0 Dołączył: 2012-10-22 Wpisów: 537
Wysłane:
30 stycznia 2015 20:41:39
Zapytałem na FB naszego nowego inwestora jak widzi kwestię obligacji, dowiedziałem się że w poniedziałek po 16 przekaże informacje w tej sprawie.
|
0 Dołączył: 2013-01-29 Wpisów: 641
Wysłane:
30 stycznia 2015 20:50:25
O ile jeszcze będzie prezesem do tego czasu  . Ciekawie jakie stanowisko zajmie KNF w tej sprawie. Skoro wstrzymał sprzedaż tzn że się przestraszył czegoś. Też gościu dobry, najpierw handluje, a później zastanawia się czy zgodnie z prawem
|
Wysłane:
30 stycznia 2015 22:21:30
Wpis Misiąga na FB:
Grzegorz Misiąg : Sii jak zwykle musi sie wpierd... i podpierd.... do knf czy jest źle czy dobrze jeśli akcje w dół donos do KNF jesli w górę również donos jednym słowen zawsze sobie znajdą powód żeby zaszkodzić firmie. Myślę że ci panowie z SII działają pod czyjeś dyktando , pod kogoś komu zależy żeby zaszkodzić spółce i akcjonariuszom . Ale tym razem powiem w prost SII pierydole was i tych spekulantów z Forum internetowych!!!
Wpis zamieszczony pod zdjęciem zatopionej łodzi na FB.
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
30 stycznia 2015 23:23:21
Cytat:może zaproponuje konwersje na akcje po zylu 1 obligacja =1PLN... ciekawy interes.
|
Wysłane:
30 stycznia 2015 23:45:50
Cytat:pierydole was i tych spekulantów z Forum internetowych!!! hehe to o nas chyba :-P
|
0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
30 stycznia 2015 23:50:04
mambo napisał(a):DRIVER77 napisał(a):Wpis Misiąga na FB:
Grzegorz Misiąg : Sii jak zwykle musi sie wpierd... i podpierd.... do knf czy jest źle czy dobrze jeśli akcje w dół donos do KNF jesli w górę również donos jednym słowen zawsze sobie znajdą powód żeby zaszkodzić firmie. Myślę że ci panowie z SII działają pod czyjeś dyktando , pod kogoś komu zależy żeby zaszkodzić spółce i akcjonariuszom . Ale tym razem powiem w prost SII pierydole was i tych spekulantów z Forum internetowych!!!
Wpis zamieszczony pod zdjęciem zatopionej łodzi na FB. Gdzie to znalazłeś bo ja szukam i nigdzie tego nie ma. Możesz dać link? też to widziałem ale chyba wykasowane już...
|
Wysłane:
30 stycznia 2015 23:50:22
Cytat: Re: Co będzie z Uboatem? Autor: ~evil [87.204.175.*] 2015-01-30 22:36 @zstonoga Chętnie pomogę w restrukturyzacji UBT, dzisiaj nabyłem obligacje i jeśli przedstawi Pan dobry plan naprawczy to jestem gotów pomóc i zgodzić się na zrolowanie długu. Pozdrawiam. ktos jednak liczy na pozytywny scenariusz... przynajmniej na bankierze.
Edytowany: 30 stycznia 2015 23:50
|
0 Dołączył: 2014-09-09 Wpisów: 194
Wysłane:
31 stycznia 2015 00:38:46
No i wyszło z eks-prezesa buractwo, ale o tym wiedzieliśmy przecież od dawna. Nieoficjalnie powstała już "grupa operacyjna", która namierza Misiąga. Koledzy ze studiów też są zmotywowani.
Próbuję poukładać fakty i proszę o wasze refleksje. Mam dwa warianty. nr1 Stonoga kończy dzieło zniszczenia Misiąga. nr2 Stonoga ma dobre intencje co do spółki.
Jeśli dobrze rozumiem, Misiąg sprzedał Stonodze akcje, które nie są dopuszczone do obrotu na NC, a których emisja była nie tak dawno. To dlatego Stonoga promuje ich sprzedaż przez fb po wyższej cenie na podstawie umowy papierowej. Ponieważ akcje od Misiąga nie kosztowały go wiele, dodatkowo możliwe, że skupi je również z rynku po <1zł. Kto wie, jeśli faktycznie Stonoga myśli serio o odmulaniu UBT, to może skupi również część obligów po obecnej cenie rynkowej, częściowo uwalniając spółkę od zobowiązań z tyt obligów. Zatem ostatnia emisja, którą klepnął Misiąg, z góry była przeznaczona dla Stonogi. Podejrzewam, że emisja nie miała pokrycia w środkach pieniężnych. Dlatego wielu nie widziało środków w spółce. Poza tym po co Misiąg miałby wkładać 5mln, chyba nie po to, żeby po miesiącu sprzedawać cały pakiet akcji za 0,5mln? Cała roszada ze zmianą siedziby, też nie była przypadkowa i fałszywie uzasadniona zmianą miejsca prowadzenia biznesu. Zapewne ma ona na celu zdezorientowanie obligatariuszy, planujących wysłać wnioski o przedterminowy wykup. Misiąg cwany burak, do końca łgał, mówiąc o nowych biznesach. Faktycznie szykował się do ewakuacji, ale grupa operacyjna pracuje.
Zamiana obligów na akcje? Wg mnie to najprostsza droga, żeby pozbyć się zobowiązań z tyt. obligów, ale dobra tylko dla prezesów. Z punktu widzenia obligatariuszy, nie możemy na to przystać (o ile coś jeszcze możemy). Hipotetycznie po takiej zamianie (tu wariant nr 2 - Stonoga dobija spółkę) prezes może negatywnym infem uwalić kurs na 1 grosz. Taką wyczyszczoną z obligów spółkę przejmuje ktoś nowy.
W przyszłym tygodniu Stonoga ma coś powiedzieć o obligach. Zobaczymy. Sposób jego komunikacji z inwestorami jest oryginalny, ale kto wie, może to nowy standard?
Jeśli macie jakieś własne przemyślenia podzielcie się proszę. Uważam, że na wariant defensywny i pasywność z naszej strony, jest już za późno. Trzeba zewrzeć szyki. Pogodzę się ze stratą, ale pod warunkiem, że Misiąg nie zazna spokoju. Niech go podręczą KNFy, SSI i inne wynalazki.
|
0 Dołączył: 2011-03-24 Wpisów: 237
Wysłane:
31 stycznia 2015 00:55:36
"Jeśli macie jakieś własne przemyślenia podzielcie się proszę. Uważam, że na wariant defensywny i pasywność z naszej strony, jest już za późno. Trzeba zewrzeć szyki. Pogodzę się ze stratą, ale pod warunkiem, że Misiąg nie zazna spokoju. Niech go podręczą KNFy, SSI i inne wynalazki." Znajdźcie kolesia który odzyskał kaskę od Anti. Dawno to było i o ile dobrze pamiętam to dali komunikat że spłacili jednego inwestora. Utrudniał im życie i jakiś namolny był. Powie wam co robić. Może ???? Jak go poprosicie. ??? Ta tak poważnie to jak ktoś ma tych obligów mniej niż 10 sztuk to niech je sprzeda cena nie jest wcale taka zła jak na sytuację spółki szkoda nerwów i kaski na prawników. Jak sens miało by dla 100nogi wywalanie kasy na spłatę obligacji. Z tego co czytałem na forum to spółka nie ma majątku a JEJ KAPITALIZACJA nawet po ostatnim wyskoku jest mniejsza niż wartość obligacji.
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 01:06:55
robertokot25 napisał(a):mambo napisał(a):DRIVER77 napisał(a):Wpis Misiąga na FB:
Wpis zamieszczony pod zdjęciem zatopionej łodzi na FB. Gdzie to znalazłeś bo ja szukam i nigdzie tego nie ma. Możesz dać link? też to widziałem ale chyba wykasowane już... Wykasowane ale zdążyłem pstryknąć kilka fotek. Widać dokladnie co,kto. Nie wiem czy tu idzie wrzucić fote.
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 02:27:50
Proszę bardzo. Jakoś mi się udało to wlepić. Komentarz Bosa:  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 31 stycznia 2015 15:37
|
0 Dołączył: 2009-09-03 Wpisów: 1 107
Wysłane:
31 stycznia 2015 15:41:05
A prezes chciał rolowanie obligi i dać zabezpieczenie....
Prezesowi zostały tylko akcje dopuszczone do obrotu i teraz je oddaje po dobrej cenie? Kolejny majstersztyk za ktory zapłacą spekulanci a zarobi misiąg. Drugi mały patrowicz, co za republika bananowa.
UBT od dawna twierdziłem, ze trup, kasy nie ma nie bedzie. Stoklosa nic nie zmieni, kasy nie włoży bo tam trzeba nie 10mln a ze 20mln bo pewnie tyle zostalowyprowadzone. Nikt normalny tego nie bedzie ratował za swoje, no chyba ze zaprosi do tego ludzi z fb a oni sie dołożą. Banda cwaniaków.
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 15:45:32
Ja się zastanawiam cz tu nie chodzi po prostu o reklamę - a przy okazji zarobek. Wyprowadzenie Uboata to nie jest jakaś mega trudna kwestia, w końcu ta spółka zarabiała. A do tego jak się jeszcze zrobi płacz i lament na całą Republikę Wolską na "opresję" KNF, SII, to wszystko zdaję się możliwe. Zobacz ilu jest chętnych na akcje. Myślisz że w podobnym tonie nie znajdą się chętni na obligacje od "dobrego wujka" Stonogi? W poniedziałek ma być informacja, ciekaw jestem wielce czego się dowiemy...
|
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 17:25:13
"Nie ogarniam tej kuwety"
Czy ma ktoś nowy adres Uboata? Czy na razie ślemy na Warszawski? A może i na ten i na ten?
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 17:35:49
Cytat:Rezygnacja ze sprzedaży,zwrot środków. Wystraszył się. co bylo z gory zaplanowane
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 17:55:50
to będzie patologia roku
|
24 Dołączył: 2011-11-23 Wpisów: 480
Wysłane:
31 stycznia 2015 17:56:14
przejął udziały (prawie kontrola) za mniej niż 500 tys PLN ( w przypadku ogłoszenia upadłości wszystkie umowy rok wstecz nie będą ważne) ale jak dostanie karę 5 MLN PLN (to lepsze niż odsiadka, bo jeszcze za moje pieniądze będzie się żywił) się nauczy Pani Marto Mróz proszę uciekac z tego statku (dla Pani dobra), niech Pani już nie broni tych Obywateli - bo z Pani słów wynika - umarł król, niech żyje król Marzena Kajma już woli nie kontaktowac się telefonicznie - jej życie w spółce zaczęło się raptem pod koniec grudnia BLITZKRIEG czas rozpocząc - ponoc adresy delikwentów są znane
|
24 Dołączył: 2011-11-23 Wpisów: 480
Wysłane:
31 stycznia 2015 17:58:17
odpowiedzialnosc członków zarządu jest jednoznaczna i nikt jej nie uniknie
|
Wysłane:
31 stycznia 2015 18:00:33
oby obligatariusze nie musieli latać na golasa
Edytowany: 31 stycznia 2015 18:09
|