ocngqrsh
Advertisement
PARTNER SERWISU
ajzxwkvl
Bushido

Bushido

Ostatnie 10 wpisów
Szkoda czasu kończę temat

brzegus napisał(a):
Gdzie by nie zerknął, naganianie na spadki przy poziomie 130 PLN. Poziom stał się tak oczywisty, że przetsał działaćEh?

https://stooq.pl/mol/?id=13686

Cytat:
Z tym przebijaniem oporu to ..............może mam inne notowaniaAnxious

Droga do okolic 160 staje się coraz bardziej realna, a otoczenie tylko temu sprzyja.

Mistrzu proponuję spojrzeć na datę posta który cytujesz następnie odpalić wykres i wydedukować czy wtedy był przebity poziom 131 czy nie i jak dalej wyglądały notowania przez kilka sesji
Proszę nie manipulować i pamiętać że zbytnia euforia często gubi

Niejaki Maxiking na forum KGHM (Bankier) przewiduje z dokładnością co do tygodnia w którym nastąpi ten "wyszczał" Boo hoo! - 30-sto letni
Deja vu

Z tym przebijaniem oporu to ..............może mam inne notowaniaAnxious

Ciężka spółka do AT - czysto spekulacyjne ruchy i specyficzny - impulsywny akcjonariat

Masa napisał(a):
Panowie czy Wy naprawdę myślicie że ktoś "wywala" grube miliony bo zobaczył rekomendację ? Powiem tak. Kluczem do sukcesu na giełdzie jest przede wszystkim informacja i ja osobiście uważam że skoro "ktoś" zainwestował wczoraj grube miliony to takową informację otrzymał. Może to info wypłynie niedługo może za jakiś czas ale ponieważ w spółce i grze nic istotnego się nie wydarzyło więc na pewno ktos coś wie. Może znana jest już data premiery ? Zobaczymy czas pokaże :)

Ktoś zainwestował a ktoś się pozbył balastu - rynek działa w dwie strony

Ja preferuje fakty

@lelo-pakero
Zarzucasz komuś domysły a sam pisząc na temat RDR 2 używasz słowa - sprzedałby - fantazjując o wersji PC której nie ma i jeszcze podajesz konkretne liczby ..............(??)thumbright

Greenthumb napisał(a):
Spokko robi kolejne AAA+ dla CDR? No pojechałeś...Liar
Przypominasz mi wpisy WINa sprzed premiery W3. Polecam przejrzeć.
Zamiast pisać elaboraty na mało istotne tematy, naganiając na spadki poczekaj na preordery i wtedy będziemy rozmawiać o faktach, a nie Twoich domysłach.
Widocznie nie zrobił na Tobie wrażenia sposób prezentacji trailera na E3, wyświetlenia na YT, ani nie śledzisz hype'u w necie. Jeśli na podstawie tych prostych porównań nie jesteś w stanie określić jaki ta gra ma potencjał, to jest mi troszkę przykro.

Na wielu ekspertach nie zrobiło to wrażenia i co ???
Czy na każdym miało zrobić wrażenie bo to robota CDP ???

Czasem można odnieść wrażenie że "zakon CDP" widzi wszystko tylko - ach och - cud miód
a są specjaliści którzy twierdzą że CP może być dobra grą ale jak to górale mówią " jajec nie urwie "
Osobiście nie wierzę w sukces CP - nie z tymi ludzmi - ale jakoś w głębi troszkę kibicuję bo to w końcu firma z naszego podwórka

CP tworzą prawie 8 lat więc o jakich 3 latach wspominacie ?
Całokształt kosztów może się otrzeć o 0,5 mld zł - CP dla nich to "wóz albo przewóz" - oczekiwania bardzo wysokie a zakończenie może być różne
Wycena na dziś - kosmos

Kakarotto napisał(a):
Bushido napisał(a):
Może się to jutro zle skonczyc - w stanach już zjechali na duże minusy

W stanach S&P pomału wchodzi w taką parabole wzrostową co sam odczytuję za zły znak i raczej sygnał że trzeba się mieć na baczności, przynajmniej jeśli chodzi o ich rynek.

Jednak się sprawdza opcja ostrej korekty - ostrej przez wielkie "O". Szarpią co sesja po około -2%Whistle

Powiem wam że to co się wyprawia w stanach to jakieś szaleństwo - wykresy prawie pionowe - d'oh!

Wczoraj zaczynali na wysokich plusach a skończyli na minusach - dzisiaj też jazdy całkiem całkiemThink

Ile można pompować ??? Tam zdyskontowali wszystko na 10 lat do przodu

Może się to jutro zle skonczyc - w stanach już zjechali na duże minusy

Dzięki @Wojetek.

Hej

@Wojetek

Zerkniesz na wykres PZU po dzisiejszym "zwrocie" ???

Z góry dzięki

Udało Ci się bo wystawił ofertę S jakiś drugi inwestor a nie animator i wskoczyło.Na srebrze też parę transakcji było ale na większości certów widniały tylko kursy zamknięcia z dnia 29.12.2017 r.
Zobacz dzisiaj np cert na PZU - RCFS3PZU i RCFS2PZU jakie są różnice z kursem odniesienia
Ropa to samo i cały rynek niemiecki (Certyfikaty)

Właśnie " udało się " im się nawiązać połączenie - Boo hoo! notowania wróciłybinky

Dziwne zachowanie emitenta i ogólnie GPW - żadnych komunikatów - informacjiThink

Tak na marginesie to nasz W20 odpalił zdrowo , zobaczymy na jak długo Whistle

Pozdrawiam i życzę jeszcze lepszych wyników

Witam

Zauważyłeś @Wojetek brak notowań certów Raiffeisena od początku tego roku???
Mam trochę RCFL3SILVE więc skontaktowałem się z emitentem

Oto zaskakująca odpowiedz prosto z Wiednia :

" Dear Sir,

We are unfortunately experiencing technical problems with connection to GPW. We are working intensively on solving the issue together with the providers of the infrastructure. We hope the connection will be restored in course of today. "

W XXI wieku 3 dni problemy z połączeniem Dancing Dancing Boo hoo!

Straszna euforia na giełdachThink Wszystkie informacje - złe czy dobre ostra pompa w górę - bez opamiętania.Dla " zdrowotności" hossy chyba najwyższa pora na jakiś większy zrzut i oczyszczenie atmosfery

To chyba można uznać za analizę roku - dokładnie tekst roku.Kontrakty na S&P500 i ta oszałamiająca prognoza puke_l puke_l
Cytat:
Obecnie kontrakty są notowane po 2548.50 pkt. PROGNOZA: Można rozważać 2 scenariusze. Pierwszy zakłada dalsze wzrosty. Sygnał pojawi się po przebiciu oporu w rejonie 2553.50 pkt. Drugi zakłada spadki. Sygnał pojawi się po przebiciu wsparcia w rejonie 2539-2541 pkt.

https://stooq.pl/n/?f=1200631

Dzięki @Krewa.

Kogoś bardzo parzyły akcje - dołek sesyjny zrobili na fixingu.

Hej

Jak @Krewa myślisz - korekta na PZU rozpoczęta-czy tylko powrót do wybitego oporu?

Dzisiaj akurat Tauron "urwał" - ale w drugą stronęThink

Hej

Z Tauronem chyba trafiłeś - mocno się trzyma na tle reszty energetyki.Moje PGE chyba do wywalenia puke_l Boo hoo!

@vladinho

Dzięki za odpowiedz.Też tak mi coś świtało w głowie z tym zabezpieczeniem na cercie ale bardziej się skupiłem na tej nowej emisji DBK bo to był powód takiego spadku kursu instrumentu bazowego.

Dzięki

Hej Wojetek

Może Ty rozumiesz co się dzieje dzisiaj z notowaniami certu na spadek DBK ?? Deutsche Bank spada dziś prawie 7,5 % i cert też spada???

Koledzy salute

Nie chodziło mi o hossę lub bessę na naszym rynku tylko o skale dzisiejszej reakcję naszego rynku na wystąpienie Trumpa.
Nasz jarmark tak "urwał" jakby Trump ogłosił rewolucję podatkową w Polsce i przebudowę całej infrastruktury naszego "mocarstwa".
Angel

Krewa
Niby tak ale wiesz ...- są jakieś granice absurdu d'oh!

Hej

Nie macie wrażenia że nasz rynek zachowuje się tak jakby wczoraj przemawiał nie Trump ale nasz nadworny "notariusz" i obiecywał ekonomiczne cuda na Wisłą (????)Dancing Whistle

@Wojetek

Świetna grafika do artykułu - mam nadzieje że nie masz mi za złe że wrzucam to w twojej kronice#

www.investing.com/news/stock-m...:-market-insiders-selling-at-the-top-to-retail-investors.-is-the-crash-near-461732

Wyszedłem właśnie ze wszystkiego - zostawiłem tylko połowę PGE.Wole konkretny zysk "w kieszeni" i spokojne czekanie na korektę thumbright

@Wojetek

Co sądzisz o dzisiejszej sesji?
Pompują bez opamiętania...Trochę irracjonalne zachowanie rynku - z konkretną korektą byłoby "zdrowiej" - mi się wydaje Think binky

krewa napisał(a):
Bushido,
ogłaszasz powtórkę 2003-2007?

Krewa wave

Nic podobnego nie ogłaszam - jestem pewny że tak będzie Dancing Whistle

Tak na poważnie to jak dla mnie nasz WIG20 (bo o nim mowa) jest teraz mało przewidywalny.
To co napisałem to jakieś tam wnioski po spojrzeniu na wykres pokazujący zachowanie indeksu na przestrzeni prawie dwóch dekad.
Gdzieś ostatnio czytałem że w USA znowu zaczyna się duży boom na kredyty hipoteczne - powtórka z historii (???)Angel

@Kakarotto
Zobacz na jakim poziomie był CCI w połowie 2003 r i co potem się stało i co się działo do końca 2007r.
Porównaj ruch WIG20 od kwietnia 2015r do dzisiaj ze strukturą ruchu od 2000r do 2003r są identyczne tylko ten aktualny jest pociągnięty w krótszym czasie.Co dalej nastąpiło widać wyraznie...Think

Wydaje mi się że PEP będzie ostatnią spółką jaka by była brana pod uwagę jeśli chodzi o temat smogowy i ewentualne dofinansowania.Nazwisko Kulczyk w środowisku rządzącym jest średnio szanowane - wiesz co mama na myśli...(?)

Zobacz Wojetek co ten PEP wyprawia +4,30% z -4%. Zachowuje jak lider sektora choć jest przeciętną spółką - " nic mu nie straszne"... Dziwne ...

Dzięki Wojetek.

@Wojetek

Co sądzisz o tym wybiciu na PGE?

Dzięki.

Wszedłem - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Gratuluje wyczucia na PEP-ie salute

@Wojetek

Mam prośbę - zerkniesz na PGE??? Korci żeby dzisiaj wskoczyćThink

Wojetek napisał(a):
Cytat:

Nie masz wrażenia że taka euforia - praktycznie bez powodu - jest zawsze tuż przed katastrofą???
Wyceny spółek w USA są ekstremalne.Trump chce równocześnie obniżać podatki i odbudowywać cały kraj - bez szans.Dług USA jest rekordowy.W Niemczech i Francji wybory - Unia w rozkładzie ! O co w tym chodzi bo zaczynam się gubić???? :)

Czyli wszystko w normie, możemy rosnąć :) Bać się euforii można gdy nie będzie zagrożeń i wszyscy będą widzieć tylko wzrosty. Jak się samemu tego na rynku nie widziało to pozostaje się cofnąć do artykułów z 2007 dot polskiej gospodarki. A póki co to dalej wszyscy o zagrożeniach, rewizjach w dół itd. Wyceny w USA są ekstremalne ? To dobrze - jak będzie mowa o tym że w sumie to powinny być wyższe bo mamy nową ekonomię, inne czasy itd - można się bać ;).

A dlaczego rośniemy ? To proste - kapitał przesuwa się z DM na EM. Potem wejdą zachęceni wzrostami drobni (z których wielu ciągle się boi), w fundusze itd. Póki co jednak tego "paliwa" moim zdaniem jest do wzrostów jeszcze naprawdę sporo.

Tak na marginesie nie wiem jak u kolegów z forum ale u mnie niesamowita sesja. To co w portfelu widać, plus do tego PKO (futy), Bowim, słabiej jedynie JJB. Keep it going wave

@Damian

DM - developed markets
EM - emerging markets

Developing markets to troche polglish ;), choć oczywiście wiem o czym piszesz, ale już skrót z tego byłby mylący.

Masz racje tylko jedno co tu nie pasuje to to że właśnie teraz wszyscy wróżą wzrosty.Jedna z analiz (w USA) przewiduje S&P 500 na poziomie 2600 na koniec 2017 r !
W tym roku sytuacja na świecie ulega diametralnej zmianie - na negatywną a wszyscy widzą tylko wzrosty.Psychopatyczny narcyz - stary cynik został wybrany na prezydenta USA , właśnie zrywa umowy handlowe ,grozi koncernom ,popiera rozpad Unii itd itd = wzrosty...
Odbudowa USA ??? - teraz na świecie jest popularne hasło " kraj w ruinie-trzeba go ratować" ale to tylko hasło potrzebne do wygranej w wyborach...Wszyscy dalej widzą wzrosty a euforia sięga zenitu...jakoś słabo to widzę :) Od grudnia mam trochę PKO BP i certów L na Deutsche Bank i teraz czekam "w blokach startowych" z resztą gotówki.Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie Think

@Wojetek

Nie masz wrażenia że taka euforia - praktycznie bez powodu - jest zawsze tuż przed katastrofą???
Wyceny spółek w USA są ekstremalne.Trump chce równocześnie obniżać podatki i odbudowywać cały kraj - bez szans.Dług USA jest rekordowy.W Niemczech i Francji wybory - Unia w rozkładzie ! O co w tym chodzi bo zaczynam się gubić???? :)

Hej Wojetek

Nie bardzo wieżę w jakieś poważne sygnały kupna na DAX - gdzieś czuję poważniejsze zjazdy na S&P500 DAX itd........Wynik wyborów w stanach zaskoczył wszystkich - w szczególności konkretnych graczy i oby nie było tak że ostatnie wzrosty to czyszczenie portfeli "tych wielkich"...

Nie wyskoczyłeś z DAX-a???

Witam

Co Wojetek sądzisz o piątkowej sesji w USA???Początek większej korekty???Może być ciekawe poniedziałkowe otwarcie w Europie....

Pozdrawiam

Też obserwowałem CTG ale na dzień dzisiejszy wstrzymuje się z transakcją.Z tego co widać na wykresie tygodniowym od 2013 roku to kurs jest w strefie silnego oporu -najlepiej to widać po świecy z 22.09.2014 - co sądzisz Wojetek ??

Wojetek napisał(a):
Ropa brent bardzo ładnie rośnie i ciągnie obecnie wynik w portfelu. De facto padł kolejny sygnał kupna po wybiciu 42,5 USD na brent. W niedzielę spotkanie w Doha, sam będę się mocno przyglądał sytuacji przy dojściu kursu do 47 USD z możliwym tam TP, choć długoterminowo mogą dotrzeć nawet do 53 USD.

Odnośnie akcji mały update SLi w cenie close: OPN 29,90 CDR 23,4

Ja chyba jutro wyskakuje z tego certa (siedzę od 1,05).Troche za dużo optymizmu przed Doha.Pamiętajmy że konkretne spotkanie OPEC jest w czerwcu a to niedzielne jest wyreżyserowane pod chwilowe desperackie podbicie cen.
Przy tej cenie amerykanie "już" zarabiają + uwolniony eksport ropy = pompujemy ile się daBoo hoo!

Crude też dotarła do silnego oporu 42,40$ a jedna bez drugiej raczej nie rośnie.Dzisiaj i jutro dane o zapasach - tez może być różnie.

@Wojetek

Mam prośbę - co sądzisz o Deutsche Bank???

Obserwując wykres (jako laik) to kurs jest blisko historycznych minimów (z tego roku) ; wskazniki AT (dzień,tydzień,miesiąc) są na dnie ; na kwiecień zadeklarowany wykup obligacji za grube mld euro(???)Może być ostro i szybko...

Flagowy okręt niemieckiej potęgi finansowej nie może zatonąć :)

To co zacytowałeś to jest opis certyfikatu z barierą.RCFL3OIL to Faktor open-end -czyli bez terminu wygaśnięcia i bez bariery.

Cytat:
Certyfikaty faktor nie posiadają (w przeciwieństwie do certyfikatów turbo) poziomu knock-out, co oznacza, iż są notowane bezterminowo (open-end). Jedynym praktycznym warunkiem niewypłacalności certyfikatu jest bankructwo emitenta.

Obserwując rynek ropy zainteresował mnie certyfikat typu FAKTOR RCFL3OIL - open-end, instrument bazowy ropa Brent.Mam mały problem z interpretacją prospektu emisyjnego a mianowicie co się stanie z tym certyfikatem jeśli jego wartość (kurs) spadnie do zera???Przykładowo dzisiejszy kurs certyfikatu to 0,97 gr a kurs ropy Brent to 29,80 $.Przy dzwigni x3 jeśli ropa spadnie przykładowo do 20$ to kurs tego certyfikatu nie pokryje takiego spadku.Czy Raiffeisen przewidział taką ewentualność?Jest to open-end więc wycofać go nie mogą.Co o tym sądzicie?

@Wojetek co sądzisz o ropie?Sprężyna naciągnięta ostro.Wszyscy się ścigają z prognozami coraz niższych poziomów - nawet do absurdalnych 10$ !Może to już czas ???Kto złapie dołek ten "milioner"Dancing Think wave

Pozdrawiam

@Wojetek
Nasza bessa zwie się "polityka" - zachód gra swoje i tyle.Czy powoli nie czas na zmianę S na L Whistle
pod odbicie Think

Co Wojetek sądzisz o tym wybiciu na indeksach SP500 i DAX ?

Widzicie co dzisiaj ropa wyprawia(???)Ostra jazda do góry,ostra jazda w dół.Coś chyba "czuć" inwazję lądową na Syrię.Media zachodnie podawały ze ma być jakieś spotkanie Obama-Putin-Hollande (??????)

Wojetek napisał(a):
Po takiej "czerwonej serii" na silver niczego specjalnego bym się nie spodziewał. Powinni bronić 1400 USD, 1435 jako dół świecy wybijającej z 02.10 wątpie by dłużej się utrzymał. Długoterminowo fałszywe wybicie z początku października źle wygląda - takie okazje lubią się mścić (nowe minima?!?).

Co do srebra to długoterminowo masz rację ale teraz wydaje się prawdopodobne jakieś techniczne odbicie tak w okolice 15 $ i dalej zjazd do grudnia (posiedzenie FED).

Ogólnie "energetyce" pomogło info o "...wyciszeniu kopalni...". Zobaczymy jak długo potrwa odbicie - na dzień dzisiejszy miałem nosa Boo hoo! Z innej beczki - co Wojetek sądzisz o srebrze??Wydaje się strasznie zdołowane i na strefie wsparcia (????)

Enea ciężko "zbita" dzisiaj ale PGE ładnie poszło dla osłody.Od kilku sesji siedzę grubo na energetyce i ...Pray

Jeśli tak się to skończy - z takim knotem - to APT daleko nie doleci :)

Na Kerdosie rzeźnia.Odpalił Ci Sl bo otwarcie na 0,66 z tego co widziałem??

W tej samej chwili pisaliśmy wave

Bushido napisał(a):
Dzisiaj banki odpaliły po informacji że ustawy o frankowiczach raczej w tej kadencji sejmu nie uchwalą.Tak patrząc realnie i bez euforii to raczej to zła informacja bo jeśli PIS dojdzie do władzy to ustawa będzie ale obciążająca banki powyżej 50 % kosztów przewalutowania tak jak proponowało SLD.Zobaczymy co jutro będzie.

Sorki Wojetek że jeszcze raz zaśmiecę polityką twoją kronikę ale co do banków miałem racje.Duda szybko sprowadził euforie bankową do parteru.Do wyborów chyba trzeba omijać szerokim łukiem banki i energetykę.

Będzie będzie :) PIS już raz przerabiało wcześniejsze wybory.Moim zdaniem z obietnic wyborczych szybko wprowadzą 500 zł na dzieci,podatek bankowy,przewalutowanie kredytów i odpowiedni podatek dla sklepów wielkopowierzchniowych-zachodnie sieci.Wiek emerytalny i 6-ścio latki w szkołach to już ciężkie ustawy do odwrócenia.

Wszystkie te obietnice są powiązane ze sobą.Wprowadzenie wymienionych podatków umożliwia realizacje reszty obietnic.Kasa ma się zgadzać :)

Dzisiaj banki odpaliły po informacji że ustawy o frankowiczach raczej w tej kadencji sejmu nie uchwalą.Tak patrząc realnie i bez euforii to raczej to zła informacja bo jeśli PIS dojdzie do władzy to ustawa będzie ale obciążająca banki powyżej 50 % kosztów przewalutowania tak jak proponowało SLD.Zobaczymy co jutro będzie.

Na tę chwilę NIKKEI225.FUT -5%. Jutro może być ciekawie.

I jest odpowiedz na temat ropy
stooq.pl/n/?f=987963&searc...
Nie technika tylko jedno "pierdnięcie" OPEC w swoim biuletynie było powodem tego rajdu.Ciekawe kto i od kiedy miał dostęp do tego biuletynu skoro teraz dopiero podaje to Financial Times (???)

Moim skromnym zdaniem w poniedziałek test dzisiejszego minimum sesji (realizacja zysków-w szczególności na Bogdance) a dalej domykanie luki ale tej dolnej.Euroland dzisiaj odpoczywał a nasz grajdołek jak to często bywa grał w innej orkiestrze.Czy to dobrze??Na dzień dzisiejszy dla nas dobrze ale pozniej jest płacz "...zachód rośnie a my spadamy".

Ciekawe ile jutro "odda" ropa po dzisiejszym kosmicznym zrywie (???)

Wojetek napisał(a):
waszi napisał(a):
Póki co słabe to odbicie. Odnosze wrazenie ze dotyczy bardziej wybranych spółek.

Wojtku myslisz ze to może być podpucha?
Kupią pierwsi którzy zwęszyli okazje, podbiją rynek, a za chwile nie bedzie komu ciągnąć i rynek wroci do wyznaczonego trendu?

Czekają luki na WIGu i W20 do wypełnienia. Możliwe też że na ropie Crude robią podbitkę (do 43?). Trudno będzie po takich spadkach całkowicie zamazać podażową wymowę ostatnich świec. Póki co krótkoterminowo można grać na odbicie, a średnioterminowo szykować shorty w dobrych miejscach :).

Wiarę inwestorów w odbicie na ropie najlepiej pokazują dzisiejsze notowania RCFS3OIL.Wojetek co myślisz o Comarchu- czy luka z 3 marca może być uznawana za rejon wsparcia???

Tauron jeszcze trzymasz?

@ucofb
@Wojetek
Dzięki za parę słów na temat Apatora.Co do ropy trzeci tydzień zapasy spadają a tu ledwie lekki wyskok i zaraz opad na deski.Surowce w tych czasach ciężki temat.
Pytania za 100 pkt - co myślicie o ostatnim "zachowaniu" Wig20 ? - wydaje się całkowicie oderwany od rzeczywistości.Czy wydaje wam się możliwe testowanie dołka z 27 lipca????

@Wojetek
Rzucisz okiem na Apator(??)Spółka zaliczyła szybki zjazd i może jakieś odreagowanie się przyda d'oh!

Dzięki

Już jakieś potwierdzenie jest

http://stooq.pl/mol/?id=4720

Coś "jaskółki ćwierkają" że podali zły załącznik z projektami uchwał z zeszłego roku gdzie była mowa o emisji - nie jestem tego pewny na 100%! Jeśli to prawda to kosztowny błąd.

Co to za numery na ENA robią??? Może ktoś zna powód takiego nagłego , panicznego wywalania???Realizacja zysków to raczej odpada bo z czego te zyski jak kurs ledwo co dopiero ruszył.Think

@Krewa king
Brawo - prima...sort

Czy PGNiG nie powinno poinformować o ewentualnych ustaleniach na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Gas-Tradingu które odbyło się 9 marca?Miały tam zapaść ważne decyzje dla spółki.Dzisiaj 11 marzec i cisza (???)Think

Tak na marginesie to kto przy zdrowych zmysłach inwestuje w TAKIE spółki na podstawie ratingu (???!!)Ogólnie to kto w to inwestuje ....(???)Na nockę do kasyna i ile radości...

Czytam czytam i się zastanawiam czemu nie ma oficjalnej informacji ze spółki na temat wczorajszych doniesień o zakończeniu badań przedklicznych?

Hej Wojetek
Wróciłem i oczom nie wierzę.ENA posypała się strasznie.Masz jakąś "wizję" gdzie to się zatrzyma?
I jeszcze prośba o analizę NATURAL GAS FUTURE - ciepła zima i spadki cen to rozumię ale w tydzień ponad 20% w dół to już lekka przesada.
Dzięki.

Dzięki Wojetek
Dzisiaj wygasały kontrakty więc te "czary mary" w ostatniej godzinie handlu można brać na dwa razy.Szczególnie w tej godzinie to się właśnie posypała Enea.Zobaczymy jak to się potoczy.

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku

@Wojetek

Też mi się wydaje że to właśnie koniec korekty - zobaczymy salute
Dzięki.

Hej
Jak widzisz dalej ENA ?

Hej
Mam pytanie do szanownego grona-czy na naszej kochanej GPW mamy dostępny jakiś certyfikat odzwierciedlający ruchy miedzi bo ten:RCNMBAOPEN chyba tego nie zawiera (????) Szukam i nie mogę znaleśćThink

Hej
Może ktoś wie co tu się dzisiaj wyrabia????Think

@Wojetek
Sanok ładnie odbił-zobaczymy czy "trwale". Wydaje się że Apator jest w ciekawym momencie(???)Jak znajdziesz chwile to skomentuj.

@Wojetek
Faktycznie -te dzisiejsze spore obroty mogą oznaczać zakończenie korekty trwającej od 13 listopada.Mogą ale nie muszą-co z linią trendu(???)

Jak widzisz Sanok po dzisiejszej sesji?

Marc coś bardzo negatywnie nastawiony do INK (????)Czym to może być spowodowane na tak zapomnianej spółce?Hmmm - może wysoko brane ,nisko sprzedane??Rozczarowanie?Osobiste przykre doświadczenia z wymienionymi przez Ciebie perełkami?Think

ucofb napisał(a):
Wojetek dzięki za analizę. Ja jeszcze widzę/albo chcę widzieć (to zweryfikuje czas) na wykresie tygodniowym patrząc w szerokiej perspektywie jeszcze jedną rzecz, ogromną formację spodka, obrazuje to nie najgorzej EMA30.

Co o takim pomyśle sądzisz?

Sorki że wrzucę swoje "trzy grosze" ale patrząc na ENA to od kilku sesji jest konkretna dystrybucja akcji.

Szutnik napisał(a):
@ irfy

Cytat:
Eeeee... No dobra, poddaję się. Jeśli naprawdę zgarnęli tego tajniaka w taki sposób, jak opisują Estończycy, to dowódcą FSB w obwodzie pskowskim musi być schwytany w tajdze a następnie wydepilowany niedźwiedź, który kiedyś olśnił jakiegoś pijanego generała swoją muskulaturą. I stąd to stanowisko.

W pierwszej chwili też tak zinterpretowałem tę wiadomość, dopóki nie usłyszałem typowo bajkowej rosyjskiej wersjiAngel
Tak się robi, jeśli się chce podnieść poziom napięcia. Wszyscy wiedzą kto to zrobił, więc jasny sygnał dociera do władz Estonii. Klasyczna rosyjska prowokacja. Podobnie zachowywali się przed wojną sowiecko - fińską.
Tu nic nie jest dziełem przypadku. "Niech się Estończycy boją".
Obawiam się, ze teraz częściej bedziemy słyszeć o takich incydentach. Ciekawe, czy z Polakami w roli ofiar również?

To co te kacapy wyprawiają to już przechodzi ludzkie pojęcie.Człowiek już ogarniają takie myśli że w razie czego sam byłbym w stanie wysłać żonę i córeczkę do rodziny w Kanadzie i wrócić w kamasze,znowu przypiąć atakującego orła na lewej piersi i "odpalać" ich hurtowo.Co to za naród ..............

Dobre...Bardzo dobre
@Scarry king

Ostro się tu zrobiło i jakoś chyba zjechaliście z tematu....

krewa napisał(a):
A na Ukrainie dzień jak co dzień.

Akcja zaczyna się na 1:42.
Nie mogę się doczekać, aż Ukraina wejdzie do UE i oddeleguje swoich przedstawicieli do PE. Brakuje tam tego powiewu świeżości.

@krewa
Akurat na tym nagraniu słusznie chcą wyprowadzić z parlamentu "kacapa" (czyt.komucha) który centralnie i publicznie krytykuje działania armii ukraińskiej.Czyli oddać cały kraj Carowi Władimirowi bez jednego wystrzału-tak jak Krym.Shame on you

Co do Brunei to wystarczy dokładnie poczytać raporty i ten wątek ( tu jest ogrom informacji i opinii).
Co do Ukrainy to pytanie "trza" skierować do ....Rzecznika Kremla Boo hoo!

Scarry napisał(a):
król stali napisał(a):
Nick zmieniłem raz bo musiałem jeśli chodzi o ścisłość.
Ponadto to że kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.
Nigdy nie poparłeś tego jakąkolwiek rozsądną analizą i nie poprzesz.

Teksty o mafii czy o głównym udziałowcu są na poziomie Pana Korwina Mikke :)

czasem zapominam co posiadanie akcji na dużej stracie robi z rozumem, dobrze jednak czytać forum bo to jest niezapomniane wrażenie

Cytat:
kurs jest jaki jest o niczym nie świadczy a na pewno nie świadczy że masz rację.

jestem na giełdzie tylko po to żeby zarabiać na kursie, jeśli twoją racją jest sponsorowanie biednego Kulczyka - ja to mam w nosie, owszem kurs świadczy bo kurs spółki to wycena godziwa z definicji, i ta wycena jest dramatyczna i udowadnia ostatecznie że 3 lata całkowicie nie masz racji.

To może ja coś dodam jako "nawrócony" Whistle
Sam kiedyś byłem zakochany w KOV- ale finał akcji "Nigeria" pozbawił mnie sporego zarobku (dobrze ze tak się skończyło)Pray i wyleczył z tej "toksycznej miłości". Od tamtego czasu dużo się zmieniło w moim ogólnym postrzeganiu giełdy a w szczególności spółek "ze stajni" panów K K K itp....Całkowicie popieram Scarrego,Krewe i innych którzy bezinteresownie naświetlają temat i możliwe konsekwencje "dłuższego romansu" z akcjami takich spółek.
Co do odbić jak napisał @baks - to oczywiście -tak można grać.Dam jeden przykład: znajomy mojego szwagra-doświadczony inwestor (wiem,wiem śmiesznie to brzmi...) zarobił swego czasu na Petrolu prawie "bańke-000 000..." śmiał się że wystawi pomnik Krauzemu.Da się ???Da się.

Ciekawe czy ta propozycja przejdzieThink ?

Cytat:
Akcjonariusz zarekomendował ustalenie dnia dywidendy na 1 lipca oraz dwa terminy wypłaty dywidendy: kwoty 8,48 mln zł, tj. 0,40 zł na jedną akcję 17 lipca, a kwoty 12,7 mln zł, tj. 0,60 zł na jedną akcję 18 listopada 2014 r.

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

siekoo napisał(a):
@Szutnik, polskie portale podaja, ze te wozy opancerzone w rejonie Slowianska i Kramatorska jeszcez wczoraj nalezaly do armii ukrainskiej d'oh!

inna rzecz - dlaczego w takim razie na Lotwie czy Estonii Rosja nie zajela ani cm2? przeciez to nieduze panstwa, czapkami by ich nakryli... d'oh!

skad cytat - nie wiem, ja tych slow nie napisalem.

milo, ze w koncu zaczynacie pisac, ze 'tam, gdzie sa sprawy narodowosciowe, rzeczy nie zawsze sa takie proste' (Szutnik), oraz 'W momencie podejmowania decyzji: honor i ojczyzna vs moje życie i mojej rodziny - wybrali to drugie.' (Bushido). wybralbym identycznie. z jednym zastrzezeniem do Twoich slow Bushido - jaki honor? jaka ojczyzna? w takim samym wydaniu jak u nas? wytarte slogany w ustach skorumpowanych politykow majacych szarych ludzi w dupie? moja ojczyzna to moja rodzina, przyjaciele, bliskie mi osoby.

chcacemu nie dzieje sie krzywda - nie nam za nich decydowac ani ich oceniac.

@Scarry - a nie lepiej dac sie im odlaczyc i zyc jak ludzie, wspolpracowac, handlowac na plaszczyznie juz partnerskiej? nie tylko Baskowie chce oderwac sie od Hiszpanii, Katalonia tez chcialaby. Bawaria tez nie mialaby nic przeciwko odlaczeniu sie od Niemiec, Szkocja od Anglii, itd. nie lepiej wybudowac w duzym domu sciane, wybic nowe drzwi i dalej zyc pod jednym dachem juz bez wzajemnych pretensji, niz caly czas uprzykrzac sobie zycie za wplywy do budzetu?

@siekoo - a gdzie twoja rodzina,przyjaciele i bliskie Ci osoby mieszkają??Myślę że większość w Polsce.W jakim języku mówicie??To jest Twoja ojczyzna.Co do żołnierzy to każdy świadomie wybiera swój zawód.Wojsko składa przysięge.Dotrzymanie przysięgi to sprawa honoru.

siekoo napisał(a):
@Bushido, nie neguje wszystkiego jak leci. dokladnie opisalem, do jakiego rodzaju materialow mam zastrzezenia.
ale... wytlumacz w takim razie, dlaczego na Krymie 1/3 armi przeszla na strone rosyjska? a milicja w Doniecku? a te 'zywe tarcze'? dlaczego ci ludzie wystepuja przeciw 'wlasnym' wladzom? czy nie rozumieja, ze to wylacznie dla ich dobra? a moze nie utozsamiaja sie z tymi wladzami? dlaczego?

Psychika człowieka to w dalszym ciągu zagadka.Decyzje podejmowane w stresie i "pod lufą" nie zawsze są racjonalne.Morale wojska padło z powodu braku konkretnych decyzji.W momencie podejmowania decyzji: honor i ojczyzna vs moje życie i mojej rodziny - wybrali to drugie.
Działania zbrojne lub stabilizacyjne to nie zabawa,to nie TVN24.Cały czas masz ostrą amunicje,jedna iskra jedna prowokacja i może dojść do dramatu.

@siekoo
Z całym szacunkiem ale starasz się tutaj wmówić chłopakom że coś co jest czarne dla Ciebie jest białe. Podpułkownik FR z Symferopola przejmuje posterunek milicji i na odprawie z separatystami przedstawia się z podaniem swojego stopnia włącznie.W sieci krąży filmik z tej odprawy.Na Krymie też była samoobrona??Whistle

Dziś już można śmiało stwierdzić że na Ukrainie wojna domowa wystrzeliła z bloków startowych.Myślę że interwencja Władimira Władimirowicza jest kwestią kilku-kilkunastu dni.Na rynkach też może być ostro i gwałtownieThink

Ale USA dzisiaj poleciało i to po takich danych z rynku pracyhello1

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 7 sierpnia 2020 11:19:46
Liczba wpisów: 257
[0,06% wszystkich postów / 0,05 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,781 sek.

nxwralve
jyeuurju
teylyxtc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qnvxqddu
shlkcour
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat