rrmgcned
Advertisement
PARTNER SERWISU
uoyxfrnm
steampowers

steampowers

Ostatnie 10 wpisów
No przecież właśnie o tym Anty Teresa pisałem. Nie ma trybu bezwnioskowego w polskim prawie prasowym. Procedura jest czytelna. Jeśli dany podmiot poczuł się poszkodowany w wyniku publikacji to w pierwszej kolejności zwraca się do wydawcy o zamieszczenie na koszt wydawcy stosownego sprostowania. Jeśli wydawca się nie ugnie to dalej idzie cała procedura kończąca się w sądzie (oczywiście po drodze jest jeszcze ugoda).

Pisząc, że cos poszło nie tak miałem na myśli umieszczenie treści niezgodnej ze stanem faktycznym. Skąd redaktor dostał takie dane? Jak dla mnie powinien się teraz szcgółowo wypowiedzieć. Jak dla mnie to była ewidentna próba manipulacji

Tu akurat nawet wiem kto fizycznie sporządzał pismo do wydawcyShhh I w historii PARKIETU dawno nie było takiej sytuacji, aby takie sprostowanie zamieścić. Na szczęście mec. Kuczyński ma w tym zakresie bardzo duże doświadczenie.

ZJK bardzo ciekawa teoria. Ale jesteś w błędzie. Skoro PARKIET zdecydował się na taki ruch z publikacją sprostowania to coś poszło ne tak w redakcji PARKIETU. Nie lubię Falenty więc nie lubiłem HAWE> Teraz do nich nic nie mam. Ale to co działo się w ciągu kilku ostatnich sesji to przesada, napędzana kilkutorowo.

1. Niespłacone obligacje OK
2. Sprzedaż akcji Falenty będących w posiadaniu ALIOR OK
3. Nagonka w Parkiecie BEEEEE bo niestety ale były tam kłamstwa i kłamstewka. Szefostwo Parkietu w porę się jednak zorientowało. Pytanie na zlecenie kogo pismak wysmarował ten tekst.

Nie obejrzymy się a obligacje będą wykupione i w kasie spółki pojawi się konkretna gotówka. Wszakże wkrótce będą rozliczane i spłacane kontrakty.

Spółka kiedyś mocno grana, z dużymi nadziejami "wznieconymi" przez Zarząd. Kto to wykorzystał ten zarobił. Ale ci co bardziej fundamentalnie podchodzą do swoich inwestycji wkładając w to "większe" pieniądze zaczęli od analizy dotychczasowych osiągnięć właścicieli i zarządzających tym podmiotem. I tu spore rozczarowanie. Pan Bokun na początku at 90-tych był nawet w pierwszej 13-tce najbogatszych Polaków ale to były inne czasy. Kolejne lata pokazały, że nie daje sobie rady w biznesie tak jakby chciał i wypadł z pierwszej 100. Odrodził się tylko dzięki mikrosferze, bo inne przedsięwzięcia sukcesu nie dały. I niestety przy mikrosferze popełnił ten sam błąd co przy wcześniejszych przedsięwzięciach. Błąd pychy.

- przeinwestowanie (Astana0
- złe zarządzane pieniądzem i inwestycjami (rozbudowa polskiego zakładu a potem rezygnacja na rzecz Astany = umoczone miliony złotych)
- zbyt dużo gadania a mało konkretów (Amerykanie, Halliburton czego my nie słyszeliśmy)
- "pompowanie" kursu pod wymiany krzyżowe
- prognozy
- wydawanie pieniędzy na dywidendy a potem kredyty emisje

A teraz każdy widzi co się dzieje na świecie, świecie surowcowym dla którego jakby nie było EEX chciał produkować co r więcej.

I tu rodzi się cała seria niewygodnych pytań do zarządzających spółką. Co z zamówieniami a właściwie ich brakiem? Co z przesuniętymi odbiorami? Ile kasy tak na prawdę do tej pory kosztowała Astana i o ile przekroczono wstępny budżet.

A od dzisiaj EEX ma konkurencję na warszawskim parkiecie. A ponoć byli jedynymi.Silenced

Ja powiem, że parytet to za mało. Sami widzicie co się dzieje. Kierunek jest jeden. Zejdzie według mnie poniżej 1. Dolar sie umacnia, euro wiadomo. Dhragi nie odpuści. Nie walczcie z trendem. To zabija jak jazda pod prąd na zatłoczonej autostradzie.

2 zł to bedzie silny sufit. Trzeba by sforsować go dynamicznie, najlepiej przy dużych obrotach. W innym wypadku spodziewam się tam korekty i konsolidacji. Co do czynników fundamentalnych to nie chcę się wypowiadać bo Pan Kliniewski jakoś nigdy mnie nie przekonywał swoimi działaniami. Ale kto wie, może teraz mu sie uda.

Duże ryzyko inwestycyjne. Jak zachowuje się kurs każdy widzi. Do tego co Szkutnik napisał pełna zgoda. jednak trzeba na to wszystko spojrzeć w szerszej perspektywie. A ta wcale sie nie poprawiła a pogorszyła. Mittal juz przeszedł do czynów. I tutaj nie ma odwrotu. Wolą stabilniejszego dostawcę z zza granicy a minimalnie droższego niż chimerycznego z Polski, który sobie strajkuje, protestuje, urlopuje. Mittal nie może sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko z tym związane bo ma o wiele więcej innych ryzyk we własnej branży. Ja powiedziałem jedno związkowcy do spóły z górnikami zabijają właśnie swoje miejsca pracy.

Co do zarządzania spółką. To tak jak i w większości innych spółek górniczych potrzebna jest mega restrukturyzacja. Ale tego nikt nie zrobi by nie narażać sie związkowcom. Przerost zatrudnienia w kopalniach to nie żaden mit. Mam przykłady w rodzinie. W jednej kopalni 3 kobiety z tego samego domu tyrają w jednym dziale księgowym. Łacznie pracuje tam 24 osoby. Ale ciężko nazwać to pracą bo tak na prawdę przy obecnych programach ERP potrzeba tam raptem 5 osób. A tak pewnie jest w innych działach.

Grubaspekula reklamy w mass mediach mówią coś innego i przeczą twoim twierdzeniom.blackeye Oczywiście tylko małymi literkami jest wspomniane o ponadprzeciętnym ryzyku inwestycyjnym.blackeye A brokerzy nie mają skrupułów i mamią naiwnych. A to faktycznie nie jest rynek dla wszystkich. To tak na prawdę jest rynek dla niewielu. TO rynek dla dużych korporacji finansowych i niewielu dobrze doświadczonych indywidualnych. Jednak nie twórzmy mitów, że nie da się uszczknąć dla siebie kawałka tego tortu. Jednak moim zdaniem trzeba odrzucić na bok to co mówią brokerzy a to co na prawdę można ugrać. Jeśli ktos nastawia się, ze z 1000 zł zrobi 1 mln zł w ciągu roku przy dźwigni 1:500 to właśnie przegrał.

RYnek kupuje przyszłość więc nie ma co czekać na potwierdzenia, tzw. powtarzalność wyników. Giełda to psychologia, to zachowania zbioru ludzi zwanych inwestorami. A tutaj VIVID nagle bardzo blado wypada na tle 11. VIVID jest po prostu przewartościowany. Wielu tak na prawdę liczyło na coś więcej, na coś ekstra. A jest jak jest. Niby bardzo dobrze ale nie do tej wyceny giełdowej, którą jeszcze mamy. Ona się urealni w dół. Mnie tutaj martwiłoby coś zupełnie innego. Koszty ogólnego zarządu i wynagrodzenia. blackeye

Na nic wam skomplikowane analizy finansowe, DCF itp. Na giełdzie trzeba korzystać z okazji. MEGASONIC taką był. Co z tego, że mają niska marżę skoro mają bardzo wiele umów, które następnie realizowane są w ciągu kilku dni a pieniądze trafiają na konto spółki. No chyba, że ktoś z was jest inwestorem długoterminowymblackeye . Ale jak dla nie liczy się możliwy zysk. I taki właśnie osiągnąłem. A eksperci niech nadal obserwują, analizują, wyceniają. Ryzyko będzie zawsze i tego się nie uniknie. A eksperci z TFI, OFE już wielokrotnie pokazywali co "potrafią" kierując się wyceną metodą DCF. Szczególnie przy PBG, BOMI, DSS.

14-15 mln zł zysku netto. Jak hi to hit. I chyba tyle. Con ajmniej 400 tysięcy sprzedanych w tym pudełka.

W związku z wydarzeniami ostatnich dwóch dni na Skotanie pozwoliłem sobie odkurzyć ten wątek. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł dotyczący zachowania kursu wczoraj i dziś? Wczoraj bardzo duże wzrosty przy rekordowym volumenie. Dzisiaj korekta i obróciło się ponad 1,3 mln akcji.

Karkosik ma razem niespełna 40%.

Sam STEAM twierdzi, że od 2009 roku obroty co roku wzrastają o 100%Liar ale jakoś nie do końca im wierzę. Być może to część przyjętej strategii, aby zmarginalizować i osaczyć konkurencję (Humble, GOG, inni).

A tu macie bardzo fajny tekst do swoich teorii:

gamezilla.komputerswiat.pl/new...

Steam w pierwszym kwartale 2011

Analitycy z FADE (Forecasting & Analyzing Digital Entertainment) przygotowali ładne zestawienie sprzedaży za pośrednictwem Steama w pierwszym kwartale obecnego roku.

Najlepiej zarabiającą grą na platformie Valve w tym okresie okazała się strategia Total War: Shogun 2, która zarobiła niecałe 10 milionów dolarów sprzedając się w prawie 200 tysiącach egzemplarzy. Na drugim miejscu uplasowała się produkcja, której echa wielkiej sławy wciąż odbijają się na wszystkich listach. Mowa oczywiście o Call of Duty: Black Ops, które na Steamie zarobiło niewiele mniej, niż Shogun sprzedając się w ilości około 170 tysięcy sztuk.
Dużym powodzeniem cieszyła się też przedsprzedaż gry Portal 2, która jeszcze przed premierą zdołała zająć miejsce na podium zbierając 155 tysięcy zamówień, co przełożyło się na zyski rzędu 7 milionów dolarów.
Co zaś tyczy się gry, która sprzedała się najlepiej - tutaj prym wiedzie Magicka, która znalazła przez Steama ponad 420 tysięcy odbiorców, czyli ponad dwa razy więcej, niż Shogun 2, jednocześnie zarabiając ponad dwa razy mniej. Ale to przecież inny kaliber produkcji.
Łącznie obroty na Steamie w okresie trzech miesięcy wyniosły 193 miliony dolarów, zaś pełne zestawienie najlepszych towarów prezentujemy poniżej (zyski brutto):

Total War: Shogun (Sega) - 198,000 Units / $9.9 Million USD
Call of Duty: Black Ops (Activision) - 170,000 Units / $9.7 Million USD
Portal 2 Pre-Order (Valve) - 155,000 Units / $7.0 Million USD
Homefront (THQ) - 130,000 Units / $6.5 Million USD
Dragon Age II (Electronic Arts) - 105,000 Units / $6.3 Million USD
Crysis 2 (Electronic Arts) - 94,000 Units / $5.6 Million USD
Rift (Trion Worlds) - 123,000 Units / $4.9 Million USD
Warhammer 40,000: Dawn of War II Retribution (THQ) - 155,000 Units / $4.6 Million USD
Magicka (Paradox Interactive) - 421,000 Units / $4.2 Million USD
Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision) - 66,000 Units / $3.9 Million USD

Jednocześnie pojawiają się przewidywania na kolejne miesiące. Bezsprzecznym faworytem jest pupil Valve - Portal 2, skutecznie reklamowany na swojej rodzinnej platformie. Produkcja ta zagwarantuje także wzrost ogólnej liczby wszystkich użytkowników Steama co w przyszłości może podnieść ogólne obroty dla całej platformy. W roli faworytów do czołówki stawia się także drugiego Wiedźmina, oraz sieciową grę Brink.
FADE zwraca także uwagę na znaczenie promocji w sprzedaży. Okazuje się bowiem, że w niemal każdym przypadku obniżka ceny gry o 65% lub więcej oznacza sprzedaż na poziomie około 50 tysięcy egzemplarzy.

[źródło - informacja prasowa FADE]

www.miastogier.pl/wiadomosc,24...

Steam rośnie w siłę, a Linux jest przyszłością gier wideo

Steam, pomimo spadającego z roku na rok popytu na komputery osobiste, stale rośnie w siłę jako platforma - twierdzi Gabe Newell, współtwórca i obecny szef Valve. Serwis odnotował bowiem 76% wzrost, jeśli idzie o sprzedaż, co przy dwucyfrowych spadkach obrotów PC'tów robi wrażenie.

Przemawiając podczas LinuxCon, Newell wyraził swoją ponurą opinię odnośnie rynku PC. Przewiduje on znaczącą restrukturyzacje lub koniec działalności największych producentów sprzętu, co dla nas graczy nie jest niczym dobrym. Jednocześnie podkreślał przewagę otwartości i innowacyjności popularnego blaszaka w stosunku do platform zamkniętych, co przyczyni się do zwiększenia konkurencji.

Poruszył także bardzo ciekawą kwestię, mianowicie, przyznał, że system Linux jest przyszłością rynku gier wideo. Optymizm dewelopera nieco dziwi, chociażby z racji przeprowadzonej na Steamie sprzętowej ankiety, z której wynika, że udział Linuxa nie przekracza 1%.

Słynny producent zapewnił również, że wkrótce ogłosi nowe informacje na temat planowanego sprzętu oraz możliwości wynikających z przeniesienia Linuxa do domowego salonu, wskazując w tym miejscu na liczącą około 200 tytułów bibliotekę gier na system z radosnym pingwinkiem. Valve już od pewnego czasu eksperymentuje na rynku konsol, poprzez wydanie prototypów i początkowych zapowiedzi urządzenia o nazwie SteamBox, jednak póki co są to jedynie zapewnienia i przysłowiowe gruszki na wierzbie.

Na koniec wygrzebałem coś takiego i wtedy było 2 mld dolarów obrotu. A to juz jakiś czas temu.

akcjonariatobywatelski.pl/pl/c...

Niepotrzebnie się pieklicie. Po to ktoś wymyślił system ESPI aby ważne komunikaty były przez niego puszczane i aby wszyscy mieli równy dostęp do publikowanych w nich informacji. Chodzi zarówno o treść ale co ważniejsze o timing. Jest jeszcze druga forma. Zawsze możecie udać się na walne i zadać pytanie. Wolę takie spółki, które nie będą wylewały z siebie komunikatów, że właśnie umalowali biuro albo kupili 100 ręczników papierowych, czy zorganizowały grilla dla zachodnich kontrahentów.

Co do prostoty biznesu i osiąganych marż. To chyba sam sobie odpowiedziałeś na nurtujące cię zagadnienie. W związku z tym, że biznes w samym swoim założeniu jest genialnie prosty to i marże można "wykręcać" bardzo duże.

Co do teorii spiskowych to chodziło mi bardziej o historię PMI i EEX. Na tym pierwszym jedna wielka fikcja. na drugim full bzdurnych, nikomu niepotrzebnych komunikatów. Może nie warto po prostu iść tym torem i tyle.

mackopl napisał(a):
Mogę Cię prosić o wyjaśnienie z jakiego powodu to są niepotrzebne "teorie spiskowe"?
Możesz wyjaśnić i odpowiedzieć na nurtujące pytania dotyczące spółki powyżej?

Macko nie obraź się, ale psychologtlumu ma sporo racji. Poczytaj swoje posty. Spółka nie istnieje na papierze. Jesli masz wątpliwości możesz wsiąść w auto, pojechać w to miejsce

www.google.pl/maps/place/Wteln...:0x720e28b7354a6156

porozmawiać z ludźmi i zweryfikować swoją wiedzę. Co do polityki informacyjnej spółki sie nie wypowiadam, bo każda ma swoją. Mnie również wystarczą w zupełności raporty kwartalne oraz te dostępne w systemie ESPI o nowych kontraktach - umowach.

Co do cen ropy naftowej. Trend może się zmienić w każdej chwili. tak na prawdę decydują o tym USA i Arabia Saudyjska. Jedno, dwa infa i mamy koniec taniej ropy. Tak było w przeszłości, kiedy to wszyscy wiezczyli już dojście do 200 dolarów za baryłkę a tu psikus i poszło poniżej 40 dolarów.

Moim zdaniem na razie to brutalna gra polityczna na osłabienie Rosji i jej zwolenników. Ale gdy niska cena zacznie zagrażać gospodarce USA i łupkom wtedy nastapi odwrót. I wtedy ponownie biomasa sama w sobie będzie atrakcyjna cenowo.

Psychologtlumu w pełni się z toba zgadza,. W obecnej sytuacji tylko całkowite wyjście Falenty uspokoiłoby sytuacje. Jedna z nielicznych spółek, gdzie wyjście głónego akcjonariusza zostałoby ciepło przyjęte przez rynek. Co do Pti to mam swoją teorię spiskową, że info miało służyć na mocniejsze rozgrzanie kursu by pan Marek mógł drożej sprzedawać swój pakiet na rynku. Ale to tylko moja teoria.

Tu każdy scenariusz jest możliwy. Ponad 60% jest w rękach tzw. ulicy. Pytanie kto poza funduszami chowa się pod progiem 5%. Na nic zdają się rekomendacje o cenie ponad 4 zł. Na nic informacje o tym, że ktoś od podsłuchiwacza chce odkupić po 3 zł. Faktem jest bardzo silny trend i kolejne wybicie w dół. Pan Marek całkowicie się przeliczył. Z państwem się nie zaczyna. Mógł tak robić ze spółkami giełdowymi, gdzie zakładał podsłuchy. Ale nie z państwem. I tak w Polsce traktowany jest lightowo. W USA pewnie by siędział i czekał na bardzo szybki wyrok. U nas IV władza, czyli sądownictwo działa według zupełnie innych zasad.

Ale pisząc o spółce to sami widzicie trend. Podwójne dno z października i listopada w okolicach 2,3 zł zadziałąło krótkoterminowo i pozwoliło na odbicie do 2,64, czyli oporu zbudowanego we wrześniu 2014 r.

http://stooq.pl/q/a/?s=hwe

Jednak od 16 grudnia pojawiają się większe obroty, które spychają kurs HAWE w kierunku psychologicznego wsparcia na poziomie 2 zł. Tam też krótkotrwała zabawa i 30 grudnia złamanie wsparcia na poziomie 2 zł staje się faktem. Od tego czasu kurs głębiej zanurkował pod lód.Teraz to poziom 2 zł będzie silnym oporem o ile szybko nie zostanie przetestowany przy dużych obrotach, które pokazałyby kogoś, kto chce staną w obronie kursu.

Historyczne minimum na poziomie 80 groszy z początku 2009 r jest bardzo odległe ale przyciąga. Fakt, że wtedy to był wynik ogólnoświatowej bessy.

Na razie to typowy spadający nóż. Czy warto ryzykować? Czy lepiej poszukać innej ciekawej spółki a tych mamy kilkaset.

Dokładnie przejęzyczyłem się. Pakiety ponad 5% to łącznie te 33 a reszta to free float. Dziękuję za poprawienie.blackeye Człowiek chyba jeszcze po sylwestrze do siebie nie doszedł choć alkomat pokazywał mi 0.00. Ale to taki za 500 zł więc do końca nie wiem czy dobry.

Popularny edek jest w bardzo mocnym trendzie. Dzisiaj przebiliśmy wsparcie z połowy 2012 r na poziomie 1,2030. Na razie niewiele i jest to raczej kosmetyczne przebicie. Trzyma nas głównie na powierzchni psychologiczna bariera na poziomie 1,2000. Ale czy to wystarczy? Jakichś mocnych fundamentów potrzeba do odwrócenia panującego trendu. Jesli nic takiego nie nastapi to kolejny pszytanek dla edka możemy mieć przy wsparciu, które utworzyło się na wykresie D1 w czerwcu 2010 r w okolicy 1,1860.

Potem kolejne wsparcia to dopiero zamierzchłe czasy bodajże z 2005 roku. jak ten czas leci. Wielu graczy mówi sobie od pewnego czasu, że przeciez edek musi odbić i wbrew trendowi zajmują długie pozycje. Z Bogiem sprawa jak czynią to z wykorzystaniem SL. Inaczej ich wiara kończy się śmiercią, na szczęście tylko finansową. Choc ostatnio spotkałem znajomego, który najpierw zarobił na FOREX 1000%. Wydawało mu się, że juz wszystko wie, umie i teraz własnie wszystko stracił. Nie miał SL-a. Od połowy jaja 2014 kilkakrotnie próbował przekonać trend na edku do zmiany na wzrostowy i mu się nie udało. Na szczęście miał rachunek DEMO. Ale przeżywa jakby obracał prawdziwą kasą.blackeye blackeye blackeye blackeye

Wychodzić może każdy. Ja przypominam, że oficjalny free float na dzień dzisiejszy wynosi:

33,86%

http://stooq.pl/q/h/?s=hwe

Poniżej progów informacyjnych ma kilka funduszy. A tak zdecydowana większość akcji jest w wolnym, anonimowym dla nas obrocie. Każdy teraz może sprzedawać i "zmuszać" domorosłego technika nagrań niejawnych np do zmiany ceny po której gotów jest sprzedaż swój pakiet. Podobnie jak to kiedyś było z Tomaszem Morawskim twórcom i właścicielem Sfinksa, gdy numery robił mu własciciel Amrest. A precież razem już dogadali szczegóły sprzedaży w trakcie wyścigu F1 w Monte Carlo.Silenced A potem się zaczęło. Dziwne zaniżanie na koniec każdej sesji jedną dwiema akcjami. I nagle uruchomiła się lawina bo sporą część akcji Morawski miał na kredyt a bank zaczął je szybciutko upłynniac na giełdzie.

Ja tej spółki w obecnym trendzie na razie bym nie łapał. Zdecydowanie zbyt ostre ostrze i nawet dobry chirurg nie będzie tego w stanie poskładać. Jedno jest pewne komuś co raz bardziej się śpieszy. Z drugiej strony po co kupować po 3 zł jak można wywołac panikę i kupować ile sie chce poniżej 2 zł.

I oby nie był grany scenariusz EEX. Jak dla mnie polityka informacyjna 11 Bit jest zwarta, konkretna jednym słowem rzetelna. Nie ma tutaj lepiej lub gorzej poinformowanych. Wszyscy wiemy tyle samo. I to nas bardzo odróżnia między innymi od EEX. Tam pojechali w niewłaściwą stronę. Jakies prognozy na wyrost, dzielenie sie każdą informacją, zdjęciem etc. Po co? Szkoda gadać. Dlatego apel do 11 Bit działajcie tak jak do tej pory działaliście. Wasz produkt sam się obroni a co za tym idzie obrobi również kurs akcji 11. Wy koncentrujcie sie tylko na dalszej sprzedaży TWOM, uruchamianiu kolejnych kanałów sprzedaży (mobilki) oraz produkcji nowych gier.

Dane wrzucajcie w oficjalnych komunikatach espi. I błagam nie dawajcie prognoz finansowych jak to robiło EEX, nie dzielcie się na razie dywidendą. lepiej nie mieć zadłużenia w czasie zawirowań na rynkach finansowych a gry produkować za zyski z TWOM. Rynek z pewnościa to doceni.

Dlatego zawsze namawiam kolegów, aby nie publikowali żadnych prognoz finansowych. Jest tyle składowych, które po drodze mogą się diametralnie zmienić i odwrócić prognozę o 180 stopni. A póxniej to obniżanie. Jeszcze z Bogiem sprawa jak zrobią to raz. A tu w ciągu niecałego miesiąca jest druga rewizja znacząco w dół. To nie buduje zaufania do spółki. Lepiej mile zaskoczyć rynek notując dobre wyniki kwartalne. A z prognoza finansową często bywa tak jak z gonieniem króliczka.

A szczególnie pom korekcie w zakresie przychodów widać, że odbiorcy (i to ci znani) znajda każdą wymówkę, aby przesunąć kupno towaru na późniejszy termin. angry3

Czy było w cenach? Tego nie jestem pewien, a właściwie to jestem pewien, że rynek nie takiego prezentu noworocznego oczekiwał.

Co do sytuacji na rynkach surowcowych to pewnie masz rację. Ale znajdzie się wielu, którzy liczą na nagłą zmianę trendu na tym rynku. A tam jak na razie to prócz Rosjan, Wenezuelii i Iranu nikomu chyba nie zależy.

Jestem ciekaw reakcji rynku w noworocznych sesjach. Jest jeszcze jeden bardzo duży minus. Sporo inwestorów straci i tak nadwątlone już zaufanie do spółki i do jej polityki informacyjnej.

Dodatkowo jestem ciekaw stanu zobowiązań na koniec 2014 r i ostatecznych kosztów Astany. Think

Niestety ze spółki napływają kolejne, negatywne informacje.

Eko Export obniżył prognozy na 2014 rok

Eko Export obniżył prognozy wyników finansowych na 2014 rok. Przychody w 2014 roku wyniosły 24,27 mln zł, a zysk netto prognozowany jest na 10,335 mln zł - poinformował Eko Export w komunikacie.

www.bankier.pl/wiadomosc/Eko-E...

Prezent na Nowy Rok raczej mało przyjemny. Obawiam się, że kolejna, aż tak głęboka korekta "wykończy" ostatnich wytrwałych akcjonariuszy. Ta prognoza odbiła się fatalnym echem. Po co ona wogóle była i czemu miała służyć? Nie ogarniam tego. Ale wysuwam teorię, że jednak EEX odczuwa kryzys w branży surowcowej, w branży ropy naftowej. Czy szybko on się zakończy? Raczej wątpię. Obecna wycena jest w takim razie jak dla mnie wycenę super optymistyczną. A zamówieniami sami wiecie jak jest a właściwie nie jest.Think

Czemu nie jestem zwolennikiem wypłacania dywidend? Jest kilka powodów.

1. to konieczność uiszczenia 19% podatku
2. zamiast dywidendy o wiele lepszym rozwiązaniem jest skup akcji własnych jesli wiadomo w jakim kierunku idzie spółka, powoduje to, że zarządzający którzy wiedza o wiele więcej od nas podnoszą wartość spółki na kilka sposobów, posiadane akcje własne zwiększają swoją wartość pozytywnie wpływając na wycenę
3. minimalna dywidenda OK ale po co? Zamiast kredytów, emisji obligacji te pieniądze można reinwestować na wiele sposóbów. Raz rozwijając różne projekty spółki, dwa lokując nadwyżki finansowe w bezpieczne instrumenty
4. rozwijać Games Republic, inne gry
5. przyjęło się, że wolna gotówka w kasie to marnotrawstwo, dla mnie nie, wydawajmy kase mądrze, gdy sa okazje a nie od razu rozdaćShame on you Shame on you Shame on you Shame on you Shame on you

I to jest właśnie nasza przewaga. Zarządzający 11 Bit Studio mogą uczyć się na błędach poprzedników. Szczególnie uczyć się na błędach CIG, które doprowadziły do takiej a nie innej sytuacji finansowej. Ale jak na razie nie popełniają tych błędów poza jednym. Polityką informacyjną nie do końca szczęśliwą. Mówię z to z pełną świadomością jako współwłaściciel jednej ze spółek notowanych na warszawskim parkiecie.

Od zawsze byłem zwolennikiem comiesięcznych raportów. Może nie w takiej formie jak to miało miejsce w latach 90-tych ale jednak. Wiem, że spotkam się z zarzutem, że to znacząco podnosi koszta. Nic z tych rzeczy. Nie chodzi o super szczegółowy raport o standardach raportów kwartalnych czy półrocznych. Chodzi o kilka suchych faktów, czyli sprzedaży. W przypadku 11 Bit nie jest to najmniejszym problemem, gdyż dane ze Steam, czy od innych sprzedających przychodzą na bieżąco. Informowanie o sprzedaży w krótszych okresach niż kwartalne zapobiega działaniom tzw. spekuły. Zapobiega również w pewnym stopniu kupowaniu spółek, w których sytuacja finansowa szybko sie pogarsza. Dlatego też wspólnie z właścicielami kilkunastu spółek tworzymy pewien projekt, który ma jednak przywrócić w bardzo uproszczonej wersji raportowanie miesięczne. Tak jest przejrzyściej, bezpieczniej i lepiej.

Taka polityka informacyjna bardziej wygładza wykresy, ale zdecydowanie lepiej jest odbierana przez zarządzających instytucjami finansowymi lokującymi swoje środki finansowe w akcjach notowanych na polskiej giełdzie.

Lepiej dla wszystkich jest gdy kurs rośnie stabilnie i nie jest przerywany lukami wrostowymi czy spadkowymi.blackeye

Na szczęście dla gry Mike i dla samej spółki opinie podobne twojej są w zdecydowanej mniejszości. Ocena na STEAM jest czytelna "przytłaczająco pozytywna" 96% graczy chwali grę. I to z reguły są goście którzy mają pow. 100, 200 czy 400 gier na koncie.

Co do wieku użytkowników. Ja mam 44 lata i tak na prawdę ta gra przywróciła mnie do życia w wirtualnym świecie. Czasami grywałem z młodymi na XBOXIE w jakies wyścigi, strzelanki, ale rzadko. Gdy usłyszałem reklamę, wrzawę wokół TWOM po prostu kupiłem. I wiesz co? Ta gra mną wstrząsnęła. Dopiero wtedy kupiłem akcje 11 Bit bo zrozumiałem, że jeśli ja tą grę kupiłem, to kupiło ją lub kupi full nałogowych graczy. Skoro ja kupiłem kilka egzemplarzy (część na prezenty) to kupi ją jeszcze wiele podobnych mi osób. Moi znajomi z ulicy poszli za moim przykładem i tez nabyli, jednak tylko w formie pudełkowej. Inne pokolenie. Ale to właśnie buduje wartość tego dzieła.

Możesz się śmiac, ale uważam, że tą grę śmiało można wykorzystać w procesie edukacji antywojennej. Wymowa przeraża, ale i zmusza do myślenia. A co by się stało, gdyby...

W pełni się zgadzam Scarry:

- do tego TWOM swoją sprzedaż prowadzi w najbardziej optymalnym okresie
- najpierw mieliśmy szał zakupów spowodowany opiniami graczy, recenzjami, darmową reklamą w mass mediach na całym świecie
- potem czarny piątek, teraz świąteczna i noworoczna sprzedaż po prostu bajka
- jednak te wykresy obrazują, iz pomimo, że Ethan jest bardzo dobrą grą to notowany był o wiele niżej, momentami na tygodnie wypadał z pierwszej setki i wtedy potrafił mimo to sprzedać 40.000 z czego 3/4 na STEAM a resztę na innych platformach
- do tego u nas dochodzi bardzo dobra sprzedaż na Maca w sklepie app

appshopper.com/mac/bestsellers...

obecnie jestesmy w TOP 14 ale tak na prawdę 4 gry przed nami to gry w zakresie 0,99-4,99 dolara

Prawda jest taka, że sprzedaż jest rekordowa i tak na prawdę będzie zaskoczeniem dla większej części rynku.

Mnie osobiście bardzo podoba się rozgrywanie zarządzających spółką. Przemyślane promocje, w przemyślanych momentach nie pozwalają zapomnieć o grze a co za tym idzie napełniają nasze portfele.

Na wielu forach czytałem teksty, o tym, że właściciele juz powinni sprzedawać, kupować maybachy, futra etc.Shame on you

A jednak nie sprzedają. Czemu? Bo wiedzą o co idzie gra i jaki potencjał skrywa TWOM oraz inne produkcje, które perwnie tylko zyskały na popularności TWOM. Nie sprzedają bo nadal jest tanio, albo bardzo tanio.

Ja tylko proszę nie płaćcie dywidendy. Nie marnujcie tej kasy. Nie będziecie się musieli wspomagac drogimi kredytami, obligacjami. Nie popełniajcie błędów poprzedników. Róbcie to co robicie a pieniędzy zaarobionych na TWOm wystarczy na wiele produkcji.

Wystarczy bo kolejny bardzo duży zastrzyk gotówki nadejdzie z wprowadzeniem TWOM na mobilki od androida po iphona. Tam sa bardzo duże pieniądfze, które na was czekają. Ja sam pomimo, iz mam juz dwie wersje na płycie i jedną elektroniczną na STEAM od razu taką sobie kupię.

I chyba dobrze, że już nie posiadają. Będzie miał kto kupować na wyższych poziomach cenowych. Warto zwrócić uwagę na zestawienie ze statystką przedstawioną przez twórców Ethana Cartera. Do połowy grudnia sprzedali już 100.000 kopii pomimo, że nie gościli na takich miejscach jak TWOM, sprzedawali się w gorszych okresach i jednak odbiór, ilośc recenzji, kuratorów steam był na o wiele niższym poziomie choć gra bardzo fajna i moim zdaniem po TWOM zasługuje na druge gre roku w Polsce. LOTF i Enemy Front jak dla mnie to nioeporozumienia.

www.gry-online.pl/S013.asp?ID=...

gry.onet.pl/the-vanishing-of-e...

a tutaj mamy wykresy jak poszczególne gry notowane były na STEAM

tools.garry.tv/steamchart/?sho...

Jak nałozycie na siebie te dwa zestawienia to zobrazuje to doskonale jak bardzo ta sprzedaż się różni oczywiście na korzyść TWOM. Co do promocji to ktoś już wcześniej wkleił w formie wykresu, diagramu co działo się z Garys M. I to sa dane sprzed kilku lat, kiedy sprzedawało się dużo mniej niz teraz.

Oczywiście nie jestem takim optymistom, aby uwierzyć w to co mówił przedstawiciel Valve, że sprzedaż co roku od 2009 rośnie o 100% rocznie, ale niech to będzie 50% to i tak będzie dobrze. Jak widać w 2012 r sprzedawało się średnio ok. 2000 dziennie tej gry a podczas promocji dochodziło do 8000 czy nawet więcej dziennie. A gra chodziła jednak gorzej niż TWOM.

Zamówienia są w cenie? A w innej spółce 11 bit już tego nie widzisz? Powtarzalność? A w 11 tego nie widzisz. Według mnie spółka nie dowartościować przy takim portfelu, przy tylu umowach. Zysk w granicach miliona złotych też przejdzie niezauważone?

Do tego na wykresie dziennym wykrystalizowała się formacja prósz rostowski poparta znaczącym wzrostem obrotów.

Nigdzie nie mogłem naleźć wątku tej spółki więc pokusiłem się o założenie.

O spółce:

Mega Sonic jest integratorem systemów informatycznych wykorzystujących kody kreskowe i technologię RFID. Odbiorcy zamawiają kompleksowe wdrożenia, obsługę w oczekiwanym zakresie, lub tylko same urządzenia. Poziom pomocy technicznej i serwisu zapewniają komfort i bezpieczeństwo. Jako integrator łączy różne rozwiązania w jednolite systemy. Integruje systemy informatyczne, komputery mobilne, sieci radiowe drukarki kodów kreskowych, czytniki RFID, urządzenia automatyki przemysłowej. Dostarcza: Systemy obsługi procesów w magazynach i zasilania produkcji; Urządzenia dla handlu i do obsługi sprzedaży; Systemy zbierania zamówień dla handlowców; Systemy zbierania danych w terenie, np. do rejestracji prac serwisowych oraz Systemy obsługi i inwentaryzacji środków trwałych. Spółka "MEGA SONIC" CO. LTD Sp. z o.o. (aktualnie MEGA SONIC S.A.) została założona w marcu 1994 roku. Podstawową działalnością firmy w początkach jej istnienia było świadczenie zaawansowanych usług technologicznych oraz dostawa innowacyjnego sprzętu i rozwiązań dla przemysłu obronnego oraz dla instytucji publicznych w Polsce. Działalność operacyjna w pierwszych latach działalności koncentrowała się wokół promowania systemów bezpieczeństwa budynków inteligentnych. W latach 1998-2010 Spółka sprzedawała (posiadając wyłączność na rynku polskim) urządzenia szyfrujące szwajcarskiej firmy Crypto AG do całej administracji państwowej. Rozwiązania w dziedzinie kryptografii produkcji firmy Crypto AG stosowane były również w strukturach państw należących do NATO, jak i Unii Europejskiej, oraz w 130 państwach na całym świecie. W roku 2009 "MEGA SONIC" CO. LTD Sp. z o.o dostarczył sprzęt drukujący oraz mobilne terminale przenośne na potrzeby centrów dystrybucji Poczty Polskiej o wartości prawie 2 milionów złotych. Przy współpracy z integratorem firmą WASKO S.A. Spółka na przełomie 2010 i 2011 roku jako pierwsza na rynku, wdrożyła system SWD. na potrzeby województwa małopolskiego, wspomagającego pracę jednostek ratownictwa medycznego (w chwili obecnej ponad 200 specjalistycznych pojazdów). Planowane jest wdrażanie systemu SWD w innych województwach. W 2011 roku Mega Sonic uruchomił sprzedaż i wdrożenia rozwiązań szyfrujących szwajcarskiej firmy Adeya dla zastosowań mobilnych. W 2012 roku Emitent opracował indywidualną strategię rozwoju, której realizacja umożliwi prace badawcze oraz inwestycje w nowe technologie. W dniu 31.08.2012 r. Nadzwyczajne Zgromadzenie Wspólników spółki pod firmą "MEGA SONIC" CO. LTD Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie podjęło decyzję o przekształceniu spółki w spółkę akcyjną działającą pod firmą: MEGA SONIC S.A.

Spółka ciekawa z uwagi na skokowy wzrost zamówień w IV kwartale 2014 r., który może przełożyć się na wyniki finansowe IV kwartału jak i całego 2014 roku

www.megasonic.pl/index.php/bie...

Wartość dużych zamówień (głównie IV kwartał) to już pond 40.200.000 zł.

W końcu niech Koch Media weźmie się do pracy. Od 5 ruszamy z pudełkami więc warto mieć lokalne media po swojej stronie. Warto pielęgnować zainteresowanie spółką jak i samą grą. Oby sukces finansowy TWOM przełożył się również na sukces Games Republic. Powtórka z GOG mile wskazana.

I tutaj miałbym pytanie do AntyTeresy czy 11 musi w deklaracji do US wykazywać sprzedaż na STEAM? Z tego co mi się obiło o uszy to STEam rozlicza się kwartalnie. Ale mogę się mylić. Eh?

Skoro już raz to zrobili to nie widzę powodu, by przy okrągłych liczbach nie mogli robić tego dalej. Kolega Bankrucik ma rację. Wtedy będzie równiejszy dostęp do informacji. Jednak apelują, abyście nie pośpieszali spółki w zakresie samej gry, jej dalszego rozwoju, update etc. Widać, że wszystko mają ładnie poukładane i świadomie dążą do realizacji określonych celów.

Dane cząstkowe dotyczące sprzedaży uspokoją sytuację w tym sensie, że nie będzie teorii spiskowych w jedną lub druga stronę.

Powiadasz, że to złe przykłady. LPP pewnie też dla ciebie będzie złym przykładem. nawiązując do historii 11 bit to pamiętaj o tym, że giełda zawsze kieruje się emoicjami. Dlatego tutaj największą rolę zawsze odgrywa psychologia, psychologia inwestowania. Czemu wszechstronnie wykształceni ekonomiści zasiadający w OFE nie osiągają sukcesów? Bo kierują się podobnymi przesłankami co ty. Zasady księgowości, wskaźniki, analiza aktualnej sytuacji finansowej a nie tej przyszłej. I co z tego wychodzi? A notaki efekt jak OFE, TFI, które delikatnie mówiąc osiągają słabe rezultaty.

Do tego są tak zapatrzeni, że nie dostrzegają swoich poważnych błędów inwestycyjnych jak DSS, BOMI, PBG, wiele innych. A dla odbiorcy końcowego czyli emeryta, klienta OFE liczy się zysk procentowy. I dla każdegoinwestora giełdowego to zysk jest miernikiem sukcesu a nie ilość postów na koncie.blackeye blackeye blackeye

mackopl napisał(a):
Moim zdaniem póki co spółka może rosnąć, bo rynek jest emocjonalny, każdy o tym wie.
Próbuje tylko powiedzieć, pewnie Anty też, że w tej chwili ryzyko jest większe niż potencjalny zysk - tyle.
Patrząc na wolumen z ost 6 dni spekuła szaleje i z dużym prawdopodobieństwem stwierdzę, że nie były to fundy, które kupiły inwestując długoterminowo za 45+zł za akcje.

ps
Okazja to była 1-dnia na widłach.

Z giełdą pewnie masz nie wiele współnego. Takich przykładów nma to, że kompletnie nie masz racji jest wiele. Poza historią spółek Vivid, CDR, CIG (branża gier) mogę ci wymieniać wiele innych, które na fali pierwszego sukcesu poszłuy o wiele wyżej. I takie poziomy jak obecny na 11 były nadal okazją.

Eko Export. Wzrósł z 1 zł do 4 zł, gdzie zaczął się konsolidować. Wzrost imponujący i idą twoim tokiem myślenia to już koniec i tylko spadki. A co się stało potem z kursem? Momentami doszedł do poziomu 52 zł. Czyli od ceny 4 zł poszedł w górę jeszcze razy 13!

KGHM. Nawet biorąc pod uwagę cenę 17 zł. Doszedł do 70. A potem co? A no poszedł pod 200 zł chociaż biorąc pod uwagę dywidendy pi drodze to jest to cena ok. 240 zł.

Wszystko zależy od tego co się stało w spółce. A tutaj od kilkunastu dni gra firmy utrzymuje się non stop w TOP5 sprzedaży na największej platformie dytrybucji gier. I to jest właśnie ten katalizator, który spowodował takie a nie inne zachowanie. Kolejnym będą zarówno wyniki finansowe, jak i działania samej spółki.

Wybacz ale z twoim podejściem i podejściem Anty Teresy nigdy bym nie zarobił na giełdzie. Giełda dyskontuje przyszłość. I to jest stara zasada jak świat. Tutaj na 11 bit to nie spekuła wywindowała kurs jak to ma miejsce na spółkach chociażby Patrowicza. Kurs wywindowała zaskoczenie, szok. Nikt się nie spodziewał takiego syukcesu. A studzenie głół no cóż może się okazać, patrząc z perspektywy czasu działaniem na niekorzyść tych co chcieli kupić, ale zwątpili dzięki takim wpisom.

Na przykładzie EEX, KGHM, CIG, CDR widać, że fundy wchodzą na jeszcze wyższych poziomach cenowych i zazwyczaj wtedy zarabiają. O wiele gorzej idzie im przy wychodzeniu.

teresa

W związku z tym, że jutro będę brał aktywny udział w pewnym wydarzeniu na waszym portalu to pozwolę sobie na szczerość jutro i to na PW. Tak to nie byłoby wywiadu a nie chce mi się zakładać drugiego nicka. blackeye blackeye blackeye blackeye

Następne 4 kwartały będą lepsze zarówno pod względem przychodów, zysków, wzrostu aktywów. O ile? Tego nie wiem ani ja, ani ty. I tu jest remis. Wycena wskaźnikowa zmieni się diametralnie do tej z którą obecnie mamy do czynienia, czy tego chcesz, czy nie. Nie będzie jakichś kosmicznych C/WK i C/Z w porównaniu do innych spółek notowanych na warszawskim parkiecie, o takim samym profilu.

Po wynikach za IV kwartał 2014 r będziemy wiedzieć jak bardzo zmieniła się na korzyść sytuacja fundamentalna spółki. Ale niedoszacowanie wobec innych spółek z branży przy obecnej wyceni moim zdaniem będzie duże. Zresztą już teraz, biorąc pod uwagę komunikat sprzed kilku dni, o tym, że w sam weekend sprzedali tyle sztuk gry, że pokryło to wszelkie koszty jej produkcji wskazuje na to, że sprzedaż jest na prawdę rekordowa. Skoro twórca CoD wspomina, że tegoroczna sprzedaż od premiery jest rekordowa na STEAM to jest to kolejna przesłanka, by sądzić, że produkcja 11 może stać się najlepiej sprzedającą się grą w historii polskich produkcji.

i kolejny fragment z tego samego sprawodania pokazujący jaki rzychód osiagneli w ciągu 6 dni dystrybucji

Do końca czerwca 2010 roku tytuł wygenerował ok. 11,3 mln. zł przychodu

anty_teresa napisał(a):
steampowers napisał(a):
Zwracam honor. Chodziło mi o 20 mln zł które wydali ale na dwójkę.
A wracając do dyskusji czego sie spodziewamy. Stronę wcześniej wkleiłem ile w 2,5 miesiąca sprzedali wtedy pierwszego Snipera. A na forach było, że jak przekrocza 100.000 to będzie sukces. Doszli do 0,5 mln

Radziłbym jednak nieco poczytać o zasadach rachunkowości. CIG wstawił do sklepów 0,5 mln, a nie sprzedał do użytkownika końcowego.

W sprawozdaniu półrocznym jak byk jest, że do dnia sporządzenia raportu "sprzedali" ponad 500.000 egemplarzy gry.

www.cigames.com/assets/pub/fil...

Jak masz inny dokument na to wrzuć z chęcią poczytam.

Zwracam honor. Chodziło mi o 20 mln zł które wydali ale na dwójkę.

A wracając do dyskusji czego sie spodziewamy. Stronę wcześniej wkleiłem ile w 2,5 miesiąca sprzedali wtedy pierwszego Snipera. A na forach było, że jak przekrocza 100.000 to będzie sukces. Doszli do 0,5 mln

Popatrzmy w takim razie na przykład CIG i premiery SNiperaI.

www.cigames.com/assets/pub/fil...

Sniper: Ghost Warrior
największy sukces wydawniczy. Kluczowa i najbardziej oczekiwana produkcja Spółki przeznaczona na
platformę gier video Xbox 360 oraz PC Sniper: Ghost Warrior została rewelacyjnie przyjęta przez
rynek,uzyskują znakomite wyniki sprzedaży na świecie i w Polsce. Sniper: Ghost Warrior został
wprowadzony do sprzedaży w 25 czerwca 2010 zarówno na terenie Północnej Ameryki jak i na głównych rynkach Europy i oraz w Australii i Nowej Zelandii. Do końca czerwca 2010 roku tytuł wygenerował ok. 11,3 mln. zł przychodu

Zróżnicowane kanały sprzedaży (w tym wzrost udziału elektronicznych kanałów sprzedaży), dystrybucja w największych sieciach handlowych Ameryki Północnej i Europy oraz szeroko zakrojone działania marketingowe spowodowały, iż sprzedaż gry na dzień sporządzenia sprawozdania finansowego przekroczyła 500 tys.egzemplarzy i cały czas rośnie. Produkt cały czas zajmuje wysokie pozycje na listach sprzedaży w Wielkiej Brytanii, Niemczech i Stanach Zjednoczonych. Wszystko wskazuje, że będzie to tzw. long seller, czyli cykl życia produktu będzie znacząco dłuższy niż przeciętnego produktu z segmentu gier video .
Przychody ze sprzedaży gry Sniper: Ghost Warrior będą miały widoczny wpływna wyniki najbliższych miesięcy i kwartałów

Pomiędzy 25 czerwca a 30 sierpnia 2010 sprzedali ponad 500.000 egzemplarzy gry!!!! Gdzie koszty jej produkcji były nieporównywalnie większe niż TWOM.

Jaki był odbiór gry?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sniper:_Ghost_Warrior

Sniper: Ghost Warrior otrzymała negatywne opinie krytyków. Arthur Gies z portalu IGN chwalił w grze mechanizmy oddawania strzałów, ale krytykował projekt gry i niezbyt ambitne misje[8]. Brett Todd z portalu GameSpot chwalił oprawę graficzną oraz powtórki spektakularnych strzałów z dystansu, krytykował jednak zbyt wysoki poziom trudności[5]. Dan Whitehead z portalu Eurogamer ostro krytykował niestabilność gry i sztuczną inteligencję wrogów[4][16]. Cliff Bakehorn z portalu GameZone narzekał na monotonię gry[7].

Mimo to gra osiągnęła sukces sprzedaży. W grudniu 2011 roku firma City Interactive poinformowała, iż tytuł sprzedał się w liczbie 2 mln egzemplarzy, w listopadzie 2012 roku liczba ta zwiększyła się do 3 mln[17][18], a w czerwcu 2013 roku do 3,5 mln

W trzy lata dystrybucji sprzedali go w ilości 3,5 mln egzemplarzy.

Tutaj macie również oceny jakie uzyskiwała gra m.in. na METARIC

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sniper:_Ghost_Warrior

A skąd wiesz jaki będzie ten zysk? Pewnie można co nie co wywnioskowac po tym co już wiemy, ale sam zysk? Oczywiście według mnie będzie dużo wyższy, ale ja jestem akcjonariuszem i optymistą. Jednak tutaj co innego jest równie ważne. Przy okazji sukcesu gry zyska:
- sama spółka, która będzie bardzo rozpoznawalna na całym świecie dzięki temu nieoczekiwanemu suckesowi
- kolejne projekty będa miały łatwiej
- Games Republic zacznie przynosić profity
- spółka pozyska gotówkę niezbędną do produkcji kolejnych projektów
- nie będą musieli się wspomagać obligacjami, zadłużeniem zewnętrznym

Jednak taka gra będzie przynosić im zyski przez lat kilka. Koszty już się zwróciły po 2 dniach sprzedaży. teraz wszystko idzie do firmy i na podatek więc kompletnie nie wiem jak wyliczyłeś 10 mln zł zysku i za jaki okres.angry3

chimpo napisał(a):
GamesRepublic dodał gry Capcom do swojego katalogu thumbright

I z tego moim zdaniem będą jakieś stałe przychody i zyski.

www.dobreprogramy.pl/Ruszyla-i...

Podoba mi się, że przy tym całym sukcesie jakim jest TWOM już sprzedają jako osobny produkt ścieżkę dźwiękową do tej gry. Jak widać starają się i dobrze to wróży na przyszłość.

Kilka uwag. Żadna polska gra w historii platformy sprzedażowej STEAM nie zanotowała takiego wyniku w ciągu dwóch tygodnii sprzedaży!!! Ani Witcher ani Sniper. To co się dzieje zaskoczyło wszystkich, chyba nawet producentów. Ale najlepsze dopiero przed spółką i jej akcjonariuszami.

DO tego wybrali najlepszy możliwy okres do premiery i sprzedaży. Śmiem twierdzić, że to będzie absolutny rekord w polskich produkcjach gier. Sniper wykorzystał tzw. okres posuchy, kiedy debiutów duzych tytułów za wiele nie było.

A produkt 11 Bit Studio jak widac po zestawieniach konkuruje z największymi na rynku. Sa to marki bardzo rozpoznawalne, znane od lat graczom. A tutaj bach. Taki numer.

Nie podejmuję się żadnych wycen. Ale obecny kurs to żaden kurs. Zostaną pobite sromotnie wyniki sprzedażowe Wiedźmina i SNipera i to chyba razem wziętych. Zobaczcie co dzieje się na platformach sprzedażowych. istne szaleństwo, którego nikt nie przewidział.

I po zawracać sobie głowę korektami. Sniper z poziomu 1,99 zł urósł do 37 zł gdzie wyniki miał o wiele gorsze. Dlatego nie awracjcie sobie głowy wyliczeniami etc. Whistle Shhh

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 14 sierpnia 2015 00:09:17
Liczba wpisów: 65
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,530 sek.

ciredmuc
tpcvprts
vdubifvw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hsebohhn
wpwzotri
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat