Temat:
HAWE
Korekta może i by nawet się przydała. W dalszej przyszłości obstawiam wybicie do 8zł (i pewnie Ameryki nie odkryłem) a dalej ciężko stwierdzić. Na pewno warto obserwować co się będzie tutaj działo.
|
|
wiadomo komus cos w temacie ze armatura ma wyplacic dywidende 25-30 groszy?? taka plotka mnie otoczyla i wolalbym jakies racjonalne potwierdzenie tego tematu :)
|
|
Temat:
DEVELIA
bardzo mnie ciekawi co dalej bedzie z LCC. w ciagu miesiaca +40% C/War.Księgowa 0,55. Ciekawe jak duży będzie zysk za 11 rok.
|
|
Temat:
BIOTON
to nie jest chyba ulubiona spółka anty_teresy ale z checią poczytałbym co o tym wszystkim sądzi... :)
|
|
Temat:
DEVELIA
|
|
Temat:
ARMATURA
co chwile pojawiaja sie pozytywne rekomendacje, firma zyskowna, rozwojowa planujaca obnizenie kosztow i majaca ogromne rynki zbytow a jednak stoi w miejscu. dziwi mnie to. ale na pewno z niej nie wyjde. poczekam :)
|
|
Temat:
ARMATURA
"DM Noble Securities w raporcie z 20 sierpnia wydał rekomendację kupuj dla Armatury Kraków, ustalając cenę docelową dla akcji spółki na poziomie 3,66 złotego"
mineło już troche czasu od tej rekomendacji i wielkiej zwyżki to ja nie widzie. Rekomendacja mało warta?? Spółka nie warta inwestowania??
|
|
Temat:
KCI
olin napisał(a):Ależ ten papier jest zebrany................prawie roczna konsolidacja. Panie i Panowie jest szansa na 5zł w krótkim czasie. Przykład % : Polrest,Pronox, mało realny pogląd musze przyznać, ale kto wie. na giełdzie rzadko wiekszość ma racje :)
|
|
tez bym tego nie robil! raz ze strata ogromna dwa ze wiecznie na dnie spolka nie moze byc.
|
|
Temat:
DROZAPOL
cos sie tu ruszy wreszcie do gory??? maly bo maly, ale zysk pokazali. oby w III i IV kw. bylo tak samo albo i lepiej jak zapowiadaja
|
|
luki9222 napisał(a):i co tu teraz robić? w piech i czekac na lepsze czasy czy oddac i szukać innych spółek? ja bym nie oddawal. wiele tego nie mam ale poczekam. Wierze w to ze Diament Forbesa bedzie kiedys Diamentem na gieldzie. obym sie nie mylil.
|
|
Temat:
DEVELIA
hajdi87 napisał(a):zobaczymy. ja wierze w taki scenariusz jak napisalem. kto mial racje za 2 lata sie okaze :) polacy pokochali luxus i z roku na rok beda go kochac coraz bardziej a lcc moze tylko na tym skorzystac.
napisales na szybko wycene, a pomysl jeszcze o spekulacjach :) roznie moze byc. choc i tak nie bede zawiedziony jesli spelni sie Twoja wizja :) Pozdrawiam napisales ;) pomyłka
|
|
Temat:
DEVELIA
zobaczymy. ja wierze w taki scenariusz jak napisalem. kto mial racje za 2 lata sie okaze :) polacy pokochali luxus i z roku na rok beda go kochac coraz bardziej a lcc moze tylko na tym skorzystac.
napisalem na szybko wycene, a pomysl jeszcze o spekulacjach :) roznie moze byc. choc i tak nie bede zawiedziony jesli spelni sie Twoja wizja :) Pozdrawiam
|
|
Temat:
DEVELIA
ja kupilem po 0,92zł i predko nie zamierzam sprzedac. nie widze sensu. moim zdaniem gorzej byc nie moze, zaczynaja wychodzic z dolka. zaczna sie nowe inwestycje w krk, lodzi i wrocku. za rok, dwa dojdzie do 6-7zł to wtedy pomysle czy sprzedac :) teraz nie mam zamiaru.
|
|
zjk napisał(a):Czy ktos orinentuje sie komu Petrol zamierza sprzedac kupiony od Orlenu gaz? Kulczykowi :P
|
|
WatchDog napisał(a):Czy to nie na to info czekał rynek od wiosny 2007 roku? Cytat:Grupa Kopex, trzeci na świecie dostawca maszyn, urządzeń i usług górniczych, buduje pierwszą zmechanizowaną podziemną kopalnię węgla kamiennego w Indonezji (...) Władze Kopeksu podkreślają, że pionierska budowa kopalni głębinowej jest ważnym krokiem w kierunku rozwoju górnictwa podziemnego w Indonezji. Zatrudniająca ponad 100 pracowników spółka Kopex Mining Contractors w Dżakarcie, której udziałowcami jest Kopex oraz Kopex-Przedsiębiorstwo Budowy Szybów, wywiązała się z zadań inwestycyjnych. W Indonezji Grupa Kopex zaangażowana jest także w kilka innych projektów inwestycyjnych w przemyśle wydobywczym. Świadczy m. in. usługi geologiczne pozwalające zgromadzić dane do opracowania technicznej i ekonomicznej analizy budowy kopalń z podziemną eksploatacją węgla, który do tej pory wydobywany był metodami odkrywkowymi.
Plany zakładają także dostarczenie na rynek indonezyjski technologii i sprzętu firm grupy Kopex. Chodzi m. in. o technikę górniczą australijskich spółek Waratah Engineering – producenta maszyn i urządzeń do filarowo-komorowego systemu wydobycia węgla oraz Inbye – dostawcy kompletnych systemów przenośników zgrzebłowych. www.parkiet.com/artykul/25,955... tylko czemu Kopex zjezdza 2% w dół???
|
|
Temat:
ARMATURA
jest szansa na jakies wybicie??? jak myslicie??
|
|
SirHoe napisał(a):ja zacząłem kupować od 24zł, moja średnia to teraz to ~ 20,1zł. zostaje tutaj na dłużej i poniżej 30zł ani myślę sprzedawać ewentualnie jeszcze dokupię. moja srednia do 10,71 zł ;) tylko ze mam 100 akcji :( mało. i pytanie kiedy bede mogl powiedziec sobie, ze to byl naprawde dobry strzal. dlugoterminowy
|
|
mathu napisał(a):Byłem wczoraj bliski wrzucenia do maszynki 1000 zł dla czystej zabawy.  Poczekam na kolejną okazję i tym razem zagram ja zagralem, wlasnie wczoraj... czy dobrze?? sie okaze. dokladnie taka sama stawka. zabawa moze byc niezla
|
|
wujek_staszek napisał(a):Kto się odważy podać teraz jakiś opór? wolny jak ptak... teoretycznie. 3,50??
|
|
No własnie, płynie płasko... Kurcze jakoś nigdy nie było tutaj widać jakiś spekulacji, czy dużych zrywów do przodu. Może to i dobrze bo to nie jest żaden papier śmieć ale może właśnie ta mała spekulacja na tym papierze daje mi do myślenia...
|
|
Nie ukrywam, że bardzo mocno wszedłem w tą spółke już jakiś czas temu, na + jestem. Pytanie tylko czy tak jak mówicie jest szansa na wzrost rzędu kilkudziesięciu % w skali roku?? Może być ciężko nawet mimo dobrej sytuacji spółki i jej wyników. Boje się, że ona nie jest podatna na duże wzrosty. Obym sie mylił :)
|
|
Temat:
DEVELIA
Kupować czy czekać?? jak myślicie?? przegapiłem 1,37-1,4 i teraz sie zastanawiam czy jeszcze poleci. Coś za płytka ta korekta
|
|
Temat:
DROZAPOL
anty_teresa napisał(a):hajdi87 napisał(a):co dalej z drozapolem?? ma ktoś jakieś info?? mam troche akcji oczywiscie kupionych po wyzszym kursie (srednio 3,2) i zastanawiam sie co robic, czy dokupic i czekac, czy wychodzic?? jak myslicie?? będe wdzieczny za podpowiedzi!! Ja mam... Będzie 23.12.2010 po 11.73 na zamknięciu... ;) Pierwsze pytanie na jakie musisz sobie odpowiedzieć, a jeżeli oczekujesz odpowiedzi to także nam, dlaczego akcje DPL kupiłeś. Podejrzewam iż nie był to wybór losowy :) Jaki cel postawiłeś przed dokonaniem inwestycji co uznasz za niespełnienie się oczekiwań ? itd... spółki są przewartościowane/niedowartościowane/wycenione w punkt w zależności od horyzontu inwestycyjnego. heheh oby tak bylo!! :) horyzont długoterminowy i to jest pewne. branża moim zdaniem bardzo ciekawa ale i niebezpieczna. zastanawia mnie tylko fakt że spólka praktycznie stoi w miejscu jesli chodzi o kurs. w sumie jedyna w moim portfelu która dalej mi ciąży na minusie. dlatego zaczalem sie zastanawiac co z tym fantem zrobic. albo pakowac sie jeszcze bardziej albo wychodzic. ale chyba dokupie, nie chce mi sie wierzyć żeby zawsze była w takim dołku. obym sie nie mylił :)
|
|
Temat:
DROZAPOL
co dalej z drozapolem?? ma ktoś jakieś info?? mam troche akcji oczywiscie kupionych po wyzszym kursie (srednio 3,2) i zastanawiam sie co robic, czy dokupic i czekac, czy wychodzic?? jak myslicie?? będe wdzieczny za podpowiedzi!!
|
|
Temat:
KCI
trzymac, bo gorzej byc nie moze ;) a jezeli Jupiter ma 22% udziałów to myśle ze byle co sie z Ponarem nie stanie. Nie polna to zjawi sie ktoś inny.
|
|
Temat:
DEVELIA
krewa napisał(a):wg mnie kurs ładnie porusza się w kanale, odbił od górnego ograniczenia i dolne ograniczenie napotka w okolicach 1,6x. pisanie o 0,5 zł świadczy wyłącznie o pominięciu jednej czynności w łańcuszku "popatrz/pomyśl/napisz" wg mnie nawet nie dojdzie do 1,6. tak mi sie wydaje. ale jak dojdzie to bedzie mozna cos tam dokupic :)
|
|
Temat:
DROZAPOL
WatchDog, mogłbyś jakoś skomentować raport za III kwartał?? i obecną sytuację spółki?? Byłbym wdzięczny, mam nadzieje nie tylko ja.
|
|
Temat:
DEVELIA
kichol napisał(a):wyszedł górą matko ale poszalejemy teraz mamulko pięknie spokojnie, czas pokaże czy wyszedł górą. póki co narzekać nie można...
|
|
Temat:
ARMATURA
dzisiejsze ożywienie spowodowane jutrzejszym raportem??
|
|
Temat:
DROZAPOL
czemu drozapol stoi w miejscu?? wie ktoś może wiecej coś na temat tej spółki?? czytałem wypowiedzi moich poprzedników. watchdog trafna analiza.
|
|
Temat:
DEVELIA
krewa napisał(a):kichol napisał(a):ludzie co się stało przychodze do domu patrze w kompa a tam moja spółka ma 10% wzrost od ceny zakupu ktoś może mi to wyjaśnić czy jestem początkującym szczęściarzem myślę, że po danych z USA jakiś niepojętny entuzjazm ogarnął ludzi. dodatkowo niektórzy pewnie wciąż przekonani, że LC B.V. a LCC to to samo. pewnie niektórzy tak myślą, ale z drugiej strony myslisz ze LCC nie odkupi od L.C tego projektu?? ja mysle ze jest taka opcja.
|
|
Temat:
KCI
jestem ciekaw co bedzie dalej... Ponar jest dla mnie jedna wielka zagadka. Mozliwe ze za chwile kurs zejdzie do 0.90zł albo wystrzeli na 8zł. Skoro w przeszlosci bujał sie od "stówki" do złotówki to teraz i w przyszłości może być podobnie. Pytanie tylko jaka będzie jego przyszłość pod okiem pana Hajdarowicza...
|
|
Temat:
DEVELIA
słyszał ktoś coś na temat że lc corp ponoć ma odkupić sky tower od pana Czarneckiego??!! co myślicie na ten temat??
|
|
fabularasa napisał(a):hajdi87 napisał(a):ja kupilem troche akcji po 10,71. nie widze powodu zeby wychodzic nawet przy cenie 28zl. jak dla mnie tylko długoterminówka :) Co którzy kupowali w 2007 roku też tak mówili ;) no to niech sie pokaza bo ja "niestety" kopeksu wtedy nie kupilem :) 27.01 i 03.02 :)
|
|
ja kupilem troche akcji po 10,71. nie widze powodu zeby wychodzic nawet przy cenie 28zl. jak dla mnie tylko długoterminówka :)
|
|
Temat:
DEVELIA
zawsze jednak lepiej zeby nalezal do spolki gieldowej  tak mi sie przynajmniej wydaje
|
|
Temat:
DEVELIA
o budowie wiedzialem ze ruszyła, nie wiedziałem własnie czy odkupili czy nie. pewnie odkupia, bo po co czarneckiemu prywatny apartamentowiec??
|
|
Temat:
DEVELIA
Hej, wiadomo może co dalej ze Sky Tower?? wróci do LC Corpu??
|
|
Temat:
DEVELIA
NIe wiecie może co dalej ze Sky Tower?? wróci do LC Corp?? bo budowa ponoć ruszyła...
|
|
Temat:
ARMATURA
hmmm dziwi mnie tez znikome zainteresowanie ta spolka. tymbardziej ze idzie caly czas do przodu. nie jestem moze jakims gieldowym wyjadaczem ale widze w niej duzy potencjal!
|
|