PARTNER SERWISU
tvsmfbru
88 89 90 91 92

Kiedy szczyt Hossy:)

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 244
Wysłane: 8 marca 2022 14:30:14
suwak123 napisał(a):
Była rozmowa na temat etyki inwestowania w akcje Gazpromu i jakie to jest niegodne w tej sytuacji.
a tymczasem "Amerykańskie banki inwestycyjne Goldman Sachs i JPMorgan Chase kupują obligacje rosyjskich firm, takich jak Gazprom i Koleje Rosyjskie, ponieważ ich wartość gwałtownie spada."

Podaj linka.

Ja mam innego linka:

Cytat:
Biden Set to Ban U.S. Imports of Russian Oil as Soon as Today

www.bloomberg.com/news/article...

Ostra zagrywka.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 14:34:34
mihumor napisał(a):
To chyba już nieważne i w świetle dzisiejszej sytuacji działania typu zamkniecie TVN w odwecie za puszczenie NS2 czy wstrzymanie emisji Bolka i Lolka w ZSRR w odpowiedzi na Solidarność mają chyba już tylko kontekst humorystyczny. Szkoda wieść dyskusje

Zdaje się, że odpowiedziałeś na pytanie które nie było skierowane do Ciebie. Uznałem więc, że to dla Ciebie ważne. Skoro nie to idę na Bolka i Lolka na Dzikim Zachodzie. Angel Mój ulubiony.

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 8 marca 2022 14:35:26
1ketjoW napisał(a):

Jest to jakiś punkt widzenia. Dlaczego wybrano właśnie ten moment? Przecież mogli to już zrobić wcześniej. Dlatego uważam, że powyższa interpretacja jest co najmniej niepełna. Proponuję popatrzeć poza nasze lokalne podwórko.

Pytanie pomocnicze. Co takiego zrobił Biden lub jego administracja, że PiS chciał uchwalenia lex TVN?

Przecież PISowi nie przeszkadza to, że TVN należy do USA, tylko że jest telewizją opozycyjną. Kompletnie nie ma znaczenia kapitał stojący za TVN. Gdyby był węgierski, próbowaliby zrobić to samo, bo jedynym celem ich działań jest utrzymanie władzy za wszelką cenę, choćby po trupach. A TVN bardzo im w tym przeszkadza. Wydawało mi się, że to jest powszechnie jasne i oczywiste, a jednak nie.
Edytowany: 8 marca 2022 14:35

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 8 marca 2022 14:51:25
1ketjoW napisał(a):

Nie widzę tego jako przejawu ograniczenia. Nie uważam, również że Kaczyński nie rozumie polityki zagranicznej.

I dlatego, że Kaczyński politykę zagraniczną rozumie doskonale Polska nie odniosła na arenie międzynarodowej żadnego istotnego sukcesu w ostatnich latach, jedynym ich sojusznikiem jest najbardziej proputinowski w Europie rząd Orbana a jeszcze kilka tygodni temu Morawiecki musiał jeździć i zabiegać o względy u osób pokroju Le Pen, która ostatnio w trybie pilnym kasowała milion ulotek wyborczych pokazujących jak ściska się z Putinem.

Cytat:

Pomysł mógł powstać wcześniej, ale liczy się czas realizacji. Za Trumpa nie było konieczności korzystać z tego pomysłu. On był przeciw NS2.

Przecież wszyscy wiedzieli, że dla PiSu wybór Bidena jest gorszy niż wybór Trumpa. Rozumiem, że dlatego czekali na Bidena z lex TVN Twoim zdaniem, bo chcieli mieć prezydenta, którego wybór jest dla nich gorszy, aby domknąć z nim deal z Abramsami za lex TVN. Ciekawa logiczna konstrukcja. W mojej ocenia bez sensowna.

On nie był przeciw NS2. Gdyby tak było mogli zrobić coś innego. Np zasygnalizować chęć zakupu sprzętu wojskowego u kogoś innego niż USA. Jedynym celem LeX TVN było uwalenie największej w Polsce telewizji nieprzychylnej dla nich samych. A to, że zrobili to za Bidena oznacza tylko, że uznali, że mają większe szanse przeforsowania tego niż za Trumpa. Być może sami uwierzyli w mit Bidena jako nieogarniającego nic staruszka. Ale osobiście sądzę, że korelacja była nie z Bidenem a z kryzysem na granicy. Liczyli, że uchodźcy podsyłani przez Łukaszenkę przykryją to na poziomie krajowym. Plus to co pisałem wcześniej.

hukers
77
Wpisów: 329
Wysłane: 8 marca 2022 15:26:09
1ketjoW napisał(a):

Cytat:
Biden Set to Ban U.S. Imports of Russian Oil as Soon as Today

www.bloomberg.com/news/article...

Ostra zagrywka.

Wcale nie taka ostra. Zadna sztuka nakładać sankcje, ktore sa dla nich korzystne. Ten import ma dla nich nikłe znaczenie, a do to tego osłabiają poważnego rywala geopolitycznego. Na dodatek wywierają presję żeby Europa zrobiła to samo, wtedy ceny wystrzela w kosmos i zarobi głównie ... największy na świecie eksporter LNG. Przypadkowo sie składa, że to akurat USA :D Stracą głównie Niemcy, którzy ciążą ku Chinom. OSTRO sie poświęcili wow.

Jakoś ludobójców z Arabii Saudyjskiej tak chętnie nie sankcjonuja, hmmm

Oby Europa nie próbowała być świętsza od papieża i nie papugowala po USA. Zyskają na tym głównie Stany i Chiny, a my dostaniemy benzyne po 15 zł.

mihumor
PREMIUM
147
Wpisów: 892
Wysłane: 8 marca 2022 15:49:32
Niby tak ale wojna jest tu a nie w Ameryce Pn. Do tego jeśli się rozleje to tu. No i kryzys migracyjny będzie u nas narastał i bez wsparcia i pomocy zachodu będziemy mieli delikatnie mówiąc bardzo ciężko. W sumie to zapewne pamiętamy wszyscy jak solidarnie zachowała się Polska przy poprzednim kryzysie migracyjnym i jakie wsparcie zostało udzielone krajom nim dotkniętym.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 16:19:20
Cytat:
I dlatego, że Kaczyński politykę zagraniczną rozumie doskonale Polska nie odniosła na arenie międzynarodowej żadnego istotnego sukcesu w ostatnich latach, jedynym ich sojusznikiem jest najbardziej proputinowski w Europie rząd Orbana a jeszcze kilka tygodni temu Morawiecki musiał jeździć i zabiegać o względy u osób pokroju Le Pen, która ostatnio w trybie pilnym kasowała milion ulotek wyborczych pokazujących jak ściska się z Putinem.

Jakie istotne sukcesy odniosła Polska polityka zagraniczna nie licząc przystąpienia do NATO i EU?

Cytat:
On nie był przeciw NS2. Gdyby tak było mogli zrobić coś innego. Np zasygnalizować chęć zakupu sprzętu wojskowego u kogoś innego niż USA. Jedynym celem LeX TVN było uwalenie największej w Polsce telewizji nieprzychylnej dla nich samych. A to, że zrobili to za Bidena oznacza tylko, że uznali, że mają większe szanse przeforsowania tego niż za Trumpa. Być może sami uwierzyli w mit Bidena jako nieogarniającego nic staruszka. Ale osobiście sądzę, że korelacja była nie z Bidenem a z kryzysem na granicy. Liczyli, że uchodźcy podsyłani przez Łukaszenkę przykryją to na poziomie krajowym. Plus to co pisałem wcześniej.

Ty tak na serio czy żarty sobie robisz. Patrz bold.

Sprawa na naszej granicy miała dla USA marginalne znaczenie. Wtedy bardziej już byli zajęci potencjalną inwazją na Ukrainę.

Edytowany: 8 marca 2022 16:20

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 16:34:26
Cytat:
Wcale nie taka ostra. Zadna sztuka nakładać sankcje, ktore sa dla nich korzystne. Ten import ma dla nich nikłe znaczenie, a do to tego osłabiają poważnego rywala geopolitycznego. Na dodatek wywierają presję żeby Europa zrobiła to samo, wtedy ceny wystrzela w kosmos i zarobi głównie ... największy na świecie eksporter LNG. Przypadkowo sie składa, że to akurat USA :D Stracą głównie Niemcy, którzy ciążą ku Chinom. OSTRO sie poświęcili wow.

Jakoś ludobójców z Arabii Saudyjskiej tak chętnie nie sankcjonuja, hmmm

Oby Europa nie próbowała być świętsza od papieża i nie papugowala po USA. Zyskają na tym głównie Stany i Chiny, a my dostaniemy benzyne po 15 zł.

Z punktu widzenia politycznego ostra.

W przypadku Jemenu na większość krajów arabskich eksportujących ropę musieliby nałożyć sankcje.

Cytat:

Wojna domowa w Jemenie toczy się od 2015 między siłami lojalnymi wobec Abd Rabbuha Mansura Hadiego a niejednolitą zbrojną opozycją. Ugrupowaniami opozycyjnymi są wrogie wobec siebie: ruch Huti, Al-Ka’ida Półwyspu Arabskiego, Państwo Islamskie, oraz lokalne milicje. Hadi wspierany jest militarnie od niemal samego początku konfliktu przez międzynarodową koalicję pod przywództwem Arabii Saudyjskiej.

Cytat:
26 marca 2015 koalicja składająca się z dziewięciu państw arabskich (tj. Arabii Saudyjskiej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Kuwejtu, Bahrajnu, Kataru, Maroko i Jordanii) pod nieformalnym przywództwem Arabii Saudyjskiej rozpoczęła interwencję wojskową skierowaną przeciwko Huti[21]. We wspólnym oświadczeniu wydanym przez członków Rady Współpracy Zatoki Perskiej (oprócz Omanu) poinformowano że zdecydowano się na interwencję przeciwko rebelii Huti w Jemenie na wniosek uznawanego przez te kraje prezydenta Hadiego[22]. W ciągu pierwszych kilku godzin operacji, siły powietrzne koalicji przejęły kontrolę nad całą przestrzenią powietrzną Jemenu. Rozpoczęto również naloty mające na celu zahamowanie znacznie postępującej wówczas ekspansji rebeliantów Huti w kierunku terenów kontrolowanych przez Hadiego w południowym Jemenie[23]. Stany Zjednoczone, Oman, Egipt, Pakistan oraz Sudan udzieliły wsparcia dyplomatycznego i logistycznego, nie angażując się bezpośrednio w walkę[24]. Iran wyraził sprzeciw wobec prowadzonych nalotów i wezwał do natychmiastowego ich zaprzestania[25].

Cytat:
Oprócz samych działań wojennych, istotnym czynnikiem wpływającym na sytuację ludności stała się blokada morska i lądowa Jemenu, odcinająca kraj także od dostaw żywności i leków[31]. Wskazuje się, że co rzadkie dla konfliktów XXI wieku, głód został celowo potraktowany jako narzędzie walki[31]. W lutym 2017 roku UNICEF poinformował, że 3,3 mln mieszkańców Jemenu jest niedożywionych. Spośród tej grupy 2,1 mln stanowią dzieci, w tym 460 tys. poniżej piątego roku życia, których stan zdrowia zagraża życiu[88]. W 2018 ONZ opublikował nowe dane, stwierdzające że 13 milionów Jemeńczyków (ponad 40% populacji) cierpi z powodu głodu[89]. Ponadto w latach do końca 2018 ok. 50 tys. ludzi zmarło z powodu skrajnego niedożywienia[90].

pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_do...(od_2015)

W Czeczeni podczas dwój wojen czeczeńskich zginęło więcej cywilów. Jakoś nie przeszkadza Ci to - nie rozumiem dlaczego.

I Wojna Czeczeńska

Cytat:
Nie są znane dokładne straty ludności cywilnej. Szacunki wahają się od 30 tys. do 100 tys. cywili zabitych na terytorium Czeczenii oraz 161 cywilów zabitych poza terytorium Czeczenii. Generalicja rosyjska szacuje straty w ludności cywilnej na ok. 50–80 tys. osób.

pl.wikipedia.org/wiki/I_wojna_...

II Wojna Czeczeńska

Cytat:
W wojnie śmierć poniosło również około 25 tys. cywilów.

pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna...

Do tego mogę dopisać konflikty w Mołdawii, Gruzji i w Ukrainie (nie zakończony). To właśnie potwierdza imperializm sowiecki w porównaniu z Arabią Saudyjską.

Tak łatwo zwalić winę na jeden kraj. Dziwnym trafem akurat ten, który najbardziej zagraża sowieckim interesom jeżeli chodzi o ropę w Europie. Kupili część Lotosu więc ropę będziemy mieli akurat taniej od innych. A co istotne w żaden sposób nam nie zagrażają militarnie.

Edytowany: 8 marca 2022 16:35

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 17:01:53
Jacy to cwani ruscy wojacy:

Cytat:
Po raz kolejny okupant zademonstrował swoją podłość, próbując wedrzeć się do miasta właśnie w momencie zorganizowania korytarza humanitarnego dla ludności cywilnej starającej się opuścić oblężony Mariupol" - napisały władze położonego nad Morzem Azowskim Mariupola (https://t.me/mariupolrada/8761)

forsal.pl/swiat/ukraina/artyku...

hukers
77
Wysłane: 8 marca 2022 17:04:48
Coś ci się pomyliło, wyraźnie imputujesz że bronię ruskich i wojna w Czeczenii mi nie przeszkadza (wtf?) co jest totalną bzdurą. Przypominam że po pierwszych godzinach wojny, gdy Rosja jeszcze udawała cywilizowaną, a ty stwierdziłeś że "gorzej już być nie może" to pisałem, że chyba nie wiesz na co stać tych barbarzyńców. Czas pokozal, że może byc dużo gorzej.

Ale co to ma do rzeczy? Pisałeś, że AS nie odpowiada za eksterminacje ludności Jemenu i że wytlumaczysz to pozniej, bo jest niedziela. Twoim wytlumaczeniem jest link do wojny w Czeczeni? Bo ten wcześniej tylko potwierdza moje slowa. Koalicja arabska pod wodza AS swiadomie, z premedytacją, odcięła od żywności i innych środków do życia kilka mln ludzi, co skutkowalo (to i sama wojna) śmiercią ok. 300-400 tys. ludzi dotąd i cała tragedia trwa nadal. Wciąż umierają dziesiatki tysiecy glodnych dzieci, a AS wciąż blokuje dostawy żywności i leków dla nich. Czego nie rozumiesz? Dlaczego ich ropa nie śmierdzi ci martwymi dziećmi?

MODERATOR
80
Wpisów: 211
Wysłane: 8 marca 2022 17:51:12
@1ketjoW, starczy tego! Użyję Twoich słów - nie obrażaj inteligencji czytelników!

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 18:00:24
Cytat:
1ketjoW, starczy tego! Użyję Twoich słów - nie obrażaj inteligencji czytelnik

Podałem cytaty moje i kolegi z forum. Nikogo nie obraziłem np. inwektywami itd. Jeżeli jest inaczej udowodnij i podaj przykład.

Mój adwersarz jest ewidentnie pro rosyjski. Relatywizuje rzeczywistość w mojej ocenie.
Np. stwierdził, że Rosja prowadzi politykę imperialnej tak jak Arabia Saudyjska. Cytuję:

Cytat:
bo nie ma imperialnych zapędów (ciekawe czym jest atak na sasiada, który jej nie zagraża jesli nie imperializmem włąsnie?).

AS zaatakowało Jemen. AS wywołało ten konflikt w Jemenie.
Nie rozumiem jak można porównywać Ukrainę do Jemenu. W jakim kontekście. Ofiar cywilnych i tego co robi Rosja.

Może jako jedyni maja tam wojska. Nie przeczytałem wszystkiego ale szeroka koalicja nie wzięła się znikąd. Ważny jest kontekst tego konfliktu tj. czyje interesy się tam krzyżują. Jeżeli Iran miałby tak przejąć władzę, to chyba wiemy wszyscy czym to grozi.

Cytat:
W czerwcu 2019 roku siły Zjednoczonych Emiratów Arabskich, uważane za najlepiej wyszkolone i wyposażone siły kolacji, rozpoczęły wycofywanie się z Jemenu

Edytowany: 8 marca 2022 18:14

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 18:36:47
Nie bez powodu pojawia się w tej układance z Jemenem Iran.

Cytat:
Rosja chce obejść sankcje z pomocą Iranu

www.rp.pl/konflikty-zbrojne/ar...

Nawet nie wiesz Panie Moderator jak mi żal ludzi którzy giną bo ktoś podjął taką a nie inną decyzję polityczną.
W Jemenie skrzyżowały się interesy i cierpią niewinni ludzie.

Cytat:
Jednym z aspektów wojny domowej w Jemenie jest regionalna rywalizacja sunnickiej Arabii Saudyjskiej z szyickim Iranem. Obie strony popierają przeciwne sobie frakcje: Arabia Saudyjska sunnickiego prezydenta Hadiego a Iran szyickich Huti[11]. Konflikt bywa czasami określany jako wojna zastępcza tych dwóch regionalnych mocarstw[12]. Z tych powodów też wsparcia koalicji udzieliły Stany Zjednoczone Ameryki, dążąc do ograniczania wpływów Iranu[13].

Cytat:
20 stycznia 2015 Huti po krótkiej walce zajęli pałac prezydencki, siedzibę szefa rządu oraz lokalne media

Kto wspiera Iran chyba nie muszę pisać w kontekście pierwszego cytatu. Iran zaczął konflikt w Jemenie i na niego spada główna odpowiedzialność za ofiary.

szarlej81
178
Wpisów: 1 398
Wysłane: 8 marca 2022 18:37:57
1ketjoW napisał(a):

Jakie istotne sukcesy odniosła Polska polityka zagraniczna nie licząc przystąpienia do NATO i EU?

- Kompromis w sprawie systemu nicejskiego
- wybór Tuska na przewodniczącego RE (który niezależnie od tego czy się go lubi czy nie był sukcesem)
- początek procesu uniezależniania od rosyjskiego gazu
- przeforsowanie mimo sprzeciwu Francji Partnerstwa Wschodniego
- przeforsowanie ideii unii energetycznej

Zwłaszcza te dwie ostatnie inicjatywy, mimo, iż ostatecznie nie z naszej winy nie wyszły tak jak zakładano na początku, pokazują, że przed 2015 rokiem polska dyplomacja potrafiła realizować kluczowe z punktu widzenia interesów Polski projekty na poziomie absolutnie nieosiągalnym dla obecnej władzy.

Cytat:

Ty tak na serio czy żarty sobie robisz. Patrz bold.

Sprawa na naszej granicy miała dla USA marginalne znaczenie. Wtedy bardziej już byli zajęci potencjalną inwazją na Ukrainę.

Nie zrozumiałeś mnie. Uchodźcy od Łukaszenki mieli odwrócić nie uwagę Bindena ale uwagę opinii publicznej w Polsce od tego, że PIS zmienia nasze media na modłę putinowsko-orbanowską.

hukers
77
Wysłane: 8 marca 2022 18:38:06
No czym grozi? Nie czytałem za dużo o milionach głodujących sąsiadów Iranu. Jak dla mnie Persowie są duuuuzo normalniejsi niż Saudyjczycy. Ma wakacje z dziewczyną też predzej bym pojechał do Iranu niż AS. Chyba za dużo wsiakles propagandy izraelskiej.

Ja nie jestem prorosyjski tylko nie jestem histerykiem. Staram sie myśleć i robić to niezależnie, a nie dawac sie manipulowac mediom i takim spryciarzom jak ty, ktorzy raz pisza o martwym ukrainskim dziecku, a kilka razy miedzynwierszami przyznają, ze chodzi wyłącznie o politykę.

Moim zdaniem, w obecnej sytuacji, ban na rope rosyjska i zastapienie jej saudyjska (co spowoduje przy okazji wzrost cen do 200$) to tak jakby wyjac stówę z ręki jednego mordercy, dołożyć stówę od siebie, i dwie stówy wręczyć drugiemu mordercy. Całkowicie bezsensowne, stracimy my (Europejczycy), a zyskają USA i Chiny. Rosji już i tak przegrała, już jest skończona. Pilnowac sankcji technologicznych i finansowych i zapadną się sami pod ciężarem zacofania. Nie ma potrzeby dowalać samym sobie kryzysem gospodarczym, bo kasa przyda sie na zbrojenia i odbudowę Ukrainy.

E

Dalej robisz sobie kpiny. Iran dostarcza bron Hutim, bo są Szyitami. Z tej okazji uważasz arabskie ludobójstwo za usprawiedliwione? Jeśli ja jestem prorosyjski to jak nazwać ten odlot, ktory tutaj uprawiasz? Ja kończę ten wątek, bo zabrnąłeś w slepa uliczke.
Edytowany: 8 marca 2022 18:42

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 18:59:05
Cytat:
No czym grozi? Nie czytałem za dużo o milionach głodujących sąsiadów Iranu. Jak dla mnie Persowie są duuuuzo normalniejsi niż Saudyjczycy. Ma wakacje z dziewczyną też predzej bym pojechał do Iranu niż AS. Chyba za dużo wsiakles propagandy izraelskiej.

Ja nie jestem prorosyjski tylko nie jestem histerykiem. Staram sie myśleć i robić to niezależnie, a nie dawac sie manipulowac mediom i takim spryciarzom jak ty, ktorzy raz pisza o martwym ukrainskim dziecku, a kilka razy miedzynwierszami przyznają, ze chodzi wyłącznie o politykę.

Moim zdaniem, w obecnej sytuacji, ban na rope rosyjska i zastapienie jej saudyjska (co spowoduje przy okazji wzrost cen do 200$) to tak jakby wyjac stówę z ręki jednego mordercy, dołożyć stówę od siebie, i dwie stówy wręczyć drugiemu mordercy. Całkowicie bezsensowne, stracimy my (Europejczycy), a zyskają USA i Chiny. Rosji już i tak przegrała, już jest skończona. Pilnowac sankcji technologicznych i finansowych i zapadną się sami pod ciężarem zacofania. Nie ma potrzeby dowalać samym sobie kryzysem gospodarczym, bo kasa przyda sie na zbrojenia i odbudowę Ukrainy.

Iran jest prorosyjski. Prowadzi program nuklearny. Zagraża zachodniej cywilizacji. Możesz tam jechać z dziewczyną. Twój wybór. Ja wolę żyć spokojnie tu gdzie żyję bez obawy, że Iran będzie miał broń atomową. Myślę o moich dzieciach. Chcę dla nich normalnego świata, a nie sowieckich żołdaków czy obaw związanych irańską bombą atomową.

Twoje wpisy mówią za Ciebie.

Wojna to nie polityka. Natomiast Rosja rozpoczęła wojnę z powodów politycznych na Ukrainie, mimo porozumień budapsztańskich. Ani my (Polska) ani Ukraina niczym im nie zagrażamy. Mogli te sprawy załatwić dyplomatycznie, ale nie chcieli.

Podałem przykład zabójstwa dziecka, bo ono pokazuje jakimi barbarzyńcami są Rosjanie. Honor żołnierze jest dla nich hasłem nieznanym. U nich żołnierze walczą z cywilami lub chowają się za cywilów.

Podałeś przykład AS i wojny w Jemenie twierdząc, że to to samo. Nie to nie jest to samo. AS nie zaatakowało Jemenu. Za wojną w tym kraju stroi Iran będący sojusznikiem Rosji. Rozpoczynający konflikt odpowiada głównie za ofiary nim wywołane.

Bardzo mi szkoda niewinnych ludzi, ale znaku równości jak Ty to robisz nie postawię miedzy AS i Rosją, czy między wojną w Ukrainie i w Jemenie.

Na koniec nie uważam ludobójstwa za usprawiedliwione cytując Twoje słowa. Za ludobójstwo odpowiada głównie ten kto zaczął konflikt. Gdyby nie Iran nie byłoby wojny w Jemenie. Nie byłoby wysyłania broni ani przez Iran ani przez AS i koalicjantów.
Edytowany: 8 marca 2022 19:11

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 8 marca 2022 19:13:15
Cytat:
AS nie zaatakowało Jemenu

WYBORNE! To Jemen podstępnie zmienił granice swojego kraju w taki sposób, że 150 tys żołnierzy i 100 myśliwców KSA niechcący znalazło się na ich terytorium.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wysłane: 8 marca 2022 19:16:44
krewa,

Cytat:
20 stycznia 2015 Huti po krótkiej walce zajęli pałac prezydencki, siedzibę szefa rządu oraz lokalne media

huti byli wspierani przez Iran. Poczytaj moje wpisy i dane w Wikipedii. AS wsparło prezydenta Hadiego.
Natomiast nie rozpoczęło tego konfliktu.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 8 marca 2022 19:54:25
Ok, rozumiem, Skomasowane ataki lotnicze i bombardowanie terenu sąsiedniego kraju to taki wyraz wsparcia. Brawo, Wojtku, brawo thumbleft

pandorinium
52
Wpisów: 982
Wysłane: 8 marca 2022 20:00:19
Bo to była operacja specjalna blackeye

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

88 89 90 91 92

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,401 sek.

adsgrnzm
mejpwguh
dtokjqcc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nejicmao
vxnkwxdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat