PARTNER SERWISU
uwaymozg
68 69 70 71 72
sebaseba9
0
Wpisów: 108
Wysłane: 19 lutego 2010 20:43:43 przy kursie: 11,80 zł
No na ładny żary mi się zabrało.wave

MrCairo
0
Wpisów: 43
Wysłane: 19 lutego 2010 21:10:12 przy kursie: 11,80 zł
sebaseba9 napisał(a):
Na moje oko mają tak poważny zysk do policzenia że wymiękają Maciejowi maszynki do liczenia
kasiorki thumbright

Wodzu po wynikach będziesz pisał "porządne spółki raportują wcześniej" a najlepsze (jak Duda) opóźniają co by podgrzać emocje Dancing Angel

Wiesz, oni mnie już tak "podgrzali" jazdą z górki po wyczynach Maciusia, że teraz chciałbym
trochę spokoju i stabilnych, spokojnych, miłych memu oku wzrostów. Obecny raport jest jednym z najważniejszych w historii Dudy. I powiem szczerze wszelkie odroczenia powiększają moje obawy, nie nadzieje.

TG
TG
0
Wpisów: 156
Wysłane: 20 lutego 2010 01:27:40 przy kursie: 11,80 zł
www.pkmduda.pl/?pid=hodowcy_ne...
Cos mi sie wydaje ze Maciuk troche wstawiony byl mam nadzieje ze nam kitow nie wstawia.
Tak apropo to milo slyszcec o stabilizacji spolki wnioski prosze wyciagnac samemu pozdrawiam i milego weekenduAngel

TG
TG
0
Wysłane: 20 lutego 2010 21:32:52 przy kursie: 11,80 zł
www.detaldzisiaj.com.pl/defaul...
Ciekawostka!!!
Duda 26 w polsce prosze zwrocic uwage na, JBB 39 dla niezorientowanych partner DUDY Przeciez to jest smiech ze akcje sa tak tanio to jest jakas masakra ale jaja pozdrawiam i czakamy na wyniki za 4Q bedzie jazda

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 lutego 2010 08:35:24 przy kursie: 11,80 zł
Masakra, jaja, jazda - ciekawe narzędzia analizy fundamentalnej blackeye

Nie myl spółki z akcjami spółki. To rozróżnienie jest bardzo ważne, szczególnie w wypadku Dudy. Pozdrawiam zorientowanych blah5

TG
TG
0
Wysłane: 22 lutego 2010 21:35:39 przy kursie: 12,10 zł
Wyczuwam tu niechec i nutke sarkazmu do tej spolki.WD jesli bys byl tak laskawy czy moglbys zrobic fundamentalna analize tej spolki po 4Q.Z gory dziekuje za siebie i AKCJONARIUSZy DUDY.Mam nadzieje ze zmieni sie twoje podejscie do tej spolki po wynikach za 4Q.Pozdrawiam

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 23 lutego 2010 09:00:16 przy kursie: 12,00 zł
TG, na chwilę obecną nie ma sensu roztrząsanie się nad Dudą. A już szczególnie nie ma sensu używanie zdań w stylu "zobaczysz po wynikach", sugerujące wyśmienite dane - możesz sparzyć się. Duda jest spółką z perspektywami, tyle, że na dzień dzisiejszy nie nadaje się do portfela jako inwestycja - wciąż nie wiemy co jest grane w spółce. Nie wiemy, czy przedstawiciele banków w RN i zarządzie grają w jednej drużynie z Maciejem czy też grają przeciwko sobie.
Kurs przełamał linię średnioterminowego trendu spadkowego, lecz podobne wybicie miało miejsce i przed wynikami za QIII - traktuję to jako wybicie "życzeniowe", które na dodatek nastąpiło na niewielkich obrotach.
O efektach restrukturyzacji nie wiemy również nic - mam nadzieję, że raport będzie zawierać chociaż wzmiankę o tym.

TG
TG
0
Wysłane: 23 lutego 2010 14:35:11 przy kursie: 12,00 zł

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 23 lutego 2010 14:36:42 przy kursie: 12,00 zł
Proszę wklejać cytat, i najlepiej swój komentarz - samych linków nie chcę. To nie katalog stron Eh?

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 23 lutego 2010 14:47:32 przy kursie: 12,00 zł
TG napisał(a):

ok, wykres. tylko jeszcze raz pragnę zwrócić Twoją uwagę na to, że w przypadku kiepskich wyników kurs nie będzie wspinać się go góry. z podobną sytuacją mieliśmy już do czynienia przed wynikami za poprzedni kwartał.

harleyangel
PREMIUM
16
Wpisów: 222
Wysłane: 23 lutego 2010 14:51:46 przy kursie: 12,00 zł
też uważam że na razie nie się co podpalać na Dudę...

TG
TG
0
Wysłane: 24 lutego 2010 19:37:47 przy kursie: 11,80 zł

Maciej Duda w drugim etapie konkursu Wielkopolski Przedsiębiorca XX-lecia
2010-02-24

Maciej Duda, Prezes PKM DUDA otrzymał nominację w konkursie Wielkopolski Przedsiębiorca XX-lecia, nad którym honorowy patronat objął prof. Leszek Balcerowicz.

Cel konkursu to wyróżnienie wielkopolskich przedsiębiorców kultywujących tradycyjną wielkopolską gospodarność, angażujących się w działalność społeczną, mających wpływ na rozwój i promocję oraz przyczyniających się do sukcesu gospodarczego Wielkopolski w okresie ostatnich dwudziestu lat.

Maciej Duda pierwszy etap ma za sobą; polegał on na selekcji spośród 50 nazwisk wielkopolskich biznesmenów. W drugim etapie w jednym rzędzie stoi już krajowa biznesowa czołówka m.in. Wojciech Kruk, Grażyna i Jan Kulczykowie, Zbigniew Drzymała, Państwo Olszewscy (Solaris), rodzina Woś (sieć Piotr i Paweł).

Organizatorami konkursu są Wielkopolska Izba Przemysłowo-Handlowa, Marek Woźniak, Marszałek Województwa Wielkopolskiego oraz Gazeta Wyborcza w Pozaniu. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele poznańskich środowisk biznesowych i naukowych.

Trzymamy kciuki!thumbright

Zobaczymy jaka sile przebicia ma PREZIO!!!

harleyangel
PREMIUM
16
Wysłane: 24 lutego 2010 20:40:37 przy kursie: 11,80 zł
nominację otrzymał, owszem i na tym się skończy
do tego zaszczytnego tytułu kandydują ludzie naprawdę dużego kalibru, człowiek który publicznie kłamie i wprowadza w błąd akcjonariuszy nie ma najmniejszych szans na miejsce na podium

swoją drogą wydawanie kasy na sponsoring Unii Leszno też mi się niezbyt podoba. spółka ma problemy finansowe a lekką ręką wyrzuca kasę na spełnianie prywatnych zachcianek

PKM DUDA SA to nie jest już prywatna firma Macieja Dudy i cały czas ktoś powinien mu o tym przypominać....

sebaseba9
0
Wysłane: 24 lutego 2010 21:06:23 przy kursie: 11,80 zł
harleyangel napisał(a):
do tego zaszczytnego tytułu kandydują ludzie naprawdę dużego kalibru, człowiek który publicznie kłamie i wprowadza w błąd akcjonariuszy nie ma najmniejszych szans na miejsce na podium

swoją drogą wydawanie kasy na sponsoring Unii Leszno też mi się niezbyt podoba. spółka ma problemy finansowe a lekką ręką wyrzuca kasę na spełnianie prywatnych zachcianek

PKM DUDA SA to nie jest już prywatna firma Macieja Dudy i cały czas ktoś powinien mu o tym przypominać....

Sponsorowanie Unii to dla mnie ciekawa forma promocji marki a w czasie gdy firma ma problemy musi dbać o to podwójnie. Wycofanie się podważałoby ewidentnie wiarygodność.
Pod postulatem o przypominaniu jak najbardziej się zgadzam chociaż w obecnej sytuacji dbają o to bankiAngel
A "kłamczuszek" nie raz bił się w pierś że żałuje i że już się nie powtórzyLiar no zobaczymy.

harleyangel
PREMIUM
16
Wysłane: 24 lutego 2010 21:14:36 przy kursie: 11,80 zł
sebaseba9 napisał(a):
harleyangel napisał(a):

Sponsorowanie Unii to dla mnie ciekawa forma promocji marki a w czasie gdy firma ma problemy musi dbać o to podwójnie. Wycofanie się podważałoby ewidentnie wiarygodność.
Pod postulatem o przypominaniu jak najbardziej się zgadzam chociaż w obecnej sytuacji dbają o to bankiAngel
A "kłamczuszek" nie raz bił się w pierś że żałuje i że już się nie powtórzyLiar no zobaczymy.

czy wycofanie Groclinu podważyło wiarygodność firmy??? wręcz odwrotnie, pokazało mądrość szefa który uznał że w ciężkich czasach dla jego firmy nie stać go na rozrzutność...
wzrost kursu Groclinu mówi sam za siebie....

czy ktokolwiek jest w stanie pokazać twarde badania ( rzetelne badania ) jak sponsoring Dudy przekłada się na promocję, sprzedaż, końcowo zyski....?
znam Prezesów dużych firm którzy mieli odwagę powiedzieć kończę lub obniżam sponsoring na sport bo idą ciężkie czasy... a firmy te stały finansowo stokroć lepiej niż Duda
( osobiście jestem wrogiem prywatnych fanaberii za pieniądze akcjonariuszy )

TG
TG
0
Wysłane: 24 lutego 2010 21:14:37 przy kursie: 11,80 zł
Swoja droga tez myslalem o tym sponsoringu UNII LESZNO tam jest wywalane sporo kasy.I taka konkluzja mi sie nasuwa czy on jest tak pochopny ,czy moze ze spolka nie jest tak zle.Moze jest tak naiwny ze nie wie co w spolce jest grane tak jak z opcjami tak jak z akcjami ktorych mial nie sprzedawac(2006 rok)oczywiscie sprzedal mysle ze do trzech razy sztuka jesli jeszcze raz bedzie probowal wydymac akcjonariuszy nikt juz mu nie uwiezy mam nadzieje ze banki trzymaja go krotko i sa nastawione na zyski i restrukturyzacje.Pozdrawiam

harleyangel
PREMIUM
16
Wysłane: 24 lutego 2010 21:24:09 przy kursie: 11,80 zł
bardziej wynika to z mentalności tego człowieka: w mojej ocenie facet nie potrafi przyznać się do błędów, poza tym dla niego decyzja o wycofaniu sposnsoringu uderzałaby w jego ego. Prędzej zatopiłby firmę. Możnaby szerzej to rozpisać ale nie ma sensu.
Mądrością naprawdę dobrego Szefa jest wiedzieć kiedy się wycofać bo przyniesie to mniejsze straty. Tak samo jak w przypadku gry na akcjach. Niby proste ale trudne w wykonaniu....

sebaseba9
0
Wysłane: 26 lutego 2010 00:09:47 przy kursie: 11,40 zł
Nie no sytuacja jest nieporównywalna.
Drzymała do klubu pompował ogromne sumy między innymi dlatego że wpływy z biletów pokrywały no tak na moje oko koszty oświetlenia. A zluzował jak dotarło do niego że z takim budżetem to można ogrywać kluby drugiej ligi a nie o pucharach myśleć.
Maciej natomiast jako urodzony strategthumbright inwestuję w drużynę zwycięzców na której meczach jest pełen stadion.
Poza tym Unię sponsoruje jeszcze z dziesięć firm (m.in. Tyskie, WBK, Almark).

rezun
0
Wpisów: 37
Wysłane: 26 lutego 2010 09:13:02 przy kursie: 11,90 zł
Panowie,
tak sobie dywagujemy, ale czy zastanawialiście co przesłanki rynkowe mogą powiedzieć nam o wynikach za IV Q.
Wg mnie te wyniki będą kluczowe dla dalszego postrzegania spółki przez większych inwestorów. Pokażą one w jaki sposób zarząd pracował nad spółka pod koniec 2009 czyli w okresie kiedy trzeba było DUUUZO robić.Co do przesunięcia wyników nie sugerował bym się tym.

Jeśli kurs ma rosnąc to spółka musi pokazać że coś istotnego zostało zrobione i wyniki finansowe będą tego obrazem. Jeśli to się nie uda, to czeka nas dłuuuugi okres stagnacji.
Zwątpienie się pogłębi a przy niekorzystnym obrazie szerokiego rynku możemy zaliczyć zeszłoroczne dołki.

Co świadczy na korzyść wyników...
-porównywalny z IVQ2008 poziom wydatków konsumentów w okresie świątecznym
(niektóre strefy zanotowały wzrost)
-efekty wdrożonych cięć kosztów i procesu restrukturyzacji (to się dopiero przekonamy)
-wprowadzenie stabilnej polityki wewnętrznej

..na niekorzyść
- osłabienie EUR
- zawirowania na rynku cen surowca
- nieudolne zarządzanie
- wysoka cena skupu żywca ( choć Duda posiada własne hodowle i to akurat może być atut)

Czekam na wiadereczko pomyj :)wave

Edytowany: 26 lutego 2010 09:26

bartekbb
0
Wpisów: 88
Wysłane: 26 lutego 2010 13:32:08 przy kursie: 11,90 zł
osłabienie euro to chyba na + bo duda część surowca sprowadza z Danii i Holandii. Był taki moment jak trzoda u nas była bardzo droga, że wiecej przywoził z zachodu niż kupował u naszych.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

68 69 70 71 72

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

rivihqhp
wjfqvyex
klvhqwta
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cjbigyfg
idvnatit
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat