@Kakarotto
Dla mnie sytuacja na PGS jest zarówno podobna jak i niepodobna do tej z sierpnia 2013. Podobieństwo wynika z tego, że kurs wtedy też spadł ponieważ inwestorzy bali się o powtarzalność zysku po prawie takich samych przychodach k/k.
Bardzo dużo różnica polega jednak na stopniu rozwoju firmy. Obecnie PGS posiada biura w 4 miastach (na siłę jako piąte można doliczyć Londyn ale są tam tylko handlowcy), zatrudnia około 300 deweloperów itd.
Po sprawozdaniach finansowych widać, że zarząd nie lubi zwiększać kosztów a jeżeli już inwestuje to w rzeczy niezbędne. Ostatni kwartał to były duże inwestycje w pracowników i nowe lokalizacje, które powinny się obecnie zacząć zwracać. Spółka, aby mogła wejść na wyższy poziom klientów/zleceń musi mieć odpowiednie duże zaplecze jak wspominał prezes.
Ja żałuję, że kupowałem wcześniej powyżej 5 zł chociaż instynktownie czułem, że to już trochę za duża euforia no ale w stadzie biegnie się raźniej
Nie ma według mnie, co spekulować czy ze spółki wychodzi OFE, jakiś "grubas" i dlaczego ktoś kupuje a ktoś sprzedaje.
Obecnie kursem się nie przejmuję, bo zamierzam PGS trzymać długoterminowo. Wszystko wyjaśni się na początku stycznia po podaniu wstępnych przychodów, kto miał rację
@Yaroman
Kruk jak rozwinie się w Niemczech to poleci wysoko

. Nie mogę tylko na nim SL-ów stawiać, bo coś mi nie wychodzą