Temat:
ENERGA
Może dlatego, że najwięcej energii uzyskuje z odnawialnych źródeł energii, których tak nienawidzi PiS.
Lepiej truć ludzi węglem.
|
|
Temat:
ENERGA
Mega skandal. Nie zapomnę im tego.
Dzięki anty_teresa. Właśnie takiego wytłumaczenia było mi trzeba:)
|
|
Temat:
ENERGA
Oj, chyba juz rozumiem. Myślałem, że jak będzie podwyższenie kapitału zakładowego to cena akcji skoczy o odpowiedni pułap. Ale lipa!!
Niewiarygodne! To jest po prostu rabunek w biały dzień. Skarb państwa ma 51% akcji, a tłumaczy to kwestią bezpieczeństwa. Co za s...syny.
|
|
Temat:
ENERGA
Sorry, ale nie rozumiem. Jeden z Was napisał że będę miał akcje po 8 zł a drugi, że po 12 zł. To jak to jest?
Poza tym jeśli zamiast 100 akcji po 8 zł będę miał 100 akcji po 12 to zyskam 400 zł, czyż nie?
Jeśli chodzi o dymanie małych akcjonariuszy to rozumiem to doskonale.
|
|
Temat:
ENERGA
pulsinwestora.pb.pl/4632339,70...Co to znaczy, że zostanie podniesiona wartość nominalna akcji spółki? Czy np. jak mam 100 akcji energii po 8 zł to po podniesieniu ceny nominalnej o 50% będę miał 100 akcji po 12 zł, tylko Energa będzie musiała zapłacić od tego podatek? Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie dlaczego operacja ta jest odbierana jako negatywna.
|
|
Temat:
MILKPOL
Ale sporo się podziało to znaczy co? Były jakieś informacje, czy po prostu spekuła?
|
|
Temat:
SAKANA
Czy obecne wzrosty kursu Sakany to wynik spekuły czy pojawiły się jakieś dobre informacje?
|
|
Temat:
DATAWALK
Liczba powołań do seminarium spada z roku na rok
|
|
Temat:
DATAWALK
Podtrzymuję moje zdanie. Gospodarka USA jest w ruinie, a giełdy są na szczytach dzięki ultra niskim stopom procentowym, które nota bene doprowadziły w 2008 roku do kryzysu. Amerykanie uwielbiają się zadłużać u nacji która dostarcza pieniądze. Zobaczycie co się będzie działo jak stopy procentowe pójdą w górę. To będzie kryzys bez precedensu. Coraz większe zadłużenie kraju powoduje wzrost podatków a w rezultacie to: www.bankier.pl/wiadomosc/Amery...
|
|
Temat:
DATAWALK
Ja osobiście uważam obecne ceny za atrakcyjne. Widziałem prezentacje produktów Pilabu i według mnie są bardzo perspektywiczne. Obecna kapitalizacja spółki to 56 mln.
Dla mnie największą obawą jest obecnie to, że gospodarka Stanów Zjednoczonych jest w ruinie, a tamtejsze giełdy są prawie na szczytach. Jak zaczną się spadki, to nie będzie miało znaczenia, czy spółka jest dobra czy zła.
|
|
Temat:
ORPHEE
Czy jest plan ściągnięcia akcji Orphee z giełdy?
|
|
|
|
Problemy finansowe Merlin.plCytat:Sklep internetowy Merlin.pl od kilku miesięcy zalega z wypłatami dla dostawców. Teraz wynagrodzeń za zeszły miesiąc nie otrzymali pracownicy firmy – informuje „Dziennik Gazeta Prawna”. Opóźnienia w wypłatach Merlin tłumaczy zajęciem rachunku bankowego przez komornika. Według pracowników firmy – sklep nie ma już środków na koncie. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków. kolejne posty z gołymi linkami będą wylatywać bez ponownego proszenia o przestrzeganie podstawowych zasad publikacji na forum
|
|
Wszyscy już od roku sobie to kalkulują:)
|
|
Nie wiem jakim trzeba być desperatem, żeby sprzedawać po tej cenie. Według mnie są to "inwestorzy", którzy kupowali akcje po 3,6 zł i mają już dosyć.
|
|
Temat:
PLATIGE
Ale Platige nie zajmuje się postprodukcją tylko produkcją od A do Z.
|
|
Temat:
PLATIGE
Wystarczy spojrzeć na to co produkują. Najwyższa jakość jeśli chodzi o oświetlenie, tonację kolorów i efekty specjalne. Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby teraz mieli obniżyć loty do czegoś co będzie przypominało stary serial. Kod:/mod: Usunięto treść niezgodną z regulaminem. Za brak poszanowania innych dyskutantów będzie ban/
|
|
Temat:
PLATIGE
|
|
Temat:
PLATIGE
Platige uformowało jeden trójkąt, z którego nastąpiło silne wybicie w górę. Obecnie kończy się formować drugi trójkąt.
|
|
Temat:
DATAWALK
Spółka debiutowała po 2 zł i urosła od tamtego czasu o niebotyczne 2200% na chwilę obecną. Jak na razie jedzie na stratach. Widać, że wiara czyni cuda:)
|
|
Temat:
BOS
Jak myślicie, czy PZU będzie zainteresowane przejęciem BOS, po tym jak zrezygnowali z BPH?
|
|
Temat:
CORMAY
Dopiero co była emisja jeśli się nie mylę. Już kolejna jest zapowiedziana? Na kiedy?
|
|
Ale to firma nano-carbon sprzedaje grafen i nie widzę, żeby SW miał w niej udział. To, że zrobili jakieś urządzenie może nie mieć zbyt dużego wpływu na wyniki firmy. Mam rację?
|
|
|
|
Temat:
PLATIGE
Jutro wyniki, a dzisiaj wygląda to na zmianę trendu. Zobaczymy czy kurs utrzyma się nad linią trendu do końca dnia.
|
|
Temat:
PLATIGE
Z profilu firmy na facebooku:
"Potwierdzamy. Rozpoczęliśmy przygotowania do produkcji pełnometrażowego aktorskiego filmu fabularnego „Wiedźmin”, za który odpowiedzialny będzie Tomek Bagiński i ekipa Platige Films. Scenariusz powstanie w oparciu o prozę Andrzeja Sapkowskiego. Projekt jest obecnie w fazie developmentu."
|
|
Temat:
PLATIGE
Nie wiedziałem. W takim razie przepraszam.
|
|
Temat:
PLATIGE
|
|