PARTNER SERWISU
tvxkawtq
Jacek Eddie

Jacek Eddie

Ostatnie 10 wpisów
Uzyskałem informację z centrali BM, iż żadne blokady nie są potrzebne, gdyż nabyłem prawo już 24 kwietnia 2013 roku , tj dniu uzyskania prawa do świadczenia wynikającego z posiadania obligacji serii GND0513. Powiedziano mi, iż status i kod nie są tutaj też potrzebne, przydatne są one zazwyczaj przy umorzeniach.

Wezwanie jest z tytułu braku wykupu w terminie obligacji więc podanie złamania punktu prospektu jest chyba zbędne. Papiery można bez problemu zablokować poprzez biuro maklerskie, jest ono wskazane, aby móc otrzymać świadectwo ich posiadania.
Adresy Ganta sa faktycznie przynajmniej dwa: jeden to Biuro Zarządu Gant Development, ul. Szewska 74, 50-121 Wrocław, a drugi ul. Rynek 28, 59-220 Legnica. Rozmawiałem z pracownicą Ganta i stwierdziła ona, iż korespondencja jest możliwa na 2 adresy i trafi ona drogą wewnętrzną do Zarządu.

Wysłalem Ci wzór pisma poprzez PW na skrzynke mailową.

Czy ktoś z drobnych obligatariuszy Ganta wysłał już im wezwanie do zapłaty w związku z niewykupioną serią GND0513? Ja zamierzam w dniu jutrzejszym dostarczyć osobiście takowe.

Odsetki od serii NAV1113 mam na rachunku.

Ja sporo EKA0215 dzisiaj pozbierałem. Dziwi mnie, że przy stałym 11 % oprocentowaniu tej serii podaż schodzi już do poziomu 99.

Warszawa, 06.05.2013 (ISBnews) - Gant Development zapowiada, że spłaci majowe obligacje w drugiej połowie miesiąca dzięki wpływom z planowanej emisji obligacji spółki Sokołowska, a także wpływów z emisji warrantów akcyjnych, poinformował agencję ISBnews prezes dewelopera Krzysztof Brzeziński. W tym miesiącu spodziewa się on również dopięcia umowy sprzedaży centrum handlowego Marino.

"Przez długi majowy weekend nie udało nam się sfinalizować transakcji, które miały zapewnić gotówkę na wykup obligacji. Przesunęliśmy termin wykupu do 23 maja i uważam, że uda nam się do tego czasu zamknąć transakcje i przekazać pieniądze obligatariuszom. Jesteśmy w trakcie domykania emisji obligacji spółki celowej Sokołowska, odpowiedzialnej za realizację inwestycji mieszkaniowej w Warszawie, na rzecz Copernicusa. Powinniśmy zamknąć to do 20 maja. Spływają do nas pieniądze od inwestorów, którzy objęli wszystkie warranty, ale za wolno, aby dysponować już kwotą na spłatę obligacji. Oceniam, że w połowie maja pieniądze będą już u nas" - powiedział ISBnews Brzeziński.

Dodał, że spodziewa się zaliczki ze sprzedaży CH Marino również do 20 maja.

W spółce Sokołowska znajduje się grunt, na którym ma być realizowana druga faza osiedla w Warszawie, a także niesprzedane mieszkania i lokale użytkowe z pierwszego etapu.

"Transakcja ma na celu zbudowanie struktury finansowej, która uwolni cash flow dla Ganta wystarczający na spłatę obligacji. Transakcja przeciągnęła się jedynie przez długi weekend. Równolegle pracujemy nad emisją obligacji konsolidacyjnych dla spółki i w obu przypadkach jestem dobrej myśli" - powiedział ISBnews prezes Copernicusa Marek Witkowski.

Grupa Kapitałowa Gant Development jest holdingiem kilkudziesięciu spółek celowych prowadzących działalność deweloperską i budowlaną. Aktywność deweloperska koncentruje się na budowie lokali mieszkalnych i usługowych, a także sprzedaży i zarządzaniu wybudowanymi nieruchomościami. Grupa obecna jest w siedmiu polskich miastach: Warszawa, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Kraków, Opole i Polanica Zdrój. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 403,38 mln zł w 2012 r. przy 412 mln zł straty netto.

Sebastian Gawłowski

http://stooq.pl/n/?f=735648

Może czekają na oddanie do użytkowania Odra Tower? Bo tylko to wydarzenie przychodzi mi na myśl.

W dniu dzisiejszym Electus wykupił jedyną notowaną na rynku Catalyst serię obligacji. Dziękujemy.

Seria GND0513 opiewa na 10mln zl + odsetki, nie jest więc tak dużą jak niedawna seria marcowa. Uważam,iż powinni sobie z nią poradzić, tym bardziej jeśliby zdołali oddać do końca kwietnia Odra Tower do użytku.

W BZWBK również brak odsetek od PCZ1015.

sunday82 napisał(a):
mindek napisał(a):
We Wrocku mówią, że te działki to były mocno przewartościowane jako zabezpieczenie. może się i tak skończyć, że pójdą za 20% wartości z zabezpieczenia.

Więc kolego może uściślisz swoją wypowiedź bo nie zapytałem: Kto "mówi" i na jakiej podstawie?
O konkrety prosimy, a jeśli ich nie masz to nie zabieraj głosu.

Ja osobiście już w kwietniu ubiegłego roku dzwoniłem do spólki Salwix dystrybuującej obligacje Religi z informacją, że działki te są mocno przewartościowane. Znalazłem wówczas bardzo podobne działki w tej samej miejscowości w kilkukrotnie niższej cenie. Uważam niestety, iż ich wycena ma się nijak do rzeczywistych cen na rynku.

IgorPogorzelskii napisał(a):
www.gpwcatalyst.pl/pub/files/d...

3. Wielkość emisji

złożonych i opłaconych zostało 21 ofert nabycia obligacji serii F transzy I - kwota PLN 20.8m

a może to brali sami instytucjonalni i sie dogadali a propo rolowania? i dlatego nie ma odsetek, czy raczej to nie wchodzi w rachube?

W punkcie 5.2 jest informacja, ze mają dodatkowe 10 dni na zebranie środków pieniężnych na niezapłacone odsetki.

Do dzisiejszego dnia Gant zawsze terminowo i przed zakończeniem sesji wypłacał odsetki od obligacji. Brak odsetek od serii GNT0413 jest w tym świetle dość niepokojący.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 28 maja 2013 13:26:32
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,234 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat