PARTNER SERWISU
rlfncmjj
46 47 48 49 50
duszek
0
Wpisów: 24
Wysłane: 20 września 2009 22:30:04 przy kursie: 15,00 zł
WatchDog napisał(a):
Duda to nie Madoff, ale wspaniale, że dostał karę i że być może będzie prokuratorskie śledztwo. Wszyscy powinni być równi wobec prawa, a jeśli zostanie uznany winnym, to też ukarany.
Dla jego reputacji jest to katastrofa, bo nawet jeśli jest świetnym menedżerem, to właśnie przykleiła mu się do tyłka brzydka etykietka i stracił markę. W najgorszym razie po prostu zapłaci za te opcje z własnej kieszeni, na czym spółka powiedzmy zyska.
Sprawa może też pójść dalej: spółka ma przewietrzoną radę nadzorczą, w której w tej chwili prym wiodą przedstawiciele wierzycieli. Stara rada w większości została odwołana. Nie zdziwiłbym się, gdyby nowa uznała, że spółka z różnych powodów potrzebuje nowego prezesa.
Mimo że nie jest przyjemnie i boli, proces idzie w dobrą stronę: oddzielenia władzy od własności i zaprowadzenia w spółce rządów merytorycznych.

nie sadze zeby macka odwolali z prezesa... zbyt wiele zrobil dla spolki a co zrobil to dopiero pokaze wam czas ; )

wtapil z opcjami fakt... ale nie tylko duda wtopila na opcjach... on po prostu manipulowal ta wiadomoscia i za to zostal ukarany ale jezeli chodzi o szkode dla spolki to mu nic nie zrobia i sie wybroni...

duszek
0
Wysłane: 20 września 2009 22:36:58 przy kursie: 15,00 zł
Art. 585. § 1. Kto, biorąc udział w tworzeniu spółki handlowej lub będąc członkiem jej zarządu, rady nadzorczej lub komisji rewizyjnej albo likwidatorem, działa na jej szkodę
- podlega karze pozbawienia wolności do lat 5 i grzywnie.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto osobę wymienioną w § 1 nakłania do działania na szkodę spółki lub udziela jej pomocy do popełnienia tego przestępstwa.

Nie udowodnia tego za nic w swiecie... tak jak mowie nie tylko duda wtopila z opcjami, i nieswiadomie dzialał na niekorzysc spolki... Wtopil po prostu ale nie popelniono tam zadnego przestepstwa...

tomaszgryciuk
0
Wpisów: 12
Wysłane: 21 września 2009 02:10:04 przy kursie: 15,00 zł
BEDZIE DOBRZE ZOBACZYCIE ZE MACIUSIA NIE BEDZIE STAC ODKUPIC TYCH AKCJI OD BANKOW BO BEDA ZA DROGIE BANKI ZAROBIA PODWOJNIE MOZE NAWET WIECEJ A JAK NIE WYJDZIE TO NASTAPI PRZEJECIE SPOLKI PRZEZ KONKURENCJE NP Z AMERYKI POLUDNIOWEJ NP BRAZYLIJSKA SPOLKA KTORA MA DUZE INTERESY W ROSJII WIEM ZE TAKIE OPCJE WCHODZA W GRE CO WY NA TO??

duszek
0
Wysłane: 21 września 2009 12:14:10 przy kursie: 14,90 zł
Przytocze 2 ciekawe wypowiedzi z forum bankier.pl..

Jeden jakiegos goscia i moja odpowiedz...

:

Mam ostatnio więcej chwil wolnych od zajęć, więc i dla forum Dudy znajduję kilka minut. Dała zarobić sporo, wieć dlaczegóż nie.
Historycznie patrząc panie i panowie zaczęliśmy od 20 złotych za akcję. Minęło raptem 500 dni i płaciliśmy już 130 złotych. Zarobiliśmy przepięknie.
Maciuś stwierdził mało! Robimy SPLIT bo akcje drogie i co mądrzejsi juz się zastanawiają czy aby kupić.
Jest SPLIT i akcja kosztuje tylko 12 złotych. No cuda, Panie cuda - nieprawdaż ?!!!
Są więc kolejni chętni na tanie akcje PKM DUDA, hossa panuje pod strzechami, dzieci w szkołach podczas przerw akcje kupują, sąsiad mieszkanie zastawił i KGHMa kupił po 98 złotych. Inni akcje PKM DUDA, nie wiedząc co to był SPLIT nawet - cytuje " popatrz jak spadła, ze 130 na 12". O to chodziło.
Maciek przejmuje, kupuje, rośnie. Firma także :)
Nagroda Przedsiębiorca roku dla PKM DUDA!!! ( kredytów nikt nie chce widzieć )
Grudzień 2006, 1 akcja prawie 30 zł !!!
Policzmy zatem: z 20 do 130 = 650% x z 12 do 30 = 300%. Cóż blisko 2000% w 3 lata.
MACIEK NAGANIA I SPRZEDAJE !!! Ja też bym sprzedał i za takie pieniądze również bym naganiał.
2007 pierwsze sygnały końca hossy.
Cóż, może uda się odkupić troszkę taniej.
No i prosze faktycznie bessa, najwyższy czas....
Kombinacje, kłamstwa, opcje, sytuacja na świecie - NO KRYZYS NORMALNIE.
Kryzys spożywczy? Ludzie już nie jedzą mięsa? Nie to tylko banki narozrabiały.
Wykorzysta sytuację kto cierpliwy, myślący i pamięta lata minione i wnioski wyciągnął.
Duda Panie 1,2 zł.
NIE !!! 49 groszy. Tak 49 groszy.
Klika funduszy straciło pieniądze. Nie swoje przecież, na szczęście.
Kryzys trwa, i potrwa jeszcze na pewno. Jednak świń nie przestaliśmy jeść.
Więcej okazuje się jemy a mniej świnek na świecie.
49 groszy, tam była super promocja i trwa do dziś.
Do 2000% od tych 49% jeszcze bardzo daleko, ale czy aby bardzo długo? Ostatnim razem minęły 3 lata.
Mam akcje PKM DUDA płaciłem 23zł. 40 zł. 112 zł. 15 zł. 10 zł. 5 zł. i w końcu tak jak zapewne Maciek, kilka banków, fundusze, prywatni inwestorzy mali i duzi po 0,53 ; 0,6 i 0,8.
Skup trwa, tzw. korekty 20% i 30% to tylko okazja do zakupów.
W roku 2012, kiedy banki będą mogły sprzedać swoje akcej, które dostały za kredyty PKM DUDA, akcje będą kosztowały wielokronie więcej. Dlaczego? Otóż, i Maćkowi i Bankom to się opłaci. Akcje kupią od nich, ode mnie oraz od cierpliwych nowi tzw. inwestorzy zachłyśnięci hossą, która przychodzi zawsze po bessie.
A bessa to już inna historia.

Napisał niejaki ~ninek

duszek
0
Wysłane: 21 września 2009 12:15:05 przy kursie: 14,90 zł
a to moja odp:

eee.. Maciek nawet zrobil jeszcze lepszy myk... Bo kredyt konsolidacyjny (wszystkie w jednym) z układu zacznie byc splacany dopiero po 2012... Do 2012 firma nie jest obciazona zadnymi kredytami stad prognozy na zysk za 3 i 4 Q tego roku ( no i na lata 2010-2012) ... W drugim przed ukladem jeszcze musieli splacac te kredyty...
Jeżeli bedzie zysk i to duzy to normalne ze akcje beda rosnac...

Jeżeli nie ma narazie rzadnych zoobowiazan dlugoterminowych to normalne ze zysk bedzie duzy, stad bedzie kasiora na odkup akcji własnych (po smiesznej cenie emisyjnej + pare procent i WIBOR) które teraz jako zabezpieczenie dostaja banki...

W 2010/2011 ma byc robiona dokladna wycena zakladu ( a zaklad od 2003 rozbudowal sie bardzo poteznie bo non stop byly inwestycje) to akcje tym bardziej jeszcze pojda w góre... W 2012 Duda wykupi swoje akcje a wtedy znow powinny isc w góre i bedzie je powoli wpuszczac na rynek...

Dodatkowo jest kryzys... Duda sie rozbudowala jest potezna firma, która go bez problemu przetrwa, a mniejsze firmy maja klopoty... Nie tylko w Polsce ale i w calej UE...
Czyli Duda moze stac sie potentatem równiez na rynku europejskim, dochodza kraje wschodu i kwitnacej wisni ... ; ) czyli jednym slowem inwestycje byly w 100% trafne i to da pokrycie przy nowej hossie...

Imperium Dudów bedzie potezna firma a akcje pojda teraz nie 2000% a sadze ze okolo 4000% w ciagu najblizszych 3 lat...

Dlatego w tych akcjach jest najwiekszy potencjal ze wszystkich spolek notowanych na gieldzie... Kupilem za 100 000 K po 1,1 i czekam na pierwszy milion ; )

See yaa

duszek
0
Wysłane: 21 września 2009 12:22:45 przy kursie: 14,90 zł
i przypominam że wskaznik inwestycji tylko w 2007 r wynosił o ile dobrze pamietam 7,5 co oznacza ze inwestycje byly 7,5x wyzsze niz amortyzacja...

nie zdarza sie to czesto przy tej wielkosci spolkach...

a Duda akcje od banków ma załatwione po cenie emisyjnej + pare procent i WIBOR...

a nie jak tu kolega wyzej napisal ze beda tak wysoko ze nie bedzie go stac... bo to bzdura...

Niezaleznie od wielkosci kursu akcje beda w cenie podanej w układzie ( emisyjnej + pare procent i WIBOR )

Jak czytam niektore watki to mnie smiech ogarnia... heh co za akcjonariusze...

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 21 września 2009 12:25:25 przy kursie: 14,90 zł
Dość intensywnie rozmawiasz sam ze sobą. Akurat tutaj niedowartościowanie Dudy jest jasne jak słońce - ale zawsze ma to swoje powody. Tutaj też są one oczywiste: inwestycja w Dudę jest tyle potencjalnie zyskowna co ryzykowna. Nie wolno o tym zapominać, tylko po pierwsze wyważyć stanowisko, a po drugie bacznie śledzić rozwój wypadków. Prawa Murphy'ego niestety działają (tego drugiego). Na szczęście nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma.
Edytowany: 21 września 2009 12:26

Pies
0
Wpisów: 31
Wysłane: 21 września 2009 13:33:26 przy kursie: 14,90 zł
Na razie to widac, ze spekula gra na pare groszy..
dopóki im sie nie zechce kurs sie bedzie kisił na tym poziomie zdaje sie
Edytowany: 21 września 2009 13:40

adamz
0
Wpisów: 26
Wysłane: 21 września 2009 15:15:28 przy kursie: 14,90 zł
tomaszgryciuk napisał(a):
BEDZIE DOBRZE ZOBACZYCIE ZE MACIUSIA NIE BEDZIE STAC ODKUPIC TYCH AKCJI OD BANKOW BO BEDA ZA DROGIE BANKI ZAROBIA PODWOJNIE MOZE NAWET WIECEJ A JAK NIE WYJDZIE TO NASTAPI PRZEJECIE SPOLKI PRZEZ KONKURENCJE NP Z AMERYKI POLUDNIOWEJ NP BRAZYLIJSKA SPOLKA KTORA MA DUZE INTERESY W ROSJII WIEM ZE TAKIE OPCJE WCHODZA W GRE CO WY NA TO??

KNF napisał(a):
Do najważniejszych postanowień podpisanych umów należą:
 - powołanie Rady Nadzorczej w składzie zaakceptowanym przez Banki, a także dokonanie zmian w Statucie Spółki;
 - zobowiązanie osób z rodziny Duda do objęcia akcji Spółki o wartości 20 mln zł, przy cenie emisyjnej 1,1 zł, serii H lub innej emisji w przypadku, gdyby emisja akcji serii H nie doszła do skutku;
 - prawo Spółki, w okresie do końca 2012 roku, do odkupu akcji wyemitowanych dla Banków celem ich umorzenia ("Opcja buy-back"), po cenie skalkulowanej w oparciu o cenę emisyjną tych akcji powiększoną o koszt pieniądza (WIBOR 3M + 7% w skali roku) w przypadku odkupienia wszystkich akcji wyemitowanych dla banków na podstawie Układu i po wcześniejszej spłacie w całości Konsorcjalnego Kredytu Konsolidacyjnego oraz Kredytu Podporządkowanego;

Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie.
Edytowany: 21 września 2009 16:02

terran
0
Wpisów: 75
Wysłane: 21 września 2009 21:08:36 przy kursie: 14,90 zł
adamz napisał(a):
tomaszgryciuk napisał(a):

KNF napisał(a):
Do najważniejszych postanowień podpisanych umów należą:
 - powołanie Rady Nadzorczej w składzie zaakceptowanym przez Banki, a także dokonanie zmian w Statucie Spółki;
 - zobowiązanie osób z rodziny Duda do objęcia akcji Spółki o wartości 20 mln zł, przy cenie emisyjnej 1,1 zł, serii H lub innej emisji w przypadku, gdyby emisja akcji serii H nie doszła do skutku;
 - prawo Spółki, w okresie do końca 2012 roku, do odkupu akcji wyemitowanych dla Banków celem ich umorzenia ("Opcja buy-back"), po cenie skalkulowanej w oparciu o cenę emisyjną tych akcji powiększoną o koszt pieniądza (WIBOR 3M + 7% w skali roku) w przypadku odkupienia wszystkich akcji wyemitowanych dla banków na podstawie Układu i po wcześniejszej spłacie w całości Konsorcjalnego Kredytu Konsolidacyjnego oraz Kredytu Podporządkowanego;

Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie.

tak jak wyzej napisane odkupic macius moze akcje bankow ale tylko celem umorzenia a nie w jakims innym celu wiec tak bardzo zloty interes dla niego to nie musi byc, wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji. pytanie czy bedzie chcial tracic kase w celu umorzenia swoich akcji

duszek
0
Wysłane: 21 września 2009 21:21:11 przy kursie: 14,90 zł
Wedle powyższej informacji to akcje przeznaczone za wykup zobowiązań będą żyłą złota dla Maćka (o ile nie postanowi ich umorzyć). Cena + WIBOR + 7% wygląda mi na złoty interes, bo chyba mało kto wątpi, że w 2012r. będą one kosztowały dużo więcej. Osobiście myślę, że może to być nawet kilka razy więcej niż obecnie. [/quote]

tak jak wyzej napisane odkupic macius moze akcje bankow ale tylko celem umorzenia a nie w jakims innym celu wiec tak bardzo zloty interes dla niego to nie musi byc, wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji. pytanie czy bedzie chcial tracic kase w celu umorzenia swoich akcji[/quote]

wszystko zalezy od tego jaka bedzie w 2012 roku cena akcji - niezaleznie od ceny Maciek ma te akcje za grosze... pisalem juz wyzej jakie czynniki przyczynia sie do wzrostu akcji i skad wezmie na nie kase...

Wystarczy ze umorzy te akcje - zrobi nowa emisje i jak kiedys poszybuja 100% bo ludzie beda sie o nie zabijac i znow sprzeda na górce... ; ) i ma zloty interes... ; P myslisz ze kto zbierał akcje przez ostatnie miesiace ? : P i po co dudom te za 20 mln ? : P

GAMBONI...

hehe

Siewier
0
Wpisów: 1
Wysłane: 22 września 2009 10:27:59 przy kursie: 15,30 zł
Opserwuje wasze forum od ok50dni.
Jak was się słuch to wszystko wydaje się takie proste i przewidywalne.
Historia nadzej giełdy nie ma zbyt wiele takich przypadków kiedy akcje spółek szybuja tak dynamicznie jak we wcześniejszej hossie. ( np bioton)

Ja kupiłem po 0,7 i po 1,02 i sprzedam po 5zł za 2-3 lata.( mam nadzieję)

Pozdrawiam

wivi
0
Wpisów: 28
Wysłane: 22 września 2009 21:59:20 przy kursie: 15,30 zł
addi napisał(a):
filedil napisał(a):
Ciekawe, że w momencie gdy wielu osobom się wydawało, że spółka wreszcie wyjdzie na prostą nagle taki komunikat. Jaki efekt może mieć ta wiadomość?

Jak to jaki? Zwała i tyle! Oczy wychodziły mi z orbit gdy widziałem wzrosty tego shita od marca. Gott sei Dank od lipca ukształtował się trend spadkowy, którego dolne ograniczenie zostanie pewnie po takich info zdmuchnięte.

addi przygotuj swoje oczęta, bo jak widać mało one w życiu widziały. A tak na marginesie, jak możesz odczytywać, na jakiej podstawie, że ten komunikat mógłby mieć negatywny wpływ na kurs, a tym bardziej na wybicie dołem z rzekomego trendu spadkowego. Pozdr

gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 23 września 2009 11:15:57 przy kursie: 15,40 zł
ktoś lub coś nie pozwala tej spółce na odbicie; co jakiś czas następuje krótki zryw a potem powrót do punktu wyjścia

terran
0
Wysłane: 23 września 2009 12:04:16 przy kursie: 15,40 zł
gromryszard napisał(a):
ktoś lub coś nie pozwala tej spółce na odbicie; co jakiś czas następuje krótki zryw a potem powrót do punktu wyjścia

no wlasnie... ostatnio taki scenariusz to standard. w sumie mialem nadzieje ze po wejsciu dudy do wig40 pojdzie ostro w gore a tu nic ....

rezun
0
Wpisów: 37
Wysłane: 23 września 2009 21:02:11 przy kursie: 15,40 zł
wystarczy popatrzeć jak kształtuje sie kurs.
Otóż mamy "zrywy" powodowane przez nagły zakup 3 mln akcji , a później "sprowadzenie" kursu w dół przy zaledwie kilkuset tysiącach. Taka sytuacja ma miejsce co najmniej od 2 tygodni.

Konsumpcji ulegają całe interwały choćby dzis od 1,54do 1,58 było jedne wielkie "chrum" a później kapanie po kilkadziesiąt tysięcy do poziomu wyjściowego. Coś się świeci tak samo było przy 0,80 groszach.

PS.
Nie cierpię naganiaćNot talking
Edytowany: 23 września 2009 21:03

terran
0
Wysłane: 24 września 2009 13:36:27 przy kursie: 15,60 zł
rezun napisał(a):
Otóż mamy "zrywy" powodowane przez nagły zakup 3 mln akcji , a później "sprowadzenie" kursu w dół przy zaledwie kilkuset tysiącach. Taka sytuacja ma miejsce co najmniej od 2 tygodni.

Konsumpcji ulegają całe interwały choćby dzis od 1,54do 1,58 było jedne wielkie "chrum" a później kapanie po kilkadziesiąt tysięcy do poziomu wyjściowego. Coś się świeci tak samo było przy 0,80 groszach.

PS.

czyli jak duzy juz sobie kupi ile mu potrzeba bedzie skok w gore.... no oby oby hello1

Sulik
0
Wpisów: 20
Wysłane: 24 września 2009 15:36:03 przy kursie: 15,60 zł
Tłumaczenie kursu, "duzymi" ciagnie sie juz od jakis 5 stron tego tematu, ale zycze wszytskiego dobrego!

adamz
0
Wpisów: 26
Wysłane: 24 września 2009 17:06:08 przy kursie: 15,60 zł
terran napisał(a):
rezun napisał(a):

PS.

czyli jak duzy juz sobie kupi ile mu potrzeba bedzie skok w gore.... no oby oby hello1

Wszyscy marzymy o akcji jak wczoraj i dziś na Pronox-ie:). Ale myślę, że u nas teraz max to kilkanaście procent, bo zbyt dużo ludzi zaczyna czekać na wybicie, a jak wiadomo im więcej oczekiwań tym mniej wzrostów. Liczy się element zaskoczenia :P.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 24 września 2009 20:31:49 przy kursie: 15,60 zł
pronox... pronox... skads to znam... co to bylo? hmm...
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

46 47 48 49 50

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,445 sek.

jwyxpnfr
qdgyiudt
rhfrujbl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eoyccnye
xdjdvapl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat