PARTNER SERWISU
jjrvtsaw
2 3 4

Szukam banku

del-20120629
0
Wpisów: 5
Wysłane: 16 listopada 2011 13:22:12
Coś za coś - mBank jest tani ale niestety okupuje się to "wirtualnością" :) W sumie ja nie miałem z nimi problemów, ale jakoś zabezpieczę się na takie sytuacje, jakie miał mój kolega...

donatel
0
Wpisów: 235
Wysłane: 16 listopada 2011 14:30:42
Taka mała ciekawostka dla oszczędnych:
http://www.bgzoptima.pl/

mBank Dla niewymagających(pensja, kupić 2 bułki, zaoszczędzić 4,50 na jednodniówce, zapłacić za gaz etc.) - super. Cokolwiek więcej -słabo, strasznie boli brak placówek.

Faktem jest też że banki stacjonarne dogoniły ofertę mBanku np. testuję teraz DBNet z Deutsche Banku. Póki co jest nieźle, ale np. przelew wewnętrzny między kontami własnymi NIE jest natychmiastowy - lipapuke_l No i ludzi w oddziałach i infoliniach mogli by trochę podszkolić z ofert i regulaminów Shame on you

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 16 marca 2012 19:17:07
Istnieje taki ciekawy proceder w którym kombinatorzy wyszukuja ludzi niewypłacalnych, takich rasowych bezrobotnych albo recydywistów chwilowo na wolnosci i załatwiaja in kredyt w banku na kilkanaście lub kilkadziesiąt tysiecy który nigdy nie będzie spłacany. Pośrednik wyszukujący chetnych bierze za to dla siebie 50% wartosci od wyłudzonego kredytu. W całej sprawie istotne sa powiązania takiego wyszukiwacza z kims z kto podpisuje te kredyty od strony banku wiedząc że to oszustwo.
Interes podobno idzie nieźle. Niestety nie udało mi sie dowiedzieć jaki bank tak wtapia (te środowiska nie lubia takich co za duzo pytają, to prawie jak mafia).
To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 16 marca 2012 19:18

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 21 marca 2012 09:46:22
i tu przypomina mi sie pewna historia... kiedys jak jeszcze pracowalem w pewnej instytucji, zdarzalo mi sie ze wspollokatorem pic cos na balkonie po zmroku. Wiadomo, fajne powietrze, po dniu ciezkiej pracy, ogolnie milo. Przyszwedal sie jakis gostek, a ze na pierwszym pietrze mieszkalismy to zauwazyl ze popijamy sobie w spokoju piwko. Uderzyl w te rytmy, ze skoro tak pijemy to moze i on by sie przylaczyl. My nieswiadomi kto zacz, wyszlismy do niego ze szklanicami no i od slowa do slowa wyszlo, ze koles byl chyba na niezlym odlocie po jakis prochach, dopiero co wyszedl ze szpitala bo ktos po 'przyjacielsku' ozenil go z kosa, a tak w ogole to pol roku wczesniej wyszedl z paki. Otoz byl to jakis zolnierz wolomina albo pruszkowa. Gdzies w trakcie rozmowy na samym poczatku wyszlo ze pracuje tu i tu, a koles podlapal temat i wlasnie mowil o tym procederze, nie baczac w zasadzie ze nie pracuje w banku ale ogolnie w branzy finansowej. Kolega podlapal temat i powiedzial mu ze mamy takiego delikwenta co to dowod pozyczy, a tamten wpadl w wielka euforie i juz liczyl kase i udzial w zyskach z takiej niezwracalnej pozyczki. Skonczylo sie na szczescie tym, ze na tym odlocie koles zapomnial na szczescie o calej sprawie, a ja zrozumialem ze to nie byla dzielnica dla mnie, tym bardziej ze zdarzylo mi sie zobaczyc 'gnata' na parapecie na polpietrze we wlasnej klatce. Nie dociekalem czy prawdziwy, tylko szybko sie oddalilem...
Wiec potwierdzam ze cos takiego istnieje, ze do mafii juz stad niedaleko i lepiej nie rozmawiac z nieznajomymi ;P
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół

wincenty9
0
Wpisów: 25
Wysłane: 4 kwietnia 2012 09:45:55
Co sądzicie o kontach w Bankach Spółdzielczych? Oferta jest już bliższa bankom komercyjnym, a w okresie światowej recesji radziły sobie całkiem nieźle, więc należą do najbezpieczniejszych. Tylko jak to jest z ich obsługą internetową?

pytalska
0
Wpisów: 15
Wysłane: 3 lipca 2012 14:48:58
MBank jest popularny i wszędzie są reklamy, ale jednak obecnie, przy upadkach tylu banków, brak placówki jest raczej wielkim minusem. Jak coś się "sypnie" nawet nie ma gdzie iść z pretensjami, bo to wszystko tylko w komputerze...

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 3 lipca 2012 14:56:13
Cytat:
MBank jest popularny i wszędzie są reklamy, ale jednak obecnie, przy upadkach tylu banków, brak placówki jest raczej wielkim minusem. Jak coś się "sypnie" nawet nie ma gdzie iść z pretensjami, bo to wszystko tylko w komputerze...

z ciekawości ile Ty masz lat?? mBank to po prostu produkt online BREBanku

Cytat:
mBank
Bankowość Detaliczna BRE Banku SA
Wydział Obsługi Klientów
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 3 lipca 2012 15:15

Futro
0
Wysłane: 5 lipca 2012 16:55:30
Słyszeliście o drenowaniu naszych banków przez spółki-matki (zagranicznych właścicieli)? No właśnie. Polskich banków nie zostało dużo, PKO wydaje się najbezpieczniejsze.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 18 lipca 2012 08:56:45
Epilog sprawy sprzed 3,5 roku, kiedy to Citi naciął mnie tak mocno, że bliznę mam do dzisiaj.

Właśnie zamykam rachunki i przenoszę cały zestaw do Aliora. Może wiele tego nie ma, ale dla mnie to ważne - traktuję temat poważnie i dość osobiście.

Do you see Citi what happens...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 18 lipca 2012 09:08:52
Futro napisał(a):
Słyszeliście o drenowaniu naszych banków przez spółki-matki (zagranicznych właścicieli)? No właśnie. Polskich banków nie zostało dużo, PKO wydaje się najbezpieczniejsze.

A słyszałeś o drenowaniu banków (i innych dużych firm) prze polskich właścicieli, chociażby przez Skarb Państwa....?
Właściciel ma to do siebie, że robi to, co uważa za stosowne, to już jego sprawa i nie ma w tym zupełnie nic nadzwyczajnego, takie jest prawo wolnego rynku, w końcu dla tej wolności gospodarczej została kiedyś obalona komuna...wave
Inna sprawa, że i tak największy drenaż ( w zasadzie zawsze) robił właśnie Skarb Państwa, a know-how z jego strony żaden, tylko wiecznie obstawianie władzy w banku z aktualnego klucza politycznego...3some
Edytowany: 18 lipca 2012 09:18

Futro
0
Wysłane: 18 lipca 2012 22:12:30
Wolny rynek w bankowości powiadasz...blackeye

To jest to przekonanie, że właściciel robi wszystko jak najlepiej dla swojej firmy, po co miałby narażać ja (a zatem siebie) na bankructwo. Branie kasy do dystrybucji dóbr dla obywateli to co innego niż prywatna firma łupiąca depozyty Polaków. Jeśli byłoby inaczej to KNF by nie interweniował, a interweniował bo jest tak jak mówię.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 18 lipca 2012 22:29:37
No jasne, wszystkie banki już zbankrutowały, a najbardziej niemiecki BRE, który bodajże pierwszy poszedł w obce ręce łupiące depozyty i obywateli...
Takie powyższe bajki opowiadało mnóstwo "polityków" tęskniących widocznie za komuną.
Wczytaj się bardzo dokładnie w mój poprzedni post, ale BARDZO dokładnie, bo o czym innym napisałem, a o czym innym piszesz...Speak to the hand
Albo ułatwię i powtórzę: właściciel prywatny może robić co mu się podoba, BO TO JEST JEGO WŁASNOŚĆ. W zasadzie nic więcej pisać nie powinienem, nikomu nic do tego czy dalej inwestuje, czy pobiera dywidendy. W każdym razie to krakanie polityków ala komuna już od dawna chrzaniło głupoty "łobcy wykupią" i nasze banki zbankrutują, a tymczasem akurat sektor bankowy (ten prywatny) w Polsce jest absolutnie najnowocześniejszy w tej części Europy (gorzej z przemysłem), więc politycy-oszołomy gadali populistyczne bzdury.
A porównanie banku państwowego do prywatnego, to wystarczy spojrzeć na taki BGŻ oraz PKO BP i porównać je do prywatnego BRE, czy Aliora. Ewentualnie w telekomunikacji: porównanie dawnego molochu komunistycznego Tepsy do prywatnego Playa, czy Ery itd.,itp.
Sorry, ale w XXI w. nie chce już mi się tłumaczyć dlaczego system kapitalistyczny w każdym segmencie jest z założenia lepszy od socjalizmu...Speak to the hand

Futro
0
Wysłane: 18 lipca 2012 23:24:24
Po co piszesz o niemieckim banku? Mówimy o właścicielach hiszpańskich i włoskich. Banki to nie są prywatne firmy jak każde inne, to instytucje zaufania społecznego na których opiera się światowy system finansowy. Dlatego też istnieją te wszystkie regulacje i bailouty. Mam nadzieję na najlepsze, ale jestem przygotowany na najgorsze. Problem jest taki, że zarządzający w bankach wbrew wszystkim liberalno-kapitalistycznym teoriom dbają tylko o zysk, który się bierze z większego ryzyka, lewara... Chodzi im tylko o bonus, potem to niech się wali. Chyba przespałeś ostatnie kilka lat. W Polsce faktycznie nie jest najgorzej, ale to głównie zasługa nadzoru, a nie wolnego rynku. Niech żyje komuna!

myster77777
8
Wpisów: 630
Wysłane: 25 lipca 2012 08:43:32
A co sądzicie o koncie Alior Sync? według mnie wprowadzili wiele fajnych pomysłów- cash back 5%, 10 darmowych przelewów natychmiastowych,założenie konta całkowicie przez internet.

Alior Sync
Edytowany: 25 lipca 2012 08:46

majama
1
Wysłane: 17 kwietnia 2013 20:40:11
Duzo macie problemów z obsługa kont po wejściu nowego systemu giełdowego? Ja takie napotykam.

majama
1
Wysłane: 19 kwietnia 2013 09:13:58
Konto brokerskie w Alior banku dzisiaj całkowicie zniknelo pochlaniając wszelakie akcje i pieniadze tam zgromadzone. Widze tylko ciekawy komunikat: "Brak rachunków brokerskich"

Czyli szopki ciąg dalszy, ostatnie dwa tygodnie cały czas cos nie dziala, kasuja zlecenia, informuja o braku srodkow na pokrycie zlecenia chociaz srodki leza i czekaja itp. Tradycyjnie tez wszyscy konsultanci sa zajeci i mozna sobie dzwonic. Sick
Najwyraźniej znak od boga że pora zmienic bank.

edit: moze przesadzilem z dwoma tygodniami, zaczelo sie to jakos na 3 dni przed zmiana systemu GPW
Edytowany: 19 kwietnia 2013 09:21

Mohin
0
Wpisów: 23
Wysłane: 19 kwietnia 2013 09:52:05
majama napisał(a):
Duzo macie problemów z obsługa kont po wejściu nowego systemu giełdowego? Ja takie napotykam.

Ja mam rachunek w Bossa i póki co nie zauważyłem jakiś problemów, w związku ze zmianą systemu.

alf
alf
0
Wpisów: 47
Wysłane: 9 września 2014 12:28:42
Ja jednak stawiam na mbank.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,522 sek.

qfmgcjta
xxbmuijm
afogczos
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pxxodpku
vuloseva
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat