0 Dołączył: 2009-03-27 Wpisów: 96
Wysłane:
27 marca 2009 12:53:44
przy kursie: 1,98 zł
WITAM . przeszukałem forum ale nie moge znaleźć niczego o INTELIWIS , dzisiaj duuzo spadło, czy ktos może sie wypowiedzieć na ten temat ?
Edytowany: 27 marca 2009 12:55
|
|
0 Dołączył: 2009-01-25 Wpisów: 179
Wysłane:
27 marca 2009 13:43:03
przy kursie: 1,98 zł
Raczej trudno rozmawiac tutaj fundamentalnie bo ta spolka "sprzedaje marzenia", skadinad ciekawe. Chyba sie komus znudzilo czekac az sie pojawia zyski wiec sie wysypal. Typowy dla NC nieplynny papier. Ja obserwuje ale bede sie trzymal na dystans zanim nie zaczna sprzedawac tych swoich cudow.
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2009 15:40:57
przy kursie: 3,06 zł
Kapitalizacja 14mln, przychody w pierwszym polroczu mniej niz milion, strata netto 100tys. Produkt ciekawy i potencjalnie przyszlosciowy ale jako inwestycja to na razie balon. Bardzo dobrym znakiem jest kontrakt z Kraft foods. Sygnalem dla mnie zeby sie interesowac bylyby komunikaty ze zdobyli wiecej kontraktow w Stanach. Tam w San Francisco i okolicach sa tuziny takich firm, jesli na tamtym rynku znajda jakichs klientow to moze sie zrobic jedna z ciekawszych spolek na gieldzie.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-05-15 Wpisów: 147
Wysłane:
5 sierpnia 2009 22:37:16
Dobrze prawisz. Przy takiej plynnosci, moze i za (np.) 5 dni kosztowac (np.) 5 zl. Problem w tym, ze wycena spolki bedzie wowczas niczym wobec jej przychodow i wynikow. A jak nie poradza sobie na rynku, to podaz bedzie szukac popytu na poziomie ponizej zlotowki. Na razie nie ma sie czym podpalac. Kupowanie przyszlosci owszem, ale nie az tak odleglej i nie az tak niepewnej.
|
|
Wysłane:
5 sierpnia 2009 23:00:59
Dodam jeszcze tylko ze w lipcu skonczyl sie lock up na akcje najwiekszych udzialowcow, obejmowanych przez nich po nominale. Wszystko co powyzej 10 gr to ich zysk. Warto o tym pamietac.
|
|
Wysłane:
6 sierpnia 2009 05:56:04
Tak, tylko to co pisales o nieplynnosci dziala w dwie strony - caly popyt w arkuszu w okolicach obecnego rzedu cen to moze ze dwa tysiace zlotych :)
Pomijajac juz fakt ze przy obecnej wycenie to balon, zgadzam sie ze ze ryzyko jest tu zbyt duze; w krzemowej dolinie jest mnostwo takich firm i standartem jest ze polowa z nich bankrutuje, reszta jest w wiekszosci przejmowana przez grube ryby, i to raczej za kilka mln $ a nie kilkadziesiat, moze kilka procent odnosi sukces samodzielnie.
Tu mozna probowac wyprzedzic rynek bialym wywiadem - jesli ich awatary zostana dostrzezone, jeszcze zanim przyjda kontrakty powinien sie zaczac jakis szum - zauwaza je relacje z targow, branzowe blogi itd.
|
|
Wysłane:
7 sierpnia 2009 07:19:56
przy kursie: 4,18 zł
Pamiętam, że kiedyś Virtual Vision miał podobne 'wizje'.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-03 Wpisów: 14
Wysłane:
11 sierpnia 2009 14:24:52
przy kursie: 5,80 zł
Balon, nie balon. Wizja, czy jej brak. Faktem jest to, że coś na spółce się dzieje od pewnego czasu. Pytanie tylko czy jest ona rozgrywana, czy może jednak ktoś coś wie? W obu przypadkach może to oznaczać dalsze wzrosty. Przy czym dla inwestorów lepszy byłby ten drugi scenariusz, a więc wzrostu popartego jakimiś tam fundamentalnymi wiadomościami.
|
|
Wysłane:
11 sierpnia 2009 14:28:42
przy kursie: 5,80 zł
A może ITL tak ładnie rośnie, bo spółka została tak ładnie opisana na Stockwatch? www.stockwatch.pl/artykuly/pos...
|
|
0 Dołączył: 2009-07-15 Wpisów: 155
Wysłane:
12 sierpnia 2009 09:45:00
przy kursie: 5,68 zł
Wg mnie masz rację na pewno jest to jeden z powodów a drugi jest pewnie taki że ktoś tu nieźle manipuluje zobacz jaki jest dzienny obrót.
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
12 sierpnia 2009 11:55:28
Nie będzie więcej takich laurek. Siła rażenia jest zbyt duża. Zależało nam na pokazaniu innowacyjnej spółki z dużym potencjałem, być może w przededniu sukcesu - jako ilustrację tego, że mamy coś do pokazania w świecie. Tym bardziej, że tego nie się da od strony finansowej zanalizować i wycenić - tekst miał być ciekawostką, ale więcej takich ciekawostek nie będzie, chyba że dotyczące sektora albo co najmniej grupy pokrewnych konkurujących ze sobą spółek.
|
|
PREMIUM
0 Dołączył: 2009-04-07 Wpisów: 134
Wysłane:
12 sierpnia 2009 15:38:18
Tekst był świetny i oby nie był to ostatni tego typu tekst.. Nie mam na myśli "siły rażenia" ale wskazówkę, że można kupić akcje polskiej innowacyjnej spółki na dłużej (sam jestem długoterminowcem). Teraz nie dokupiłem bo miałem już wcześniej i cieszę, że wcześniej dokonałem trafnego wyboru. Na NC jest więcej spółek z "przyszłością". Jaką to się to się okaże w ciągu kilku najbliższych lat. Na rynku podstawowym też można znaleźć spółkę/spółki z ogromnym potencjałem a nawet będące obiektem "pożądania" przez silny kapitał zagraniczny.
|
|
Wysłane:
18 sierpnia 2009 13:03:23
przy kursie: 6,29 zł
WatchDog napisał(a):Nie będzie więcej takich laurek. Siła rażenia jest zbyt duża. Zależało nam na pokazaniu innowacyjnej spółki z dużym potencjałem, być może w przededniu sukcesu - jako ilustrację tego, że mamy coś do pokazania w świecie. Tym bardziej, że tego nie się da od strony finansowej zanalizować i wycenić - tekst miał być ciekawostką, ale więcej takich ciekawostek nie będzie, chyba że dotyczące sektora albo co najmniej grupy pokrewnych konkurujących ze sobą spółek. WatchDog, poprzedni wpis miał nieco żartobliwy charakter. Z całym szacunkiem, ale wątpię czy ten tekst miał wpływ na kurs spółki. Faktem jest jednak, że coś się dzieje. Np. dziś dowiadujemy się, że: PILOTAŻOWE WDROŻENIE DLA HUTCHINSON TECHNOLOGY "W sierpniu 2009 r. projekt dla Hutchinson Technology polegający na wstępnym wdrożeniu technologii wirtualnego doradcy został ukończony. Hutchinson Technology to giełdowa firma o światowym zasięgu specjalizująca się w projektowaniu i wytwarzaniu innowacyjnych i precyzyjnych technologii. Rezultat implementacji można obejrzeć na poniższej stronie: htibiomeasurement.com" Gdyby Inteliwise miało lepszy PR, to na podstawie takich newsów o spółce mogłoby być głośno.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-28 Wpisów: 49
Wysłane:
18 sierpnia 2009 13:37:29
mtrader napisał(a): WatchDog, poprzedni wpis miał nieco żartobliwy charakter. Z całym szacunkiem, ale wątpię czy ten tekst miał wpływ na kurs spółki.
A ja tam mysle, ze ten tekst mial bardzo duzy wplyw na notowania. Zmiany kursu nastapily bezposrednio po tym kiedy ten tekst sie pojawil na stronie. Jak widac jednym tekstem mozna bardzo latwo manipulowac cenami akcji.
|
|
Wysłane:
18 sierpnia 2009 15:41:00
...dlatego więcej się nie zdarzy tekst o jednej spółce, żeby wykluczyć taką możliwość. Natomiast sam tekst jest i był spontaniczny, nie znamy nikogo ze spółki ani z jej otoczenia, a napisaliśmy wyłącznie pod wpływem analizy bieżących informacji i planów rozwojowych, przestrzegając jednak przed ryzykiem i wybitnie długoterminowym charakterem działań spółki. Ona się naprawdę wybija na plus, przynajmniej z tego co widać. Nikt też z osób związanych z SW nie miał i nie ma akcji tej spółki.
|
|
|
|
Wysłane:
5 października 2009 22:38:40
przy kursie: 7,00 zł
Dwie drobne uwagi:
1. Wszyscy pisza o sile razenia SW a nikt o mojej... :) Kilkanascie/dziesiat minut przed artykulem SW na forum powiesilem wpis - August 05, 2009 3:40:57 PM. Nie ma to jak podsumowac spolke jako balon wprzedzien rajdu ze wzrostami o 500%. Ale podtrzymuje wpis: na podstawie dostepnych wtedy informacji to byla b. ciekawa spolka ale tez b. baloniasta inwestycja.
2. Ja pier... jakie info dzis poszlo. Jesli gracze w Warszawie orientuja sie co to jest ten ComCast to jest paliwo pod nastepny rajd na kilkaset procent. Tylko raz dotad widzialem na GPW komunikat o porownywalnym znaczeniu dla spolki - gdy IQP dostal dotacje dwa razy wyzsza niz owczesna kapitalizacja.
|
|
Wysłane:
5 października 2009 22:40:56
przy kursie: 7,00 zł
A więc to Twoja robota ps ComCast trudno do czegoś u nas porównać, może do Tepsy, ale to byłoby też nietrafne. Powiedzmy tak: home.pl + Netia
|
|
Wysłane:
18 października 2009 19:09:00
przy kursie: 7,99 zł
Kątem oka zauważyłem: di.com.pl/news/29116,0,ZUS_w_2...Cytat:PUE ma zapewnić ubezpieczonym, płatnikom składek, świadczeniobiorcom, lekarzom i komornikom dostęp do swoich danych zgromadzonych na indywidualnych kontach w ZUS. Dodatkowo pozwoli złożyć drogą elektroniczną dowolny wniosek, bądź dokument ubezpieczeniowy.
Na Platformie będą udostępnione wszelkie "zusowskie" formularze, których prawidłowość wypełnienia będzie weryfikowana przez system komputerowy. Ponadto za pośrednictwem internetu klient dowie się, na jakim etapie jest obecnie jego sprawa.
Każdy z klientów będzie miał własny profil użytkownika. Dla osób niezorientowanych w specyfice ubezpieczeń społecznych i działalności samego Zakładu dostępny będzie wirtualny doradca, czyli tzw. avatar potrafiący nawiązać "quasi inteligentną" rozmowę. Czy jest już jakaś konkurencja na rynku "awatarów"? I czy to jest tak fajne jak o tym piszą? Sam nie mam zdania, dla mnie to raczej marny gadżet... ale ja nie jestem reprezentatywny jako klient ZUSu
|
|
0 Dołączył: 2009-10-16 Wpisów: 1
Wysłane:
19 października 2009 02:13:31
przy kursie: 7,99 zł
WatchDog napisał(a):Kątem oka zauważyłem: di.com.pl/news/29116,0,ZUS_w_2...I czy to jest tak fajne jak o tym piszą? Sam nie mam zdania, dla mnie to raczej marny gadżet... ale ja nie jestem reprezentatywny jako klient ZUSu widzialem ostatnio taka panienke tutaj :-) https://www.thebigswitch.ie/
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.