PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
1 2 3 4 5
inwestorgpw
0
Wpisów: 217
Wysłane: 14 sierpnia 2009 10:11:35 przy kursie: 2,20 zł
inwestorgpw napisał(a):
Bedzie dobrze
eplcisnie do gory ponar odbil i jedzie
CNG ladne wzrosty
Jupiter ma wiekszy opor w okolicach 2,60
tak jak pisalem do konca sierpnia widze jupitera na 2,60

2,6 w sierpniu
zobaczycie

afro87
0
Wpisów: 343
Wysłane: 14 sierpnia 2009 10:15:42 przy kursie: 2,20 zł
a jak nie to co ? :> może jak nie będzie to oddasz każdemu pieniądze ?:D
Pozdrawiam Kuba

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 10:52:43 przy kursie: 2,20 zł
afro87 napisał(a):

forum lista dyskusyjna jest do wyrażania opinii
wyrazilem swoją subiektywna opinie ze jupiter zmierza na 2,60 pisalem to przy kursie ponizej 2zł
podałem swoj typ jak ja to widze
zarówno patrzac na poprawe fundamentów i AT
także nie bądż śmieszny pisząc takie teksty

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 10:54:25 przy kursie: 2,20 zł
inwestorgpw napisał(a):
afro87 napisał(a):

forum lista dyskusyjna jest do wyrażania opinii
wyrazilem swoją subiektywna opinie ze jupiter zmierza na 2,60 pisalem to przy kursie ponizej 2zł
podałem swoj typ jak ja to widze
zarówno patrzac na poprawe fundamentów i AT
także nie bądż śmieszny pisząc takie teksty

na gpw zarabia mała ilość inwestorów większa liczba traci jeśli traca ludzie o takich tekstach jak ty to ich nie żałuje

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 14 sierpnia 2009 11:18:11 przy kursie: 2,20 zł
DO: inwestorgpw

Zasadą tego forum jest, by bardzo ostrożnie podawać swoje "prognozy", szczególnie jeśli nie są poparte konkrenymi dowodami.
Zbyt wiele osób to poźniej czyta, wielu ma duże zaufanie do opinii kolegów z forum, i łatwo mogą popłynać na takich życzeniowych sądach...
Nie to jest celem twórców tego miejsca, zapewniam Cię, choć ostatnio mam wrażenie, wielu o tym zapomina.

Swoją drogą ciekawe ile osób podając swoje typy, robi to by nie tyle dzielić się swoją wiedzą, ale po to by pozbyć się swoich akcji, czy kupić taniej..
Wiem, że do niedawna nie miało to wpływu, ale forum rozrosło się ostatnio, więc i siła rażenia większa... szczególnie na niszowych spółkach.

Dobrego dnia!
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 11:33:19 przy kursie: 2,20 zł
Horyzont napisał(a):
DO: inwestorgpw

Zasadą tego forum jest, by bardzo ostrożnie podawać swoje "prognozy", szczególnie jeśli nie są poparte konkrenymi dowodami.
Zbyt wiele osób to poźniej czyta, wielu ma duże zaufanie do opinii kolegów z forum, i łatwo mogą popłynać na takich życzeniowych sądach...
Nie to jest celem twórców tego miejsca, zapewniam Cię, choć ostatnio mam wrażenie, wielu o tym zapomina.

Swoją drogą ciekawe ile osób podając swoje typy, robi to by nie tyle dzielić się swoją wiedzą, ale po to by pozbyć się swoich akcji, czy kupić taniej..
Wiem, że do niedawna nie miało to wpływu, ale forum rozrosło się ostatnio, więc i siła rażenia większa... szczególnie na niszowych spółkach.

Dobrego dnia!

napisalem obszernie to niejaki watchdog usunal posta stwierdzajc ze zbyt obszernie

To po co jest to forum?? jaki ma cel co wolno pisac?
bo ze wzrosnie nie bo naganianie na wzrosty tak
pisanie o spadkach naganianie na spadki
podawac swoj typ odnosnie kursu do ktorego zmierza spolka nie wolno bo znaczy ze ktos chce wyjsc
obszernie pisac nie mozna bo watchdog sie czepia ze zbyt obszernie
hehe spoko forum
inwestuje na gpw dobrych kilka lat
nigdy nie kierowalem sie kogos opinia bezpodstawnie
czyli nawet jak mnie zaciekawila jakas opinia wpis kogos o ktorejs spolce to przesledzilem spolke pod wzgledem wskaznikow
AF AT i dopiero sie bralem za kupno
ja widze zwyzki na min 2,60 to jest moja opinia
http://stooq.pl/q/?s=jpr

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 sierpnia 2009 11:37:16 przy kursie: 2,20 zł
Wiesz, w kościele jeden widzi klęczących ludzi, drugi widzi Łaskę Pańską.
Myślę, że Cię w końcu przekabacimy i przeciągniemy na optymistyczną stronę życia.
Naprawdę "wolno wszystko". Znajdź swoją wewnętrzną wskazówkę, która Ci powie, kiedy jesteś okej, a kiedy jesteś nie-okej.

babibabu
0
Wpisów: 59
Wysłane: 14 sierpnia 2009 11:40:22 przy kursie: 2,20 zł
a ja osobiscie sie dziwie ze taki uzytkownik jak inwestorgpw nie dostal jeszcze ostrzeżenia od moderatora. to nie jest żaden czat na ktorym mozna obrazac kolegow. osobiscie rowniez zmeczony jestem czytaniem kolego Twoich wróżb z fusów. nie wiem czy Ty oczekujesz ogolnego uwielbienia z naszej strony za to ze Twoje wrózenie sie sprawdza?? a analiza ze bedzie rosło bo jest fajnie jakos do mnie nie przemawia. wszyscy jestesmy uczestnikami forum aby dzielic sie hotnewsami, wiedza i wlasnymi POPARTYMI MERYTORYCZNIE spostrzeżeniami. ucz sie np od kolegi watchdoga ktory zabiera głos wtedy gdy ma cos ciekawego do powiedzenia!!! bardzo Cie o to prosze.

i przepraszam wszystkich za zabranie glosu ktory ma malo wspolnego ze spółką, ale takze i moja cierpliwosc ma swoje granice.

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 11:59:55 przy kursie: 2,20 zł
babibabu napisał(a):
a ja osobiscie sie dziwie ze taki uzytkownik jak inwestorgpw nie dostal jeszcze ostrzeżenia od moderatora. to nie jest żaden czat na ktorym mozna obrazac kolegow. osobiscie rowniez zmeczony jestem czytaniem kolego Twoich wróżb z fusów. nie wiem czy Ty oczekujesz ogolnego uwielbienia z naszej strony za to ze Twoje wrózenie sie sprawdza?? a analiza ze bedzie rosło bo jest fajnie jakos do mnie nie przemawia. wszyscy jestesmy uczestnikami forum aby dzielic sie hotnewsami, wiedza i wlasnymi POPARTYMI MERYTORYCZNIE spostrzeżeniami. ucz sie np od kolegi watchdoga ktory zabiera głos wtedy gdy ma cos ciekawego do powiedzenia!!! bardzo Cie o to prosze.

i przepraszam wszystkich za zabranie glosu ktory ma malo wspolnego ze spółką, ale takze i moja cierpliwosc ma swoje granice.

napisałem obszernie i merytorycznie to watchdog usunal posta

Cytat:
zmeczony jestem czytaniem kolego Twoich wróżb z fusów

naprawde mam wrazenie że pisza tu licealisci dobrze ze 1 wrzesnia juz niedługo
wrozenei z fusów dobre
usmailem sie
wejdz na blog mojego autorstwa a zobaczysz merytoryczne wypowiedzi
analize fundamentalna i AT spolek
same trafne analizy
poczytaj kiedy pisałem na blogu o zwyzkach w20 w kierunku 2400
jak pisałem przy kursie 3,90 za $ że to gorka i wkrotce spadki na 2,80
zobacz jak pisalem o netii sprawdz gdzie jest Netia teraz
O jupiterze pisalem u siebie na blogu przy kursie 1,20 ile jest teraz dobrze
wszystko jest jak na tacy czarno na białym
http://www.inwestorgpw.blogspot.com
Edytowany: 14 sierpnia 2009 12:01

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:01:01 przy kursie: 2,20 zł
babibabu napisał(a):
a ja osobiscie sie dziwie ze taki uzytkownik jak inwestorgpw nie dostal jeszcze ostrzeżenia od moderatora. to nie jest żaden czat na ktorym mozna obrazac kolegow .

A ja jestem koleżanką ;) Co prawda nikt mnie nie obraził, mam nadziję ja również, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że nowy narybek na tym forum, ma taką trudną do zakceptowania "bankową" manierę... Proszę mi się tylko nie obrażać i nie rozciągać wątku ;) Silenced
Mam nadzieję, że WD & Co da radę zachować ten unikalny styl forum.
love4 na zgodę.
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:11:15 przy kursie: 2,20 zł
inwestorgpw napisał(a):

Nie przeczytam, zrazilem sie, ale jesli tak, to tutaj tez tak sprobuj pisac. Odloz na bok teksty o dzieciach, 1 wrzesniu, mendach (!) etc. Bedzie lepiej.
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 14 sierpnia 2009 12:11

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:11:46 przy kursie: 2,20 zł
Wrocmy do merytorycznej dyskusji na temat jupitera piszcie wypowiedzi dotyczace spolki JUPITER
a nie zasmiecajcie watek glupimi postami

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:12:59 przy kursie: 2,20 zł
Umowa jest uczciwa. Jak ją złamiesz - wracasz na bloga i więcej Cię tu nie widzimy.

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:14:10 przy kursie: 2,20 zł
SlawekW napisał(a):
inwestorgpw napisał(a):

Nie przeczytam, zrazilem sie, ale jesli tak, to tutaj tez tak sprobuj pisac. Odloz na bok teksty o dzieciach, 1 wrzesniu, mendach (!) etc. Bedzie lepiej.

OK postaram sie nie reagujcie tak nerwowo to nie ja wywołem burze ja jestem pokojowym czlowiekiem
i zaczalem tu zagladac bo nie odpowiada mi bankier forum parkietu
Podrawiam

inwestorgpw
0
Wysłane: 14 sierpnia 2009 12:38:07 przy kursie: 2,20 zł
ile Jupiter ma akcji Ponaru Wadowice na portalach pisze że jest to 6%
na stronie Ponaru że prawie 10%
moze to świadczyć o tym że jpr podał ilosc akcji przekraczajac prog 5% a potem zwiekszal na gpw ale przed przekroczeniem 10 % nie musi podawac aktualny stan
a mozliwe ponar posiada informacje co do stanu aktualnego w akcjonariacie
www.ponar-wadowice.pl/akcjonar...
Jupiet 9,67%

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 15 sierpnia 2009 08:16:06 przy kursie: 2,20 zł
inwestorgpw napisał(a):
SlawekW napisał(a):
inwestorgpw napisał(a):

OK postaram sie nie reagujcie tak nerwowo to nie ja wywołem burze ja jestem pokojowym czlowiekiem
i zaczalem tu zagladac bo nie odpowiada mi bankier forum parkietu
Podrawiam

O ile masz na innych forach ten sam nick to pamiętam Cię inwestor z podłogi i investstock.pl. Piszesz czasem mądrze, i warto Cię poczytać. Jednak sam osobiści proszę nie pisz prognoz bez podania uzasadnienia. Jak Cię dobrze zrozumiałem swoją ocenę sytuacji i prognozy kursu opierasz na wzrostach akcji Ponara, Energopolu czy CNG. To troszkę błąd moim zdaniem. Uważam tak, bo nie bierzesz pod uwagę największej spółki portfela czyli KCI. Nie jest notowane więc wycenić się nie da rynkowo i nie wiadomo ci się tam dzieje, a to będzie miało największy wpływ na wyniki. Nie raportują się także więc z tym co się dzieje trzeba czekać do raportu. Nie należy także zapominać iż parę baniek kosztów trzeba będzie oddać Trynity za zarządzanie. Niemniej jeśli przestanie generować straty to powinna wrócić w okolice wk.

afro87
0
Wpisów: 343
Wysłane: 15 sierpnia 2009 09:16:10 przy kursie: 2,20 zł
kto nie kupił przegrał życie ? hehe
Pozdrawiam Kuba

Veltrodux
0
Wpisów: 7
Wysłane: 15 sierpnia 2009 12:25:29 przy kursie: 2,20 zł
Witam posiadaczy tego papierka! moim zdaniem jupiter jest na prostej drodze do 2,60. Na wykresie wyrysowal sie bardzo ladny trojkat rozszerzajacy wlasnie z takim zasiegiem stooq.com/q/a/?s=jpr&i=360...
Poza tym energopol i ponar tez ida ladnie do gory wiec jak portfel jupitera drozeja sam jupiter tez powinien drozec, ale jak bedzie naprawde to zobaczymy w niedalekiej przyszlosci. Rynek i tak ma zawsze racje :)

Veltrodux
0
Wpisów: 7
Wysłane: 15 sierpnia 2009 12:36:22 przy kursie: 2,20 zł
Odnosnie powyzszego posta, trojkat jest juz wybity gora, nie bylo nawrotu wiec wybicie "chyba Falszywka" nie jest, a wedlug stockwatch jedna z najbardziej niedowartosciowanych spolek. I jeszcze jedno ta spolka nie jest zbyt popularna w zasadzie nikt sie po niej niczego nie spodziewa, zle informacje nie powinny znaczaco wplynac na jej kurs, za to jakies dobre komunikaty (ja licze na dobre wyniki za pierwsze polrocze) moga wywindowac kurs. Nie tak jak np jest na centrozapie wszyscy na cos licza i sie spodziewaja niewiadomo czego. Tam jedne zle info moze strasznie zdolowac centka, ale to tylko moje przemyslenia. pozdrawiam

inwestorgpw
0
Wysłane: 15 sierpnia 2009 15:44:10 przy kursie: 2,20 zł
Veltrodux napisał(a):
Odnosnie powyzszego posta, trojkat jest juz wybity gora, nie bylo nawrotu wiec wybicie "chyba Falszywka" nie jest, a wedlug stockwatch jedna z najbardziej niedowartosciowanych spolek. I jeszcze jedno ta spolka nie jest zbyt popularna w zasadzie nikt sie po niej niczego nie spodziewa, zle informacje nie powinny znaczaco wplynac na jej kurs, za to jakies dobre komunikaty (ja licze na dobre wyniki za pierwsze polrocze) moga wywindowac kurs. Nie tak jak np jest na centrozapie wszyscy na cos licza i sie spodziewaja niewiadomo czego. Tam jedne zle info moze strasznie zdolowac centka, ale to tylko moje przemyslenia. pozdrawiam

warto też zwrócić uwagę na obroty na sesjach wzrostowych, i wogóle w ostatnim czasie są spore (jak na jupitera)
jupiter oprocz CNG EPL I PNF w ktorych ma powyzej 5% w akcjonariacie posiadał także akcjie społki Polna ale ponizej progu 5% raz wraporcie czytałem ciekawe czy jeszcze posiada.
jak widać wzrosty są stabilne i spokojnie do przodu, spekuła tu nie zagląda bo jest dość duży FF
fajnie było by ujrzeć info o przekroczeniu przez jakas instytucje 5% w jupiterze.
Za czasów starych zarządzajacych jupiter był strasznie pasywnie i biernie zarządzany
teraz jak wiadomo stery przejeło KCI=Grzegorz Hajdarowicz
www.przedsiebiorczosc.com/20/0...
także są szanse że jupiter wypłynie na szerokie wody

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,472 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat