PARTNER SERWISU
gmgsbugl
hajdi87

hajdi87

Ostatnie 10 wpisów
Korekta może i by nawet się przydała. W dalszej przyszłości obstawiam wybicie do 8zł (i pewnie Ameryki nie odkryłem) a dalej ciężko stwierdzić. Na pewno warto obserwować co się będzie tutaj działo.

wiadomo komus cos w temacie ze armatura ma wyplacic dywidende 25-30 groszy?? taka plotka mnie otoczyla i wolalbym jakies racjonalne potwierdzenie tego tematu :)

bardzo mnie ciekawi co dalej bedzie z LCC. w ciagu miesiaca +40% C/War.Księgowa 0,55. Ciekawe jak duży będzie zysk za 11 rok.

to nie jest chyba ulubiona spółka anty_teresy ale z checią poczytałbym co o tym wszystkim sądzi... :)

"LC Corp miał 50 mln zł zysku netto w 2010 roku" - wreszcie dobre info.

www.money.pl/gielda/wiadomosci...

co chwile pojawiaja sie pozytywne rekomendacje, firma zyskowna, rozwojowa planujaca obnizenie kosztow i majaca ogromne rynki zbytow a jednak stoi w miejscu. dziwi mnie to. ale na pewno z niej nie wyjde. poczekam :)

"DM Noble Securities w raporcie z 20 sierpnia wydał rekomendację kupuj dla Armatury Kraków, ustalając cenę docelową dla akcji spółki na poziomie 3,66 złotego"

mineło już troche czasu od tej rekomendacji i wielkiej zwyżki to ja nie widzie. Rekomendacja mało warta?? Spółka nie warta inwestowania??

olin napisał(a):
Ależ ten papier jest zebrany................prawie roczna konsolidacja.
Panie i Panowie jest szansa na 5zł w krótkim czasie.
Przykład % : Polrest,Pronox,

mało realny pogląd musze przyznać, ale kto wie. na giełdzie rzadko wiekszość ma racje :)

tez bym tego nie robil! raz ze strata ogromna dwa ze wiecznie na dnie spolka nie moze byc.

cos sie tu ruszy wreszcie do gory??? maly bo maly, ale zysk pokazali. oby w III i IV kw. bylo tak samo albo i lepiej jak zapowiadaja

luki9222 napisał(a):
i co tu teraz robić? w piech i czekac na lepsze czasy czy oddac i szukać innych spółek?

ja bym nie oddawal. wiele tego nie mam ale poczekam. Wierze w to ze Diament Forbesa bedzie kiedys Diamentem na gieldzie.

obym sie nie mylil.

hajdi87 napisał(a):
zobaczymy. ja wierze w taki scenariusz jak napisalem. kto mial racje za 2 lata sie okaze :) polacy pokochali luxus i z roku na rok beda go kochac coraz bardziej a lcc moze tylko na tym skorzystac.

napisales na szybko wycene, a pomysl jeszcze o spekulacjach :) roznie moze byc. choc i tak nie bede zawiedziony jesli spelni sie Twoja wizja :)
Pozdrawiam

napisales ;) pomyłka

zobaczymy. ja wierze w taki scenariusz jak napisalem. kto mial racje za 2 lata sie okaze :) polacy pokochali luxus i z roku na rok beda go kochac coraz bardziej a lcc moze tylko na tym skorzystac.

napisalem na szybko wycene, a pomysl jeszcze o spekulacjach :) roznie moze byc. choc i tak nie bede zawiedziony jesli spelni sie Twoja wizja :)
Pozdrawiam

ja kupilem po 0,92zł i predko nie zamierzam sprzedac. nie widze sensu. moim zdaniem gorzej byc nie moze, zaczynaja wychodzic z dolka. zaczna sie nowe inwestycje w krk, lodzi i wrocku. za rok, dwa dojdzie do 6-7zł to wtedy pomysle czy sprzedac :) teraz nie mam zamiaru.

zjk napisał(a):
Czy ktos orinentuje sie komu Petrol zamierza sprzedac kupiony od Orlenu gaz?

Kulczykowi :P

WatchDog napisał(a):
Czy to nie na to info czekał rynek od wiosny 2007 roku?

Cytat:
Grupa Kopex, trzeci na świecie dostawca maszyn, urządzeń i usług górniczych, buduje pierwszą zmechanizowaną podziemną kopalnię węgla kamiennego w Indonezji
(...)
Władze Kopeksu podkreślają, że pionierska budowa kopalni głębinowej jest ważnym krokiem w kierunku rozwoju górnictwa podziemnego w Indonezji. Zatrudniająca ponad 100 pracowników spółka Kopex Mining Contractors w Dżakarcie, której udziałowcami jest Kopex oraz Kopex-Przedsiębiorstwo Budowy Szybów, wywiązała się z zadań inwestycyjnych. W Indonezji Grupa Kopex zaangażowana jest także w kilka innych projektów inwestycyjnych w przemyśle wydobywczym. Świadczy m. in. usługi geologiczne pozwalające zgromadzić dane do opracowania technicznej i ekonomicznej analizy budowy kopalń z podziemną eksploatacją węgla, który do tej pory wydobywany był metodami odkrywkowymi.

Plany zakładają także dostarczenie na rynek indonezyjski technologii i sprzętu firm grupy Kopex. Chodzi m. in. o technikę górniczą australijskich spółek Waratah Engineering – producenta maszyn i urządzeń do filarowo-komorowego systemu wydobycia węgla oraz Inbye – dostawcy kompletnych systemów przenośników zgrzebłowych.

www.parkiet.com/artykul/25,955...

tylko czemu Kopex zjezdza 2% w dół???

jest szansa na jakies wybicie??? jak myslicie??

SirHoe napisał(a):
ja zacząłem kupować od 24zł, moja średnia to teraz to ~ 20,1zł. zostaje tutaj na dłużej i poniżej 30zł ani myślę sprzedawać ewentualnie jeszcze dokupię.

moja srednia do 10,71 zł ;) tylko ze mam 100 akcji :( mało. i pytanie kiedy bede mogl powiedziec sobie, ze to byl naprawde dobry strzal. dlugoterminowy

mathu napisał(a):
Byłem wczoraj bliski wrzucenia do maszynki 1000 zł dla czystej zabawy. king Poczekam na kolejną okazję i tym razem zagram blah5

ja zagralem, wlasnie wczoraj... czy dobrze?? sie okaze. dokladnie taka sama stawka. zabawa moze byc niezla

wujek_staszek napisał(a):
Kto się odważy podać teraz jakiś opór?

wolny jak ptak... teoretycznie. 3,50??

No własnie, płynie płasko... Kurcze jakoś nigdy nie było tutaj widać jakiś spekulacji, czy dużych zrywów do przodu. Może to i dobrze bo to nie jest żaden papier śmieć ale może właśnie ta mała spekulacja na tym papierze daje mi do myślenia...

Nie ukrywam, że bardzo mocno wszedłem w tą spółke już jakiś czas temu, na + jestem. Pytanie tylko czy tak jak mówicie jest szansa na wzrost rzędu kilkudziesięciu % w skali roku?? Może być ciężko nawet mimo dobrej sytuacji spółki i jej wyników. Boje się, że ona nie jest podatna na duże wzrosty. Obym sie mylił :)

Kupować czy czekać?? jak myślicie?? przegapiłem 1,37-1,4 i teraz sie zastanawiam czy jeszcze poleci. Coś za płytka ta korekta

anty_teresa napisał(a):
hajdi87 napisał(a):
co dalej z drozapolem?? ma ktoś jakieś info?? mam troche akcji oczywiscie kupionych po wyzszym kursie (srednio 3,2) i zastanawiam sie co robic, czy dokupic i czekac, czy wychodzic?? jak myslicie?? będe wdzieczny za podpowiedzi!!

Ja mam... Będzie 23.12.2010 po 11.73 na zamknięciu... ;)
Pierwsze pytanie na jakie musisz sobie odpowiedzieć, a jeżeli oczekujesz odpowiedzi to także nam, dlaczego akcje DPL kupiłeś. Podejrzewam iż nie był to wybór losowy :) Jaki cel postawiłeś przed dokonaniem inwestycji co uznasz za niespełnienie się oczekiwań ? itd... spółki są przewartościowane/niedowartościowane/wycenione w punkt w zależności od horyzontu inwestycyjnego.

heheh oby tak bylo!! :)
horyzont długoterminowy i to jest pewne. branża moim zdaniem bardzo ciekawa ale i niebezpieczna. zastanawia mnie tylko fakt że spólka praktycznie stoi w miejscu jesli chodzi o kurs. w sumie jedyna w moim portfelu która dalej mi ciąży na minusie. dlatego zaczalem sie zastanawiac co z tym fantem zrobic. albo pakowac sie jeszcze bardziej albo wychodzic. ale chyba dokupie, nie chce mi sie wierzyć żeby zawsze była w takim dołku. obym sie nie mylił :)

co dalej z drozapolem?? ma ktoś jakieś info?? mam troche akcji oczywiscie kupionych po wyzszym kursie (srednio 3,2) i zastanawiam sie co robic, czy dokupic i czekac, czy wychodzic?? jak myslicie?? będe wdzieczny za podpowiedzi!!

trzymac, bo gorzej byc nie moze ;) a jezeli Jupiter ma 22% udziałów to myśle ze byle co sie z Ponarem nie stanie. Nie polna to zjawi sie ktoś inny.

krewa napisał(a):
wg mnie kurs ładnie porusza się w kanale, odbił od górnego ograniczenia i dolne ograniczenie napotka w okolicach 1,6x.
pisanie o 0,5 zł świadczy wyłącznie o pominięciu jednej czynności w łańcuszku "popatrz/pomyśl/napisz"

wg mnie nawet nie dojdzie do 1,6. tak mi sie wydaje. ale jak dojdzie to bedzie mozna cos tam dokupic :)

WatchDog, mogłbyś jakoś skomentować raport za III kwartał?? i obecną sytuację spółki?? Byłbym wdzięczny, mam nadzieje nie tylko ja.
Angel

kichol napisał(a):
wyszedł górą matko ale poszalejemy teraz mamulko pięknie wave salute

spokojnie, czas pokaże czy wyszedł górą. póki co narzekać nie można...

dzisiejsze ożywienie spowodowane jutrzejszym raportem??

czemu drozapol stoi w miejscu?? wie ktoś może wiecej coś na temat tej spółki?? czytałem wypowiedzi moich poprzedników. watchdog trafna analiza.

krewa napisał(a):
kichol napisał(a):
ludzie co się stało przychodze do domu patrze w kompa a tam moja spółka ma 10% wzrost od ceny zakupu ktoś może mi to wyjaśnić czy jestem początkującym szczęściarzem

myślę, że po danych z USA jakiś niepojętny entuzjazm ogarnął ludzi. dodatkowo niektórzy pewnie wciąż przekonani, że LC B.V. a LCC to to samo.

pewnie niektórzy tak myślą, ale z drugiej strony myslisz ze LCC nie odkupi od L.C tego projektu?? ja mysle ze jest taka opcja.

jestem ciekaw co bedzie dalej... Ponar jest dla mnie jedna wielka zagadka. Mozliwe ze za chwile kurs zejdzie do 0.90zł albo wystrzeli na 8zł. Skoro w przeszlosci bujał sie od "stówki" do złotówki to teraz i w przyszłości może być podobnie. Pytanie tylko jaka będzie jego przyszłość pod okiem pana Hajdarowicza...

słyszał ktoś coś na temat że lc corp ponoć ma odkupić sky tower od pana Czarneckiego??!! co myślicie na ten temat??

fabularasa napisał(a):
hajdi87 napisał(a):
ja kupilem troche akcji po 10,71. nie widze powodu zeby wychodzic nawet przy cenie 28zl. jak dla mnie tylko długoterminówka :)

Co którzy kupowali w 2007 roku też tak mówili ;)

no to niech sie pokaza bo ja "niestety" kopeksu wtedy nie kupilem :) 27.01 i 03.02 :)

ja kupilem troche akcji po 10,71. nie widze powodu zeby wychodzic nawet przy cenie 28zl. jak dla mnie tylko długoterminówka :)

zawsze jednak lepiej zeby nalezal do spolki gieldowej Angel tak mi sie przynajmniej wydaje

o budowie wiedzialem ze ruszyła, nie wiedziałem własnie czy odkupili czy nie. pewnie odkupia, bo po co czarneckiemu prywatny apartamentowiec??

Hej, wiadomo może co dalej ze Sky Tower?? wróci do LC Corpu??

NIe wiecie może co dalej ze Sky Tower?? wróci do LC Corp?? bo budowa ponoć ruszyła...

hmmm dziwi mnie tez znikome zainteresowanie ta spolka. tymbardziej ze idzie caly czas do przodu. nie jestem moze jakims gieldowym wyjadaczem ale widze w niej duzy potencjal!

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 13 czerwca 2013 21:40:12
Liczba wpisów: 44
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,322 sek.

spihncdm
tsxygxxt
vxhlqwzu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ldpdvdlo
omgzvcbz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat