Temat:
PGE
Od 8 grudnia społka rosnie - z jakiego powodu??? moze ktos sprobuje odpowiedziec? to wkoncu nienormalne dla PGE takie zachowanie.
|
|
Temat:
PGE
Dlaczego dzis mamy takie obroty niech ktos to wyjasni ....
|
|
Temat:
PGE
Szef rządu podkreślił, że chce porozmawiać z prezes UOKiK Małgorzatą Krasnodębską-Tomkiel w sprawie kilku tematów - "nie tylko Energi i PGE", ale też związanych z funkcjonowaniem UOKiK-u. "Będę chciał z nią na pewno jeszcze w tym miesiącu spotkać się i spokojnie porozmawiać" - dodał.
z naciskiem na spokojnie
|
|
Temat:
PGE
To co mamy przejecie czy go nie mamy?? jak obstawiacie ? kupią czy nie kupią :)
|
|
Temat:
PGE
"MSP "poważnie rozważa" wypłatę dywidendy zaliczkowej z PGE "
"Poważnie rozważam wypłatę dywidendy zaliczkowej z PGE, aby przeciąć spekulacje, że jeśli spółka kupi Energę, przestanie płacić dywidendy" - powiedział Grad w Sejmie."
"Prezes PGE Tomasz Zadroga zapowiadał ostatnio, że jeśli zapadnie decyzja o wypłacie dywidendy zaliczkowej, to PGE mogłaby podzielić się zyskiem z akcjonariuszami w grudniu br. Podkreślał, że dywidenda byłaby wypłacona niezależnie od planów akwizycyjnych."
zrodło wnp.pl
rozumiem ze chodzi o następną dywidendę?
|
|
Temat:
PGE
Akcje mam od debiutu. Dzien wypłaty to pazdziernik 20 z tego co pamiętam ..??? Środki wpadną na rachunek maklerski ??? Chyba mam juz dosc trzymania tego g..... po roku 13 koła w plecy
|
|
Temat:
PGE
Jak to wygląda w praktyce ? zadnego info niewidziałem cos przeoczyłem?
|
|
Temat:
PGE
Witam. Czy mi się wydaje czy dzis dzien przyznania dywidendy. Nie widzę na necie zadnej wzmianki o tym.
|
|
Temat:
PGE
Niebardzo jestem w temacie ale chyba mamy lekką powtorkę z rozrywki. Chciałem napisac powtorkę debiutu (cena) Co sądziecie czego mozemy sie spodziewac w niedalekiej przyszłosci? Wszyscy juz sprzedali czy ktos jeszcze siedzi?
|
|
Temat:
PGE
Ale macie wrazenie ze ktos wyciąga kurs za uszy pomaluczku ?
|
|
Temat:
PGE
To juz jestesmy -19% od debiutu jak ten czas i pieniądze lecą.
|
|
Temat:
PGE
Wejsc albo nie wejsc o to jest pytanie?!?! ja się skusiłem na debiucie i w dodatku nie sprzedałem ale za punkt honoru postawiłem sobie ze nie sprzedam ponizej ......... :)całe szczęscie mam tyle gotowki wolnej ze te 20 000 akcji zbytnio mnie nieobciąza. Pamiętaj ze gdybac i pisac jest najprosciej ale wyłozyc kasę czyli isc va banque to juz inna sprawa. Zyczę powodzenia w podejmowaniu decyzji.
|
|
Temat:
PGE
Taaak Taaak juz tłumaczyłes tylko z tego nic nie wynikło - czekam na te 18 zł od stycznia i jakos sie nie mogę doczekac.
|
|
Temat:
PGE
Przy tej cenie i ilosci moich akcji dostanę kwotę pięciocyfrową. (dlatego moje pytanie) Chcę moja dziewczyne zaprosic na lody PGE stawia,zmniejszyc stratę i wypchnąc papier wystrzelic go w kosmos. W koncu nadchodzą nowe debiuty :) a musi sie ktos dac wydymac. Szkoda ze niesprzedalem na debiucie teraz pluje sobie w brodę. Htl sprzedalem , pgnig sprzedalem na obu zarobilem na PGE chcialem byc zbyt pazerny a to niepoplaca i dostalem w ryjek.
|
|
Temat:
PGE
Obawiam się ze pierw srodki wejda na rachunek maklerski ? tak by bylo jak by prosciej i czytelniej. Tylko jeszcze jedno pytanie kiedy to nastąpi? mielismy info ze pge przyzna kasę na dywidenda ok tylko muszą to jeszcze pewnie zatwierdzic na jakims zebraniu i tak dalej czyli kiedy ?:)
|
|
Temat:
PGE
Mozecie powiedziec jak wygląda wypłata dywidendy kiedy ona nastąpi kiedy srodki znajdują sie na koncie. Czy podatek jest sciagany automatycznie czy trzeba wypełniac pita ?
|
|
Temat:
PGE
ironman napisał(a):błeee wkrotce druga emisja pge, tauron i odpływ srodkow na pzu,polkomtela itp. poczekajcie z kupnem pge w okolicach 18pln Gdzie te 18 zł ??? kolego co o tym sądzisz? czekac czy kupowac?
|
|
Temat:
PGE
Prosimy o szerszy komentarz.
|
|
Temat:
PGE
ironman napisał(a):błeee wkrotce druga emisja pge, tauron i odpływ srodkow na pzu,polkomtela itp. poczekajcie z kupnem pge w okolicach 18pln Jestes moim idolem  czekam zatem do 17 jak pisales wczesniej
|
|
Temat:
PGE
Ale jest demokracja i wolno mi kupowac to co mi sie podoba tak czy masz inne zdanie ?
|
|
Temat:
PGE
ironman napisał(a):na wigu mały wzwód przed duzym zwisem a pge niczym adam małysz leci głową w dół ale uwaga bo bedzie wybicie z proguuu i rekord skoczni ale dopiero kolo 17 pln za akcje Czy osiągniemy te 17 zł oktorych pisałes? Jak narazie kurs idzie do gory. Czekac czy kupowac? Jakies propozycje. Pozdrawiam.
|
|
Moze jestem głupi bo głupi ma podobno szczęscie lecz udało mi sie juz zarobic na 2 debiutach pgnig htl i to nie małe pieniadze. pazdziernik 2007 przeszedłem bezbolesnie na funduszu potem lokaty na 8% kapitalizowane co miesiac bo chciałem wychwycic moment odwrotu koniunktury - udało sie (fundusz stabilny) ale lokaty praktycznie przestaly juz mnie interesowac.bede sledził notowania funduszy - duza ftopa na PGE lecz akceptuję tu ryzyko i traktuje jako lokatę.Tak jak piszesz małymi kwotami probowac poznawac zasady panujace na giełdzie i dalej czytac czytac i raz jeszcze czytac. pozdrawiam
|
|
WatchDog napisał(a):Był np. taki Citi Zrównoważony Średnioeuropejski, który był windowany w górę głównie przez Węgry. Dla kogo fundusze? Ano dla osób, które nie chcą się same zajmować dywersyfikacją i alokacją, oraz inwestują długoterminowo (w moim słowniku jest to minimum 5 lat). Oszczędza czas, ale kosztuje, nie oszczędza nerwów. Ano mam uzbieraną kwotę siedmiocyfrową i nikłe doswiadczenia inwestycyjne.Głownie fundusze stabilne , gotowkowe raz zrownowazony na rok i akcji (ale za wielki stres). Zdaję sobie sprawę ze przy kwocie ponad miliona zł 2% wahania na kursie spólki w ciagu dnia daje duze plusy lub minusy dziennie.tfi stabilny reguje wolniej ma to minus jak gielda pnie sie ale plus jak gielda leci na łeb jak w tej chwili. ostatnio całą kwotą poszedłem na tfi stabilny i po 20 - 30 dniach mialem ładną prowizję pieciocyfrową gdy giełda sie posypała załapałem 2 dni spadku i szybko przeszedłem na gotowkowy gdzie sie w tej chwili kiszę i spokojnie czekam. Za mała mam widzę i doswiadczenie na mocne inwestowanie dlatego bede probował przebywajac na forum czegos ciekawego sie dowiedziec. pozdrawiam
|
|
Temat:
PGE
Ja kupiłem po 23 zł ale wiekszy pakiet. załapałem sie po lewarowaniu majac nadzieję na cos sam nie wiem na co. W tej chwili posiadam około 20 000 akcji kawa na łąwę ,nie zebym panikował bo nie mam w zwyczaju ale dyskomfort lekki odczuwam nie przeczę. Dlatego chłonę informację o dywidendzie i kazdej innej wzmience o PGE. Chłonę no i czekam, nie mam w zwyczaju tracic czy sprzedawaqc ponizej zakupu. dzis mielismy 0,20 zł na plusie w piatek 1 zł na minusie zatem czekam na marzec czyli wejscie do wigu co, innego mi pozostaje.
|
|
Temat:
PGE
Dlaczego przyjeliscie dywidendy na poziomie 1 zł a nie na przykład 0,20zł. Z tego co wyczytałem w tym roku zarząd nie planuje dywidendy.
|
|
Temat:
PGE
Dzien dobry przeczytałem cały wątek i wypowiedzi dały mi wiele do myslenia. Będę sledził temat i mam dzieję ze społka wyjdzie na plus bo jak narazie jest to katastrofa. pzodrawiam.
|
|
Witam. Czy fundusze nie mogą byc produktem dla osob mających uzbieraną gotowkę i chcących pomnażac ja w stabilny sposób lecz długotermininowym czasie? Osobiscie pamietam czasy gdzie tfi zrownowazony dał mi roczną stopę zwrotu na poziomie czterdziestuparu %.Pozniej zastanawiałem się dlaczego tak niewiele wrzuciłem reszta to była lokata. W tej chwili przeszedłem na gotowkowy i wolę tę zawieruchę przetrzymac bezbolesnie.
|
|