Żaden z głównych konkurentów SW (a i sam SW) nie ma możliwości zbiorczego przeglądania spółek szeregując je pod względem kapitalizacji. Znaczy niby coś takiego jest tu:
www.money.pl/gielda/porownanie... , ale od zawsze nie działa (może nawet nikt im tego nie zgłosił bo nie wiedział, że można :)
Nie wiem jak innych, ale mnie to czasem nawet interesuje, a tu nawet aby pierwszą dziesiątkę największych firm na GPW ułożyć w kolejności trzeba po kolei kandydatów sprawdzać.
W ogóle postulowałbym, aby w nowo tworzonym skanerze spółki dało się szeregować pod względem każdego ze wskaźników, które są w bazie. ROA, ROE, sEVA, zadłużenie, beta kursu czy free float. A jeśli kapitalizacja, to może i gołe zysk, ZO, przychody, WK, liczba akcji? Tego nikt nie ma.
___________________________________________________________________________________________________
Sortowanie pod względem ceny akcji, ceny otwarcia, ceny min i max, dziennej zmiany kursu czy obrotu ładnie działa tu:
www.money.pl/gielda/gpw/akcje/...Teraz już trochę powydziwiam, ale może by dodać porównywanie zmiany kursu akcji w dowolnie określonym przez użytkownika przedziale czasowym. Przedział nawet niekoniecznie wpisywany z zupełną dowolnością [w dniach lub od danej daty], ale dajmy na to wybór: dzisiaj, 1 tydzień, 2 tygodnie, 1 miesiąc, 2 m-ce, 3, pół roku, rok, półtora roku, 2 lata, 3, 4, 5 itd.
Właśnie mi się znalazło, że coś podobnego jest tu:
www.rynek.bizzone.pl/index.php...ale jako, że furory to chyba w internecie nie robi, może nie warto.