141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
14 września 2011 16:52:01
Scarry napisał(a):a ja Wam powiem że zaczynam się wachać... jest szansa że Ruch Palikota jednak wejdzie do parlamentu (po latach głosowania na UPR mam strasznie silną awersję do marnowania głosu) więc zaczynam rozważać głosowanie na niego jako alternatywę.
btw: miałem okazję poznać Pana Janusza prywatnie i jest to bardzo bystry i rzutki gość. Mam jeszcze czas na przemyślenie do wyborów ;)
swoje zdanie o Kaziku wyraziłem (swoje, nie TVN czy kogokolwiek), nikt mnie nie przekona do słuchania jakiegokolwiek celebryty w moim wyborach politycznych. A rozterki polityczne gwiazd muzyki/filmy itd ze mnie spływają. nigdy nie oddam głosu na palikota, biedronia, nergala i temu podobnych lewackich hord pomysłu na gospodarkę nie ma niestety zadnych..
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
14 września 2011 17:23:49
bankrucik napisał(a): obawiam się ze nasi bedą na siłe z powodów politycznych bronic złotowki i przegrają wszystko... a zapłacimy za to naszymi rezerwami... zwłaszcza ze maja grzech pychy bo raz im się udało i przy 4,9 zl za euro powstrzymało się ( wskutek raczej zbiegu róznych zdarzen niz samej interwencji )
Do 31 grudnia jeszcze trochę czasu mają. Jest też kilka innych opcji, pewnie jakieś euro ma BGK do obsługi zadłużenia zagranicznego, jakieś euro MF ma z unii no i jest linia kredytowa z MFW na ok 30 mld $. Tak więc opcji jest kilka, natomiast jeżeli zaczną wyprzedawać rezerwy nbp żeby sobie spiąć budżet to dla mnie będzie to decyzja skrajnie polityczna i utrata wiarygodności przez nbp. Pewne jest, że obecny poziom eurpln jest dla MF mocno ryzykowny i jeżeli sytuacja na rynkach nie ustabilizuje się do końca roku to będzie gorąco
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
14 września 2011 19:28:22
co do Kazika - Kukiz jakis czas temu mail to samo. nagle go oswiecilo, ze politycy klamia i kradna  do tego argumenty, za PISu bylo mi lepiej - wszystkim bylo lepiej, bo byla koniunktura. znales slowo 'kielnia' i zostawales murarzem, bo prawdziwi pojechali do UK. PO nie wywiazalo sie z obietnic - moze warto wyjsc na spacer, popatrzec co sie na zewnatrz dzieje. afery? a ktory rzad ich nie mial? litosci. nie twierdze, ze PO jest super, ale zachowajmy jakas miare. a co do pomnika - Lech lezy na Wawelu! najwyzszy zaszczyt (w pelni niezasluzony) w Polsce. a lezy tam mimo sprzeciwu spoleczenstwa. jeszcze malo?jeszcze bannery zimnego Lecha kazali zdjac, bo szkaluje umarlego sam ostatnio zastanawiam sie nad ruchem Palikota. facet jest bystry, co udowodnil juz wiel razy, kasy nie potrzebuje, wie jak robic biznes i przedstawia sensowne pomysly. poza tym wole jego styl pajacowania, niz np. zenujace teatrzyki z fortepianem w tle, tudziez odpinanie spadochronu. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
14 września 2011 20:17:59
Myślę Sieko że rzeczywiście powinieneś zagłosować na palikota. Macie wspólną retorykę.
Edytowany: 14 września 2011 20:18
|
|
Wysłane:
14 września 2011 22:19:26
buldi, jak PIS doszedl do wladzy ja juz bylem na emigracji. pamietam jak Niemcy zareagowali gdy do wladzy doszlo PIS. pamietam, tez co sie dzialo w kraju przez nastepne 2, oraz jak widziany byl Polski rzad za granica. widze jak postrzegana jest Polska teraz pod rzadami PO i powiem jedno: PIS moze sobie  jak to wszyscy mieli do nas respekt, rzeczywistosc byla zupelnie inna. i stad moja awersja do PIS i lekko pozytywna opinia dla PO (ktore, jak powiedzialem, moglo zrobic wiecej i lepiej). co do Palikota - jest to jakas alternatywa, by pokazac, ze inne partie nam nie odpowiadaja, lub tez, ze powinny sie zastanowic nad stylem rzadzenia, programem etc. a co Ty konkretnie miales na mysli, piszac o retoryce? gumowego penisa, czy kolorowe marynarki? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
14 września 2011 22:45:47
Sieko ja doskonale wiem jakie były opinie w Niemczech. Co do świadomości politycznej Niemców, mam również swoje zdanie, a tym bardziej co świadomości politycznej nie dotyczacj ich samych - czyli naszej polskiej. I nie wynika to z moich uprzedzeń bo jako rodowity ślązak mam tam połowę rodziny. Po prostu byłem, widziem i mam swoje zdanie. Polska nie ma jedynie zachodniej granicy - tak dla ścisłości i to nie niemiecka opinia świadczy jedynie o tym, jak postrzegano Kaczora. Dla nich to był kartofel, co nie znaczy że wszyscy dookoła muszą mieć ziemniaczane klapki na oczach. O palikocie nie pogadamy - bo wg mnie szkoda słów.
Edytowany: 14 września 2011 22:46
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
14 września 2011 23:00:25
siekoo napisał(a):buldi, jak PIS doszedl do wladzy ja juz bylem na emigracji. pamietam jak Niemcy zareagowali gdy do wladzy doszlo PIS. pamietam, tez co sie dzialo w kraju przez nastepne 2, oraz jak widziany byl Polski rzad za granica. widze jak postrzegana jest Polska teraz pod rzadami PO i powiem jedno: PIS moze sobie  jak to wszyscy mieli do nas respekt, rzeczywistosc byla zupelnie inna. i stad moja awersja do PIS i lekko pozytywna opinia dla PO (ktore, jak powiedzialem, moglo zrobic wiecej i lepiej). co do Palikota - jest to jakas alternatywa, by pokazac, ze inne partie nam nie odpowiadaja, lub tez, ze powinny sie zastanowic nad stylem rzadzenia, programem etc. a co Ty konkretnie miales na mysli, piszac o retoryce? gumowego penisa, czy kolorowe marynarki? Każdy ma jakieś priorytety, dla niektórych priorytetem jest to jak nas w Niemczech postrzegają a dla niektórych inne rzeczy jak np niższe podatki. Dla mnie raczej to drugie, pewnie dlatego że mieszkam w Polsce. "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
0 Dołączył: 2010-02-11 Wpisów: 252
Wysłane:
14 września 2011 23:27:17
Cytat:Każdy ma jakieś priorytety, dla niektórych priorytetem jest to jak nas w Niemczech postrzegają a dla niektórych inne rzeczy jak np niższe podatki.
A ty co,z kosmosu przyjechałeś,że nie wiesz o tym,że obniżce podatków towarzyszyła likwidacja różnych ulg??? A co się stało z ulgą budowlaną i remontową za rządów pisuarów...? Tylko bez ściemniania,odpowiadaj rzeczowo Poza tym trzeba być niebywale naiwnym ,żeby uwierzyć w obniżkę podatków podczas kryzysu,bo w czasie boom'u gospodarczego,to każdy głupi może "obniżyć" podatki,a ciemny lud będzie wychwalać pod niebiosa ... A tu ostatni news idola wściekłych babek w moherowych beretach: Cytat:Zachowanie państw zachodnich po katastrofie smoleńskiej przypomina dyrektorowi Radia Maryja o. Tadeuszowi Rydzykowi ich postępowanie z 1939 roku - czytamy na blogu "Głos Rydzyka". - Gdy Hitler na nas napadł, też tak samo się zachowali - powiedział redemptorysta na antenie radia. wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,t...
Edytowany: 14 września 2011 23:30
|
|
Wysłane:
14 września 2011 23:48:03
sss56 napisał(a):siekoo napisał(a):buldi, jak PIS doszedl do wladzy ja juz bylem na emigracji. pamietam jak Niemcy zareagowali gdy do wladzy doszlo PIS. pamietam, tez co sie dzialo w kraju przez nastepne 2, oraz jak widziany byl Polski rzad za granica. widze jak postrzegana jest Polska teraz pod rzadami PO i powiem jedno: PIS moze sobie  jak to wszyscy mieli do nas respekt, rzeczywistosc byla zupelnie inna. i stad moja awersja do PIS i lekko pozytywna opinia dla PO (ktore, jak powiedzialem, moglo zrobic wiecej i lepiej). co do Palikota - jest to jakas alternatywa, by pokazac, ze inne partie nam nie odpowiadaja, lub tez, ze powinny sie zastanowic nad stylem rzadzenia, programem etc. a co Ty konkretnie miales na mysli, piszac o retoryce? gumowego penisa, czy kolorowe marynarki? Każdy ma jakieś priorytety, dla niektórych priorytetem jest to jak nas w Niemczech postrzegają a dla niektórych inne rzeczy jak np niższe podatki. Dla mnie raczej to drugie, pewnie dlatego że mieszkam w Polsce. to ze w niemczech go nie lubili to akurat bym traktował wrecz jako znakomita rekomendację.. jeszcze lepiej jakby putin kogos nie lubiał... to juz byłaby rekomendacja. Martwię się na poważnei jezeli putin i niemcy kogoś za bardzo lubia.... to znaczy ze o nic nie walczy. a spraw jest masa, przypomne chocby 2: - zwrot zagrabionych dzieł sztuki przez Niemcy i rosje ( to sa czyste przeliczalne pieniadze, nie jakies mrzonki) - zrównanie mniejszości polskiej w niemczech z mniejszością niemiecka w polsce. tyle i az tyle...
|
|
Wysłane:
14 września 2011 23:55:09
Amol napisał(a):Cytat:Każdy ma jakieś priorytety, dla niektórych priorytetem jest to jak nas w Niemczech postrzegają a dla niektórych inne rzeczy jak np niższe podatki.
A ty co,z kosmosu przyjechałeś,że nie wiesz o tym,że obniżce podatków towarzyszyła likwidacja różnych ulg??? A co się stało z ulgą budowlaną i remontową za rządów pisuarów...? Tylko bez ściemniania,odpowiadaj rzeczowo Poza tym trzeba być niebywale naiwnym ,żeby uwierzyć w obniżkę podatków podczas kryzysu,bo w czasie boom'u gospodarczego,to każdy głupi może "obniżyć" podatki,a ciemny lud będzie wychwalać pod niebiosa ... A tu ostatni news idola wściekłych babek w moherowych beretach: Cytat:Zachowanie państw zachodnich po katastrofie smoleńskiej przypomina dyrektorowi Radia Maryja o. Tadeuszowi Rydzykowi ich postępowanie z 1939 roku - czytamy na blogu "Głos Rydzyka". - Gdy Hitler na nas napadł, też tak samo się zachowali - powiedział redemptorysta na antenie radia. wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,t... na tym własnie polega uproszczenie i obnizenie podatków KLASYCZNIE . zniesienie ulg i obnizenie stawki Zawsze bede powtarzał w POLSCE o dziwo dwie duże obniżki podatków jedyne zrobiły partie ktorych nikt by o to nie podejrzewał... SLD za milera ( CIT i liniowy 19 %) i PIS ( 2 stawki zamiast 3, składka rentowa mocno obnizona, ulga konkretna na dzieci ) cała maestrią PO jest to wbicie do umyslów ludzi ze tego nie było...ale tu sie kłania działalność wybiórczej i tvn. i wyolbrzymianie błedów ktore pis popełnił w innych dziedzinach akurat PIS w gospodarce zrobił naprawde duzo poprzez obnizenie podatków i dał szanse platformie przejśc przez pierwszą faze kryzysu w miare ok. a jak dalej nie wierzysz to przeczytaj to co kiedys w przypływie szczerości powiedział w wywiadzie J.K rzystof bielecki o tym komu zawdziecza przejscie przez 2009 i 2010 rok POlska w miare suchą stopą
|
|
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
15 września 2011 11:46:27
@bankrucika jednak spodziewałem się po Tobie więcej a tu wychodzi normalnie fanatyzm jakiś... Cytat:to ze w niemczech go nie lubili to akurat bym traktował wrecz jako znakomita rekomendację.. Niemcy sa naszym największym partnerem handlowym, do tego jedynym krajem NATO który realnie jest w stanie nam pomóc i pomóc chciałby (bo przecież nie USA Obamy, ten co najwyżej by Ci powiedział że wszyscy czują się Polakami). To już serio zakrawa na paranoję. Moim marzeniem jest rząd który nie traktuje naszych najbliższych sąsiadów i największych partnerów jak wiecznych post-zaborców z którymi zaraz będziemy prowadzić kolejną wojnę, z tym słabo ukrywanym w Polakach poczuciem niższości, szczególnie przed Niemcami (i równie sztucznym poczuciem wyższości przed Rosjanami) a do tego nie prowadzi uniżonej polityki przed USA które coraz mnie odczuwają potrzebę akcentowania swojej roli w Europie Środkowo-Wschodniej. PiS miał ogromnego fuksa rządząc krótko w okresie najlepszej prosperity w generalnie fatalnym okresie na świecie (2001-2011). * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 15 września 2011 11:57
|
|
Wysłane:
15 września 2011 12:04:28
sorry ale mi chodziło o coś innego.... wykazywałem głupote argumentu ze " gdzieś go nie lubili" jako argument za lub przeciw,dlatego podałem przykład o Putinie byłym KGB-owcu... ktory tez pewnie najbardziej by lubiał swoich agentow na terenie polski.... a fanatyzm? tez pozostawiam bez komentarza bo mam wrazenie ze tu wiecej fanatycznych przeciwników wszystkiego co pis zrobił.... niewazne czy dobre czy złe wazne ze to pisu.... tak własnie wyglada polska polityka, nawet najlepszy pomysł jest obsmiewany tylko dlatego ze pomysłodawcą jest przeciwnik polityczny ( fakt dziala to we wszystkie strony) jakoś tego ze ten pis mogl skorzystac z koniunktury ( która mu wypominacie) i podwyzszyc wydatki socjalne jeszcze o kilkadziesiąt miiardów a tego nie zrobił tylko obnizył podatki to nikt z was fanatycznych przeciwników nie zauwazył... bo to be bo to pis żadnego obiektywizmu, ja potrafie (mimo ze zadnych lewackich ani czerwonych odchyłów nie toleruje) przyznać ze pierwszą wielką obnizkę podatków zrobił miler a ci wszyscy wczesniejsi tylko o tym gadali ( pomijam motywacje) dla mnie się liczą czyste fakty i rzeczywiste zdarzenia a nie zapowiedzi i bajkopisarstwo też spodziewałem sie wiecej po Tobie...:-) pozdr
Edytowany: 15 września 2011 12:05
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
15 września 2011 12:20:17
Widze ze trwa dyskusja nad ekonomiczna wyzszoscia PIS nad PO :) Wiec wtrace swije trzy grosze :) Niestety musze przyznac ze PIS zrobil wiecej dla szarakow obnizajac conieco :) co z tego ze zabral ulgi np budowlane biedni i tak z nich nie kozystali. Za to PO obiecywalo zlote gory i stalo sie tak ze te gory przewrocili dogory nogami :) ale nalezy pamietac stare powiedzenie rudy jest falszywy. Juz wielokrotnie pisalem ze na PO nie glosowalem i glosowal nie bede, a nawet przed ostatnimi wyborami ostrzegalem znajomych, niestety racja byla po mojej stronie. Na PIS tez nigdy nie zaglosuje, nwet jakby zniesli podatki do zera mam dosc weszenia wszedzie spiskow oskarzania "niewinnych" itd itp oczywiscie wykozystywania slozb specjalnych rowniez, dzisiaj krzycza ze sa inwigilowani przez sluzby na zlecenie PO :) ja pytam co z tego??? Przeciez PIS inwigilowal i knul podstepki przeciw wszystkim nawet wlasnym kolicjantom :) Politycznie polska jest chora a politycy powinni zostac zeslani gdzie pieprz rosnie po najblizszych wyborach nadal nic sie nie zmieni :( potrzeba naprawde wielkiego kryzysu aby ludzie zrozumieli ze nie ma co kruszyc kopi o PIS czy PO bo i to i to GOWNO Niestety nie ma rowniez szans aby na scene polityczna weszla nowa partia a to glownie dzieki dyskryminacji przez media zapraszaja sobie obecnie rzadzacych czy opozycje calkowicie zapominajac o rownym dostepie nowych parti czy innych wynalazkow. Takie sa realia demokracji :) stwaza wrazenie ze ma sie kontrole nad polityczna rzeczywistoscia, ale to tylko wrazenie a realia sa zupelnie inne
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
15 września 2011 12:23:20
@bankrucikej no - teraz zaprzeczasz swoim własnym słowom, nie wykazywałeś głupoty argumentu jak teraz uzasadniasz, że gdzies go nie lubili, tylko wyraźnie zaznaczyłeś że dla Ciebie rekomendacją jest że go Niemcy nie lubią. Wykręcasz trochę kota ogonem a naprawdę pokazujesz jak wygląda ogólno-polska fobia anty-niemiecka. Mi to pachnie takim maryjno-zaściankowym patriotyzmem z XIX wieku, w którym nienawiść do Niemca była wręcz w nas zaprogramowana. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 15 września 2011 12:27
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
15 września 2011 12:28:24
Cytat:co z tego ze zabral ulgi np budowlane biedni i tak z nich nie kozystali. No to żeś mocno przesadził ... Myślisz,że "ci biedni" nie kupowali mieszkań,tylko wiecznie wynajmują...??? Przecież to nonsens,bo byśmy mieli niemal samych wynajmujących. Wszyscy mogli sobie odliczać ulgę budowlaną przez wiele lat,zabranie ulgi- to w praktyce podwyżka podatków dla bardzo licznej rzeszy obywateli...! Co to w ogóle za podział: biedni/bogaci...?! Jest też warstwa średnia,która inwestowała w nieruchomości. Poza tym przecież Unia Wolności obniżała podatek dochodowy,prawda...? Również Unia Demokratyczna (gdy ministrem finansów był L.Balcerowicz) obniżała -i to co roku- podatek dochodowy o 2 punkty procentowe,na początku transformacji przeciez mieliśmy podatek doch. dla firm w wys.40%,a dzisiaj...?
Edytowany: 15 września 2011 12:41
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
15 września 2011 12:40:36
POP nie bede sie sprzeczal czy biedni czy nie kazdy ma wlasna definicje biednego :) Idz do banku i zobacz jakie dochody potrzebujesz aby dostac kredyt na nieruchomosci o wkladzie wlasnym nie wspominam bo pewnie znajdziesz bank ktory udzieli na 100% pewnie bedzie nieco wieksza marza albo oprocentowanie :)
Teraz odpowiedz mie czy BIEDNY ma 20-30tys gotowki na wklad wlasny i dostanie kredyt na mieszkanie ??
Jezlei jestes taka osoba to wedlug mnie nie jestes biedny!!
Biedni to takie osoby ktore zarabiaja min krajowa lub nieco wiecej i ktore moga zapomniec o wlasnym kacie :( i takiech osob w naszym kraju jest bardzo duzo i te wlasnie osoby rzadko albo wcale nie kozystaly z tych ulg, co do ulgi remontowej :) tutaj znow srednio i bardzo zamozni zyskiwali najwiecej bo biednego na remont mieszkania nie stac a jak juz robi to odswierza i z tych ulg mial smieszne sumy wiecej zapewne ma na nizszym podatku.
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
15 września 2011 13:45:54
Cytat:A ty co,z kosmosu przyjechałeś,że nie wiesz o tym,że obniżce podatków towarzyszyła likwidacja różnych ulg??? A co się stało z ulgą budowlaną i remontową za rządów pisuarów...? Tylko bez ściemniania,odpowiadaj rzeczowo Poza tym trzeba być niebywale naiwnym ,żeby uwierzyć w obniżkę podatków podczas kryzysu,bo w czasie boom'u gospodarczego,to każdy głupi może "obniżyć" podatki,a ciemny lud będzie wychwalać pod niebiosa ... A tu ostatni news idola wściekłych babek w moherowych beretach: Cytat:Zachowanie państw zachodnich po katastrofie smoleńskiej przypomina dyrektorowi Radia Maryja o. Tadeuszowi Rydzykowi ich postępowanie z 1939 roku - czytamy na blogu "Głos Rydzyka". - Gdy Hitler na nas napadł, też tak samo się zachowali - powiedział redemptorysta na antenie radia. wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,t... pozwole sobie zacytować bankrucika Cytat: na tym własnie polega uproszczenie i obnizenie podatków KLASYCZNIE . zniesienie ulg i obnizenie stawki i jeszcze Taurusa Cytat:Niestety musze przyznac ze PIS zrobil wiecej dla szarakow obnizajac conieco :) co z tego ze zabral ulgi np budowlane biedni i tak z nich nie kozystali.
A od siebie dodam że dzięki obniżce składki rentowej przez PIS, pracownik który zarabiał 1200-1300zł (a niestety bardzo dużo ludzi tak w naszym ukochanym kraju zarabia) dostawał na łapę więcej o około 100zł miesięcznie. Dla rodziny gdzie dwoje pracuje i tyle zarabia jest to już ok. 200zł + korzyści dla pracodawcy który też mniej płaci. No ale nie ma jak puścić zasłonę dymną o moherach ciemnogrodzie i rydzyku. A tak w ogóle to gdzie ty łazisz że tylu tych moherów widzisz? ja tam nie widzę ich zbyt wielu, a jak mi jakiegoś czasami uda się zobaczyć to mi się niezbyt groźny wydaje, a przynajmniej nie na tyle żeby wpadać w jakieś moherowe paranoje... Taurus w pełni się z tobą zgadzam, w Polsce mamy polityczne i (i od siebie dodam) medialne DNO. "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 15 września 2011 13:46
|
|
Wysłane:
15 września 2011 19:28:17
bankrucik napisał(a): to ze w niemczech go nie lubili to akurat bym traktował wrecz jako znakomita rekomendację..
ja nic nie pisalem o sympatii, tylko o wiarygodnosci jako partner do interesow, a ta byla zadna. uwazaj jak chcesz, kieruj sie czym chcesz w ocenie poszczegolnych rzadow, tylko wez pod uwage, ze Niemcy to nasz najwiekszy partner handlowy, i to im wlasnie skladamy Ople. moze wiec warto wyciagnac wnioski, kto tu ma pojecie o robieniu interesow i na kim sie wzorowac (do Chin czy Korei mamy troche daleko). Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2010-02-11 Wpisów: 252
Wysłane:
15 września 2011 19:43:24
sss56 napisał(a):A w Polsce mamy polityczne i (i od siebie dodam) medialne DNO.
@sss96W pełni się zgadzam,a największym DNEM jest radio maRyja i telewizja TRWAM (w kaczej głupocie)...
|
|
0 Dołączył: 2011-02-08 Wpisów: 221
Wysłane:
15 września 2011 20:00:26
Amol dnem to są twoje wypowiedzi. Lecz teraz wiem czemu w Polsce jest jak jest.
|
|