny). Podchodzilem do wszystkich pytalem, stukalem, a wszyscy albo belkotali cos po "ich niemu", albo mowili amen. Poszedlem do Kosciola katolickiego tam bylo to samo, z mszy rozumialem tylko slowo amen. W koncu zastanowilem sie dlaczego jak wszyscy tak mowia podobnie do rozyjskiego to nie ma tu cekrwi, ale to nic, na koncu calego snu przyjechaly jakies cysterny z woda swiecona na ktorych pisalo OIL cos tam.

Dziwny sen co nie? moze nie ma nic o inwestowaniu, ale sen wydal mi sie na tyle dziwny, ze postanowilem sie z nim podzielic, moze pomozecie mi go rozwiklac.

mankomaniak
0
Wysłane: 6 lutego 2011 23:03:55
Nie wiem, może po prostu coś się święci na OIL-u.

Heyahpanama
0
Wpisów: 347
Wysłane: 6 lutego 2011 23:11:23
właśnie, że też na to nie wpadłem, może Ci ludzie modlili się o ropę:D, albo o to by Petrol nie spadał. widać ta telepatia tysięcy ludzi wydymanych przez ryska emanuje i wdziera się do niektorych umyslow.

mathu
0
Wysłane: 6 lutego 2011 23:17:37
Heyahpanama napisał(a):
Snilo mi sie ze w mojej miejscowosci nie przekraczajacej 1000 mieszkancow sa 3 koscioly ( 2 katolickie i jeden ewangelicki oraz ze budowana jest synagoga) Chcialem sie dowiedzie co jest grane, dlaczego przychodza jakies pielgrzymki, czemu wszyscy mowia po rosyjsku, albo w jakims takim podobnym jezyku( nie znam rosyjskiego, nie moglem rozpoznac czy to rosyjski czy ukrainski, czy jeszcze jakis inny). Podchodzilem do wszystkich pytalem, stukalem, a wszyscy albo belkotali cos po "ich niemu", albo mowili amen. Poszedlem do Kosciola katolickiego tam bylo to samo, z mszy rozumialem tylko slowo amen. W koncu zastanowilem sie dlaczego jak wszyscy tak mowia podobnie do rozyjskiego to nie ma tu cekrwi, ale to nic, na koncu calego snu przyjechaly jakies cysterny z woda swiecona na ktorych pisalo OIL cos tam.

!
Hit!

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 6 lutego 2011 23:20:11
Widzę, że moja metoda zarabiania przez sen i tak prędzej czy później zostanie tu rozgryziona więc przyznam się, że znam rzeczoną Almenę i mi ona też czasem spodnie podkrada.
Widzę też, że koledzy nie mają jeszcze wprawy w interpretowaniu marzeń sennych więc, aby oszczędzić Wam trudu wyjawię pewne podstawowe zasady wykorzystania fal mózgowych theta w zarabianiu pasywnym. Zasady te w bardziej zaawansowanej wersji opublikuję wkrótce w płatnym e-booku, mogę jednak zagwarantować, że skuteczność metody wynosi 100 procent, a ponadto 50 procent gratis.

Aby było krótko i treściwie:
W snach dzięki połączeniu z Duchem Wszechświata uzyskujemy stan wszechwiedzy, z której tylko nieliczni inwestorzy potrafią korzystać.

Podstawowa zasady:

A) W jednym śnie Duch zawsze podpowiada nam nazwę jednej i tylko jednej spółki.
Nie może tego robić wprost, bo wtedy każdy zarabiałby tyle co ja, czyli 100 procent i 50 procent gratis, a poza tym nie dałoby się wówczas odróżnić inwestorów takich jak przeciętny Kowalski od inwestorów takich jak ja i Warren Buffett.

B) Ticker spółki rozszyfrowujemy litera po literze. W kręgu kultury łacińskiej bazujemy na alfabecie łacińskim (26 literowym), dopiero podczas identyfikacji ostatniej litery tickera przechodzimy na alfabet narodowy. Działanie takie uwzględnia wspólne korzenie rożnych narodów, ale szanuje też różnice kulturowe między nimi, na które Duch Wszechświata nigdy nie pozostaje ślepy.

A teraz konkrety:

Pierwsza litera tickera
1) Za pierwszą literę tickera naszej spółki odpowiada oczywiście pierwsza sylaba wyśnionej nazwy. W słowie AL-ME-NA do rozszyfrowania pierwszej litery pobieramy AL, a następnie sumujemy A (któremu przypisujemy liczbę 1, bo jest pierwsze w alfabecie) i L (=12). Wynik, tutaj 13, zamieniamy z powrotem na literę = M.

Druga litera tickera
2) Ilość sylab w słowie podpowiedzianym nam przez Ducha = 3. Trzecią literą alfabetu jest C.

Trzecia litera tickera
3) Jak już wspominałem przechodziłem na alfabet narodowy, w naszym przypadku będzie to:
pl.wikipedia.org/wiki/Alfabet_...
Od pierwszej litery tickera odejmujemy drugą, trzecia litera jest wynikiem tego działania
M (=17) - C (=4) = I (=12).

Mam nadzieję manko, że pomogłem. Przyznaję, że system nie jest jeszcze doskonały i dlatego nie obiecuję złotych gór, tylko skromne 100 procent i 50 procent gratis. Ale wciąż pracuję i jestem coraz bliżej poznania sekretów, o których mędrkom od raportów nawet się nie śniło.
Wszyscy, którzy zakupią mój e-book otrzymają za niewielką dopłatą roczną subskrypcję na e-maile, w których będę ujawniał kolejne tajemnice.

Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,512 sek.

umvgmqih
oikdinfy
pvullyzh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kiwzvjpd
hnnhlqcc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat