PARTNER SERWISU
cggsftcj
21 22 23 24 25

Wybory Parlamentarne 2011

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 12 września 2011 17:27:44
sss56 napisał(a):
Cytat:
szanujmy wzajemnie swoj czas i oczy, i nie obrazajmy inteligencji forumowiczow takimi tekstami Pray

tutaj link do projektu ustawy,
orka.sejm.gov.pl/Druki6ka.nsf/...$file/3598.pdf

każdy może poczytać, jeżeli czuje się na siłach to przeprowadzić interpretacje. Ja niestety nie jestem prawnikiem więc korzystam z wiedzy innych, ale wnioski wyciągam sam.

tutaj link do źródła poprzedniego tekstu
www.naszdziennik.pl/index.php?...

na dole artykułu jest informacja:
Cytat:
Autorka jest profesorem prawa Uniwersytetu Warszawskiego, członkiem Trybunału Stanu.

Mam nadzieje że ta pani nie obraziła niczyjej inteligencji.

sss56 - jezeli ktos chce przeforsowac wyjscie z EU wiekszoscia 50%+1 to jest to dla mnie niepowazne i niebezpieczne, bo wystarczy, ze na nastrojach spolecznych spowodowanych jakas katastrofa komunikacyjna, lub naturalna (np. powodz) najglosniej krytykujaca i obiecujaca cuda partia dostanie te 50%+1 glos - i co wowczas? nie widzisz tutaj niebezpieczenstwa? gdzie stabilnosc panstwa, jaka pozostaje wiarygodnosc Polski jako partnera? pamietam doskonale jak postrzegano Poske w latach 2005-7 i nie chce powrotu do sytuacji, gdy Polska jest rozkapryszonym i obrazalskim dzieciuchem, z ktorym nie mozna powaznie rozmawiac. i nie jest to efekt czytania 'czosnkowej prasy', tylko zaslyszane w niemickich mediach, lub z ust moich bezposrednich rozmowcow.

dzieki za link do projektu ustawy - wieczorem dokoncze lekture, tymczasem przeczytaj moze chociaz art.227c. i mozemy porozmawiac co tam jest takiego strasznego.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 13 września 2011 21:13:34
lekture dokonczylem, nie widze w niej nic niebezpiecznego, nie majacego sensu, lub tez nie wynikajacego z dostosowania sie do faktu wejscia w struktury EU i ratyfikowania Traktatu z Lizbony.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 13 września 2011 21:43:59
proponuje poczytać to co powiedział Kazik w wywiadzie i PO i PIS

celnie, trafnie i bez ściemniania... po prostu po ludzku

MOZE WRESZCIE BEDZIE KONIEC NIERÓBSTWA< LENISTWA I NIC NIEROBIENIA

Kolejny artysta, który głosował na PO, żałuje tej decyzji. Kazik Staszewski mówi również, że Lech Kaczyński powinien mieć pomnik w Warszawie.

Kazik pozytywnie ocenia prezydenturę Lecha Kaczyńskiego.

Oczywiście, że powinien (mieć pomnik - red.). Bez względu na opinie o nim – zginął na posterunku, pełniąc obowiązki głowy państwa, a nie u siebie na działce, zabijając się szpadlem. A poza tym – czy nam się to podoba czy nie – był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia. Bo kto, jeśli nie on? Jaruzelski? Wałęsa? Nie wygłupiajmy się... A może Kwaśniewski, który do Charkowa, na groby polskich żołnierzy pojechał pijany? Długo nie dostrzegałem niestosowności tej sytuacji. Do czasu, aż uświadomiłem sobie taką rzecz: a jakby to prezydent Izraela przyjechał do Auschwitz i się zataczał?

O prezydencie Bronisławie Komorowskim Kazik mówi krótko

Jaki jest, każdy widzi... (śmiech). Kaczyńskiemu ten pomnik się należy.

Kazik Staszewski mówi również, że głosował na PO, ale partia Donalda Tuska nie dotrzymała żadnej ze swych obietnic.

Głosowałem, ale z własnej ignorancji i z ulegania baraniej panice - ulegając panice antypisowskiej. Tego żałuję. Daleki jestem od tego, by w czambuł potępiać rządy PiS. Dla mnie i dla mojej kieszeni to był bardzo dobry czas. Znieśli podatek od darowizny, od spadku, zmniejszyli dochodowy. Niestety, kompletnie nie umieli sobie poradzić z wizerunkiem w mediach, czego i ja jestem najlepszym dowodem, widząc w nich wcielone zło. Ale ja to głupek jestem – mówi piosenkarz. Jakie są więc największe błędy rządu?

Wszystko. Niedotrzymanie ani jednej obietnicy wyborczej. Obiecywanie gruszek na wierzbie należy oczywiście do emploi zawodu polityka, ale PO zachowała się kompletnie cynicznie. A rząd popełnia gafę za gafą. Ot, choćby ostatnio wyczytałem, że w aferze hazardowej są wprawdzie jakieś dowody, ale nie takie, żeby postawić zarzuty... Czytaj: Miro i Zbycho coś broili, ale się im upiecze, bo ich osłaniają koledzy. Próba kupienia ustawy, bo z tym mieliśmy do czynienia w tej aferze, czyli sytuacja analogiczna do tej, która rozwaliła rząd Millera, teraz ma ujść na sucho. W zamian za to tłuszcza dostaje co raz to nowe elementy igrzysk, jak kastrowanie pedofili, walka z dopalaczami i kibicami. Mówię kibicami, bo nie uznaję dychotomii kibol-kibic.
Laughing Laughing Laughing
kolejny nawrocony Laughing Laughing

wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-p...

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Procent
0
Wpisów: 67
Wysłane: 13 września 2011 21:46:52
Na dzień dzisiejszy prezentuję skrajne stanowisko - wszystko mi jedno jakiej opcji parta będzie rządzić. Niech tylko składa się z prawdziwych fachowców, którzy chcą Polskę jakoś przeciągnąć przez ten kryzys. To jest teraz dla mnie najważniejsze. Póki co czuję się tylko okradany z dochodów i emerytury.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 14 września 2011 08:23:30
@bankrucik

opierać swoje poglądy polityczne na podstawie tego co pisze celebryta... to jak inwestowac na giełdzie pod wpływem wpisów z parkietu blackeye binky

argument słabej klasy ;)

Ten sam Kazik wychwalał pod niebiosa Andrew Gołotę... (btw: bardzo lubię jego piosenki i styl, ale żeby piosenkarz-celebryta mówił mi cokolwiek o partiach politycznych to łeeeee ;) )
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 14 września 2011 08:36

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 14 września 2011 10:28:59
Scarry - tu nie chodzi o opieranie się na poglądach celebrytów, tylko o trafną argumentacje Kazika z którą bardzo wielu się utożsamia, a ja bym sie mógł podpisać pod każdym jego słowem.
Wg mnie o wiele większym błędem jest opieranie się na tendencyjnych i bardzo jednostronnych opiniach jakie sa kreowane w mediach, którym - niestety, z tego co widzę - wielu uległo.
A to że Kazik coś tam kiedyś... o Gołocie, nie dotyczy komletnie tego tematu i jest po prostu tanią próbą zdyskredytowania jego słów.
Co ma piernik do wiatraka?
Edytowany: 14 września 2011 10:32

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 14 września 2011 13:14:38
Cytat:
sss56 - jezeli ktos chce przeforsowac wyjscie z EU wiekszoscia 50%+1 to jest to dla mnie niepowazne i niebezpieczne, bo wystarczy, ze na nastrojach spolecznych spowodowanych jakas katastrofa komunikacyjna, lub naturalna (np. powodz) najglosniej krytykujaca i obiecujaca cuda partia dostanie te 50%+1 glos - i co wowczas? nie widzisz tutaj niebezpieczenstwa? gdzie stabilnosc panstwa, jaka pozostaje wiarygodnosc Polski jako partnera? pamietam doskonale jak postrzegano Poske w latach 2005-7 i nie chce powrotu do sytuacji, gdy Polska jest rozkapryszonym i obrazalskim dzieciuchem, z ktorym nie mozna powaznie rozmawiac. i nie jest to efekt czytania 'czosnkowej prasy', tylko zaslyszane w niemickich mediach, lub z ust moich bezposrednich rozmowcow.

dzieki za link do projektu ustawy - wieczorem dokoncze lekture, tymczasem przeczytaj moze chociaz art.227c. i mozemy porozmawiac co tam jest takiego strasznego.

Już pisałem że nie jestem prawnikiem więc nie mam zamiaru samodzielnie wgłębiać się w lekturę tego projektu ustawy. Mam podstawy żeby wierzyć w takie jak wkleiłem analizy bo po prostu widzę co się dzieje wokół mnie dziej.
Zastanawia mnie fakt że najpierw podpisuje się jakieś umowy które są niezgodne z konstytucją a następnie stara się pod nie zmienić konstytucje. Nie wiem, tak jak pisałem nie jestem prawnikiem może tak ma być ale za bardzo mi się to nie podoba. Zresztą zauważ w jaki sposób został przeforsowany ta cała eurokonstytucja tfu chciałem napisać traktat lizboński, to tez mi się nie podoba i wiele wiele innych spraw związanych z ue. I dlatego jako niefachowiec daje większą wiarę takim artykułom (w końcu pisanym przez ludzi którzy się na tym znają i podpisują się pod tym)krytycznym wobec ue i całej z nią związanej otoczki

bankrucik jestem pełen podziwu dla Kazika, za odwagę, mam nadzieje że wie na co się narażablackeye
Cieszę się niezmiernie że niektórzy odzyskują wzrok

"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 14 września 2011 13:19

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 14 września 2011 13:37:39
Cytat:
Cieszę się niezmiernie że niektórzy odzyskują wzrok

Niektórzy może i tak,w pełni się zgadzam sss76,ale na pewno nie ci,co pewnemu karłowi moralnemu i ojcu dyrektorowi najchętniej weszliby tutaj:bootyshake
No i rano czytają Lenina,a wieczorem się modlą w kościółku do ojca Natanka z rogami i ogonem...Angel
Edytowany: 14 września 2011 13:40

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 14 września 2011 13:47:09
Amol napisał(a):
Niektórzy może tak,w pełni się zgadzam sss76,ale na pewno nie ci,co pewnemu karłowi moralnemu i ojcu dyrektorowi najchętniej weszliby tutaj:
No i rano czytają Lenina,a wieczorem się modlą w kościółku do ojca Natanka z rogami i ogonem...

Ale do kogo Ty pijesz i to jeszcze w taki prymitywny sposób? Ci fanatyczni zwolennicy pisu z tego wątku istnieją tylko w Twojej wyobraźni. Nie zauważyłeś jeszcze, że większość piszących tutaj to liberałowie gospodarczy, którzy sparzyli się na partii rządzącej? A Ty stosujesz logikę, że jak ktoś krytykuje PO to na pewno jest za Pisem i słucha RM.

bankrucik
141
Wysłane: 14 września 2011 14:06:26
buldi napisał(a):
Scarry - tu nie chodzi o opieranie się na poglądach celebrytów, tylko o trafną argumentacje Kazika z którą bardzo wielu się utożsamia, a ja bym sie mógł podpisać pod każdym jego słowem.
Wg mnie o wiele większym błędem jest opieranie się na tendencyjnych i bardzo jednostronnych opiniach jakie sa kreowane w mediach, którym - niestety, z tego co widzę - wielu uległo.
A to że Kazik coś tam kiedyś... o Gołocie, nie dotyczy komletnie tego tematu i jest po prostu tanią próbą zdyskredytowania jego słów.
Co ma piernik do wiatraka?

znakomite wyjaśnienie.. nie muszę sam pisać bo napisałbym to samo, dzięki

ps. właśnie takich motywów ( jak z gołota )zawsze się używa do zdyskredytowania kogoś w mediach typu Tusk network television ( oby tylko tvn kupił jakiś prawicowy inwestor zachodni to się skonczy 4 letni okres miodowy platformy w tej telewizji

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 14 września 2011 14:18:30
a wiecie co się stanie jak pis dojdzie do władzy..:)
www.youtube.com/watch?v=x9jeg2...

luźny wątek to pozwoliłem sobie wkleićAngel
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 14 września 2011 14:19

bankrucik
141
Wysłane: 14 września 2011 14:29:04
Polska przechodzi "fazę zaprzeczenia

Puls Biznesu, pb.pl,14.09.2011 12:13
Bagatelizowanie przez polskie Ministerstwo Finansów wpływu spowolnienia gospodarczego w strefie euro na sytuację finansową kraju wskazuje na "fazę zaprzeczenia", stwierdził Citigroup w opublikowanym dzisiaj raporcie – poinformował Bloomberg.

Deficyt państwowy może wynieść w przyszłym roku pomiędzy 4 proc. a 4,5 proc., wobec 3 proc. przewidywanych przez Ministerstwo Finansów, napisali ekonomiści Citigroup Piotr Kalisz i Cezary Chrapek. Rząd zamierza obciąć wydatki po wyborach, które odbędą się 9 października.

Wg Citigroup Polska raczej nie powtórzy swojego "gwiazdorskiego wyniku" z 2009 r., gdy była zieloną wyspą z dodatnim wynikiem PKB na tle pogrążonej w recesji Europy

czyli wzieli nas na celownik, będzie sie działo z waluta, najbardziej martwi mnie ze nasz rząd będzie bronił jak niepodległosci kursu złotówki zeby nie przekroczyć 55 % długu na koniec i ZACHODNI INWESTORZY TĄ PEWNOŚĆ OBRONY wykorzysta grając "znaczonymi kartami"

Amol
0
Wysłane: 14 września 2011 14:30:11
Cytat:
a wiecie co się stanie jak pis dojdzie do władzy..:)

Ależ wiemy,wiemy...! wave
Pewnie krowy będą latać,konie mleko dawać,a ojciec dyrektor na miotle do Jarusia na kolację wpadać...!Angel

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 14 września 2011 14:38:45
bankrucik napisał(a):

czyli wzieli nas na celownik, będzie sie działo z waluta, najbardziej martwi mnie ze nasz rząd będzie bronił jak niepodległosci kursu złotówki zeby nie przekroczyć 55 % długu na koniec i ZACHODNI INWESTORZY TĄ PEWNOŚĆ OBRONY wykorzysta grając "znaczonymi kartami"

Myślę, że po wyborach kto by ich nie wygrał będzie ciekawie. Wg analityków Nomury 4,2363 żeby przekroczyć 55% pkb. Wiadomo co to oznacza dla budżetu.
Cytat:
According to Nomura economist Peter Attard Montalto, the moment when Poland’s public debt would breach the level of 55% is 4.2363 zlotys to the euro. In his view, the government may want to intervene to strengthen the zloty right at the end of the year, as it did last December when it was already wrestling with the debt threshold.

całość

Scarry
193
Wysłane: 14 września 2011 14:42:31
a ja Wam powiem że zaczynam się wachać... jest szansa że Ruch Palikota jednak wejdzie do parlamentu (po latach głosowania na UPR mam strasznie silną awersję do marnowania głosu) więc zaczynam rozważać głosowanie na niego jako alternatywę.

btw: miałem okazję poznać Pana Janusza prywatnie i jest to bardzo bystry i rzutki gość.
Mam jeszcze czas na przemyślenie do wyborów ;)

swoje zdanie o Kaziku wyraziłem (swoje, nie TVN czy kogokolwiek), nikt mnie nie przekona do słuchania jakiegokolwiek celebryty w moim wyborach politycznych. A rozterki polityczne gwiazd muzyki/filmy itd ze mnie spływają.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 14 września 2011 14:46

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 14 września 2011 14:48:23
Ja nie wiem kto tu jest większym celebrytą Kazik czy Palikot?

Scarry
193
Wysłane: 14 września 2011 15:00:44
@buldi
myśle że różnica między politykiem rozpychającym się medialnie na zabetonowanej scenie politycznej a artystą posiadającym konieczność wynurzeń na temat polityki jest jednak gigantyczna. W kazdym razie dla mnie.
Edytowany: 14 września 2011 15:02

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 14 września 2011 15:14:19
Możnaby sie silic na jakies podsumowania tego co nas czeka gdy kolejni kandydaci zwycięża w wyborach. Według mnie to wyglada tak:
PO = podwyższenie podatków i dalsza kreatywna ksiegowość
SLD = podwyższenia podatków zwlaszcza tych belkowych i wyduszenie z narodu reszty oszczedności tak jak zawsze gdy mieli okazje
PIS = krótko okresowo moze byc lepiej ale potem i tak sie zawali gospodarka i bedzie tu Białoruś
Palikot = wielka niewiadoma, zna sie facet na biznesie ale lubi przedstawienia
JKM = wielka niewiadoma, czy potrafi cos poza mówieniem
PSL = nic sie nie zmieni, niech sie wali wazne ze nasi u wladzy :P
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

Amol
0
Wysłane: 14 września 2011 16:18:14
Oj,no to Korwin się wk...łDancing :
Cytat:
Zgodnie z Kodeksem wyborczym, komitet wyborczy, który w określonym terminie - w przypadku obecnych wyborów do 30 sierpnia - zarejestrował listy w co najmniej połowie (21) okręgów, uprawniony jest do rejestracji dalszych list bez zebrania wymaganych podpisów.

Według przedstawicieli Nowej Prawicy, PKW zarejestrowała do 30 sierpnia listy w 20 okręgach wyborczych, a dopiero 6 września zatwierdziła rejestrację listy w kolejnym - 21 - okręgu.

fakty.interia.pl/raport/wybory...
No to chyba już teraz wiadomo,że do sejmu nie ma szans...Anxious
Edytowany: 14 września 2011 16:18

bankrucik
141
Wysłane: 14 września 2011 16:50:08
mrk napisał(a):
bankrucik napisał(a):

Myślę, że po wyborach kto by ich nie wygrał będzie ciekawie. Wg analityków Nomury 4,2363 żeby przekroczyć 55% pkb. Wiadomo co to oznacza dla budżetu.
Cytat:
According to Nomura economist Peter Attard Montalto, the moment when Poland’s public debt would breach the level of 55% is 4.2363 zlotys to the euro. In his view, the government may want to intervene to strengthen the zloty right at the end of the year, as it did last December when it was already wrestling with the debt threshold.

całość

obawiam się ze nasi bedą na siłe z powodów politycznych bronic złotowki i przegrają wszystko... a zapłacimy za to naszymi rezerwami... zwłaszcza ze maja grzech pychy bo raz im się udało i przy 4,9 zl za euro powstrzymało się ( wskutek raczej zbiegu róznych zdarzen niz samej interwencji )

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

21 22 23 24 25

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,514 sek.

efueogpu
zfcbudqu
zatwrvzb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mdllimlu
zoaqvpvm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat