hehehe... mam podobne odczucia. Tylko że moja średnia była ok 0,125. Tak czy siak fajny szybki deal :) Pozdro "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Fajna stopa zwrotu. Pomyślnych inwestycji w 2021 "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
MOBRUK
Pieniążki z Unii będą płynęły również w kierunku gospodarki odpadami. Portfel Mo wygląda coraz bardziej okazale np: www.biznesradar.pl/a/95913,mo-...Nielegalne składowiska to zmora tego kraju. Będą chłopaki mieli pełne ręce roboty. Kasa będzie tylko przyjemnym dodatkiem :)) a co do wykresu to oceńcie sami : charts.stockwatch.pl/chart/wsZ... "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
IZOSTAL
na forum widzę szał na spółkę :) To może przedstawię wizję z cyklu sen wariata : charts.stockwatch.pl/chart/QJg... "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
007 napisał(a):Czepiacie się, a chłop chce się tylko pobawić na giełdzie za drobne. Mimo wszystko powinniśmy się cieszyć, bo mógł przecież nazwać portfel dywidendowo-wzrostowym i zacząć od PGE i Tauronu. Aby nie było tak protekcjonalnie i krytycznie. Obie z w/w spółek są w zakresie mojego zainteresowania na przyszłość. Obie już wielokrotnie dały mi pozytywne stopy zwrotu i ponownie będą w moim portfelu :) Ps.Ta kronika już na starcie ma tę moc :) Prawie jak facebook :) "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Witam. Kronika wystartowała jak torpeda :) Dwa cytaty : 1.Słuchaj co rynek mówi o innych, a nie co inni mówią o rynku -Richard Wyckoff 2.Swojej opinii nie zmieniają tylko głupi i martwi -Szkoła spekulacji Powodzenia i sowitych zysków życzę "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
PKPCARGO
Eko to zdecydowanie argument in+ ale konkurencja na torach słaba nie jest charts.stockwatch.pl/chart/It3... "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
LOTOS
|
|
Temat:
ASTARTA
Czyż to nie zaczyna wyglądać interesująco? charts.stockwatch.pl/chart/SKl... "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
PZU
Joker napisał(a):Nie takie ciut, nie takie troszeczke, jeszcze o 18 moze zahaczyc.
Oczywiście że tak. Może być i 16 co nie zmienia faktu że miejsce interesujące. Pytanie czy popyt zgłosi się z wystarczającą siłą. Ani Ty ani ja ceny nie zawrócimy. Trzeba obserwować "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
PZU
Jeszcze ciut , jeszcze troszeczke charts.stockwatch.pl/chart/MZ3... "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
JSW
krewa napisał(a):Uśrednianie w dół nie jest najlepszą strategią. Chyba, że postawiłeś sobie za cel wyzerowanie rachunku - wtedy tak. Od 2006 roku na rynku i uśredniam sporadycznie w dół w/g mnie perspektywiczne spółki. Nie wyzerowałem rachunku nigdy. Pozdrawiam "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
FAMUR
charts.stockwatch.pl/chart/tSs...spółka w konsolidacji w trendzie spadkowym. Pytanie: zawróci czy pójdzie dalej? "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
ASTARTA
fala euforii i pazerności na rynku powoli ustępuje miejsca rozsądkowi , strachowi i nie pewności. To dobrze. Piszesz więc korzystasz z dobrodziejstw tych czasów. masz prąd , dostęp do technologii i neta. Aby w pełni korzystać z tych dobrodziejstw musisz mieć siłę i energię więc - jedzenie :) nie mam szklanej kuli. Zachowanie ceny trzeba obserwować . Tak czy inaczej w perspektywie ( jakiegoś tam czasu ) uważam że Astarta może dać ponad przeciętny zwrot z inwestycji. Ale to moja opinia i proszę się nią nie kierować. "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
INTROL
Pojawiły się obroty. Popatrzymy jak się zachowa cena przy 1/3 zniesienia , ewentualnie 50%. Może być ciekawe miejsce do wejścia.  kliknij, aby powiększyć "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
ASTARTA
Tak to widzę  kliknij, aby powiększyć "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Witam. Ciekaw jestem Pana poglądu na następujący walor z NC - Hydrapres. Nie jest to płynny papier ale było mocne wybicie z obrotami z tym że spółka praktycznie już oddała cały wzrost. Nie mniej jednak uważam że w perspektywie to może być interesująca inwestycja. Pozdrawiam "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
JSW
A widzisz ....tyle dat , faktów, mądrości ludowych - będąc zaangażowany w akcje . Gdzie technika ( to też wymyslili ludzie aby wciągnąć do gry innych :) ) Nic nie piszesz o mechanizmach obronnych takich jak stop loss. ( zakładam że wiesz co to ) Nikt nie jest nie omylny choć czytanie raportów , newsów ze zrozumieniem zdecydowanie pomaga ! Tak czy siak nic sie nie zmienia. Mentalnośc ludzka nie ulega zmianie. Jak bylo 25 lat temu tak jest i teraz...: moda , zachłanność, myślenie życzeniowe, pęd stadny. Za kolejne 10 lat bedzie tak samo oby nie bez Was ! ps ja nie posiadałem akcji JSW ale nie wykluczam a nawet....hm "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
JSW
ucofb napisał(a):Wg mnie osoby kupujące z założeniem trzymania akcji przez 3-4 lata (dłuższy czas) przy obecnej sytuacji politycznej, szybkości zachodzący zmian zachowują się podobnie jak ludzie w kasynie. Płacąc prowizję prawdopodobieństwo wygranej jest mniejsze niż przegranej. kasynem jest kupno akcji z zamiarem odsprzedania jutro , po jutrze za tydzień. Na giełdzie pieniadze przepływają od aktywnych do cierpliwych ( pewno to juz słyszałes) Przyjdzie czas to zrozumiesz. Najlepsze to : patrz tam gdzie wzrok nie sięga :-P "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|
Temat:
JSW
Nie będę polemizował ,,,, JSW - okres po debiucie - jakies tam zyski idąc dalej ...zyski spadaja a firma wypłaca dywidendę ( totalna niefrasobliwość i krótkowzroczność zarządu ). Nie ma zysków i są straty- ceny surowców na rynkach spadaja więc i ceny węgla ( czy to sie górnikom podoba czy nie taki jest rynek ) Ceny chodzą w zależności od trendu od skrajnego przewartościowania do skrajnego niedowartosciowania. Rafsty jesteś stary wyga więc wiesz! JSW to mieszanka wybuchowa przemysłu , polityki i wszekiej maści innych interesów. Takczy siak jesli firma w odczuciu inwestorów ma perspektywy średnio lub długo terminowe wyjścia z patosu to kiedy inwestować ? ( pytanie retoryczne ) "Czytanie wykresów giełdowych jest taką gałęzią nauki, która jest bardziej gałęzią niż nauką." A.Kostolany
|
|