PARTNER SERWISU
xhnizjrd
sportback

sportback

Ostatnie 10 wpisów
Od 8 grudnia społka rosnie - z jakiego powodu???
moze ktos sprobuje odpowiedziec?
to wkoncu nienormalne dla PGE takie zachowanie.

Dlaczego dzis mamy takie obroty niech ktos to wyjasni ....

Szef rządu podkreślił, że chce porozmawiać z prezes UOKiK Małgorzatą Krasnodębską-Tomkiel w sprawie kilku tematów - "nie tylko Energi i PGE", ale też związanych z funkcjonowaniem UOKiK-u. "Będę chciał z nią na pewno jeszcze w tym miesiącu spotkać się i spokojnie porozmawiać" - dodał.

z naciskiem na spokojnie

To co mamy przejecie czy go nie mamy??
jak obstawiacie ? kupią czy nie kupią :)

"MSP "poważnie rozważa" wypłatę dywidendy zaliczkowej z PGE "

"Poważnie rozważam wypłatę dywidendy zaliczkowej z PGE, aby przeciąć spekulacje, że jeśli spółka kupi Energę, przestanie płacić dywidendy" - powiedział Grad w Sejmie."

"Prezes PGE Tomasz Zadroga zapowiadał ostatnio, że jeśli zapadnie decyzja o wypłacie dywidendy zaliczkowej, to PGE mogłaby podzielić się zyskiem z akcjonariuszami w grudniu br. Podkreślał, że dywidenda byłaby wypłacona niezależnie od planów akwizycyjnych."

zrodło wnp.pl

rozumiem ze chodzi o następną dywidendę?

Akcje mam od debiutu.
Dzien wypłaty to pazdziernik 20 z tego co pamiętam ..???
Środki wpadną na rachunek maklerski ???
Chyba mam juz dosc trzymania tego g.....
po roku 13 koła w plecy

Jak to wygląda w praktyce ?
zadnego info niewidziałem cos przeoczyłem?

Witam.
Czy mi się wydaje czy dzis dzien przyznania dywidendy.
Nie widzę na necie zadnej wzmianki o tym.

Niebardzo jestem w temacie ale chyba mamy lekką powtorkę z rozrywki.
Chciałem napisac powtorkę debiutu (cena)
Co sądziecie czego mozemy sie spodziewac w niedalekiej przyszłosci?
Wszyscy juz sprzedali czy ktos jeszcze siedzi?

Ale macie wrazenie ze ktos wyciąga kurs za uszy pomaluczku ?

To juz jestesmy -19% od debiutu jak ten czas i pieniądze lecą.

Wejsc albo nie wejsc o to jest pytanie?!?! ja się skusiłem na debiucie i w dodatku nie sprzedałem ale za punkt honoru postawiłem sobie ze nie sprzedam ponizej ......... :)całe szczęscie mam tyle gotowki wolnej ze te 20 000 akcji zbytnio mnie nieobciąza.
Pamiętaj ze gdybac i pisac jest najprosciej ale wyłozyc kasę czyli isc va banque to juz inna sprawa.
Zyczę powodzenia w podejmowaniu decyzji.

Taaak Taaak juz tłumaczyłes tylko z tego nic nie wynikło - czekam na te 18 zł od stycznia i jakos sie nie mogę doczekac.

Przy tej cenie i ilosci moich akcji dostanę kwotę pięciocyfrową. (dlatego moje pytanie)
Chcę moja dziewczyne zaprosic na lody PGE stawia,zmniejszyc stratę i wypchnąc papier wystrzelic go w kosmos.
W koncu nadchodzą nowe debiuty :) a musi sie ktos dac wydymac.
Szkoda ze niesprzedalem na debiucie teraz pluje sobie w brodę.
Htl sprzedalem , pgnig sprzedalem na obu zarobilem na PGE chcialem byc zbyt pazerny a to niepoplaca i dostalem w ryjek.

Obawiam się ze pierw srodki wejda na rachunek maklerski ? tak by bylo jak by prosciej i czytelniej. Tylko jeszcze jedno pytanie kiedy to nastąpi? mielismy info ze pge przyzna kasę na dywidenda ok tylko muszą to jeszcze pewnie zatwierdzic na jakims zebraniu i tak dalej czyli kiedy ?:)

Mozecie powiedziec jak wygląda wypłata dywidendy kiedy ona nastąpi kiedy srodki znajdują sie na koncie. Czy podatek jest sciagany automatycznie czy trzeba wypełniac pita ?

ironman napisał(a):
błeee wkrotce druga emisja pge, tauron i odpływ srodkow na pzu,polkomtela itp.
poczekajcie z kupnem pge w okolicach 18pln

Gdzie te 18 zł ??? kolego co o tym sądzisz? czekac czy kupowac?

Prosimy o szerszy komentarz.Applause

ironman napisał(a):
błeee wkrotce druga emisja pge, tauron i odpływ srodkow na pzu,polkomtela itp.
poczekajcie z kupnem pge w okolicach 18pln

Jestes moim idolemsalute czekam zatem do 17 jak pisales wczesniej

Ale jest demokracja i wolno mi kupowac to co mi sie podoba tak czy masz inne zdanie ?

ironman napisał(a):
na wigu mały wzwód przed duzym zwisem a pge niczym adam małysz leci głową w dół ale uwaga bo bedzie wybicie z proguuu i rekord skoczni ale dopiero kolo 17 pln za akcje

Czy osiągniemy te 17 zł oktorych pisałes? Jak narazie kurs idzie do gory. Czekac czy kupowac? Jakies propozycje. Pozdrawiam.

Moze jestem głupi bo głupi ma podobno szczęscie lecz udało mi sie juz zarobic na 2 debiutach pgnig htl i to nie małe pieniadze.
pazdziernik 2007 przeszedłem bezbolesnie na funduszu potem lokaty na 8% kapitalizowane co miesiac bo chciałem wychwycic moment odwrotu koniunktury - udało sie (fundusz stabilny) ale lokaty praktycznie przestaly juz mnie interesowac.bede sledził notowania funduszy - duza ftopa na PGE lecz akceptuję tu ryzyko i traktuje jako lokatę.Tak jak piszesz małymi kwotami probowac poznawac zasady panujace na giełdzie i dalej czytac czytac i raz jeszcze czytac.
pozdrawiam

WatchDog napisał(a):
Był np. taki Citi Zrównoważony Średnioeuropejski, który był windowany w górę głównie przez Węgry. Dla kogo fundusze? Ano dla osób, które nie chcą się same zajmować dywersyfikacją i alokacją, oraz inwestują długoterminowo (w moim słowniku jest to minimum 5 lat). Oszczędza czas, ale kosztuje, nie oszczędza nerwów.

Ano mam uzbieraną kwotę siedmiocyfrową i nikłe doswiadczenia inwestycyjne.Głownie fundusze stabilne , gotowkowe raz zrownowazony na rok i akcji (ale za wielki stres).
Zdaję sobie sprawę ze przy kwocie ponad miliona zł 2% wahania na kursie spólki w ciagu dnia daje duze plusy lub minusy dziennie.tfi stabilny reguje wolniej ma to minus jak gielda pnie sie ale plus jak gielda leci na łeb jak w tej chwili.
ostatnio całą kwotą poszedłem na tfi stabilny i po 20 - 30 dniach mialem ładną prowizję pieciocyfrową gdy giełda sie posypała załapałem 2 dni spadku i szybko przeszedłem na gotowkowy gdzie sie w tej chwili kiszę i spokojnie czekam.
Za mała mam widzę i doswiadczenie na mocne inwestowanie dlatego bede probował przebywajac na forum czegos ciekawego sie dowiedziec.
pozdrawiam

Ja kupiłem po 23 zł ale wiekszy pakiet. załapałem sie po lewarowaniu majac nadzieję na cos sam nie wiem na co.
W tej chwili posiadam około 20 000 akcji kawa na łąwę ,nie zebym panikował bo nie mam w zwyczaju ale dyskomfort lekki odczuwam nie przeczę.
Dlatego chłonę informację o dywidendzie i kazdej innej wzmience o PGE.
Chłonę no i czekam, nie mam w zwyczaju tracic czy sprzedawaqc ponizej zakupu.
dzis mielismy 0,20 zł na plusie w piatek 1 zł na minusie zatem czekam na marzec czyli wejscie do wigu co, innego mi pozostaje.

Dlaczego przyjeliscie dywidendy na poziomie 1 zł a nie na przykład 0,20zł.
Z tego co wyczytałem w tym roku zarząd nie planuje dywidendy.

Dzien dobry przeczytałem cały wątek i wypowiedzi dały mi wiele do myslenia.
Będę sledził temat i mam dzieję ze społka wyjdzie na plus bo jak narazie jest to katastrofa.
pzodrawiam.

Witam. Czy fundusze nie mogą byc produktem dla osob mających uzbieraną gotowkę i chcących pomnażac ja w stabilny sposób lecz długotermininowym czasie? Osobiscie pamietam czasy gdzie tfi zrownowazony dał mi roczną stopę zwrotu na poziomie czterdziestuparu %.Pozniej zastanawiałem się dlaczego tak niewiele wrzuciłem reszta to była lokata.
W tej chwili przeszedłem na gotowkowy i wolę tę zawieruchę przetrzymac bezbolesnie.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 8 czerwca 2011 22:31:50
Liczba wpisów: 29
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,342 sek.

xlrkrdlc
vpfeuefb
dhcznnms
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mxvzhjrc
isheyqxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat