PARTNER SERWISU
pfwhqvad
rwx

rwx

Ostatnie 10 wpisów
beavis napisał(a):
Tez tak sobie mowilem przy GCI, EKA, UBOAT i VIG. Po uboat nie wierze w zadne raporty finansowe przygotowane przez spolke na NC.

Nie porównujmy ubota, którego działalność była fikcyjna i nawet nie miał jakiejś sensownej swojej strony internetowej czy do sprzedaży biletów z PCZ, który ma szpitale, kontrakty z NFZ i zatrudnia prawie 1000 osób. To nie ta liga i nie ta bajka.

No, no, chyba to zachęta żeby zostać akcjonariuszem, a nie tylko obligatariuszem ;-)

Z tego co piszą, to planują również pozbyć się części gotówki przez wypłatę dywidendy oraz może i skup części akcji własnych:
biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...

jancza75 napisał(a):
Wniosek wysyłam do e-sądu i oni windykują nieruchomość a następnie środki wysyłają na rachunek?

Za dobrze by było. Sąd zasądza, a resztą zajmuje się komornik, do którego się później zgłaszasz i dopiero od niego możesz się spodziewać przelewu.

Tak, wystarczy dać zlecenie długoterminowe na większą ilość i sprzedać/kupić w sumie więcej sztuk. Minimalna prowizja liczy się nie dla każdej transakcji, lecz dla całego zlecenia. Ale żeby być pewnym poczytaj regulamin lub spytaj w BM.

PKN ORLEN, w ramach programu emisji obligacji na łączną kwotę 1 mld złotych, za kilka dni zaproponuje inwestorom indywidualnym kolejną, trzecią w tym roku, serię obligacji detalicznych.

Moim zdaniem kolejnym (poza wymienionymi) minusem jest 6m okres odsetkowy.

Biorąc pod uwagę zapis ustawy, to chyba najbardziej powinni obawiać się ci emitenci, który w bieżących raportach publikują informacje o planowanych emisjach.

Spółki bardzo często podają informacje w publicznych komunikatach, więc nie jest to jakaś tajemnica. Szczegółów nie podają

EGB INVESTMENTS SA rozpoczęcie emisji obligacji serii O, P, R i S w ramach realizowanego przez Spółkę Programu Emisji Obligacji

z wczoraj
16:58 NANOTEL SA Podjęcie uchwały w sprawie emisji obligacji na okaziciela serii B

Aron Nukem napisał(a):
Poradzcie coś

Jak będziesz szukał, to nie spodziewaj się, że jeśli ktoś daje WIBOR 6M + 7,50% za zabezpieczone które można kupić w okolicy nominału to będzie sam miód.

PCC Rokita ? YTM netto > 4.5%, więc prawie się kwalifikuje.

plota napisał(a):
Mógłby ktoś napisać gdzie pytać o szczegóły emisji Zastal SA?

Najłatwiej szukać u źródeł - zadzwoń do Biura Zarządu Zastalu, tam Cię pewnie skieruja.

beataD napisał(a):
Na geoportalu niewiele widać

Oczywiście, że na żywo jest o wiele lepiej, ale nie każdy może w danej chwili pojechać pooglądać przed zakupami jak to na prawdę wygląda w terenie. Geoportal jest oczywiście półśrodkiem, ale moim zdaniem bardzo przydatnym.

beataD napisał(a):
Niestety także byłem na tych działkach. Dzialka 495 i 497

Polecam http://mapy.geoportal.gov.pl/ do sprawdzania działek pod zabezpieczenie. Na tej stronie można wyszukać działki po numerze, sprawdzić dokładną lokalizację i mniej więcej widać, czy takowa nadaje się do czegokolwiek - nie trzeba jeździć. Te wyglądają niestety dosyć kiepsko...

Dzięki za wyjaśnienia, czyli na dwoje babka wróżyła, ale bezpieczniej jest to wyciąć. Tak, wiem, że budynek już kupiono, ale to jak pisałem dalsza historia i nie dotyczyła mojego pytania, stąd o tym nie wspominałem.

anty_teresa napisał(a):
Automat nie wie co kryje się w aktywach trwałych. Inwestor też nie do końca, ale wartości które są "dyskusyjne" może sobie wyjąć.

Mam pytanie dotyczące wycięcia pewnych aktywów trwałych. Z tego co znalazłem w sieci, to nabywanie niektórych było nie do końca trywialne, np.:
...sprzedaży 100 proc. udziałów w powiatowej spółce, która była właścicielem średzkiego szpitala. Do transakcji doszło w maju 2010 roku. Nowym właścicielem zostało Polskie Centrum Zdrowia, które zapłaciło za udziały 50 tys. zł, a dodatkowych 80 tys. zł za sprzęt. Ponadto spłaciło długi - ponad 2 mln zł - Średzkiego Centrum Medycznego. Właścicielem budynków pozostało starostwo, od którego PCZ je dzierżawi.
Historia na tym się jeszcze nie kończy. Czy tego typu zdarzenia mogą wpływać na stopień wycięcia dyskusyjnych aktywów ?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 maja 2018 21:28:32
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,301 sek.

qskshwbw
reeehkjf
ikvrwqto
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mdsfprit
jrodhwhy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat