PARTNER SERWISU
xhnizjrd
GAJA

GAJA

Ostatnie 10 wpisów
Może to było jedno zlecenie i dopiero się zakończyło....? Taki trik. Też jestem zaskoczony taką praktyką.

Trochę czasu minęło, też bym się chętnie dowiedział co tam w spółce słychać. Czy raczej : "Nic ciekawego..."

Coś się dzieje na PLW (do teraz skok z 67,5 na 72,28 ok. +7%) choć przy jednak niewielkich obrotach. Think

GAJA - SGN 5 BIO 5

GAJA - BIO 5 JWC 5

Liczę, że na BIO mocno skoczy :)- przecenione na maksa i osiągnęło już dno.
Czas na deweloperkę - mocno przeceniona i "podwójne dno ???"
Nie mam w portfelu tych spółek ale gram aby utrzymać moje zainteresownie
branżą "dev" i "Bio"

GAJA - EEX zamiana PAT

GAJA – EEX 5 BIO 5

EEX - bo liczę , że bedzie głośno o spółce w pozytywnym znaczeniu - po wejściu na główny parkiet. Spólka spadła zaraz po samym wejściu ale teraz wzrośnie :)

BIO - czas na wzrosty.Think

Trzymam się założeń z początku roku.Whistle

binky
1992-93
Próchnik
Wółczanka
Swarzędz
Domplast
BSK
Interia
Computerland

Ale zabawy niskimi kwotami -200, 500, 1000, 5000 PLN -tylko w celach dydaktycznych.
Bo jak nie włożysz kasy to nie będziesz wiedział nic nt. psychologii giełdy,
a co dopiero przy większysch kwotach king

Pamiętam czasy kiedy w "Gazecie Wyborczej" były notowania 5 spółek.
Prawie nikogo wtedy giełda nie interesowała :)
Akcje też raczej stały w miejscu a raczej spadały - gdy nagle...
Poszło i traw do dziś.

Niestety mało inwestowałem (brakowało kasy Think )
No i miałem ważniejsze sprawy na głowie.
Gdyby można było cofnąć czas i pożyczyć trochę gotówki...Pray

GAJA – EEX 5 BIO 5

EEX - bo liczę , że bedzie głośno o spółce w pozytywnym znaczeniu - po wejściu na główny parkiet.
BIO - gdyż sporo było już pozytywnych informacji- czas na wzrosty.

Nie mam tych spółek w swoim portfelu - obserwuję :)

Jeszcze niedawno bawiłem się zegarem cykli gospodarczych na stronie Eurostat
epp.eurostat.ec.europa.eu/port...

Od jakiegoś czasu zegara nie widzę.
Czy może ktoś z Państwa wie gdzie sie podział?
Think

Coś drgnęło na Oponach.
mojeinwestycje.interia.pl/gie/...

Chyba odbili się od dna 5,41.
24 lutego wyniki za IV kw. 2009 ? Ciekawe jak wpłyną na kurs akcji.

Akcjonariaty "leżą" w wielu źródłach (w Notorii też)- znaczy są nieaktualne.
Śledzę kilka spółek i widzę, że dane czasem z 3 miesięcy nie są aktualne.
Zwłaszcza kiedy są niekorzystne.
Trzeba samemu ręcznie doszukiwać się wieści z informacji o stanie posiadania przed NWZA.

Za Stooq i DM BZ WBK SA:
"
Transakcje: Ampli
DM BZ WBK - Biznes
22 Sty 2010, 10:45

Pan Dariusz Kamiński obniżył zaangażowanie w spółce do 337,2 tys. akcji (4,7511% głosów) z 355,6 tys. akcji (5,0096% głosów).
(DM BZ WBK SA)
"

v3nom napisał(a):
WatchDog, planujesz rozbudować kalendarium makro? Przydałyby się linki do danych historycznych i wykresy. Może przez program partnerski, albo na SW.

Można załączyć:
pl.macronext.com/strona.php?p=...

Tu jest źródło informacji makro.
Ale zdaje się na stronce SW też jest...
www.stockwatch.pl/kalendarium/...

Jakiś czas temu 19-12-2009 w "PARKIECIE":
www.parkiet.com/artykul/7,8805...
Oponeo.pl Przychody w górę

"O kilka procent mają wzrosnąć w 2010 r. przychody Oponeo.pl (po trzech kwartałach 2009 r. wynoszą 48 mln zł), zajmującego się sprzedażą opon za pośrednictwem Internetu, w wyniku udoskonalenia call center.
Spółka zamierza zwiększyć konkurencyjność, wykorzystując środki unijne. Łącznie na systemy e-commerce o wartości około 7,5 mln zł otrzyma 4,24 mln zł dotacji. – Jak dotąd podpisaliśmy trzy projekty na dofinansowanie. Spodziewamy się z nich kilkudziesięcioprocentowego wzrostu przychodów w ciągu pięciu lat – mówi rzeczniczka prasowa spółki Monika Siarkowska.
Wdrażanie projektu call center do obsługi klientów krajowych i zagranicznych zostanie zakończone na początku przyszłego roku. Inwestycja pochłonie ponad 1,4 mln zł, z czego 50 proc. firma otrzyma z dotacji. – Operatorzy obsłużą większą liczbę klientów, a cały proces zostanie znacząco usprawniony – podsumowuje Arkadiusz Kocemba, dyrektor ds. rozwoju. Już teraz m.in. dzięki elektronicznemu systemowi wspomagającemu obsługę klienta spółka gwarantuje dwa dni na dostawę opon.
Oponeo.pl planuje również stworzyć do 2011 r. dwie platformy B2B, które usprawnią system dystrybucji opon i felg do serwisów samochodowych. Kosztem 0,76 mln zł (prawie 70 proc. będzie pochodzić ze środków unijnych) firma zamierza także podnieść kompetencje pracowników w zakresie wykorzystania technologii internetowych, zarządzania, logistyki i sprzedaży."

Joker napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Vox napisał(a):
Cytat:
Takie o to jest moje zdanie na ten caly cyrk :)

i jak się zapakują już po taniości,
będzie wielki rajd św. Mikołaja,
albo efekt stycznia. ?

Dokladnie tak mysle i to sugeruje :)
Jednak nie wiaze tego z kontraktami, od paru dni mowie o zmieniajacej sie korelacji dolca do gield.
Ah nie lubie pisac :( przy piwku bym mogl gadac calymi dniami i nocami :)
Więc wniosek jeden, trzeba jakieś stockwatchowe spotkanie przy piwku zorganizować :)

To gdzie no to piwko? Boo hoo!

ATONHT ruszył w górę po targach POLEKO 2009 w Poznaniu, które odbyły sie w dniach 24-27 listopada, nawet wywiad zdaje się był w telewizji. Sporo ludzi wtedy usłyszało o możliwościach spółki.
Coś mie tknęło, że to może być rewelacja.
Nawet obstawiłem, że urośnie w MyStock i sporo punkcików mi dał.
Niestety w realu nie było za co kupić.
Trzeba mieć gotówkę w portfelu aby łapać okazję. Think
Trzeba załatwiać gotówkę Boo hoo!

kijekjjk napisał(a):
ech..jeszcze do wczoraj do poludnia zagrywka z techmeksem byla strzalem w dziesiatke(bylo wysoko)..niestety..wtopa..cale szczescie wirtualna..
aleee..
nie sprzedaje..moze jeszcze strzal jakis bedzieblackeye

U mnie to samo - dzięki Techmexowi byłem już w 200 ale dziś to już ponad 4000 miejsce.
W realu nie brał bym Techmexu. Ale w wirtualnym świecie można przetestować swoją chciwość i oczekiwanie nadzwyczajnego zysku.Shame on you
No i nie ustawiłem "stop loss" - w realu trzeba będzie uważać. Shame on you

siekoo napisał(a):
powiem tak - ja bym stawial waskie SL.
na stooq wyglada to inaczej niz na ispag'u - ale na zadnym dobrze. mysle ze spadnie do 0.75, moze do 0.70 a potem stagnacja.

rafiik napisał(a):
a moim zdaniem jak utrzymamy obecne poziomy w poniedzialek/ wtorek to wracamy na poziomy ponad 2,0 PLNDancing

Interesujące opinie,
Brakuje jeszcze, że "zostanie na tym samym poziomie 1,20-1,40" Eh?

Jakubas "wyszedł" z Rafametu.
Obraził się na firmę.
Za CNBS Biznes z dnia 02-12-2009.

P.S.
Czu ktoś ma dane w jakich spólkach siedzi obecnie Jakubas.
Pozostali sa tu w dziale "REKINY"
notowania.pb.pl/instrument/Cza...

polmoney napisał(a):
Decyzja sądu: godzina 13:00 Kurs 4,06
Oficjalne info ze spółki 15:48:16 (na gpwinfostrefa.pl): kurs wisi TKO około 1,50

No comments...

Na STOCKWATCH informacja była o 13:15. - nie była pewna ale jak się potem okazało -prawdziwa.
Na PARKIECIE jeszcze o 13:59 wprowadzali w błąd.
Na pb.pl "Jest upadłość likwidacyjna Techmeksu (30) 30.11.09 14:47"

Pozostaje tylko pytanie, czy na PARKIECIE dezinformacja była celowa?????
Czy to był tylko przypadek...?

W prywatnej tabelce ulubionych zaznaczam Forum STOCKWATCH 2-giego plusa. thumbright

Maciek1981 napisał(a):
japonia jest już na poziomie z lipca br. czyli teoretycznie u nas droga otwarta na 1800-1850 :)

Japonia wygląda na tygodniowym jak formacja RGR z możliwością zaliczenia dna z marca.
Czyżby wyjście z kryzysu będzie miało formę litery W...?

stooq.com/q/?s=nikkei&c=1y...

Witam,
dołączyłem do zabawy 16-11-2009.
Moje miejsca w rankingu to kolejno:
2080 * 1854 * 1487 * 1990 * 2225 * 762 * 891 * 515 *

Dziś jestem właśnie 515.SAGA -inny nick ale osoba ta sama co GAJA na STOCKWATCH.
Zostało 21 dni do końca zobaczymy czy passa dopisze zwłaszcza, że wszedłem w momencie konsolidacji a nie wzrostów.
Według mnie sytuacja jest podobna jak po wejściu Banku Śląskiego:
1. Wejście znaczącej ilości drobnych inwestorów -gorących głów -i tzw 5-ta Fala Eliota.
2. Rynek się przegrzeje i będzie głęboka korekta pod koniec 1 kwartału 2010, która utworzy 2 dno czyli odbicie od dna w dużej formacji W zakończenia kryzysu gospodarczego pod koniec 2 kwartału 2010.
3. Obecnie granie-inwestowanie za pożyczone pieniądze, które zostały po ofercie PGE.

Ale to moja własna teoria. Choć spotkałem się już z podobnymi zwłaszcza wśród niemieckich specjalistów.

Oczywiście każdy by chciał aby była wieczna Hossa...director

Za "PARKIETEM" i PAP"
"TFI Allianz ma ponad 5 proc. Eurotela
24-11-2009, ostatnia aktualizacja 24-11-2009 10:27
TFI Allianz zwiększyło zaangażowanie w akcje Eurotela i ma obecnie 6,87 proc. kapitału i głosów na WZA

Przed zwiększeniem zaangażowania TFI Allianz miało 4,82 proc. Eurotela.

PAP"
www.parkiet.com/artykul/26,871...

Aby uciąć dalsze spekulacje to jestem raczej kolegą niż koleżanką wave

Niniejszym witam wszystkich - raczej będę czerpał z Waszej wiedzy niż się udzielał.
Jednakże temat Techmexu zainteresował mnie gdyż zdawało mi się, że to bardzo perspektywistyczna spółka i nie spodziewałem się takich problemów z finansami oraz tylu plotek nt. zatrudniania i wykorzystywania pracowników. Dzięki Waszym informacjom moja wiedza się pogłębia. thumbright

mir_oslaw napisał(a):
Sciuorus
Mam jeszcze jedno pytanie skoro wycena raportowa "bilansowa" tak znacznie rózni się od bieżącej wyceny to czy spółka wiedząc o tym fakcie nie powinna dokonać przeszacowania majątku do tzw. wartości godziwej i takie właśnie wartości zaktualizowane ujmomwać w srprawozdaniu. Zgadzam się, ze sprawozdanie jest sporządzone na ostatni dzień września i spółka mogła na ten dzień nie wiedzieć o pewnych faktach a wiedziawszy o nich później z racji, swojego interesu nie ujmować tego w raporcie publikowanym z maxymalnym opóźnieniem 1,5 m-c od zakończenia kwartału. A wycena nadzorcy sądowego w przeciwieństwie do danych zaraportowanych w takim razie wskazuje na to, że mogą być lepiej zaspokojone wierzytelności w przypadku kontynuacji działalności spółki. Nie wiem czy jest to niechęć psucia bilansu w raporcie przez TEXa i jednoczesne sugestie dla banku, że odzyskają więcej gdy dojdzie do likwidacji.
Czy ktoś wie ile TEX jest winien DnB NORD ?
Czy ING i inne banki też brały udział w rozprawie?

ING wydaje mi się, że ma już zbyt słabe zabezpieczenie i wycofał się ze sprzedaży akcji gdy spadły poniżej wartości długu.

Nikt nie odpowiedział koledze więc załączam stosowne linki (mam nadzieję, że mogę..)

www.parkiet.com/artykul/26,870...
www.parkiet.com/galeria/26,2,8...

P.S.
Puki co jestem tu nowy więc się nie wypowiadam.
Generalnie cenię to Forum i cały Portal za profesjonalizm, szczególnie za poszanowanie języka polskiego.
Z dużą przyjemnością czytam Wasze komentarze i analizy.
Tak trzymać.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 22 sierpnia 2025 00:39:37
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,290 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat