PARTNER SERWISU
brntkkva
rezun

rezun

Ostatnie 10 wpisów
widzi ktoś coć???

Ostatnio Duda tez podał wyniki przesunięte, dosłownie w ostatniej chwili- zaskoczyły pozytywnie.
Oby i tutaj tak było.

despersky napisał(a):
Warszawa, 19.05.2010 (ISB) - Spółka budowlana Pol-Aqua miała 37,44 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2010 roku wobec 12,64 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.

Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 26,30 mln zł wobec 35,18 mln zł zysku rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 1410,25 mln zł wobec 1298,76 mln zł rok wcześniej.

We wcześniejszym raporcie kwartalnym podano, że wynik netto za cały rok wyniósł 14,22 mln zł zysku.

W ujęciu jednostkowym, w 2010 roku spółka miała 50,56 mln zł straty netto wobec 2,79 mln zł zysku rok wcześniej.

chyba im sie coś pokręciło ale to są dane za 2009!!!!!! a nie 2010
celowa dezinformacjaShame on you Shame on you ???

7 881 000 PLN zysku nettothumbright

gielda.onet.pl/duda-formularz-...

Tak na moje oko to proces sprzedaży rozpoczął sie dużo wcześniej.
Zwróćcie uwagę, ze zostaliśmy poinformowani o dokonani transakcji dzisiaj pieniądze wpłyneły 12.04
Przecież nie załatwili wszystkiego wczoraj tylko negocjowali pewnie od dłuższego czasu.

Mnie interesuje raczej ile na tym zarobili/stracili w porównaniu do włożonego kalitału i jakie straty/zyski przynosił dotychczas Ekspres.

Może się bowiem okazać, że zarobili więcej nic 4.2 mln

pzdr

Panowie,
tak sobie dywagujemy, ale czy zastanawialiście co przesłanki rynkowe mogą powiedzieć nam o wynikach za IV Q.
Wg mnie te wyniki będą kluczowe dla dalszego postrzegania spółki przez większych inwestorów. Pokażą one w jaki sposób zarząd pracował nad spółka pod koniec 2009 czyli w okresie kiedy trzeba było DUUUZO robić.Co do przesunięcia wyników nie sugerował bym się tym.

Jeśli kurs ma rosnąc to spółka musi pokazać że coś istotnego zostało zrobione i wyniki finansowe będą tego obrazem. Jeśli to się nie uda, to czeka nas dłuuuugi okres stagnacji.
Zwątpienie się pogłębi a przy niekorzystnym obrazie szerokiego rynku możemy zaliczyć zeszłoroczne dołki.

Co świadczy na korzyść wyników...
-porównywalny z IVQ2008 poziom wydatków konsumentów w okresie świątecznym
(niektóre strefy zanotowały wzrost)
-efekty wdrożonych cięć kosztów i procesu restrukturyzacji (to się dopiero przekonamy)
-wprowadzenie stabilnej polityki wewnętrznej

..na niekorzyść
- osłabienie EUR
- zawirowania na rynku cen surowca
- nieudolne zarządzanie
- wysoka cena skupu żywca ( choć Duda posiada własne hodowle i to akurat może być atut)

Czekam na wiadereczko pomyj :)wave

Przepraszam, nie powinienem blackeye Silenced

Poprostu mi się nudzi, na szczęście jak na razie nie jestem stratny. Wiem, inni mają jeszcze gorzej np Ci co kupowali po 10 zł.

Co jest z tym badziewiem, mamy kurs z poziomu na jakim spółka była przed ugoda, prawie w stanie upadłości.
Przepraszam ale zaczyna mnie to mocno w.... puke_l , solidna korekta jest tuż, tuż a jak zaskoczy Macka bez spodni to nam nawet PP po 2 zł nie pomogą.

Jakiś ciołek cały czas wali pakietami na K, chyba tylko po to aby ludzi ubrać przed info o PP 1.1 Tak już było.

Tak a propos to Maciek w Elce wspominał ze chcą pozyskać 105 mln,m prospekt obejmuje 97,3

To Nam daje niecałe 1,1Not talking Not talking Not talking Not talking Not talking Not talking

Dzięki za zamieszczenie bartek.
W tak sięgając pamięciom wstecz to od początku kryzysu Maciej wspomina ze pomimo trudnosci nie będzie żadnych zwolnień. Nowoczesny menadżer na pewno się nie przejmuje ludźmi, widząc w ich zwolnieniach oszczędności. Z jednej strony powinno nasto smucić bo Maciek ma sentymenty ale z drugiej strony oznacza to, ze nie jest takim strasznym sku*wysynem za jakiego go wszyscy uważają.Shhh

ostra wymiana na poziomie 1,18-1,19
duże obroty
tworzenie nowego oporu
bardzo istotny punkt, zobaczymy który kierunek obierzemy
możliwe, że będziemy się stabilizować 1.16-1.21
takie tam gdybanieWhistle

kurcze,
ja teraz kupując uśredniam w górę, to tez jest problem

no mamy kolejny opór 1.15/16

krewa napisał(a):

a na banknotach NBP nie będzie adnotacji, że pochodzą z handlu na akcjach Dudy.

ba może nawet w mięsnym dostaniesz "parufke" ekstra jak zapłacisz pieniędzmi zarobionymi na dudziethumbright

sry for off

krewa, po wyraźnym sygnale to może być za późno, w lipcu tez się wydawało że będzie dobrze ...no i wracamy do poziomu z przed ogłoszenia porozumienia.salute

to jest biznes ,tu nie mają sentymentów, chętni się znajdą, już nawet uwalniają środki.

wg moich kalkulacji to c/wk bez PP powinien wynosić coś okolo 0,56 przy kursie 1.25

cela22 napisał(a):
wujek_staszek napisał(a):
Oby nie było tak, że kurs wyprzedza info.

Z moich obserwacji wynika ze jak ma nadejsc zle info to zazwyczaj spolka najpierw ladnie rosnie np Techmex a pozniej jest dol jak poinformowani pozbeda sie akcji na wyzszych poziomach. Jak nagle jest zle i nie ma czasu na windowanie kursow a i rynek za bardzo temu nie sprzyja to jest szybki dol na duzych obrotach. Jak sobie spada stopniowo systematycznie to zazwyczaj w dolku jak juz wszyscy zrezygnowani sie wysypia pojawia sie jakas w miare dobra informacja np Sygnity. Pamietacie jak pare miesiecy duda spadla ponizej 1.3 a za pare dni byl wyskok bo spolka zapowiedziala piekne wyniki. Mozna non stop sie czegos doszukiwac ale teraz nie widze podstaw do tego bo poprostu od paru miesiecy srednie i male spolki nie zachowuja sie zbyt dobrze. Nie widze powodow dlaczego duda mialaby byc wyjatkiem tym bardziej ze nie bylo wielkiego ruchu na niej z optymistycznym wskaznikiem C/WK okolo 0.4 teraz jest prawie 1 i za pasem emisja akcji.

dokładnie jest tak jak wynika z analizy cela, spadki były z reguły przy pozytywnych informacjach a poza tym popatrzmy na obroty są stosunkowo niskie(jeśli nie bardzo niskie). Co do PP, jest to świetne narzędzie aby ludzie lepiej poinformowani mogli zarobić na mniej poinformowanych i tak na pewno będzie. Można się tylko łudzić, że coś z tego tortu urwiemy.

Panowie,
ja jestem jednak nadal optymista, leci w dół bez powodu to jest naprawdę dobra okazja żeby kupić taniej. Po publikacji informacji na zakupy z reguły jest już za późno, specyfika wzrostów dudy pokazuje ze tu nie ma powolnych wzrostów ale ostre strzały do góry.

teraz wszyscy sieja panikę, ze coś się dzieje podczas gdy pewnie nic się nie dziej i ludzie sami wkręcają sobie chore filmy.

Sam nie wiem, nie naganiam może jeszcze spadnie, ja dziś trochę dokupiłem , spekulacyjnie:)

myślę, ze w najbliższym czasie nie będzie takiego poziomu. na razie 1,35 jest wyraźnym oporem w jedną i druga stronę.

zero zainteresowania na forum i zero zainteresowania na rynku, no może w innej kolejności

Ja zakupiłem przyzwoity pakiet jeszcze przed "złotówką". Jako, ze cały cza jestem na zysku to nie mam bodźca do sprzedaży. Nadal łudzę sie, ze będzie dobrze, ale tak naprawdę to sam juz nie wiem co robić.

Chyba zostawię to w cholerę,l jeszcze pół roku mogę poczekać, teraz to chyba nie zbankrutuje Anxious

krewa napisał(a):
rezun napisał(a):
Chodzi mi o 3 wybicia z zakresu 1,30 do 1,60.
Nie poparte one były żadnymi istotnymi danymi. Zarówno spadki jak i wzrosty.

pierwsze było korektą spadków po ogłoszeniu układu - wtedy pokład opuścili spekulanci i ci, co się zawiedli, licząc na wzrosty do 2 zł.
drugie wiązałbym z powołaniem osoby odpowiedzialnej za restrukturyzację, z rozpoczęciem restrukturyzacji, zmianą RN itd...
trzecie było pod wyniki za QIII.

masz racje, ale teraz takim argumentem mogą być PP

Chodzi mi o 3 wybicia z zakresu 1,30 do 1,60.
Nie poparte one były żadnymi istotnymi danymi. Zarówno spadki jak i wzrosty.

Panowie,
jak popatrzeć 4 miesiące do tyłu to wzrosty nie były poparte żadnymi argumentami.

Ech..... patrząc na to co się dzieje na Techmexie, to ciesze się ze Dudzie udało sie wyjść z podobnych problemów obronna ręką.

Cytat:
- WZA Dudy ustaliło cenę emisyjna serii H na 1,1

tak, w grudniu 2008, a teraz mamy grudzień 2009

Cytat:
- póki nie będzie nowej uchwały walnego ta cena emisyjna obowiązuje

Oczywiscie, ktoś uważa inaczej?

Cytat:
Poniżej pewnego poziomy po prostu nie chce się prowadzić dyskusji.

Cytat:
„głupkowatość”

Nie uważam, żeby mój post zasłużył na takie określenie, przedstawia on podejście rozsadkowo/spekulacyjne a nie matematyczne.Nie jest jakąs wnikliwa analizą, raczej emanacją:) przeczuć

Cytat:
dlatego brak merytorycznej odpowiedzi

Przepraszam, ale popatrz na swoje argumenty, na razie to truizmy. Przecież one w żaden sposób nie wchodzą w polemikę z moimi. Czemu nie wybiegasz przyszłość tylko patrzysz co jest teraz, teraz to na giełdzie wczoraj.

Cytat:
należało poprzestać na zignorowaniu.

należało, jeśli nie miałeś nic lepszego do powiedzenia.

co prawda to prawda nie zdałem egzaminu do gimnazjum i pewnie mi się to już nie uda.

Moje argumentu są, że tak powiem "na chłopski rozum", nie podaje ich jako determinant kierunku ruchu kursowego ale wyznacznik ceny PP.

Zawsze znajdą się pozytywy i negatywy, pytanie tylko o wagę poszczególnych, a w przypadku Dudy większa jest jest tych pierwszych.

W tym szaleństwie jest metoda i to rzecz pewna.

Panowie,
proponuje pobawić się we wróżbitów, odnośnie cena PP, którymi Macius ma
Nas "uraczyć" w I Q2010

Moja propozycja to :

1,35-1,45 (nie więcej)

Powód:
*banki i tak nie kupią
*maciek musi zarobić na PP, a nigdzie tak nie zarobi jak na Indywidualnych
*daje bankom "nie swojego cukierka", a mianowicie podbija kurs dla banków ustalając cene wyjściowa
*akcje będą rozwodnione a wiec najprawdopodobniej po ogłoszeniu PP kurs zleci, a nie możne poniżej 1,2 bo banki były by stratne
* taki jest średni kurs za ostatnie 6mc-y

Myślę, że małe jest prawdopodobieństwo aby PP było po 1,1 (będzie przewartościowanie)

Ale oczywiście niczego nie można być pewnym :)

rmz napisał(a):
wyszedłem po 1,60, ale jeszcze wrócę - nie wiem tylko czy się uda po 1,3 po 1,1 czy 0,4 :)

rzeczowy post Shame on you

wracając do meritum

GreGaz napisał(a):
Mimo wszystko mysle ze na dlugi termin to DUD nie powinien byc zla inwestycja. Banki sa przeciez od zarabiania a nie od tracenia kasy, tak wiec jak sie restrukturyzacja skonczy oni beda mogli sprzedawac papier, a wiadomo ze bedzie zalezalo im by kurs byl wysoki.

Ja jednak nie ufam tak do końca bankowym specjalistom, jeśli by na prawdę wiedzieli co robią to nie doprowadzili by do kryzysu. W przypadku wspolpracy banku z DUDA to banki mają zarobić duda niekoniecznie.

karab44 napisał(a):
ta spółką to jakis dramat! Ja juz wyszedłem

...hmm spółka nie jest dramatem, natomiast inaczej jest z właścicielem.
Nie rozumiem czemu nie zależy mu na odbudowaniu relacji, tylko kreci wałki takie ze mozg staje. Ta spóła to jedna wielka spekuła.

Ja tam nie sprzedaje , zapakowałem się już dawno (nie aż tak dawno:)) kiedy za DUDE nikt nie dawał "funta klaków". Na razie możemy popatrzeć cos ie będzie działo.

Wcale bym sie nie zdziwił jakby Macius dziś w CNBC powiedzieć coś dobrego, choć równie dobrze może powiedzieć "ze tak powiem" nic.

czyli jednym słowem Maciek próbuje znowu robić z Nas baranów, a możne raczej wieprzy?

hmmm..... wątpię aby w tej materii kłamał, nie sadze żeby z takich błahych powodów jak prognozy wyników kwartalnych pozbywał się resztek zaufania inwestorów i poważania wśród ludzi z branży.
To jest mniejszy kaliber niż kwestia opcji.

Przed publikacją danych kurs na pewno się mocno rozrusza. Pytanie w która stronę. Wg mnie to przed publikacja pojedziemy spekulacyjne ostro w góre. Po publikacji pewnie to trochę osłabnie.

Przypominam, że Maciek zaklinał się że za IIQ będzie zysk i tak pewnie będzie.Dancing

Ja mam raczej odmienne doswiadczenia z współpracy z Rosją. Ale to zupełna inna branża i roznice pewnie tez są istotne.

pzdr

Cytat:
istotne są relacje z importerami,

ale czy nie sadzisz ze jest to proces skomplikowany i długotrwały, zwłaszcza jeśli chodzi o Rosje?

Myślę że nie ma się co podniecać zbyt wcześniej eksportem do Rosji. Zanim Duda stworzy odpowiednią siec dystrybucyjna minie sporo czasu.
Jest to na pewno dobry prognostyk na przyszłość ale o efektach, to najwcześniej porozmawiamy pewnie za rok.

pzdr

wystarczy popatrzeć jak kształtuje sie kurs.
Otóż mamy "zrywy" powodowane przez nagły zakup 3 mln akcji , a później "sprowadzenie" kursu w dół przy zaledwie kilkuset tysiącach. Taka sytuacja ma miejsce co najmniej od 2 tygodni.

Konsumpcji ulegają całe interwały choćby dzis od 1,54do 1,58 było jedne wielkie "chrum" a później kapanie po kilkadziesiąt tysięcy do poziomu wyjściowego. Coś się świeci tak samo było przy 0,80 groszach.

PS.
Nie cierpię naganiaćNot talking

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 31 sierpnia 2010 12:46:21
Liczba wpisów: 37
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,441 sek.

dwcxdurj
pnymgwin
bgyoymwj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qskzbotq
akuaodnm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat