PARTNER SERWISU
imlfqmyb
57 58 59 60 61
pluto
0
Wpisów: 3
Wysłane: 1 grudnia 2009 15:59:42 przy kursie: 13,50 zł
siekoo napisał(a):
PKM Duda uzyskał certyfikat PQS, który ma pomóc firmie w konkurowaniu z zagranicznymi firmami
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

moze nie zwala z nog, ale to znak, ze proces naprawczy i wizja rozwoju sa wlasciwe.

Hmm... firmy branżowe ustaliły kryteria, według których będą sobie przyznawać certyfikat "produktu wysokiej jakości". Nie widzę tutaj informacji o zleceniu opracowania kryteriów niezależnym ośrodkom badawczym (oczywiście o ile takowe istnieją) lub SANEPIDowi. Jedynie niezależne jednostki będą kontrolować zgodność produktu z przyjętymi kryteriami. Czy wobec tego można powyższy certyfikat traktować jako rzeczywisty wyznacznik jakości?
Edytowany: 1 grudnia 2009 16:00

GreGaz
0
Wpisów: 49
Wysłane: 1 grudnia 2009 16:00:02 przy kursie: 13,50 zł
siekoo napisał(a):
ja specjalnie skonczylem z wegetarianizmem, a tu taki cios nozem w schab...

a tak na powaznie - bardziej interesujaca jest chyba ta wiadomosc:
PKM Duda uzyskał certyfikat PQS, który ma pomóc firmie w konkurowaniu z zagranicznymi firmami
www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

moze nie zwala z nog, ale to znak, ze proces naprawczy i wizja rozwoju sa wlasciwe.

Mysle ze to kolejny nie wiele znaczacy znak.

Cytat:
Idea programu bardzo nam się podoba, dzięki jego wsparciu będziemy mogli skuteczniej konkurować z konkurentami z zagranicy - mówi Maciej Duda, Prezes Zarzadu PKM DUDA SA.

Nie wiem co prezes mial na mysli poprzez lepsza konkurencje z firmami z zagranicy. Ten PQS jest standardem opracowanym w Polsce i zagraniczne firmy raczej go nie posiadaja. Gdyby pochwalili sie posiadaniem jakiegos certyfikatu uznawanego za granica to moze zrobiliby wieksze wrazenie.
Edytowany: 1 grudnia 2009 16:01

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 1 grudnia 2009 17:10:27 przy kursie: 13,50 zł
no dobra, jest to troche glaskanie samego siebie po glowce, bo nikt inny nie chce Shhh
brzmi moze powazniej niz jest, ale z drugiej strony magia certyfikatow czasami jest potezna - kilka lat temu niemal kazdy wiekszy zaklad mial ISO9001, a sruby pracownicy odkrecali mlotkiem i przecinakiem blackeye
nie znam towarzystwa z branzy, wiec ciezko mi ocenic czy to byl gest kurtuazyjny (bo szwagier, ciotka, chomik), czy faktycznie duda idzie ku lepszemu (na co licze), ale skoro dostali ten PQS, to jest to dodatkowy plusik.
masz racje GreGaz - to malo znaczace, raczej.. interesujace blackeye
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

filedil
0
Wpisów: 25
Wysłane: 1 grudnia 2009 18:15:07 przy kursie: 13,50 zł
W tej chwili wygląda na to, że żadne informacje nie mają wpływu na kurs. Ciągle w bok ze wskazaniem na dół - większość czeka, pozostali ze znudzenia wyrzucają.

gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 2 grudnia 2009 15:26:27 przy kursie: 13,50 zł
wydaje mi się, że teraz to już spółka potrzebuje wstrząsu, żeby kurs ruszył w górę bo ani czas ani wyjście na prostą nie wpłynęły pozytywnie na notowania

harleyangel
PREMIUM
16
Wpisów: 222
Wysłane: 2 grudnia 2009 15:40:37 przy kursie: 13,50 zł
gromryszard napisał(a):
wydaje mi się, że teraz to już spółka potrzebuje wstrząsu, żeby kurs ruszył w górę bo ani czas ani wyjście na prostą nie wpłynęły pozytywnie na notowania

problem w tym, że nie bardzo widać podstawy do pozytywnych wstrząsów...

przydałaby się rezygnacja Macieja Dudy i zastąpienie go jakimś zawodowcem... tak, to na pewno byłby wstrząs, można rzec nawet euforia

gromryszard
0
Wysłane: 2 grudnia 2009 15:49:11 przy kursie: 13,50 zł
harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):

przydałaby się rezygnacja Macieja Dudy i zastąpienie go jakimś zawodowcem... tak, to na pewno byłby wstrząs, można rzec nawet euforia

niestety na taki wstrząs nie mam co liczyć

mirekadam74
0
Wpisów: 43
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:18:34 przy kursie: 13,50 zł
harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):

Też myślę,że wstrząs by sie przydał w postaci np.infa o rzeczywistym i wymiernym finansowo handlu na wschodzie.Jednak nie mogę się zgodzić z twierdzeniem,że Macieja Dudę też trzeba będzie wymienić.Mimo jego wielu przewinień(m.in.kłamstwo w sprawie opcji),facet ma duże doświadczenie w przemyśle mięsnym,a teraz kiedy ma założony przez banki kaganiec na fałszywe informowanie opinii publicznej nie powinno już być podobnych sytuacji w przyszłości.Może inny doradca finansowy byłby lepszym pomysłem na spokojniejszą przyszłość(mam na myśli opcje walutowe które były zmorą nie tylko DUDY).Firma moim zdaniem dobrze robi,że kieruje się na wschód,gdyz tam znajduje się potencjalnie ogromny rynek zbytu. Posiadam akcje DUDY i trzymam na dłuższy termin,gdyz wierzę w lepszą przyszłość i spory zarobek czego i reszcie akcjonarjuszy też życzę.

harleyangel
PREMIUM
16
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:31:36 przy kursie: 13,50 zł
mirekadam74 napisał(a):
harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):

Też myślę,że wstrząs by sie przydał w postaci np.infa o rzeczywistym i wymiernym finansowo handlu na wschodzie.Jednak nie mogę się zgodzić z twierdzeniem,że Macieja Dudę też trzeba będzie wymienić.Mimo jego wielu przewinień(m.in.kłamstwo w sprawie opcji),facet ma duże doświadczenie w przemyśle mięsnym,a teraz kiedy ma założony przez banki kaganiec na fałszywe informowanie opinii publicznej nie powinno już być podobnych sytuacji w przyszłości.Może inny doradca finansowy byłby lepszym pomysłem na spokojniejszą przyszłość(mam na myśli opcje walutowe które były zmorą nie tylko DUDY).Firma moim zdaniem dobrze robi,że kieruje się na wschód,gdyz tam znajduje się potencjalnie ogromny rynek zbytu. Posiadam akcje DUDY i trzymam na dłuższy termin,gdyz wierzę w lepszą przyszłość i spory zarobek czego i reszcie akcjonarjuszy też życzę.

harleyangel
PREMIUM
16
Wysłane: 2 grudnia 2009 17:36:07 przy kursie: 13,50 zł
mirekadam74 napisał(a):
harleyangel napisał(a):
gromryszard napisał(a):

Maciej Duda wielokrotnie wprowadzał w błąd akcjonariuszy ( delikatnie rzecz ujmując ) i jest spalony w większości TFI - a one są dużo bardziej pamiętliwe niż my indywidualni...
tutaj jest odpowiedź dlaczego akcje Dudy nie idą w górę... no bo niby kto ma te akcje kupować???

zmiana na miejscu Prezesa to +15% na dzień dobry...

banki pewnie to zrobią jeśli nie będzie znacznej poprawy

rezun
0
Wpisów: 37
Wysłane: 3 grudnia 2009 11:13:31 przy kursie: 13,50 zł
Panowie,
jak popatrzeć 4 miesiące do tyłu to wzrosty nie były poparte żadnymi argumentami.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 grudnia 2009 11:25:35 przy kursie: 13,50 zł
rezun napisał(a):
Panowie,
jak popatrzeć 4 miesiące do tyłu to wzrosty nie były poparte żadnymi argumentami.

jakie wzrosty masz na myśli? tzn. kiedy wg Ciebie zaczęły się wzrosty? 4 miesiące temu była korekta spadków po decyzji o układzie.

rezun
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 12:33:04 przy kursie: 13,50 zł
Chodzi mi o 3 wybicia z zakresu 1,30 do 1,60.
Nie poparte one były żadnymi istotnymi danymi. Zarówno spadki jak i wzrosty.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 grudnia 2009 12:43:34 przy kursie: 13,50 zł
rezun napisał(a):

pierwsze było korektą spadków po ogłoszeniu układu - wtedy pokład opuścili spekulanci i ci, co się zawiedli, licząc na wzrosty do 2 zł.
drugie wiązałbym z powołaniem osoby odpowiedzialnej za restrukturyzację, z rozpoczęciem restrukturyzacji, zmianą RN itd...
trzecie było pod wyniki za QIII.
Edytowany: 3 grudnia 2009 12:44

dako
0
Wpisów: 11
Wysłane: 3 grudnia 2009 16:21:56 przy kursie: 13,50 zł
Potrzebne mi czwarte ;) bo już powoli trace do tej Dudy cierpliwość .

gromryszard
0
Wysłane: 3 grudnia 2009 16:46:10 przy kursie: 13,50 zł
dako napisał(a):
Potrzebne mi czwarte ;) bo już powoli trace do tej Dudy cierpliwość .

wielu inwestorów już straciło cierpliwość i wielu jeszcze straci jeśli nic się nie zmieni; na razie nie widać żadnych pozytywów, nie ma się co oszukiwać

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 3 grudnia 2009 17:23:14 przy kursie: 13,50 zł
Następne wybicie będzie jak będziemy grali pod wyniki za 4 kwartał. Poza tym jesteśmy w okolicach 1,3 i pewnie już niebawem będziemy gnali w okolice 1,6.

rezun
0
Wysłane: 4 grudnia 2009 11:23:17 przy kursie: 13,40 zł
krewa napisał(a):
rezun napisał(a):

pierwsze było korektą spadków po ogłoszeniu układu - wtedy pokład opuścili spekulanci i ci, co się zawiedli, licząc na wzrosty do 2 zł.
drugie wiązałbym z powołaniem osoby odpowiedzialnej za restrukturyzację, z rozpoczęciem restrukturyzacji, zmianą RN itd...
trzecie było pod wyniki za QIII.

masz racje, ale teraz takim argumentem mogą być PP

klakson
0
Wpisów: 69
Wysłane: 5 grudnia 2009 10:49:23 przy kursie: 13,40 zł
ta spółka już pokazała jak dyma akcjonariuszy więc zalecabym ostrożność Whistle

ANUSZA777
0
Wpisów: 6
Wysłane: 8 grudnia 2009 04:15:37 przy kursie: 13,50 zł
thumbright bedzie dobrze czekamy na wyniki. Wtedy bedziemy mogli cos wiecej powiedziec jest to specyficzna spolka pare dobrych lat inwestowala pieniadze teraz czas na zyski.Wszystko idzie w dobrym kierunku zarzad sie zmienil to juz sobie tak latwo nie podyma.Wzrosty beda tylko trzeba poczekac....Pozdrowienia dla cierpliwych

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

57 58 59 60 61

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,240 sek.

ranovqao
nlolfscm
jazuewvb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rafcqppt
zqkkhqbk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat