PARTNER SERWISU
jyicwjay
26 27 28 29 30
pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 15 października 2010 12:32:05 przy kursie: 4,60 zł
No to chyba nienajlepsza infromacja...Think
Cytat:

15.10. Warszawa (PAP) - NWZA Zrembu-Chojnice zwołane na 15 listopada podejmie uchwałę o emisji 1,4 mln akcji s. E i 1,7 mln akcji s. F. Obie emisje mają się odbyć w trybie subskrypcji prywatnej z wyłączeniem prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy - poinformował spółka w projektach uchwał na walne.

Spółka podała, że środki pozyskane z emisji akcji serii E i F mają być przeznaczone w całości na dalsze prowadzenie działalności akwizycyjnej.(PAP)

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 15 października 2010 12:57:21 przy kursie: 4,60 zł
I proszę:) A kiedy parę miesięcy temu przewidywałem możliwość nowej emisji bez prawa poboru a'la Oil, to co poniektórzy forumowicze o mało nie rozerwali mnie na strzępy. Emisja na dalsze prowadzenie działalności akwizycyjnej... hmm... to może jednak kupią ten Bajkonur, jak niedawno sugerował Buldi? A na poważnie i bez (aż takiego) sarkazmu - czy ktoś bardziej obeznany w kwestiach akwizycyjnych mógłby mnie oświecić, jaki jest sens kolejnych zakupów, w sytuacji, kiedy działalność podstawowa jest praktycznie nierentowna? Ucieczka do przodu? Nadzieja, że z "nową zabawką" pójdzie lepiej?
Czy zamiast tego nie byłoby korzystniejsze skoncentrowanie się na produkcji i sprzedaży tego, co już się produkowało i sprzedawało, zdobywaniu nowych klientów, obcięciu kosztów? Dokończeniu "restrukturyzacji grupy", którą w ostatnim wywiadzie tak szumnie zapowiadał prezes? Tak czy inaczej, z zainteresowaniem czekam na raport, dzięki któremu będę mógł wyrobić sobie zdanie na temat kształtowania się kursu w następnych miesiącach, przy uwzględnieniu dotychczasowych osiągnięć i poziomu zobowiązań. Niestety, czarno to widzę.
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...
Edytowany: 15 października 2010 18:28

misiolek33
0
Wpisów: 29
Wysłane: 16 października 2010 19:16:24 przy kursie: 4,60 zł
zacytowalem irfiego ale znow folwark cenzury tego forum dal glos:
to dla kogo ta emisja kierowana?blackeye

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 25 października 2010 00:54:09 przy kursie: 4,85 zł
Po 1 wybiciu linii trendu spadkowego nastąpił powrót a w zasadzie swobodne dryfowanie ceny po tej właśnie linii ( szare koła )
Obecnie nastąpiła kolejna próba . Oscylatory dzienne i wolumen wyglądają zachęcająco jednak przy tej próbie zauważamy dużą chęć do realizacji zysków przez graczy krótkoterminowych czy też DT.

kliknij, aby powiększyć
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 25 października 2010 08:54

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 28 października 2010 21:43:33 przy kursie: 4,85 zł

kliknij, aby powiększyć

Świece Heikinashi pokazują nam konsolidacje. Wskaźnikowo spółka wygląda nieźle. Sygnal zakupu nie został na ten moment zanegowany pomimo wyraźnego cofniecia ceny po wybiciu. Linie ładnie pokazują istotne aktualnie poziomy.
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 28 października 2010 21:47

misiolek33
0
Wysłane: 1 listopada 2010 10:01:37 przy kursie: 5,00 zł

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 105 / 2010
Data sporządzenia: 2010-10-29
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego w umowie przedwstępnej zawartej przez Spółkę zależną od Emitenta tj. Spółkę "Stocznia Tczew" Spółka Akcyjna.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 29 października 2010 roku Zarząd Spółki Zależnej od Emitenta tj. Spółki "Stocznia Tczew" Spółka Akcyjna poinformował Zarząd Emitenta, iż w dniu 28 października 2010r. złożył oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli- złożonego w umowie przedwstępnej nabycia zorganizowanej części przedsiębiorstwa Stocznia Tczew Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w upadłości z siedzibą w Tczewie, o zawarciu której to umowy przedwstępnej Emitent informował w raporcie bieżącym nr 41/2010r. Stocznia Tczew S.A. uchyliła się od skutków prawnych złożonego wcześniej oświadczenia woli na podstawie art. 84 § 1 w związku z art. 86 § 1 kodeksu cywilnego.

irfy
0
Wysłane: 1 listopada 2010 10:56:44 przy kursie: 5,00 zł
misiolek33 napisał(a):
Stocznia Tczew S.A. uchyliła się od skutków prawnych złożonego wcześniej oświadczenia woli na podstawie art. 84 § 1 w związku z art. 86 § 1 kodeksu cywilnego.

Interesujące. Może więc, żeby rzucić nieco światła na ten zagadkowy komunikat, zacytuję oba artykuły kodeksu.

Art. 84. § 1. W razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć; ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej.

Art. 86. § 1. Jeżeli błąd wywołała druga strona podstępnie, uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu może nastąpić także wtedy, gdy błąd nie był istotny, jak również wtedy, gdy nie dotyczył treści czynności prawnej.

Ciekawe, do jakiegoż to podstępu uciekli się moi milusińscy:) Jakieś domniemania?:) Ach - i jeszcze niewielka edycja. Która brzmi - co w takim razie z nową emisją, przeznaczoną na zakup stoczni? Bo z tego, co tutaj zrozumiałem - spółka "Stocznia" uchyliła się z powodu podstępu emitenta. Pomijając fakt, że nowa emisja też tak ciutku... podstępnie wygląda, to może wytłumaczyłby mi ktoś obeznany - na co pójdą środki z emisji oraz, czy zostanie zwrócony (spłacony) kredyt bankowy, też zaciągnięty jakiś czas temu na te wszystkie szczytne akwizycje? Jakieś pomysły? Kolego Misiołek? :)
Edytowany: 1 listopada 2010 18:05

misiolek33
0
Wysłane: 1 listopada 2010 13:20:09 przy kursie: 5,00 zł
to nie takie prsote ,ze sobie stocznia uchylila ,to tak ma byc.
Padly zarzuty ,wiec trzeba je udowodnic to raz,a dwa zremb w tej sytuacji powinien sie bronic
W innym przypadku sprawa wyladuje do sadu
syndyk moze dostal lepsza oferte i chce nas wykolowac, poza tym chca zaharapcic zaliczke a ta przyda sie na wynagrodzenia

co do emisji na co pojda?
maja isc na biezaca dzialalnosc i dalsze akwizycje ,podobnie jak ostatni kredyt.
Edytowany: 1 listopada 2010 18:06

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 3 listopada 2010 12:19:17 przy kursie: 5,00 zł
Czy któryś z szanownych forumowiczów wybiera się na walne?

irfy
0
Wysłane: 3 listopada 2010 19:13:47 przy kursie: 5,00 zł
Ja nie jadę:) Raz - nie jestem akcjonariuszem. Można to niby szybko zmienić, ale jak dla mnie - za drogo tu. Dwa - szkoda czasu. Mimo że traktuję tę spółkę jako swoją maskotkę i poligon, na którym sprawdzam w praktyce różne teorie, nie jestem do niej aż tak przywiązany, żeby jeździć na walne zgromadzenia:) Niemniej jednak na twoim miejscu pojechałbym, gdyż z twoich wpisów wynika, że należysz do grona poturbowanych i ciągle trwających w wierze akcjonariuszy. Masz więc prawo zapytać, kiedy przestaną zajmować się jasełkami a zaczną zarabianiem pieniędzy, które wystarczyłyby na coś więcej, niż pensje kierownictwa i wywóz śmieci :)
Edytowany: 3 listopada 2010 19:14

pop
pop
0
Wysłane: 3 listopada 2010 20:01:15 przy kursie: 5,00 zł
Nikt przy zdrowych zmysłach chyba nie pojedzie na walne tej marnej spółki,bo po prostu szkoda czasu na głupoty,gdyż nic to nie zmieni.Natomiast ci,co dostali po uszach za ślepą wiarę w bajdurzenie zarządu-niech jadą i zapytają:"Gdzie jest mój obiecany Złoty Róg,bo póki co ostał się jeno sznur..."-to tak po małej przeróbce z "Wesela" Wyspiańskiego...salute

misiolek33
0
Wysłane: 3 listopada 2010 20:40:46 przy kursie: 5,00 zł
a czy ktos cokolwiek obiecywal?
z reszta zawsze tak jest ,ze ci co nie posiadaja walora maja najwiecej do powiedzenia
a obserwujecie AT?wave
Edytowany: 3 listopada 2010 20:48

diR
diR
1
Wpisów: 991
Wysłane: 4 listopada 2010 08:10:00 przy kursie: 5,00 zł
obserwujecie Shhh dość udane pokonanie oporu trendu spadkowego, z tym, że wczoraj brzydko.. ale zrzućmy to na karby strachu przed FED... co ciekawsze, skoro JAGO sypie, to czemu kurs ZREMBu nie spada Think
Nie nauczysz się pływać - nie wchodząc do wody

maxboast
0
Wpisów: 223
Wysłane: 5 listopada 2010 20:12:42 przy kursie: 4,95 zł
Obserwujemy, obserwujemy a nawet coś tam kupujemy ;) Tzn uważam że korekta dobiega końca i złapanie poniżej 1 zł w świetle kształtowania się nowego trendu odbieram jako okazję. A to sypanie Jago w pewien sposób dopinguje - mają jeszcze sporo akcji ale na kurs jak na razie ma to wpływ typowo korekcyjny (duże obroty na wzrostach i malejące na spadkach przy stopniowym przejmowaniu incjatywy przez kupujących) - co pozwala mieć nadzieję na coś mocniejszego gdy to sypanie się skończy. Długo nie mogłem się zdecydować na tę spółkę (pomimo korzystnych wskaźników) ale teraz przyszedł ten czas. Innym również życzę powodzenia
Edytowany: 5 listopada 2010 21:43

maxboast
0
Wysłane: 16 listopada 2010 06:22:01 przy kursie: 4,75 zł
Patrząc na wyniki to chyba krótkoterminowo nie będzie tak różowo - trzykrotny wzrost przychodów w porównaniu do poprzedniego okresu a tu taka okazała strata Sick
Edytowany: 16 listopada 2010 06:23

pop
pop
0
Wysłane: 16 listopada 2010 08:08:42 przy kursie: 4,75 zł
Poraz pierwszy spojrzałem co piszą na bankierze o zrembie i rozśmieszył mnie taki tytuł na wątku...:
Cytat:
to ma być raport czy wniosek o upadłość ????

Ciekawe,czy to przełoży się na widły...
Edytowany: 16 listopada 2010 08:10

irfy
0
Wysłane: 16 listopada 2010 09:50:37 przy kursie: 4,45 zł
Cóż, takich dokonań to nawet ja się nie spodziewałem. Ale dolnych wideł to dzisiaj raczej nie zobaczymy - zbyt mały free float, zaś drobny akcjonariat w większości podzielony na "twardych wyznawców", którzy będę trzymać do samego końca - spółki albo ich, oraz osobników mających nadzieję na jakiś chwilowy, spekulacyjny wystrzał, który pozwoli im pozbyć się tych papierów raz na zawsze i nigdy już do nich nie wracać. Co tu więcej pisać? Według mnie kurs powinien w najbliższym czasie wbić się w korytarz 0,8 - 0,9 - zdołują go średnioterminowi spekulanci kupujący akcje w okolicy 0,95 i liczący na cud a teraz powoli liczyć przestający. Co później? Szczerze powiedziawszy - nie mam pojęcia. Firma nie zarabia, dyrekcja krętaczy, o dominujących akcjonariuszach szkoda nawet mówić. Co do mojej rekomendacji - ja nie wchodzę i innym też nie radzę. Ale jeśli ktoś lubi żmudne ryzyko - jest to walor dla niego:)

pop
pop
0
Wysłane: 16 listopada 2010 10:04:40 przy kursie: 4,45 zł
Irfy,
Obaj spekulowaliśmy wielokrotnie na tym śmieciowym papierze(już nawet nie chcę przypominać jak 2 gości nas atakowało z tego powodu,choć mielismy rację),ale takiej beznadzieji,to faktycznie się nie spodziewaliśmy.Jeszcze niedawno zastanawiałem się,czy spekulacyjnie może wejść po 0,90,ale teraz -zdecydowanie nie...!Te wyniki zbyt tragiczne,zanim nie spadnie na 0,80-to tym razem strach dotykać nawet spekulacyjnie...
A jest trochę perełek po wynikach.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 16 listopada 2010 11:00:23 przy kursie: 4,45 zł
Krótko co w finansach piszczy.

Wygenerowano 3,5 mln zł gotówki operacyjnej ze ściśnięcia kapitału obrotowego: spływ należności. Spory spadek zapasów od poprzedniego kwartału, z 10,7 mln do 6,6 mln zł. Ładnie poprawia to wskaźnik rotacji, ale należności ciągle ponad 100 dni. Cykl konwersji gotówki skrócił się do 140 dni. Wszystko to jest dobrym trendem, który dał grupie jakże potrzebną gotówkę.
Niestety po stronie wyniku słabo. Przychody 22,3 mln zł trudno do czegokolwiek odnieść, bo w porównywalnym okresie grupa była mniejsza. Rentowność sprzedaży ujemna, -4,1 mln zł - bardzo zła sytuacja, która może być przejściowa (wyprzedaż magazynu spod tak zwanej wody), ale nie musi. Trzeba zwrócić szczególną uwagę na tę pozycję w kolejnych kwartałach.
Strata na poziomie netto -5,3 mln zł odebrała spółce rentowność tak zwaną dwunastomiesięczną. Teraz wynik ten jest -61 tys. zł i wskutek tego spółka nie ma wyceny dochodowej - przestanie straszyć tak duży potencjał jak dotychczas, który tak jak wielokrotnie było pisane, jest wynikiem papierowego zysku. Czy obecne straty też są papierowe? Po części jest to wynik czyszczenia i integracji kupionych aktywów, ale nie zmienił się zasadniczy problem, czyli znikoma rentowność działalności podstawowej.
Sprawozdanie lepiej niż dotychczas oddaje sytuację spółki, gdyż poprawiono część "inżynierii finansowej" z poprzednich kwartałów. Niepozorny cytat:
Emitent w okresie III kwartału 2010 r. dokonał korekty związanej z wyceną posiadanych udziałów w Spółkach zaleŜnych . Pierwotnie w sprawozdaniu za okres I półrocza wykazano w pozycji pozostałe przychody operacyjne kwotę 3.562.490,96 jako nadwyżkę wartości udziałów ponad ich wartość godziwą na dzień zakupu udziałów. W pozycji pozostałe koszty
operacyjne wykazano kwotę 1.411.286,07 jako trwałą utratę wartości godziwej posiadanych udziałów w Hemex Budownictwo sp. z o.o. W związku z koniecznością dostosowania się do zasad obowiązujących w Grupie Kapitałowej JAGO oraz innym ujęciem w/w operacji w księgach emitenta dokonano stosownej korekty w pozycjach pozostałe przychody i koszty
operacyjne. Tym samym uległ równieŜ zmianie wynik finansowy Emitenta. Zmiany zostały uwzględnione w wszystkich okresach porównawczych.

"Stosowność" polega na zdjęciu 3,6 mln zł z wartości księgowej w II kwartale 2010 r. oraz 9 mln zł w II kwartale 2009 r. Wykazany wcześniej zysk netto 6,3 mln zł stopniał do 0,6 mln zł.

Na stronie spółki pojawiły się już wskaźniki z wycenami na podstawie wczorajszego raportu
www.stockwatch.pl/gpw/zremb,wy...
Po raporcie, korektach i stratach, EV/EBITDA jest sporo niżej od średniej w sektorze. Natomiast wyceny są niekorzystne przez brak wartości dochodowej. Teraz nareszcie widać we wskaźnikach to, co wcześniej było widoczne między wierszami. I dopiero teraz możliwa jest rzetelna analiza, gdy finanse się wyczyściły.

Powyższa treść przez 30 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 16 listopada 2010 11:00

maxboast
0
Wysłane: 16 listopada 2010 13:04:50 przy kursie: 4,45 zł
Faktycznie po tym raporcie wyceny i rating uległy pogorszeniu tylko ja się zastanawiam w jakim celu prezes przez ostatni miesiąc skupował codziennie średnio po 20 000 akcji w przedziale 0,90-0,99 wiedząc przecież jaki będzie raport. Mógł poczekać chwilę i teraz by było taniej (o ile zejdzie poniżej poziom 90 gr - na co się zapowiada). Emisja będzie bez prawa poboru to o co tutaj biega? Macie jakieś rozsądne wytłumaczenie na tego typu zabawy z papierami?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE zremb

26 27 28 29 30

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,144 sek.

loxuuvco
fuauatlz
yhfhthxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hymfbuuk
bmpgygsw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat