beavis napisał(a):Tez tak sobie mowilem przy GCI, EKA, UBOAT i VIG. Po uboat nie wierze w zadne raporty finansowe przygotowane przez spolke na NC. Nie porównujmy ubota, którego działalność była fikcyjna i nawet nie miał jakiejś sensownej swojej strony internetowej czy do sprzedaży biletów z PCZ, który ma szpitale, kontrakty z NFZ i zatrudnia prawie 1000 osób. To nie ta liga i nie ta bajka.
|
|
No, no, chyba to zachęta żeby zostać akcjonariuszem, a nie tylko obligatariuszem ;-)
|
|
|
|
jancza75 napisał(a):Wniosek wysyłam do e-sądu i oni windykują nieruchomość a następnie środki wysyłają na rachunek? Za dobrze by było. Sąd zasądza, a resztą zajmuje się komornik, do którego się później zgłaszasz i dopiero od niego możesz się spodziewać przelewu.
|
|
Tak, wystarczy dać zlecenie długoterminowe na większą ilość i sprzedać/kupić w sumie więcej sztuk. Minimalna prowizja liczy się nie dla każdej transakcji, lecz dla całego zlecenia. Ale żeby być pewnym poczytaj regulamin lub spytaj w BM.
|
|
PKN ORLEN, w ramach programu emisji obligacji na łączną kwotę 1 mld złotych, za kilka dni zaproponuje inwestorom indywidualnym kolejną, trzecią w tym roku, serię obligacji detalicznych.
|
|
Moim zdaniem kolejnym (poza wymienionymi) minusem jest 6m okres odsetkowy.
|
|
Biorąc pod uwagę zapis ustawy, to chyba najbardziej powinni obawiać się ci emitenci, który w bieżących raportach publikują informacje o planowanych emisjach.
|
|
Spółki bardzo często podają informacje w publicznych komunikatach, więc nie jest to jakaś tajemnica. Szczegółów nie podają
|
|
EGB INVESTMENTS SA rozpoczęcie emisji obligacji serii O, P, R i S w ramach realizowanego przez Spółkę Programu Emisji Obligacji
|
|
z wczoraj 16:58 NANOTEL SA Podjęcie uchwały w sprawie emisji obligacji na okaziciela serii B
|
|
Aron Nukem napisał(a):Poradzcie coś Jak będziesz szukał, to nie spodziewaj się, że jeśli ktoś daje WIBOR 6M + 7,50% za zabezpieczone które można kupić w okolicy nominału to będzie sam miód.
|
|
PCC Rokita ? YTM netto > 4.5%, więc prawie się kwalifikuje.
|
|
plota napisał(a):Mógłby ktoś napisać gdzie pytać o szczegóły emisji Zastal SA? Najłatwiej szukać u źródeł - zadzwoń do Biura Zarządu Zastalu, tam Cię pewnie skieruja.
|
|
beataD napisał(a):Na geoportalu niewiele widać Oczywiście, że na żywo jest o wiele lepiej, ale nie każdy może w danej chwili pojechać pooglądać przed zakupami jak to na prawdę wygląda w terenie. Geoportal jest oczywiście półśrodkiem, ale moim zdaniem bardzo przydatnym.
|
|
beataD napisał(a):Niestety także byłem na tych działkach. Dzialka 495 i 497 Polecam http://mapy.geoportal.gov.pl/ do sprawdzania działek pod zabezpieczenie. Na tej stronie można wyszukać działki po numerze, sprawdzić dokładną lokalizację i mniej więcej widać, czy takowa nadaje się do czegokolwiek - nie trzeba jeździć. Te wyglądają niestety dosyć kiepsko...
|
|
Dzięki za wyjaśnienia, czyli na dwoje babka wróżyła, ale bezpieczniej jest to wyciąć. Tak, wiem, że budynek już kupiono, ale to jak pisałem dalsza historia i nie dotyczyła mojego pytania, stąd o tym nie wspominałem.
|
|
anty_teresa napisał(a):Automat nie wie co kryje się w aktywach trwałych. Inwestor też nie do końca, ale wartości które są "dyskusyjne" może sobie wyjąć. Mam pytanie dotyczące wycięcia pewnych aktywów trwałych. Z tego co znalazłem w sieci, to nabywanie niektórych było nie do końca trywialne, np.: ...sprzedaży 100 proc. udziałów w powiatowej spółce, która była właścicielem średzkiego szpitala. Do transakcji doszło w maju 2010 roku. Nowym właścicielem zostało Polskie Centrum Zdrowia, które zapłaciło za udziały 50 tys. zł, a dodatkowych 80 tys. zł za sprzęt. Ponadto spłaciło długi - ponad 2 mln zł - Średzkiego Centrum Medycznego. Właścicielem budynków pozostało starostwo, od którego PCZ je dzierżawi.Historia na tym się jeszcze nie kończy. Czy tego typu zdarzenia mogą wpływać na stopień wycięcia dyskusyjnych aktywów ?
|
|