93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
11 czerwca 2014 15:14:28
@Szkutnik
Dla udowodnienia swojej racji zakładasz w pkt 6 że trend się zmieni na spadkowy co w przypadku 11Bit jest mało prawdopodobne z racji premiery nowej gry TWoM która jak narazie zbiera pochlebne opinie oraz rozwoju GR. Wiem że możesz nie znać dokładnie tej spółki ale takie są fundamentalne fakty na dziś.
Nie krytykuje AT, dodam że dzieki twoim wpisom na tym forum m.in. dotyczącym trendom udało mi się zarobić kilkadziesiąt % na pewnej spółce (mimo że nie czekałem aż "jeleń" mi odda taniej)
|
0 Dołączył: 2014-03-23 Wpisów: 9
Wysłane:
4 listopada 2014 20:49:40
Witam,
Nie odzywałem się od czerwca, ale nie zrezygnowałem z giełdy. Na początku obracałem kapitałem 2 tys, potem 4 tys, teraz jest to 30 tys. To juź są dla mnie poważne pieniądze i podchodzę do giełdy jeszcze ostrożniej Chociaż, po niektórych poczynaniach wydaje mi się, że jestem narwańcem.
Gdy obracałem 4 tys, to robiłem miesięcznie od 70 do 100 tys. obrotu i nic z tego nie miałem oprócz edukacji. Obecnie obracam 30 tys. i robię podobne obroty, czyli częstotliwość wielokrotnie zmalała. Rentowność na transakcji, jakę jestem zainteresowany to +0.4% netto, bywa lepiej +3% i gorzej -3%.
Założyłem sobie, że sukcesem jest dla mnie daytrding +0.4%. Aktualnie udaje mi się to zrobić na co 5 transakcji. Plan B, to wyjście z zyskiem lub minimalną stratą w przeciągu 2 tygodni. Dzięki AT coraz rzadziej wchodzę na pozycję, z której muszę wyjść ze stratą, stratę mam na co 4 transakcji.
Średnia wartość transakcji jest poniżej 8 tys PLN.
Tylko jeden raz zainwestowałem wszystkie środki, było to przed "szczytem klimatycznym". Zagrałem na tzw. event i udało się na spółkach energetycznych wygrać więcej niż zakładałem. Wydawało mi się, że event jest pewny i się nie pomyliłem.
Wszystkim polecam AT, ja korzystam z analiz dostępnych w sieci. Bardzo dynamiczne inwestowanie też musi się opierać na mocnych podstawach. Do tej pory za AT nie płaciłem, ale zamierzam korzystać z usług płatnych, ponieważ chcę w przyszłym roku podnieść kapitał do 100 tys.
Pozdrawiam.
|
PREMIUM
78 Dołączył: 2009-12-10 Wpisów: 1 835
Wysłane:
4 listopada 2014 21:10:08
ciekawie.
te 0,4% które Cię satysfakcjonuje to już po odjęciu prowizji?
wydaje mi się, że bazując na AT można próbować lepszych wyników, może nie na DT ale na interwałach kilkudniowych. Zwłaszcza, że nie potrzebujesz grać na spółkach mega-płynnych, bo angażując ok 8 tys na jedną transakcję masz spółek odpowiednio płynnych do wyboru całkiem sporo. Sporo zależy też jak dużo czasu dziennie możesz poświęcić na wyszukiwanie okazji.
|
0 Dołączył: 2014-03-23 Wpisów: 9
Wysłane:
4 listopada 2014 21:29:00
0.4% netto czyli 0.8 z prowizją. Prowizja, to w moim przypadku 0.19%.
|