Cytat:Sam jak pisałem książki nie polecam - bardziej napisałem jako o ciekawostce, większość "poradników" odradza łapanie brzytwy, to jest raczej pozycja dla kogoś kto jest początkujący a szuka dodatkowej adrenaliny w inwestowaniu. Książka daje pewną bazę pod to żeby nie stracić 100% na pozycji (mi się to kiedyś udało, a mówią, że niemożliwe ;)
Oprócz straty 100% pozycji jeszcze można stracić więcej niż się zainwestowało - też ciekawe doświadczenie :P. Dzięki za streszczenie w/w lektury. Póki co pozostanę przy tym co robię (to też pewnie PA skoro wsparcia i opory ;))
Cytat:Tak to to samo, jeśli nie jesteś przekonany do STS to nie ma sensu szukać szczegółów Williamsa.
Dla mnie jest to wskaźnik określający w którym dniu powinienem wejść w papier który obserwuję.
Sprawdzę, uprzedzony do żadnej z metod nie jestem ;). Chociaż widziałem jak badaniami ilościowymi gość obalał tezy z książek o stosowaniu wskaźników (np oversold = buy) czy dywergencji (okazywało się że dywergencja w trendzie wzrostowym częściej nie oznaczała niczego niż problemy).
Dziś na HWE nowe atrakcje ;) ?
PS. W turtlach koledzy kawał dobrej roboty zrobili - mnóstwo sygnałów ciekawych. Chyba będzie hossa dalej...