PARTNER SERWISU
ojacnedu
gleb

gleb

Ostatnie 10 wpisów
co myślicie o pomyśle nagłej dewaluacji złotówki o 20%

w ten sposób nasze aktywa ulokowane na giełdzie w zdrowych spółkach rynek szybko podegna do góry na skutek ich chwilowego niedowartościowania. przecież nasz udział procentowy w spółce pozostaje nienaruszony. sprzyjałoby to eksporterom.

Skup obligacji przez NBP to sympatyczny pomysł. Skoro Amerykanie tak robią...

Ludzie sobie poradzą, a reformy najlepiej przeprowadzać jak jest zima stulecia.
komu się wtedy zechce demonstrować.

Marcin Osiecki napisał(a):
>> Tymczasem my nie mamy żadnego jokera w ręku typu skup obligacji przez własny bank centralny. To u nas zabronione.

NBP nie może tylko kupować obligacji bezpośrednio od rządu na pierwotnym rynku. Nie jest zabronione kupowanie obligacji przez bank centralny na otwartym rynku (wtórnym). Formalnie można byłoby sobie nawet wyobrazić wykup przez NBP większości długu publicznego od banków komercyjnych, które posiadają ogrom obligacji skarbowych. Problem w tym, czy dało by się taką operację wytłumaczyć realizowaniem celu inflacyjnego 2,5%. Angel Oczywiście nie, co nie zmienia faktu, że byłoby to formalnie możliwe. Pewnie na dużą skalę byłoby to możliwe, gdyby banki komercyjne wpadły w duże kłopoty i potrzebowały płynności.

może pomogłaby nagła dewaluacja złotówki o 20%

w ten sposób nasze aktywa ulokowane na giełdzie w zdrowych spółkach rynek szybko podegna do góry na skutek ich chwilowego niedowartościowania. przecież nasz udział procentowy w spółce pozostaje nienaruszony. sprzyjałoby to eksporterom.

Skup obligacji przez NBP to sympatyczny pomysł. Skoro Amerykanie tak robią...

Ludzie sobie poradzą, a reformy najlepiej przeprowadzać jak jest zima stulecia.
komu się wtedy zechce demonstrować.

blackeye

ad 5. szkoda, że polski zegarek nie ma tyle opcji co amerykański.
brakuje mi na nim np:
- rosnącego długa budżetu wobec OFE
- skali wzrostu zobowiązań budżetu wobec przyszłych i aktualnych emerytów w stosunku do przychodów
- stanu rezerwy demograficznej

ad 4.
jestem za pełną prywatyzacją. Najlepiej OFE niech kupują za pieniądze ze składek społecznych prywatyzowane przedsiębiorstwa. Niestety, nie widać woli politycznej przeprowadzania jakichkolwiek sensownych zmian w kierunku większej efektywności i oszczędności, a dyskusja na temat zagrożeń jest postrzegana jako zagrożenie dla partii rządzacej

ad 3.
indeksy giełdowe związane są ze stopniem kapitalizacji rynku.
im mniej pieniędzy na giełdzie, tym większe straty funduszy, które i tak są mało wybredne jeżeli chodzi o dobór akcji. utrudni to spółkom giełdowym pozyskiwanie finansowania z emisji publicznych, tym samym wzrośnie koszt obsługi zadłużenia.
W USA sprzężenie stanu gospodarki z indeksami giełdowymi jest oczywiste

ad 2.
niezależnym trudno tym bardziej nazwać ministra finansów, który zdaje się kierować interesem partii,
a nie finansów państwa

ad 1.
w połowie listopada PAP obwieścił, że Polska wyemituje na rynku japońskim obligacje 3 i 5-letnie
podatki.onet.pl/polska-wyemitu...
dementi tego newsa przeczytałem w sobotnio-niedzielnej rzeczpospolitej. poszukam linka i wkleję

pozdrawiam

ostatnio próba sprzedaży polskich obligacji w Japonii nie powiodła się

narasta krytyka ze strony min.Rostowskiego wobec niezależnych ekonomistów typu prof.Rybiński i Balcerowicz

to giełda może rozruszać gospodarkę a nie nieefektywne państwo marnotrawne

sam przyznałeś, że obciążenia socjalne nas przytłaczają.

rząd polski robi tak:

wycofuje pieniądze z giełdy sprzedając je na chybcika za psie pieniądze,

które następnie rozdaje emerytom i rencistom, by myśleli, że wszystko jest OK

a z Balcerowicza się śmieją, że mówi o narastającym długu

popatrzcie na amerykański:

http://www.usdebtclock.org/#

dlaczego u nas nie ma takiego zegarka?

spadek ratingu Polski pociągnie za sobą spadek wartości polskiej waluty
to oznacza duże problemy dla mas spłacających kredyty we frankach lub euro,
Goldman i Morgan mogą to spożytkować grając polskim złotym na krótko

deficyt wydatków publicznych jest chroniczny
jesteśmy zacofanym socjalistycznym krajem
w którym należałoby wprowadzić zarząd komisaryczny, zbankrutować ZUS i KRUS
i z Funduszu Restytucyjnego obejmującego wszystkie nieruchomości w/w instytucji
wypłacać kilkusetzłotowe zasiłki
każdy powinien sam wybierać formę oszczędzania na przyszłość
obciążenia socjalne w Polsce są absurdalnie wysokie
a populacja się starzeje

widzę szanse nawet na GPW w młodych prężnych przedsiębiorstwach typu otmuchów
ale gant to inna liga: tych niezyskownych i źle zarządzanych
przypomina mi skazanego na upadek dinozaura
wystarczy, że mieszkania potanieją a banki wydrenują kredytobiorców z pieniędzy walutowymi gierkami
i można będzie zapomnieć o zyskach

pop napisał(a):
@gleb O boom'mie gospodarczym w 2012r.mówił W.Kuczyński oraz S.Gomułka,nie wiedziałem,że któryś z nich obiecywał Irlandię,ale może ty częściej słuchasz telewizji...?Think

skrzecząca rzeczywistość:
- polski złoty leci na twarz w stosunku do pustego dolara
- rosną koszty obsługi gigantycznego długu publicznego
- obligacji polskich nikt nie chce kupować
- na giełdzie spadki spowodowane odpływem kapitału na wieść o upaństwowieniu OFE
( z jakiej racji OFE ma brać niepewne polskie obligacje? )
- w związku ze spadkiem wartości złotówki rośnie ryzyko narastania ryzyka bankowego związanego z obsługą niespłacanych kredytów hipotecznych
- w stanach kryzys hipoteczym objawił się w formie wyprzedaży za 30% wartości przecenianych uprzednio nieruchomości. u nas moze być podobnie

[*** cenzura: usunięto argumenty ad personam ***]

pop napisał(a):
Co do przyszłorocznej sprzedaży,to ta w głównej mierze związana jest z rozwojem gospodarczym,a skoro w przyszłym roku ma być całkiem niezły wzrost gosp.a na 2012 wręcz jest mowa o boom'ie gospodarczym,to raczej nie powinno mieć negatywnego wpływu.

Uwierzyłeś widocznie człowiekowi, który obiecał nam drugą Irlandię.
Wszystko wskazuje na to, że wkrótce jego zapowiedzi się sprawdzą.
Państwo polskie jest nadmiernie zadłużone, system ubezpieczeń społecznych się wali, za granicą kroi się wojna walutowa i to w sytuacji, gdy Polska nie posiada praktycznie żadnych rezerw złota, a na dodatek klasa polityczna nie ma woli reform i woli zajmować się PR.

kryzys nas nie minie, a w kryzysie ucierpią w pierwszej kolejności właśnie deweloperzy.

czy interesują się Orłem fundusze?
jak szybko będzie rosła Orła wartość księgowa?
jak bardzo Orła marża zależeć będzie od cen kauczuku?

pozdrawiam

nie chodzi o łaskę inwestorów, chodzi o łaskę spekulanta. cisza na wątku nie musi zwiastować złych rzeczy: vide wątki ( na róznych forach ) INTEGERA.

kurs jest sterowany przez rybki drapieżne, a ponieważ spółka nieduża, to drapieżnikami mogą być drobne fundusze lub wyjadacze. mi ta sytuacja odpowiada: rybki drapieżne uwielbiają pozornie chaotyczną sinusoidę. trzeba mieć nos: redukcja na chwilowej górce, zakup na chwilowym dołku. czasem trzeba trochę postraszyś, by ludziska oddali i wtedy znów można podpędzić do przodu.

tu czuć miętę przez bibułę: fundament jest.

można wyjechać na syberię, przez 2 miesiące kompa nie włączać i elegancko zarobić.

spekulanci są wśród nas. być może ja lub ty też jesteśmy po trosze spekulantami.

orzełek nie na sprzedaż: czasem troszkę zredukuję ( wydoję ), czasem trochę dokupię, żeby kilkanaście K
na stanie w pogotowiu było.

może to jest GRA...

Na debiucie fundusze płaciły po 2 zł. potem GPPI uwikłało się w
'niefortunną'
choć per-saldo bardzo korzystną z punktu widzenia akcjonariuszy dołączających po złotówce
współpracę z prezesem Kiszką, znanym raptusem, który brnie w problemy

inteligentny windykator < trzy spółki z o.o.: POTEMPA, PACTOR, FACTOR = GPPI SA >
wyczuje zysk we współpracy ze spółką nie czytającą uważnie umów, pochopnie i jednoosobowo
podejmującą decyzje < MEWA SA >

25 czerwca odbędzie się WZA MEWY SA
może być niezła komedia:
spółka od ponad roku po groszu, prezes zarabia 30 tys./mies., spółka przegrywa wszystkie procesy,
straty rosną, grozi bankructwo, a Kiszce brakuje głosów na walne, dlatego układa się z GPPI w sprawie umorzenia-przekazania akcji.

prezes Kiszka potrzebuje głosów by wszystko płynnie przeprowadzić, uniknąć zmian w zarządzie i przetrwać kolejny kwartał.

Kto straci? uwięzieni na MEWIE
Kto zyska? GPPI SA

bardzo cenię SW jako źródło informacji: zarówno materiałów edukacyjnych, jak i danych o spółkach, wskaźnikach itp, dlatego zamachu na dobre imię WD w miejscu publicznym, jakim jest forum goldenline.pl, nie chcę i nie mogę pominąć milczeniem. uprzejmie donoszę:

www.goldenline.pl/forum/gielda...

mam na myśli wypowiedź p.Filipka. nie mam konta w goldenline, trochę szkoda mi czasu na zabawę w detektywa w, niemniej dobry zwyczaj nakazuje publicznie wyjaśniać publicznie wyrażone zarzuty.

salute

z bankrutami dzieją się różne cuda: patrzcie jak ostatnio rosła kolastyna. może i tu da się wygrzebać jakieś pozytywy? np. protivanov: całkiem prężny zakład produkujący okna. na ich stronie znalazłem info o państwowych dotacjach ( może ulgach? ) na wymianę okien. wczoraj na DT kupiłem okazyjnie 8K papiera nieświadom, że w Wielki Piątek nie handlujemy to nolens volens nabrałem sympatii do spółki...

v3nom napisał(a):
ascom napisał(a):
To jakiś absurd, dlaczego jest tylu chętnych na kupno akcji po 1,5x a tak mało chętnych na PP, jeżeli kupując PP przy aktualnej cenie kupowali by akcje po 1,2x .

To chyba za trudne na mój chłopski rozum ;) Ja dobrałem 1000 PP po 5.77 ale nie wiem już co myśleć.

Witaj w realnym świecie, pełnym szaleńców. Ja mam nadzieje, że taki stan rzeczy jeszcze się utrzyma dwa dni Pray Tyle potrzebuję, aby zaksięgowali mi środki z KDPW na rachunku w DM. Chętnie bym zalał PP do pełna, ale prawa poboru można kupić tylko za gotówkę (wczoraj się dowiedziałem). Następnym razem będę wiedział.

możesz kupować już dzień po zbyciu akcji. przećwiczyłem to na GANCIE. wave

anty_teresa napisał(a):
summus napisał(a):
Pink_Floyd napisał(a):
Ale takich naganiaczo-trolli jest pełno. Pamiętacie, jak kilka miesięcy z rzędu wieścili zwałe? Nie warto słuchać gawiedzi, która najczęściej wypowiada się z zawiścią, albo fałszywie - z własnym interesem. Niektórzy liczący na nieskończone staczanie się PGE mogą obudzić się z ręką w nocniku.

wątek fanatyzuje się, pozostali na pokładzie sami sekciarze wierzący święcie w szlachetne intencje ministra Grada. jesteście poniżej ceny emisyjnej, nad głową wisi ministerialny wysyp, a mimo to nie możecie pogodzić się ze stratą. a tyle obiecujących spółek wokół...
Eh?

Naprawdę jest ich aż tyle? Podaj ze 30... Ja się aż tylu nie doszukałem.

trochę ironizowałem. zależy co rozumiesz pod pojęciem obiecujący: kondycję finansową? wiarygodność? mi wystarczy potencjał wzrostu kursu. nawet na sy(..)gnity można ugrać co nieco, choć w tym roku obstawiam dewloperkę i budowlankę.

no i mamy wzrost 20 % i obroty jak na Mostostalu

summus napisał(a):
obstawiam wariant:
kurs PP będzie broniony przez emitenta na jakimś poziomie ( 40, 50 gr?) niezależnie od kursu akcji. niski wolumen na akcjach nawet w przypadku stoczenia się do poziomu 16 zł ( wątpię czy zejdzie poniżej; jeśli by tak się stało, spekuła łyknie każdą ilość ) nie zagrozi emisji, bo większość graczy, jeżeli nie odkupi PP, będzie stratna. Tym samym pod koniec przyszłego tygodnia kursy pójdą w górę, możliwe że tak nagle, jak nagle spadały.

moim skromnym zdaniem to nie koniec huśtawki. znów można nieźle zarobić: tym razem sprzedając

Boo hoo!

addi napisał(a):
gleb napisał(a):
w przypadku intakusa nie może być mowy o produkcji papieru

Oj nieładnie, nieładnie Shame on you :
stooq.pl/n/?f=296217&searc...

termin 'produkcja papieru' kojarzy mi się z petrolinwestem, biotonem i innymi nieprzejrzystymi tworami zasysającymi kapitał bez praw poboru na działalność,
co do której można podejrzewać, że jest w dużej mierze fikcyjna.

Celem nowej emisji Intakusa, której warunkiem sine qua non jest większa płynność kursu,
jest pozyskanie kapitału na budowę hotelu. Chyba nie masz wątpliwości, że dużo łatwiej jest sprawdzić postęp prac na budowie we Wrocławiu, niż stan prac poszukiwawczych
w Kazachstanie...

2 cytaty, grudniowy:

http://www.rp.pl/artykul/403474.html

Przygotowania do przyszłorocznego powszechnego spisu rolnego i narodowego spisu powszechnego zaplanowanego na 2011 r. trwają już od kilku kwartałów. Budżet zarezerwowany na to przedsięwzięcie szacowany jest na 200 – 300 mln zł.

Gros wydatków pochłonie technologia. Szacuje się, że nakłady, które musi ponieść Główny Urząd Statystyczny na ten cel, sięgną 100 – 150 mln zł.

Jak na razie GUS ogłosił jedynie konkursy na zakup samochodów oraz budowę i wdrożenie centrów obsługi telefonicznej.

Instytucja szuka również firmy, która dostarczy niezbędną infrastrukturę informatyczną (komputery, drukarki, skanery). Walka o zlecenie, którego wartość może sięgnąć 10 mln zł, jest bardzo zażarta. Termin składania ofert był parokrotnie przekładany ze względu na protesty uczestników.

W najbliższych miesiącach GUS musi jeszcze ogłosić konkursy na główną część systemu, czyli serwery, oraz obsługę informatyczną spisu (w tym przypadku prawdopodobnie na każdy ze spisów będzie ogłoszony osobny konkurs). Zamawiający musi też kupić terminale mobilne dla ok. 20 tys. ankieterów, którzy będą pracować przy tej operacji. Terminy są napięte, bo cała infrastruktura musi być gotowa do użytku 1 września 2010 r., kiedy rozpocznie się spis rolny.

i lutowy:

11.02. Warszawa - Konsorcjum Sygnity i PTK Centertel zdobyło kontrakt w GUS na świadczenie usług instalacyjnych, obsługi eksploatacyjnej oraz asysty technicznej systemu informatycznego wspierającego przeprowadzenie spisów powszechnych. Wartość kontraktu to 2,3 mln zł z VAT - wynika z suplementu do Dziennika Urzędowego UE.

niby 2,3 mln z VAT, ale widoki na obsługę spisu coraz lepsze. SGN wraca do gry?

umówmy się, że nie rozmawiamy na tym forum na temat rekomendacji IDM, o której napomyka dzisiejsza Rzepa.

w przypadku intakusa nie może być mowy o produkcji papieru, bo za mało go na rynku i jest za słabo wypromowany. najpierw, po wyjściu z fazy PDA, trzeba rozruszać notowania i wykreować popyt; bez tego nowe emisje się nie sprzedadzą. żeby rynek zauważył intakusa, potrzebna jest pompka w górę. skoro weszli na parkiet, to muszą coś z tym fantem zrobić, bo ponoszą zbędne koszty. jak by chcieli wyjść, musieliby skupować swoje akcje co najmniej po cenie emisji 2,20, a to oznacza spory zysk dla graczy, którzy kupowali to-to po 1,70.

byłbym pewniejszy o swoje pieniądze, gdyby na rynkach światowych był spokój. narazie wyglada to na niekontrolowaną obsuwę.

tumpli napisał(a):
Kreuje papier spółdzielnia i pozostaje się pod nią podpiąć i tańczyć jak zagra :)

jak oceniacie - chodzi o prawdopodobieństwo - taki wariant: napędzanie spadków PP do pewnego bezpiecznego dla emisji poziomu ( no właśnie, jakiego ) i nagły skup oferowanych na rynku PP w ostatnim dniu notowań ? wielu ludzi zostałoby na lodzie, dlatego mogliby odkupić PP po 90 gr ...

Vox napisał(a):

ktoś wywalał PP poniżej ceny teoretycznej (kurs ganta - 5*PP)
czyli to była podbitka przed dalszym zjazdem?

nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że PP zawsze musi być nieco poniżej teoretycznej wyceny, bo oznacza zamrożenie kaski i nabycie PDA, które przez jakiś czas wyceniane jest niżej niż akcje. taka swoista premia za ryzyko. A swoją drogą emisja z PP na GPW to świetna zabawa. ciekawe, czy są jakieś opracowania tego tematu: korelacja i zmiany kursu akcji i kursu PP w ujęciu historycznym; chętnie poczytam.

prospekt musi być zatwierdzony prze KNF. ceny emicji już nie można zmienić. koledze 666 chodzi prawdopodobnie o manipulacje kursem. parę lat temu, o ile wiem, właśnie na Gancie dochodziło do podobnych sytuacji, aż KNF interweniował.

polmoney napisał(a):
mir_oslaw napisał(a):
POPWTÓRZĘ, SPRZEDAJCIE. ODKUPCIE W POŁOWIE LUTEGO PO 16XX

Po tym jak sam sprzedałeś, tak Ci się punkt widzenia zmienił?

Anxious wydawało się, że kolega mir_oslaw zostanie na peronie...

wartość księgowa intakusa to 150 mln! co to za upychanie, skoro Ludkowski załadowany jest tym po szyję?! akcje są sprzedawane za bezcen, intakus ma zlecenia do końca roku. jak gant się rozkręci to na akcjach intakusa można zarobić kilkaset procent

przemcio79 napisał(a):
Najważniejszy jest powrót powyżej 18,44, być może się wtedy odbijemy na trochę bo i młot by się wtedy wyrysował a to by był sygnał do zakupów Think

sygnał do zakupów pojawi się, gdy na rynki światowe wrócą wzrosty, a na to nie zanosi się
w najbliższych dniach. obawiam się, że jeżeli nie przesuniemy znowu terminu emisji PDA,
PP trzeba będzie spisać na straty. Ciekawostka: czy GANT ma pieniądze na dalsze funkcjonowanie w przypadku fiaska emisji...

jest rozwiązanie: trzeba dać cynk Szoroszowi- zaraz stuknie zlecenie jak na fixingu z 31 grudnia...

będzie się dzisiaj działo na papierze! jakieś zabawy w TKO na 12.90. obstawiam białe długie świecidełko

tylko że cała produkcja HUMDREX-u pójdzie na spłatę zobowiązań

o szczęściu będziesz mógł mówić, jak sprzedasz przed kolejnymi spadkami. ja dzisiaj pchnąłem, bo HUMDREX zajmuje za dużo miejsca w aktywach.

booty
ironman napisał(a):
discopolo napisał(a):
Pieniądze to oni marnują, ale korzystają z monopolistycznej pozycji.
Bywa że korzyści z takiej pozycji przeważają nad marnością zarządzania i bilans wychodzi na plus.

ty no ale nie rób z siebie wała i podaj z 10 przykładów opartych na faktach jak "oni marnuja te pieniadze"?!
jakies konkrety bo inaczej masz u mnie złoty order babci klozetowejpuke_l hello1

gdzie państwo miesza się do gospodarki, z definicji pojawia się marnotrawstwo.
jeżeli chodzi o PGE to jest tego wiele:
-zbytnie pobłażanie nierobom za związków zawodowych
-finansowanie stadionów, by wypromować logo monopolisty
-obsadzanie przez państwo kierwowniczych stanowisk w zarządzie z politycznego rozdania. odprawa poprzedniej ekipy po zmianie rządu wiąże się z kolosalnymi odprawami
-ustawa kominowa sprawia, że zarządzający mają nieprzezwyciężoną skłonność do kręcenia lodów na boku
-ekonakładka na nowobudowany blok elektrowni w Bełchatowie 3-krotnie zwiększy koszt wytwarzanego prądu
-brak przygotowania do budowy elektrowni atomowej, nierealne terminy i kosztorys, mogą pociągnąć przedsiębiorstwo na dno

a ty nie odzywaj się w w ten sposób do kolegi, bo zaniżasz poziom dyskusji. booty

owner napisał(a):
no właśnie te obroty, ktoś ładnie wciągną z rańca.

c) Wyrażenie zgody na zbycie nieruchomości w Inowrocławiu,
d) Wyrażenie zgody na zbycie nieruchomości w Kajkowie,
e) Wyrażenie zgody na zbycie nieruchomości w Dobrym Mieście,

ktoś wie co to za nieruchomości?

odpowiedź znajdziesz w projekcie uchwały nr 8le
trion.pl/userfiles/file/wza/90...

pozyskane środki mają być przeznaczone na działalność operacyjna i inwestycyjną.
poza tym w projekcie uchwały nr 7 znajduje się ciekawy passus 'TRION SA nie jest odpowiedzialny za zobowiązania spółki zaleznej'
niech HUMDREX rozlicza się sam

andrzej72 napisał(a):
joint napisał(a):
No i poszło 14 :) to rozumiem :).

Żeby tylko cofki nie było Pray

OBY była. to idealny papier dla day-traderów. oni też muszą z czegoś żyć. na long-term polecam INTAKUSAwave

pardon: działalność deficytogenna, i nierentowna. a ubieranie społeczeństwa w drogie kredyty to zbrodnia

teoretycznie jestem adresatem programu RnS:
mieszkam na stancji, mam na utrzymaniu żonę i dwójkę dzieci. mieszkanie kupię, jak będzie mnie stać na zakup 3 mieszkań. na razie pieniądze muszą na siebie zapracować np. na giełdzie.
co myślę o programie?
jest to kolejne państwowe 'dobrodziejstwo', które odbije się czkawką, podobnie jak dopłaty za złomowanie samochodów. mieszkania dzięki programowi podrożały i stały się mniej dostępne. kolejne zastępy urzędników będą rozstrzygać i kontrolować wydatkowanie NIESWOICH publicznych pieniędzy. jest to działalność obrzydliwie deficytowa i jedynym plusem całego programu byłoby rozruszanie sektora budowlanego.

luźny cytat za wczorajszą Rzeczpospolitą:
" dziś zbiera się zespół doradców rządowych kierowany przez min.Boniego, który ma zadecydować czy do programu 'Rodzina na swoim' włączyć 'jednoosobowe gospodarstwa domowe'."
ech, żeby ograniczyli tą 'Rodzinę ...' tylko do rynku pierwotnego... Nie ma ekonomicznego uzasadnienia dla dopłat do kredytów na mieszkania z rynku wtórnego. Ciekawe, kiedy o tym będą decydować, bo z tego co wiem, to jak dotąd program obejmuje również rynek wtórny.

szkoda, że nie napisali o jakie pieniądze chodzi. spadnie do 13-tu, to znowu wejdę

asiemie napisał(a):

Więc moi drodzy, czytać, szperać, dzwonić - pilnować własnej kasy.

im niższy poziom samodzielności i wiedzy prezentuje ogół grających, tym większe szanse na sukces ma gracz, który wyróżnia się z tłumu tymi cechami.
WD jest idealistą, dlatego stworzył WS, ale ty na altruistę nie wyglądasz, więc dziwia mnie twoje nauczkiThink

jak długo trwa procedura przekształcania PDA w akcje i kiedy będą wskaźniki intakusa na Stockwatchu? proszę o odp

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 19 grudnia 2010 14:31:45
Liczba wpisów: 47
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,519 sek.

pjloavcb
rripkmkc
woxicggp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tdsdhlet
dlmdtwel
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat