PARTNER SERWISU
rlfncmjj
56 57 58 59 60
mrz
mrz
0
Wpisów: 17
Wysłane: 26 listopada 2009 16:11:49 przy kursie: 13,80 zł
rezun napisał(a):
Panowie,
proponuje pobawić się we wróżbitów, odnośnie cena PP, którymi Macius ma
Nas "uraczyć" w I Q2010

Moja propozycja to :

1,35-1,45 (nie więcej)

Powód:
*banki i tak nie kupią
*maciek musi zarobić na PP, a nigdzie tak nie zarobi jak na Indywidualnych
*daje bankom "nie swojego cukierka", a mianowicie podbija kurs dla banków ustalając cene wyjściowa
*akcje będą rozwodnione a wiec najprawdopodobniej po ogłoszeniu PP kurs zleci, a nie możne poniżej 1,2 bo banki były by stratne
* taki jest średni kurs za ostatnie 6mc-y

Myślę, że małe jest prawdopodobieństwo aby PP było po 1,1 (będzie przewartościowanie)

Ale oczywiście niczego nie można być pewnym :)

proponuje abyś skończył z giełdą i zabrał się za naukę bo już wiosną czekają cie egzaminy do gimnazjum Angel Angel a szanse że zdasz nie są zbyt duże sądząc po tym co zaprezentowałeś sobą powyżej Angel

cela22
0
Wpisów: 239
Wysłane: 26 listopada 2009 17:34:27 przy kursie: 13,80 zł
mrz napisał(a):
rezun napisał(a):
Panowie,
proponuje pobawić się we wróżbitów, odnośnie cena PP, którymi Macius ma
Nas "uraczyć" w I Q2010

Moja propozycja to :

1,35-1,45 (nie więcej)

Powód:
*banki i tak nie kupią
*maciek musi zarobić na PP, a nigdzie tak nie zarobi jak na Indywidualnych
*daje bankom "nie swojego cukierka", a mianowicie podbija kurs dla banków ustalając cene wyjściowa
*akcje będą rozwodnione a wiec najprawdopodobniej po ogłoszeniu PP kurs zleci, a nie możne poniżej 1,2 bo banki były by stratne
* taki jest średni kurs za ostatnie 6mc-y

Myślę, że małe jest prawdopodobieństwo aby PP było po 1,1 (będzie przewartościowanie)

Ale oczywiście niczego nie można być pewnym :)

proponuje abyś skończył z giełdą i zabrał się za naukę bo już wiosną czekają cie egzaminy do gimnazjum Angel Angel a szanse że zdasz nie są zbyt duże sądząc po tym co zaprezentowałeś sobą powyżej Angel

to se koledzy pogadali:) Proponuje zebyscie pisali sobie na gg zamiast tutaj sadzac po dacie zalozenia kont jestescie dobrymi przyjacolmi:)

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 26 listopada 2009 22:02:15 przy kursie: 13,80 zł
Zaczynam tracic cierpliwosc do Macka i jego zagrywek. Przeciez taka ilosc akcji to szalenstwo, kto to kupi majac na uwadze poprzednie deklaracje Pana Prezesa. Ja widze tylko zjazd w dol. Czy ma ktos jakiekolwiek argumenty, ktore dawalyby nadzieje chociazby na utrzymanie obecnego kursu?
Think
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

harleyangel
PREMIUM
16
Wpisów: 222
Wysłane: 26 listopada 2009 22:25:18 przy kursie: 13,80 zł
jeśli teraz Maciuś wraca do tematu to pewnie jest po słowie z bankami. nie sądzę żeby tak sobie chlapnął po tym co się wydarzyło w ciągu ostatniego roku

klipperek
0
Wpisów: 167
Wysłane: 26 listopada 2009 23:19:31 przy kursie: 13,80 zł
argumenty sugerujace wzrosty zawsze się znajdą dla Dudy, ale czy warto je teraz przytaczać? Jak sobie kurs spada , to i dobrze - jest to okazja do potencjalnych tańszych zakupów... Jak się komuś opłaca sprzedawać... to cóż?

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 27 listopada 2009 01:46:55 przy kursie: 13,80 zł
mrz napisał(a):

Hmm, też się nie popisałeś, atakuj argumenty, nie kolegów z forum...
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 27 listopada 2009 01:47

gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 27 listopada 2009 08:27:24 przy kursie: 13,80 zł
hmmmm; pytanie czy to tylko zabawa te 300 tys. na sprzedaży pkc czy rzeczywiście ludzie wyzbywają się akcji co nie wróży oczywiście wzrostów

rezun
0
Wpisów: 37
Wysłane: 27 listopada 2009 08:31:33 przy kursie: 13,80 zł
co prawda to prawda nie zdałem egzaminu do gimnazjum i pewnie mi się to już nie uda.

Moje argumentu są, że tak powiem "na chłopski rozum", nie podaje ich jako determinant kierunku ruchu kursowego ale wyznacznik ceny PP.

Zawsze znajdą się pozytywy i negatywy, pytanie tylko o wagę poszczególnych, a w przypadku Dudy większa jest jest tych pierwszych.

W tym szaleństwie jest metoda i to rzecz pewna.

mrz
mrz
0
Wpisów: 17
Wysłane: 27 listopada 2009 12:31:20 przy kursie: 13,80 zł
SlawekW napisał(a):
mrz napisał(a):

Hmm, też się nie popisałeś, atakuj argumenty, nie kolegów z forum...

Poniżej pewnego poziomy po prostu nie chce się prowadzić dyskusji.
Nie dostrzegasz, że autor postu nie wiedział w ogóle o czym pisze?
W skrócie:
- WZA Dudy ustaliło cenę emisyjna serii H na 1,1
- póki nie będzie nowej uchwały walnego ta cena emisyjna obowiązuje
- obecny kurs oscyluje wokół 1,4 z nawisem groźby nowej emisji po 1,1
- widzisz gdzieś miejsce na kurs PP podany w tamtym poście (1,35 – 1,45)?

Autor nie wie o czym pisze a przytoczone argumenty są poniżej poziomu tolerancji na „głupkowatość” i dlatego brak merytorycznej odpowiedzi.
W zasadzie takie posty się ignoruje (to nie jest przecież jedyny) ale wczoraj w nadmiarze przypływu energii wysłałem komentarz taki na jaki zasługiwał autor.
Może przesadziłem i nalezało poprzestać na zignorowaniu.

rezun
0
Wysłane: 27 listopada 2009 15:24:00 przy kursie: 13,80 zł

Cytat:
- WZA Dudy ustaliło cenę emisyjna serii H na 1,1

tak, w grudniu 2008, a teraz mamy grudzień 2009

Cytat:
- póki nie będzie nowej uchwały walnego ta cena emisyjna obowiązuje

Oczywiscie, ktoś uważa inaczej?

Cytat:
Poniżej pewnego poziomy po prostu nie chce się prowadzić dyskusji.

Cytat:
„głupkowatość”

Nie uważam, żeby mój post zasłużył na takie określenie, przedstawia on podejście rozsadkowo/spekulacyjne a nie matematyczne.Nie jest jakąs wnikliwa analizą, raczej emanacją:) przeczuć

Cytat:
dlatego brak merytorycznej odpowiedzi

Przepraszam, ale popatrz na swoje argumenty, na razie to truizmy. Przecież one w żaden sposób nie wchodzą w polemikę z moimi. Czemu nie wybiegasz przyszłość tylko patrzysz co jest teraz, teraz to na giełdzie wczoraj.

Cytat:
należało poprzestać na zignorowaniu.

należało, jeśli nie miałeś nic lepszego do powiedzenia.

Edytowany: 27 listopada 2009 15:27

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 27 listopada 2009 15:43:36 przy kursie: 13,80 zł
Już nie ma tematu.
Podajcie sobie dłonie i walczymy dalej.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...

klipperek
0
Wpisów: 167
Wysłane: 27 listopada 2009 21:09:33 przy kursie: 13,80 zł
O ile dobrze pamiętam, to Pan Prezes planuje drobne zmiany w emisji nowych akcji (chodzi o cenę oraz celowość tej emisji). Po prostu banki przez układ zawarty z Dudą automatycznie spowodowały, to co spółka miała osiągnąć przez wspominaną wcześniej emisję, po konwersji (zamiana długów na akcje) już nie trzeba spieszyć się z następną emisję, gdyż spółka osiągnęła z powrotem zdolność do dalszej działalności operacyjnej. Teraz więc trzeba doprowadzić do lepszej atmosfery wokół spółki, odzyskania zaufania inwestorów, spieniężenia niepotrzebnego majątku ( którego utrzymanie kosztuje ) i dopiero po osiągnięciu tych celów , pokazaniu lepszych wyników można wtedy myśleć o nowej emisji i cenie akcji. Nie może to być śmieszna cena, o jakiej myślano wcześniej , gdyż teraz sytuacja w spółce i wokół niej zmienia się na korzyść i to uważam za bardzo pozytywne, wnoszące dobry powiew nadziei również dla nas!
Edytowany: 27 listopada 2009 21:14

harleyangel
PREMIUM
16
Wpisów: 222
Wysłane: 27 listopada 2009 23:18:47 przy kursie: 13,80 zł
masz 100% racji, ale co jest końcowym celem towarzysza Dudy nie wiadomo, na razie odbieram to jako chęć napasienia własnej kieszeni do spółki z bankami kosztem małych akcjonariuszy... czas pokaże

rezun
0
Wysłane: 1 grudnia 2009 08:53:26 przy kursie: 13,70 zł
Ech..... patrząc na to co się dzieje na Techmexie, to ciesze się ze Dudzie udało sie wyjść z podobnych problemów obronna ręką.

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 1 grudnia 2009 12:39:29 przy kursie: 13,50 zł
masz racje ....
pamiętam jak KB złożył wniosek do sądu o upadłość
jak prezes oszukał z opcjami i inne wzloty i upadki

ja tylko sie wpieniam , ze nie uczestniczyłem we wzroście od 0,6 do 1,8

pluto
0
Wpisów: 3
Wysłane: 1 grudnia 2009 12:40:31 przy kursie: 13,50 zł
Witam.

Prawdopodobnie część z Was już widziała te informacje:
Cytat:
Wg prognoz firmy AMI (za Livestock and Meat Monthly) światowy handel wieprzowiną skurczy się w całym 2009 r. o ponad 10 proc., po raz pierwszy od dekady. Mimo to powolne ożywienie gospodarcze oczekiwane w 2010 r. powinno przynieść wzrost popytu i dodatnią dynamikę handlu wieprzowiną - informują analitycy BGŻ.

Cały artykuł do przeczytania tutaj.

W związku z powyższym mam pytanie - na ile informacje (albo raczej spekulacje) w serwisach branżowych przekładają się na kurs danego papieru?

Parę razy PB wpływał ewidentnie na kurs spółek, które brał/wyrzucał do/z portfela. Obserwując jednak od czasu do czasu doniesienia jak podane powyżej nie zauważyłem ich wpływu na świniaka (co innego oświadczenia grubego Maćka, przynajmniej jakiś czas temu, ale to akurat osobna kategoria).

Pytanie zadaję, bo oczywiście mam świniaka w portfelu.

P.S. - pierwszy post na SW, bądźcie wyrozumiali.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 1 grudnia 2009 12:58:58 przy kursie: 13,50 zł
pluto napisał(a):
Witam...

wydaje mi się, że rynek oczekuje na wyniki restrukturyzacji oraz na ewentualną emisję. wiemy, że restrukturyzacja się rozpoczęła, wiemy, że prowadzi ją facet, który ma w tym doświadczenie. ale rynek chce wyników. stąd info o zmniejszeniu/zwiększeniu spożycia wieprzowiny jest ignorowane przez inwestorów.
swoją drogą - żaden cud, że spożycie wieprzowiny w Europie spada, skoro spora i wciąż powiększająca się część mieszkańców starego kontynentu ma na imię Karim, Mustafa, Ismail itd.

GreGaz
0
Wpisów: 49
Wysłane: 1 grudnia 2009 13:01:12 przy kursie: 13,50 zł
pluto napisał(a):
Witam.

Prawdopodobnie część z Was już widziała te informacje:
Cytat:
Wg prognoz firmy AMI (za Livestock and Meat Monthly) światowy handel wieprzowiną skurczy się w całym 2009 r. o ponad 10 proc., po raz pierwszy od dekady. Mimo to powolne ożywienie gospodarcze oczekiwane w 2010 r. powinno przynieść wzrost popytu i dodatnią dynamikę handlu wieprzowiną - informują analitycy BGŻ.

Cały artykuł do przeczytania tutaj.

W związku z powyższym mam pytanie - na ile informacje (albo raczej spekulacje) w serwisach branżowych przekładają się na kurs danego papieru?

Parę razy PB wpływał ewidentnie na kurs spółek, które brał/wyrzucał do/z portfela. Obserwując jednak od czasu do czasu doniesienia jak podane powyżej nie zauważyłem ich wpływu na świniaka (co innego oświadczenia grubego Maćka, przynajmniej jakiś czas temu, ale to akurat osobna kategoria).

Pytanie zadaję, bo oczywiście mam świniaka w portfelu.

P.S. - pierwszy post na SW, bądźcie wyrozumiali.

Mysle ze nie bedzie to mialo zadnego wplywu na kurs. To juz zostalo dawno uwzglednione w poziomach sprzedazy jaki spolka osiaga. Jest poczatek grudnia, wiec trudno by nagle jakies wielkie zmiany na tym rynku nastapily jeszcze w tym roku.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 1 grudnia 2009 13:10:03 przy kursie: 13,50 zł
ja specjalnie skonczylem z wegetarianizmem, a tu taki cios nozem w schab...

a tak na powaznie - bardziej interesujaca jest chyba ta wiadomosc:
PKM Duda uzyskał certyfikat PQS, który ma pomóc firmie w konkurowaniu z zagranicznymi firmami
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

moze nie zwala z nog, ale to znak, ze proces naprawczy i wizja rozwoju sa wlasciwe.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 1 grudnia 2009 15:15:37 przy kursie: 13,50 zł
jak na razie to te informacje w żaden sposób nie wpływają na notowania i mamy ciągły spadek cen akcji

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

56 57 58 59 60

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,639 sek.

jwyxpnfr
qdgyiudt
rhfrujbl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eoyccnye
xdjdvapl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat