PARTNER SERWISU
nzixbhea
567 568 569 570 571

Kiedy dno bessy?

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:36:24
daniel93 napisał(a):
ami: Ale jeśli ktoś ładuje Ski, a jednocześnie kupuje akcje, to nabierze S'ek, a doprowadzi do wzrostu kursu futów (pośrednio)

Jasne , ale w takim wypadku, różnica w "bazie" by się powiększała a nie malała, nawet w trakcie wzrostów.
Tymczasem dzisiaj było widać że baza maleje.
Gruby jednak wie co robi.
Ja polazłem za kreskami, a miałem iść za grubym.
Przyjdzie za to w piątek uiścić.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:37:35
serpico juz to kiedys pisalem choc balem sie nagonki ze strony fanatykow AT ale dla mnie to troche jak lanie wosku przez klucz ale to tylko moja subiektywna opinia i prosze anali o nieobrazanie sie Speak to the hand

jeden widzi taka formacje , ktos inny mowi ze to co innego itd... najczesciej jest tak ze byczki widza formacje prowzrostowe a niedzwiadki prospadkowe Angel

Ciekawy jestem jakby zrobic taki eksperyment :

wziac 3 inwestorow gdzie jeden bedzie sie opieral tylko na AT , drugi tylko na AF a trzeci na psychologii zachowan i roznych modeli zagrywek psychologicznych

Obstawiam na wygrana tego trzeciego :)
a moze by cos tutaj takiego rozegrac, bez zadnych niesnaskow tylko i wylacznie dla naszego dobra ...

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:43:40
Kanoniers napisał(a):

wziac 3 inwestorow gdzie jeden bedzie sie opieral tylko na AT , drugi tylko na AF a trzeci na psychologii zachowan i roznych modeli zagrywek psychologicznych

Z tym że AT ma ścisły związek z psychologią...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:43:44
Widze ze grono przekonanych o spadkach rosnie :) mozna z tego wywnioskowac ze jutro na procesji bedzie wiecej wiernych ktorzy poszli sie pomodlic w jedynej slusznej intencji :)

Jak dla mnie ORGR co mathu wymyslil najlepiej pasuje a wy sobie mozecie wieszczyc co chcecie :)

Juz dzisiaj mowilem ale powtorze od przynajmniej tygodnia nasza gielda wyprzedza amerykanow nie wiem dlaczego ale tak jest. Wiec jak ktos tego nie widzi to slusznie oberwie w piatek.

No i wyglada na to ze pokisimy sie troche dluzej w boczniaku co dla nas wszystkich nie jest najlepsze.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:44:18
Kanoniers napisał(a):

a moze by cos tutaj takiego rozegrac, bez zadnych niesnaskow tylko i wylacznie dla naszego dobra ...

3/4 ludzi nie potrafi narysować prawidłowej linii trendu a później piszą że AT nie działa albo miało być co innego a nie zastanowi się że coś może źle robi. na 1 wykresie 3 osoby narysują 3 różne krechy a później AT nie działa
EEX

Frog
13
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:51:16
owner napisał(a):
Kanoniers napisał(a):

3/4 ludzi nie potrafi narysować prawidłowej linii trendu a później piszą że AT nie działa albo miało być co innego a nie zastanowi się że coś może źle robi. na 1 wykresie 3 osoby narysują 3 różne krechy a później AT nie działa

Owner... Prawda o AT jest taka, że w danej chwili jest możliwość utworzenia wielu formacji. RGR, flaga, podwójny szczyt, trójkąt, potrójny szczyt itp. W końcu któraś z formacji się tworzy i zaraz potem jakiś fan AT ogłasza wszem i wobec, że AT się nie myli Liar
Ale niestety jest tak, że dopóki dana formacja się nie wypełni, nie wiadomo która to będzie. A czy będzie potrójny szczyt czy flaga (jedna z tego co wiem sugeruje zmianę trendu a druga jego kontynuację) tego nie wie nikt dopóki nie jest "po fakcie".
Zgadywanie "jaka to formacja" nie przypomina nawet zgadywania "jaka to melodia". To czysty fart. Osób które zarobiły dzięki AT jest tyle samo co osób które straciły na posiłkowaniu się nią.
Follow me on Twitter

white_eagle
0
Wpisów: 300
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:51:30
no właśnie Taurus, a czy w swojej prognozie brałeś pod uwagę aspekt "leniwego lata"?

po lutowej przecenie kolejnej spodziewałem się tak mniej więcej od lipca, zgodnie z corocznym marazmem związanym z urlopami etc. teraz dźwignąc się na szczyty nie będzie tak prosto, a przede wszystkim szybko. może po prostu zabraknąć czasu i pary by uformować nową górkę, a patrząc pod kątem psychologicznym - jakoś nie widzę w okresie lipiec-sierpień szału zakupów, gdy wiele firm "odpoczywa" dzięki półmartwemu okresowi.
dlatego od kilku dni chodzi mi po głowie boczniak, który bedzie trawił medialnie bolesne informacje, i mam nadzieję wchłonie również przyszłe podwyżki stóp %. niemniej myślę, że niżej może nie być jeszcze długo, więc patrząc na horyzont jesienny i zimowy (potencjalne wzrosty), warto akumulować papiery. te dobre. pytanie-klucz, które to? Think

edit: moja szklana kula takowe wytypowała. ale ona bywa złośliwa. a mimo to wciąż jej ufam d'oh!
każdy swoim sterem i żeglarzem.
Edytowany: 2 czerwca 2010 21:54

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:54:50
daniel93 napisał(a):
ami: Ale jeśli ktoś ładuje Ski, a jednocześnie kupuje akcje, to nabierze S'ek, a doprowadzi do wzrostu kursu futów (pośrednio)

W takich teoriach brakuje mi jednego... Dlaczego podczas kupowania akcji kursy rosną a podczas sprzedawania nie spadają? S-ki zarabiają, bo spadnie samo z siebie?

owner
6
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:57:26
Frog napisał(a):
Owner... Prawda o AT jest taka, że w danej chwili jest możliwość utworzenia wielu formacji. RGR, flaga, podwójny szczyt, trójkąt, potrójny szczyt itp. W końcu któraś z formacji się tworzy i zaraz potem jakiś fan AT ogłasza wszem i wobec, że AT się nie myli Liar
Ale niestety jest tak, że dopóki dana formacja się nie wypełni, nie wiadomo która to będzie. A czy będzie potrójny szczyt czy flaga (jedna z tego co wiem sugeruje zmianę trendu a druga jego kontynuację) tego nie wie nikt dopóki nie jest "po fakcie".
Zgadywanie "jaka to formacja" nie przypomina nawet zgadywania "jaka to melodia". To czysty fart. Osób które zarobiły dzięki AT jest tyle samo co osób które straciły na posiłkowaniu się nią.

jeśli dla kogoś 3 fale abc to już prawie rgr to ja się nie dziwię że AT nie działa. ja z formacji korzystam bardzo rzadko albo w ogóle. dla mnie to żaden wyznacznik. poza tym AT to nie tylko rgry, trójkąty i flagi. tyle w temacie bo można ciągnąc do rana. pzdr
EEX

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 2 czerwca 2010 21:58:28
Taurus80 napisał(a):

Juz dzisiaj mowilem ale powtorze od przynajmniej tygodnia nasza gielda wyprzedza amerykanow nie wiem dlaczego ale tak jest. Wiec jak ktos tego nie widzi to slusznie oberwie w piatek.

Faktem jest, że wbrew pozorom od wielu sesji zachowujemy się naprawdę byczo.
Dołka z poprzedniej korekty nie pogłębiliśmy - jak usiaki.
Taka moc nie raz już była z Nami, tyle że w najmniej oczekiwanym momencie, gdy inni rośli, Nam przyszło spłacić dług co z kolei objawiało się zadziwiającą słabością.
Dzisiejsza zieleń jeszcze nie przesądza manta w piątek.

Owner - mógłbyś swoje kreski na S&P wrzucić?

white_eagle
0
Wpisów: 300
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:00:12

dlaczego tak rośniemy? Shhh
każdy swoim sterem i żeglarzem.

Taurus80
0
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:02:00
White_eagle nie wykluczam zadnego scenariusza w chwili obecnej, ale najmniej prawdopodobny przynajmniej na dzien dzisiejszy wydaje mi sie poglebienie lutowych dolkow.
Najbardziej prawdopodobny wydaje sie boczniak jednak powiem szczeze ze po tej korekcie spodziewam sie wzrostow, co do teori ze latem wszystko stoi :) w zeszlym roku w trakcie mojego 2tygodniowego urlopu na ktorym fantastycznie sie bawilem zaglodajac co pare dni na 5-min moj portfel zyskal prawie 50% wiec nie wiem skad ta teoria ze latem zawsze jest boczniak :)

I na koniec ciekawostka :) czy ktokolwiek myslal ze w Chinach gdzie jest pon ad mialiard ludzi bedzie brakowalo sily roboczej ????

www.pb.pl/a/2010/06/02/Produce...

Chyba sobie ktos jaja robi :)

Frog
13
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:04:00
white_eagle napisał(a):

Zaraz ktoś narysuje kreski z których będzie wynikało, że AT już przedwczoraj sugerowała dzisiejsze wzrosty w USA

PS. Przepraszam za uszczypliwości wobec AT joker
Follow me on Twitter

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:06:24
Usiaki pokazały wielki biały środkowy palec wszystkim misiowym.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Kanoniers
1
Wpisów: 1 075
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:07:04
owner ma bardzo duzo racji i pewnie tak jest ze wiekszosc nie ma tak naprawde pojecia o AT

wiem ze po fakcie widac wiele wypelnionych formacji ale wtedy juz mi AT nie jest potrzebna :)

konkluzja jest taka ze jak sie nie zna bardzo dobrze AT to lepiej jej nie uzywac bo bardziej moze zaszkodzic niz pomoc

co do psychologii to nie zgodze sie ze jest scisle powiazana z AT !!!

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:07:29

teraz to i ja widze wzrosty. na miedzi sliczny ORGR (pomimo, iż niektórzy takowych nie uznają) z zasięgiem wzrostowym 10%. a jak Dr Koperek polezie 10% do góry, to giełdy nie pozostaną na to obojetne

Taurus80
0
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:08:17
Frog napisał(a):
white_eagle napisał(a):

Zaraz ktoś narysuje kreski z których będzie wynikało, że AT już przedwczoraj sugerowała dzisiejsze wzrosty w USA

PS. Przepraszam za uszczypliwości wobec AT joker

Ja bym chcial zobaczyc takie kreski bo jak narazie slyszalem ze wszystkie jednoznacznie pokazuja spadki :)

Buldi masz racje jeszcze piatkowa sesja nie jest przesadzona a nawet moge sie pokusic ze wielkiego armagedonu dla posiadaczy S-ek nie bedzie z tego wzgledu ze USA po takich wzrostam zazwyczaj ma korekte wiec jutro pewnie oddadza czesc dzisiejszego wzrostu :)

Ale jak jutro poprawia dzisiejsze wzrosty to nie chce byc w Voxa skorze :(

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:10:42
mathu napisał(a):
Usiaki pokazały wielki biały środkowy palec wszystkim misiowym.

Mathu, tylko wytłumacz mi jedno, logicznie, po co jednego dnia lecieć -2%, by następnego zrobić +2,5%. przecież to już nie pierwszy, a nie nie piąty raz w przeciągu ostatnich kilkudziesięciu dni. przecież to nawet kupy się nie trzyma jeśli spojrzeć, na zwykłych ludzi inestujących w akcje. sam inwestujesz w akcję, więc co byś pomyślał, gdyby akcje Twojej firmy latały jednego dnia +2% a drugiego -2%? że działa spekuła, myle się?

owner
6
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:10:54
nabraliście esek nie czekając nawet na przebicie dołków z lutego. cały czas uważam że jesteśmy w długoterminowym trendzie wzrostowym, na skraju ale jesteśmy, dołki tworzą się coraz wyżej.

kliknij, aby powiększyć

EEX

Taurus80
0
Wysłane: 2 czerwca 2010 22:14:18
owner napisał(a):
nabraliście esek nie czekając nawet na przebicie dołków z lutego. cały czas uważam że jesteśmy w długoterminowym trendzie wzrostowym, na skraju ale jesteśmy, dołki tworzą się coraz wyżej.

Prawie codziennie o tym mowie juz nawet nie chce mi sie na wykres patrzec.

Lutowe dolki sa najwazniejsze jak pekna "kaplica" jednak wydaje sie to maloprawdopodobne a puki co trend obowiazuje wzrostowy.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

567 568 569 570 571

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,459 sek.

lflgzruk
ucywrkla
baqnlbph
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uzgzbalx
hantihfj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat