pawul0n napisał(a):Piotr74 napisał(a):Jutro raport. Sądzę że będzie spadek zysków i przychodów ale kwietniowa przecena z naddatkiem to uwzględniła. Dziś faktycznie ładny wzrost więc dokupiłem z myślą o długim terminie. "Watchdogowy" ranking wycen pokazuje że jest tu miejsce na wzrosty a spółka jest w dobrej kondycji finansowej. Pokażcie mi spółkę która dała wyższą dywidendę niż Hardex w stosunku do ceny akcji. Piotr a propos, czy mając powiedzmy akcje od poniedziałku, tez załapie sie na dywidendę czy trzeba było kupić wczesniej ? dniem ustalenia prawa do dywidendy był 17.04.2009, wypłata miała nastąpić 5.05.2009 Info dywidenda
|
|
Temat:
CEDC
ktoś to skupuje i ... to chyba dobry ruch w ostatniej godzinie kilkanaście transakcji pomiędzy 2000 a 5000 sztuk (każda to kilkaset tysięcy), nie zdziwiłbym się, gdyby to okazała się jedna ręka w stanach już +11% i my równamy do tej ceny
|
|
Temat:
CEDC
Dziś bardzo duży obrót napędzony w zasadzie jedną (jak na razie) transakcją (ustawioną?): 09:03:09 9 71,90 0,00 0,00 -0,60 -0,83 197800 14221820,00Pakietówki ostatnie chodziły 4.05 po kursach 72,85 (32 700 szt.) i 72,60 (100 000 szt.) Coś się jeszcze będzie tu wkrótce działo, a jeśli nie już zaraz, to chyba warto poczekać
|
|
Temat:
EFH
czyli: 12.02 -WZA, ktore uchwali de facto emisje nowych akcji po 2 zeta. Cel emisji: pozyskanie środków na realizację strategicznych projektów oraz działalność bieżącą. Czyli pierdy w cieście. Obym sie mylił. A, i pytanie - komu zaproponowane zostaną obligacje i za ile? Ktoś wie?
|
|
Temat:
CEDC
z tym kursem, o ktorym Jarbas piszesz, to moze nie byc latwo, bo after hours kurs wyniosl: 8,18 czyli 30,18 (about). ja sie wystawie po 30, moze cos wpadnie, to usrednie IMO warto wchodzic przy tej cenie, chyba, ze cos ukrytego w raporcie w poniedzialek zobaczymy BTW: a pic sie chce, wszak kryzys. coby jeszcze zlotowka i rubel UP
|
|
Temat:
MNI
dzieki, wielki jestes! dziwne jednak, ze firma fundamentalnie niezla, a inwestorow na rynku znalezc nie moze - patrz obroty jak pisalem wczesniej - potrzebny impuls. jak widac dobry raport to malo, wiec rynek czeka na przejecia, co do ktorych pewnosci nie ma. czekamy zatem na info - jak twierdzi prezes za 3 tyg. powinno byc jasne co do Netii - jesli tak, to UP, jesli nie, to kursowi zaszkodzic to szczegolnie nie powinno i bedzie dalszy boczniak aby dobic do Twojej wyceny to pare % powinno rosnac. licze na longa i fundamenty, bo DT tu raczej nie wchodzi w gre, a zaladowalem taczki srednia 2,20 BTW: co do konsekwencji: dziwne rzeczy sie dzieja - kupuja jakies biura podrozy czy takie tam. no, troche mi sie to kloci z branza, ale moze czepliwy jestem
|
|
Temat:
MNI
Pojawił się raport za IVQ. Na moje mało wprawne oko jest nieźle, żeby nie przesadzić z pochlebstwami :-) Kurs dzisiejszy też to potwierdza Wg mnie firma robi swoje, a plany przejęć im w tym nie przeszkadzają. Lektura dla zainteresowanych. Raport MNI IVQWD - możesz looknąć w wolnej chwili i wyszukać słabości?
|
|
Temat:
PKOBP
Trochę PKC w okolicach 18,9 poszło - SL zadziałały :-) Pytanie jak nisko poleci - wspierać się nie ma na czym
|
|
Temat:
MNI
Stagnacja, stagnacja i ... stagnacja. Poza jednym drobnym wybiciem. Wygląda to trochę na akumulację - od listopada kurs porusza się w kanale 2,1-2,3. Wydaje się, że wystarczy jakiś konkretny impuls i może wystartować i polecieć wzwyż. Może zapalnikiem będą konkrety w sprawie Netii, zakupem której MNI jest zainteresowane i składało swoją ofertę (choć po wypowiedziach Prezesów obu firm widać, że porozumienie łatwe nie będzie, Netia chyba nieco podbija stawkę). Do obserwacji
|
|
Temat:
PKOBP
dariusz72 napisał(a):Potencjalne przejęcie AIG Bank Polska to nie tylko zakładane korzyści ale i spore ryzyko,trzeba popatrzeć z obu stron,AIG to zupełnie inna kultura korporacyjna,pytanie czy PKO ma kadre menadżerów gotowych podjąć się przeprowadzenie takiej fuzji i uzyskania odpowiedniej synergii.PKO ma ogromny potencjał rozwoju,niestety państowy gospodarz nie potrafi tego wykorzystać,zbyt częste zmiany na stanowisku prezesa,niedopracowana,pisana na kolanie strategia,to wszysko wpływa negatywnie na rozwój banku,który pod ręką Rafała Juszczaka nabrał tempa.Obecny "polityczny" prezes nie potrafi wykorzystać okazji do przejęcia jakiegoś osłabionego banku z Zachodu i podejrzewam,że raczej kryzys finansowy dobiegnie końca,wyceny banków wrócą do "normy" a PKO i tak nic nie kupi,a trzeba powiedzić iż jest to jedyny bank zdolny w obecnym czasie uplasować emisje akcji na rynku. O kadrę menedżerską bym się specjalnie nie martwił - fachowców w tym Banku nie brakuje (choć część menedżerów rzeczywiście obsadzana jest politycznie czy z układu), a przecież to nie dyrekcja przeprowadzać będzie takową akcję, ona tylko podejmie decyzję na tak lub nie. I otóż z taką decyzją jest kłopot (jak to w dużej korporacji) - zanim przejdzie to wszystkie szczeble w organizacji, które przejść musi (lub nie hehe) to czas mija. Co do Prezesa Pruskiego, to choć polityczny, to ekonomista niezły i kitu raczej nie kupi. Zachowawczy nieco jest, co ma też dobre strony - stąd pewnie brak uwikłania w opcyjne historie. Za Prezesa Juszczaka rzeczywiście Bank się "zdynamizował" i zmienił nieco wizerunek na + Ogólnie uważam, że obecny kurs to niezła okazja. Wyniki może trochę osłabną w najbliższych kwartałach (koniunktura), ale na tle sektora nie mam wątpliwości, że będą jedne z najlepszych. I zagranica jak i wielcy miejscowi w portfelach mają lub będą mieli.
|
|
Temat:
BIOTON
tytusart napisał(a):Witam Nie obserowowałem cały dzień ale z tego co pamiętam to szły nawet wolumeny po 160000 i więcej i to kilka razy. Pozdrawiam Obserwowałem od ok. 15:00 i pakietów >=500.000 ładnych kilka poszło, kilkusettysięcznych jeszcze więcej. Nie wiem, czy to jakieś szczególne osiągnięcie na Biotonie (wcześniej się mało interesowałem spółką), ale przy średnim wolumenie około 30.000 na transakcję wygląda to na grubsze ryby. Może konsumowana jest decyzja (ma zapaść w tym miesiącu) o dopuszczeniu Biferonex-u? Do poczytania dla zainteresowanych: Z parkietuCoś niewątpliwie na Biotonie się dzieje. Albo trwalsze wzrosty, albo ruchy przed agonią
|
|
Temat:
CEDC
Spekulacji trochę w tym jest - nawet członkowie tegoż forum w tym palce maczają :-" Na pewno część kupujących traktuje inwestycję jako długoterminową - cena jest dość atrakcyjna (co nie oznacza, że nie może być jeszcze atrakcyjniejsza, choć osobiście w to nie wierzę - wszak Polak nie wielbłąd i pić musi). Co do dywidendy, to nie wydaje mi się, żeby ją ostatnio płacili i czy takowe plany mają
|
|
Temat:
CEDC
Rzeczywiście trudno się wstrzelić i troszkę na niej wtopiłem  Jutro zapewne ciekawa (wzrostowa) sesja z dużym obrotem - tak jak piszesz. Zobaczymy co dalej, ale coś czuję, że wzrosty mogą chwilę potrwać.
|
|
Temat:
LOTOS
RSI już było na Lotosie na tych poziomach i jakby niewiele to zmieniło. Dalej spada. I jeszcze chyba ma możliwości w tym zakresie.
|
|
Temat:
CEDC
No niezła huśtawka. Dziś w stanach ponad +20%. Jarbas - wpadło dziś coś do kosza?
|
|
Temat:
CEDC
I leci o kolejne 13% w USA. Toż to jakiś armagedon. Technicy - jakieś wsparcie tam widać czy już wszystkie puściły?
|
|
Temat:
CEDC
W kryzysie co jak co, ale alkohol nie powinien miec problemu ze zbytem - bankrut nie bankrut pić musi (zwłaszcza w naszej kulturze). Dziś w USA spadek zastopowany, więc u nas też się pewnie uspokoi. Myślę o zakupach ... BTW: Dobry swojaczek to jest to
|
|
Temat:
CEDC
Się witam  i pytam - o co chodzi z ostatnią przeceną? Ostatnie spadki u nas i w USA mają jakieś podstawy (czyt. trup w szafie)? Jutro pewnie dolne widły u nas (równając do kursu w USA). W ogóle dziwny ten papier trochę. Są sesje praktycznie bez ruchu, są jakieś odpały ni stąd ni zowąd (w różnych kierunkach). Fundamentalnie stoją chyba całkiem nieźle. :dontknow:
|
|