PARTNER SERWISU
brntkkva
mareksy

mareksy

Ostatnie 10 wpisów
wybór dystrybutora z Rosji jeżeli chodzi o Realpolitics może nie być taki nieuzasadniony, widzę bardzo duże poruszenie w Rosji jeżeli chodzi o Kursk, gazety dużo piszą, na forach też dużo tematów, na filmach na youtubie również cyrylica wiodącym pismem. Ciekawe na ile była by szansa i jak wygląda rynek gier w Rosji.

Czy wiadomo coś na temat orientacyjnej ceny za tą grę ?

Witam,

Kwotę główną odzyskałem z rok temu, ale gdzieś 6 miesięcy temu dopiero otrzymałem tytuł wykonawczy z sądu odnośnie odsetek, komornik już był nie poradny ,nie chciałem się bawić w układ także czekam na administratora hipoteki.

Zastanawiam się czy komornik już zlicytował tą działkę w Ciechanowie bo coś mi numer KW nie wchodzi.

Pozdrawiam

Witam,

Czy ktoś posiada informacje jak wygląda postępowanie administratora hipoteki obligatariuszy serii A , czekamy nadal na komornika z Ciechanowa ?

Pozdrawiam

Czy to tylko mi administrator hipoteki nie odpisuje na e-maile pomimo iż partycypowałem w kosztach pozwu przeciwko Polfie / ? mają już ten nakaz czy Polfa się odwołała ? ostatnio podobno Polfa się odwołała ale nie opłaciła wniosku... wiadomo coś ?

Od siebie również dodam do niepolecanych

-Leonidas Capital można dopisać do listy wraz z osobą A.M

-Panią Sylwię Hucik Gaicka (chyba teraz M bonds )

Dobra a ktoś poda jakieś pozytywne typy ?

ostatnio opisujemy tu tylko nasze negatywne uczucia związane z rynkiem obligacji, a jest temat odnośnie polecanych obligacji czy z uwagi na fakt iż większość emisji ma prywatny charakter nie można o nich wspominać na forum ?

A kiedy okres odsetkowy serii C ?

Jednym słowem lepiej się nie pchać :) obligacji pełno wybierze się coś "bezpieczniejszego "

dzięki i pozdrawiam

Witam , czy ktoś posiada obligacje tej spółki ? jak wywiązuje się z płatności ? , jest jeszcze odlewnia żeliwa która miała do spłacenia obligacje w Lutym ? czy ktoś posiadał ich obligacje ?

Czy komuś odpisuje administrator Hipoteki ? bo mi na żadne pytania nie chce odpowiadać ... działa coś w jakimś kierunku czy nie działa ?

Niech nie upada aby udało się chociaż za połowę tą nieruchomość sprzedać:D ale to Ciechanów a nie środek Warszawy więc to też może być różnie

Czy są obecni w tym temacie obligatariusze serii C i D ? otrzymujecie kupony ? otrzymujecie jakąkolwiek informację od spółki ?

w przypadku upadłości hipoteka nie zostaje już tylko dla nas ?? jak to jest ktoś się orientuje

edit :

www.sii.org.pl/6983/ochrona-pr...

Może to po prostu konkurencja :) po co zgłaszać upadłość firmy której nie jest się wierzycielem >?

Ktoś ma informację czy AH udało się złożyć wniosek do sądu ?

Czy mógłbym prosić obligatariuszy serii C o wiadomość mam sprawę .

Odpowiedz Administratora Hipoteki na moje pytania dotyczące czasu trwania procedur etc

"Po otrzymaniu wpłat skierujemy pozew do sądu w celu uzyskania wyroku (tytułu egzekucyjnego) – przewidywany czas to kilka miesięcy. Następnie wystąpimy do sądu o nadanie tytułu wykonawczego – przewidywany czas to kilka miesięcy. Po uzyskaniu ww., skierujemy sprawę do komornika wskazując jako sposób zaspokojenia nieruchomość i przedmioty i prawa obciążone zastawem rejestrowym.

Nie interesowaliśmy się obecnie prowadzonymi postępowaniami komorniczymi, gdyż zamierzamy skorzystać z pierwszeństwa przysługującego nam z tytułu hipoteki i zastawów rejestrowych. Przedmioty objęte tymi zabezpieczeniami nie mogą być tknięte przez innych wierzycieli bez wcześniejszego zabezpieczenia Administratora. Zbiegi postępowań do tych przedmiotów nie wpłyną negatywnie na działania Administratora.

Mam nadzieje, że to wyjaśnia Panu sprawę. Po spotkaniu z Obligatariuszami, postaramy się przesłać do wszystkich znanych nam Obligatariuszy informacje o dalszych krokach.
"

Pytanie klucz , czy Polfa wytrzyma do Tego czasu ...

Zgadzam się z poprzednikiem, uważam że szybciej i lepiej zrobimy gdy zorganizujemy się sami aczkolwiek zdaje sobie sprawę iż to najtrudniejsza rzecz

Poza tym próbowałem się kilkukrotnie dodzwonić do Ah i Pana Rafała Kozłowskiego bezskutecznie na wiadomości e-mail również nie odpowiada

Pytanie tylko na które nie znam odpowiedzi czy na podstawie tytułu wykonawczego i wniosku do komornika komornik bez żadnych problemów może zlicytować nieruchomość bez udziału Ah,

Nie znam się totalnie ale komornicy nie mają czego ruszyć a tu nagle zbawca administrator hipoteki wkroczy i odzyska pieniądze, było by extra tylko pozostaję nieufny przedmiotem zastawu są wierzytelności sprzed kilkunastu miesięcy i to na dodatek zagraniczne

dostałem info od kogoś że Polfa wierzytelności ma w Vietnamie , ale co z tego ?

Obym się mylił

Szkoda ze spotkania jutro nie zorganizowali , mogli by napisać o tym spotkaniu z większym wyprzedzeniem , szczególnie że nie każdy jest jest w Warszawie, powiedzcie mi tylko 1 skoro nie ma nigdzie pieniędzy to skąd administrator hipoteki chce ściągać pieniądze ? z nieruchomości ?

Ostatnio pisał wiadomości e-mail administrator hipoteki jednak nie mogę odnaleźć tej konkretnej wiadomości , ktoś ma może co to było i czy coś z tego wynika ?

Jak masz akt możesz próbować ściągnąć należności jednak póki co na kontach spółki pusto, nie wiem jak wygląda sprawa z nieruchomością, podejrzewam iż to jedyna droga do odzyskania pieniędzy, zastanawia mnie czy obligatoriusze następnych serii otrzymują odsetki od obligacji. Jeśli nie to pojęcia nie mam co ta spółka jeszcze robi na rynku, jeżeli tak to chyba coś nie gra gdyż jakieś pieniądze w spółce musze być..

Ktoś tu napisał iż sciagalnosc należności jest niezwykle trudne

nie mają oni chyba aktu notarialnego który przyspiesza na pewno procedurę sądową

A jak wygląda sprawa z administratorem ktoś uzyskał jakieś szczegółowe informacje na temat jego działam prócz ostatnio wspomnianych

mam konto IKE w idea banku oprocentowane 6.68 % gwarantowane na następne 7 lat, zastanawiałem się czy nie wybrać innego IKE i na nim nie inwestować środków jednak tak sobie myślę iż te gwarantowane 6.68 % to tak właściwie świetne oprocentowanie , na giełdzie gram bardzo mało gównie do czego potrzebny by mi był rachunek IKE maklerski to pozyskiwanie odsetek od obligacji bez podatku , tylko że pewnie po kilku latach i tak bym wypłacił traktował bym to jako odroczenie podatku bardziej

co sądzicie ?

Pozdrawiam

dzięki za pomoc !

Pali mi się pod nogami :) więc decyzja nie było za bardzo przemyślana ,
nigdy nie zajmowałem się rynkiem wtórnym czy to zakupem czy sprzedażą , zawsze doczekiwałem do końca inwestycji.

Czytałem odnośnie zakupów iż najlepiej jest to dokonywać kilka dni po PDO wtedy nie mamy naliczonych odsetek czyli jak rozumiem kupujący nie musi płacić jakby za naliczone odsetki sprzedającemu któremu przez te kilkadziesiąt dni odsetki się naliczały ( mówi o kuponie kwartalnym)

Jednak zastanawiam się czy ten kupujący który kupił te obligacje za 1005 PLN za sztukę , dnia 8 Października otrzyma odsetki za cały okres odsetkowy ?

Wiem że zamiast kuponu odsetkowego w kwocie 240 PLN zarobiłem , +/- 35 :) słaba rentowność po 90 dniach

ale może czegoś się nauczę na przyszłość :)

Witam serdecznie

też mam pytanie które zaliczane będzie do tych lamerskich ale cóż

na gwałt potrzebowałem pieniędzy więc

dnia 2.11.2014 wystawiłem po cenie 100,50 10 obligacji MKR 1115, zostały kupione 3.11.2014

proszę powiedzieć jak to wygląda z rentownością ile straciłem na tej transakcji oraz ile zyskał kupujący, moje pytanie brzmi czy w dni 8.11.2014 kiedy następuje ostatni dzień odsetkowy kupujący otrzyma cały kupon za 3 miesiące ? za ile on kupił te obligację ?

Pozdrawiam

Jak wygląda sprawa z 13 % odsetkami ustawowymi ? trzeba we wniosku do sądu jakoś to zaznaczyć? czy jak sąd nada tytuł wykonawczy bez tego to istnieję możliwość ściągnięcia tych odsetek ?

Witam

Czy udało się komuś odzyskać pieniądze ?
Za pośrednictwem komornika bądź innymi drogami ?

Proszę o priv

Witam

Macie może jakiegoś sprawdzone albo znajomego komornika ?

Ciekawe na jakim poziomie było rolowanie, i czy faktycznie to "starzy" obligatoriusze czy nowe osoby/ firmy

Nie wiem jak wygląda wejście na giełdę Catalyst , ale na miejscu Polfy opóźniałbym to jak najbardziej, Czy to dziś ostatni dzień na zapisy na Serie E ?

A ktoś by mi pomógł obliczyć ile faktycznie powinny wynieść odsetki ?

wiem iż wzór jest podany w propozycji nabycia , od oprocentowania trzeba odjąć 0.19 %

http://pl.tinypic.com/r/2l87nzc/8

tylko jak to się ma kiedy spółka płaci odsetki po czasie , czy wtedy liczymy te zaległe dni z oprocentowaniem ustawowym tzn 13 % ?

Będzie wdzięczny jak by tu ktoś matematycznie mi pomógł.

robertokot25 napisał(a):
mareksy - w treści porozumienia powinno widnieć kto odpowiada za odprowadzenie podatku od kuponów itp.

damiann - tu raczej trzeba działać szybko, bo jak pokazują różne historie na catalyst, kto pierwszy przy korycie - ten najedzony do syta...

Tylko.ja nie podpisywalem żadnego porozumienia tylko wysłałem kopie świadectwa depozytowego, czy taka forma wypłaty odsetek jest zgodna z prawem??

Witam

Czy otrzymaliście zwrot ostatniego kuponu odsetkowego ? ja po wysłaniu świadectwa depozytowego ( kopii) otrzymałem w przelewie widnieję kwota brutto, czy to oznacza że muszę z tego opłacić belkę ??

Pozdrawiam

Gdyby ktoś miał zaufanego adwokata zaznajomionego w tego typu sprawach to poproszę o informacje prywatna, według mnie istotną sprawą będzie liczba która zgodzi się na obligacje serii E jest ona kierowana do maksymalnie 149 osób wiec może znajdą się jacyś chętni którzy skuszę się na 11 %, czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć czy istnieje możliwość przeniesienia zabezpieczenia z serii A na E??

Kupowałem obligacje w emisji pierwotnej , po pierwsze DM chce żebym płacił za blokadę obligacji na rachunku maklerskim , po drugie pytają ile ma trwać ta blokada , ktoś jest w stanie pomóc.

nono te prawnik się przyda ;)

paukmer napisał(a):

2. Z uwagi na fakt, iż Obligacje Serii A mają formę zdematerializowaną, Obligatariusz zobowiązuje się złożyć w terminie 3 (trzech) dni roboczych od podpisania Porozumienia w Domu Maklerskim ___________S.A. oświadczenie, że zobowiązania z tytułu Obligacji Serii A zostało rozliczone z Emitentem poza Krajowym Depozytem Papierów Wartościowych. Wzór oświadczenia Obligatariusza stanowi załącznik nr 7 do Porozumienia.
3. Obligatariusz przedstawi Polfa w terminie 4 (czterech) dni od podpisania Porozumienia, opatrzone prezentatą Domu Maklerskiego ___________ S.A. oświadczenie, o którym mowa w st. 2.

Co tak właściwie wkleiłeś ?

1.Tak właściwie to czemu nie jest możliwa zapłata ostatniego kuponu odsetkowego bez formularza i świadectwa depozytowego ? czy to kombinacja ze strony Polfy czy prawnie tak to wygląda ??

2.Co w sytuacji pobrania za 250 PLN świadectwa depozytowego i blokady obligacji na rachunku , jakie to ma konsekwencje dla obligatariusza ? wspominacie coś o jakimś porozumieniu

3.czy pobranie świadectwa depozytowego rzutuję jakoś dla obligatariusza który chciałby wysłać do nich wezwanie do zapłaty ?

Ogólnie nie macie wrażenia że to chaotyczne jest wszystko, do części nie dzwonią , do cześć dzwonią , cześć dostaje porozumienie , cześć nie , ja numer do tego prawnika mam dzwonił do mnie tak właściwie nie wiem czemu , ale porozumienia nie dostałem może dlatego że twierdziłem że to banda oszustów :D

Witam , czy ktoś z obligatariuszy serii A (tej nie wypłaconej) mógłby się ze mną skontaktować duduemt@gmail.com bądź za pośrednictwem prywatnej wiadomości na forum , chciałbym się dowiedzieć jakie czynności proponujecie , czy kolejna seria wypali ?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 27 marca 2020 10:34:45
Liczba wpisów: 41
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,315 sek.

dwcxdurj
pnymgwin
bgyoymwj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qskzbotq
akuaodnm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat