Temat:
Złoto
to chyba wolę forexa, jeśli chodzi o zarabianie: ze sztabką trzeba biegać i pilnować cen... a na forexie można szybko sprzedać po najkorzystniejszej cenie... a czy banki, które zarabiają na złocie, kupują prawidze, czy też na forexie?
|
|
Temat:
Złoto
A czy kupowanie sztabek złota jest podobną inwestycją jak kupowanie na forexie? gorszą, lepszą? Na pewno trwa wolniej...
|
|
No chyba, że grasz na koncie demo. Podobno zupełnie inaczej, niż prawdziwe, ale lepsze to do poćwiczenia za darmo, niż od razu inwestować.
|
|
Mam pytanie: czy wiecie może, którzy brokerzy mają konta w złotówkach? Wiem, że nie wszyscy, a mnie takie własnie interesuje...
|
|
Na szkoleniach nikt nawet nie kontroluje szkoleniowców - czy ktoś sprawdza certyfikaty? Upoważnienia? Ukończone szkoły? To, że ktoś mi papierkiem przed nosem nie znaczy, że coś skończył - równie dobrze kolega mógł mu wystawić. Dlatego wole sama się uczyć i zdobywać doświadczenie, niż płacić komuś...
|
|
MBank jest popularny i wszędzie są reklamy, ale jednak obecnie, przy upadkach tylu banków, brak placówki jest raczej wielkim minusem. Jak coś się "sypnie" nawet nie ma gdzie iść z pretensjami, bo to wszystko tylko w komputerze...
|
|
To nazwisko już mi się "obiło o oczy" na różnych stron, więc chyba dla samego tego będę unikała... Dobrze, że obecnie jest wymiana informacji na forach i można wzajemnie wytropić takich oszustów...
|
|
A kiedy będzie następne spotkanie? I przedstawiciele jakich spółek na nich będą?
|
|
W państwie, w którym jest tak głęboki kryzys, trudno chyba stworzyć rząd, który pozwoliłby na nagłą zmianę i utrzymanie spokoju. Zwłaszcza, że cała Europa patrzy, więc presja ogromna. Ja na giełdzie się nie znam, raczej na forex, ale może poczekaj zanim szał po wyborach opadnie...
|
|
Ja z kolei słyszałam, że Hiszpania zastanawia się nad powrotem do swojej poprzedniej waluty. Oczywiściw w obecnej sytuacji to jest bardzo trudne, ale może faktycznie to by ich bardziej uratowało, niż milionowe pożyczki... W każdym razie też się nie do końca zgadzam, że jest co porównywać, bo moim zdaniem nie bardzo...
|
|
Nie jest źle?? Oni mają tam tyle mieszkań, że mogą się przeprowadzać codziennie do innego! Może teraz potrzebują mniej, ale za jakiś czas ta suma może wzrosnąć. Nie chodzi o sumę, ale o sam fakt, że jej potrzbują i że sami sobie nie dają rady. Hiszpania, przez tyle lat doborbytu woła o pomoc, kto wie, co będzie dalej...
|
|
Teraz jest coraz więcej artykułów o tym, że na forexie się traci. No ale czemu się traci? Dlatego, że ktoś nie wie, jak grac w większości przypadków. Nie dlatego, że forex oszukuje. Pewnie części się wydaje, że poćwiczą sobie w kantorze i będa mieli super zyski, ale tak nie jest. Trzeba mieć i wiedzę, i doświadczenie, a kto tego nie ma, ten traci.
|
|
Na ironfx też masz dźwignie od 1:1 do 1:500, więc to też czego szukasz? Ale wydaje mi się, że wielu brokerów spełnia warunki, o które pytasz...
|
|
Też lubię powyższą stronę - sporo informacji, również na forum. W ogole jestem pod wrażeniem, że w polskim internecie jest tyle merytorycznych stron o forexie - naprawdę świetnie.
|
|
Czytałam "bogatego ojca, biednego ojca" - polecam :)też od niej zaczęłam i myślę, że na start odpowiednia.
|
|
Temat:
EURUSD
Wszyscy myśleli, że szczyt UE coś zmieni, ale jeżeli chodzi o Europę, to wielkich zmian nie ma... ja się zastanawiam, czy nadejdzie kiedyś wielki krach dla euro, czy nie. Jak na razie mimo wielkiej niestabilności gospodarczej, waluta trzyma się.
|
|
Z tego, co ja czytałam, ceny paliw w ilości hurtowej nie rosną aż tak szybko, jak detalicznej. Więc nie zawsze te wzrosty będą tak bardzo odczuwalne, jak w przypadku klienta indywidualnego. Poza tym cena również zależy od kursu dolara: to może być również czynnik powodujący wzorst/spadek.
|
|
a gdzie można takie informacje znaleź? Czy faktycznie w dobie kryzysu, gdy inwestycje w nieruchomości są najgroszym pomysłem, inwestowanie w grunty jest dobrym posunięciem? Czy faktycznie?
|
|