0 Dołączył: 2009-06-16 Wpisów: 131
Wysłane:
12 marca 2010 13:29:40
przy kursie: 2,99 zł
Ja tu mam problem z interpretacja kresek. Jesli pociagnąc linie trendu po cenach zamkniecia to jestesmy już UP. Ale jesli po knotach to akurat mnie ta kreska na 2,88 wychodzi na dziś. I jak widac na tym poziomie toczy sie przepychanka. Ale zarydzykowałem i trochę odkupiłem.
edit: chyba sie już kierunek wyjasnił bo 2,95 mamy
Edytowany: 12 marca 2010 13:36
|
|
0 Dołączył: 2009-05-15 Wpisów: 1 099
Wysłane:
12 marca 2010 13:48:56
framed napisał(a):Ja tu mam problem z interpretacja kresek. Jesli pociagnąc linie trendu po cenach zamkniecia to jestesmy już UP. Ale jesli po knotach to akurat mnie ta kreska na 2,88 wychodzi na dziś. I jak widac na tym poziomie toczy sie przepychanka. Ale zarydzykowałem i trochę odkupiłem.
edit: chyba sie już kierunek wyjasnił bo 2,95 mamy
No sam sobie odpowiedziałeś w temacie "technicznych trójkątów" na Hawe. Kto co chce, to sobie wymaluje. W 10 minut zmiana sytuacji technicznej?
|
|
Wysłane:
13 marca 2010 10:51:50
Tak na szybko tor przeszkód tylko do 3,8 a nie do 5 PLN.  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 17 marca 2010 14:36
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-16 Wpisów: 256
Wysłane:
13 marca 2010 13:05:03
To w takim razie po dojściu do 3,80 zł już nie będzie wzrostów ?. A info o wykorzystaniu sieci do szerokopasmowego internetu. AT to logiczne wskazanie przewidywań w zachowaniu kursu danej spółki, a AF to jazda bez trzymanki. Czy z AT wynikało, że Petrola ktoś wsadzi w rakietę i wywali w powietrze ? A jednak tak się stało. Czy to szycie futerek dla leszczyny, czy też ktoś wie, że ropa już się leje przez dziurę w ziemi to inny temat. Ja mam duże nadzieje, że przed Hawe jest perspektywa wzrostów i to bazuję na AF. Miłego weekendu
|
|
26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
13 marca 2010 13:24:27
framed napisał(a):Tak na szybko tor przeszkód tylko do 3,8...
Myślę, że te linie trendu nie odegrają jakiejś kolosalnej roli,a od tych średnich ważniejsze mogą być 200 i 100 dniowa. Pierwsza pokonana w piątek, a cena zamknięcia wypadła na 100.
|
|
Wysłane:
13 marca 2010 13:48:21
Zgadzam się że trwałe pokonanie 3zł będzie teraz kluczowe.Jak pisałem wcześniej mam akcje więc kibicuje wzrostom. Z drugiej strony rząd rzuca fundamentalne kłody pod światłowody rezygnujac z ustawowego obowiazku ich montowania. wyborcza.pl/1,76842,7632977,Rz...
|
|
Wysłane:
17 marca 2010 14:29:08
przy kursie: 3,15 zł
Dziś pozytywne info o współpracy z UPC: 17.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 13/2010
Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym (tj. 17 marca br.) spółka zależna PBT Hawe Sp. z o.o. z siedzibą w Legnicy (dalej PBT Hawe) zawarła wieloletnią umowę dzierżawy infrastruktury światłowodowej (dalej Umowa) ze spółką UPC Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej UPC). Umowa dotyczy dzierżawy jednej pary włókien światłowodowych w relacjach Warszawa - Sochaczew - Konin - Gniezno i Szczecin - Koszalin - Słupsk - Gdańsk wraz z usługami kolokacji. Całość na stockwatch w wiadomościach.
|
|
Wysłane:
23 marca 2010 08:34:35
przy kursie: 3,06 zł
Ukazał się raport.Link do raportu jak zwykle w wiadomościach Stockwatch. Esencja raportu tu: stooq.com/n/?f=315993&sear...cytat: Spółka Hawe działająca w branży telekomunikacyjnej, miała 7,77 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2009 roku wobec 5,08 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Czekamy na omówienie przez załogę SW.
|
|
Wysłane:
23 marca 2010 23:27:39
przy kursie: 3,10 zł
framed napisał(a):Ukazał się raport.Link do raportu jak zwykle w wiadomościach Stockwatch. Esencja raportu tu: stooq.com/n/?f=315993&sear...cytat: Spółka Hawe działająca w branży telekomunikacyjnej, miała 7,77 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2009 roku wobec 5,08 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Czekamy na omówienie przez załogę SW. Moje zdanie jest następujące: Pozytywne wyniki oraz zawirowanie dotyczące osoby Solorza-Żaka może sprowokować investment management niektórych funduszy do włożenia w Hawe "trochę" kasy w formie inwestycji (najlepiej długoterminowych).  Halo - czy mnie Fundusze słyszą
Edytowany: 23 marca 2010 23:28
|
|
Wysłane:
25 marca 2010 20:37:46
przy kursie: 3,20 zł
My tu walczymy z oporem na 3,25 a insider sypie po 3,02.
25.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 15/2010
Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym (tj. 25 marca br.) od Członka Rady Nadzorczej Spółki wpłynęło zawiadomienie o dokonaniu przez podmiot, w którym pełni on funkcję członka organu zarządzającego transakcji sprzedaży 150.000 sztuk akcji Spółki, po średniej cenie 3,02 zł/sztuka. Transakcja sprzedaży została dokonana w dniu 16 marca 2010 roku na rynku regulowanym, w transakcji sesyjnej zwykłej ma Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Edytowany: 25 marca 2010 20:39
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 8
Wysłane:
30 kwietnia 2010 09:54:38
przy kursie: 3,25 zł
Myślę, że niewiele osób wie co powiedzieć o tej spółce... grono z nas (akcjonariuszy) liczy na wywiązanie się z obietnic spółki, co przełożyłoby się na pokaźne zyski, ale podejrzewam że tak naprawdę to niewiele osób jest pewnych tego, że tak się stanie :) Osobiście uważam, że spółka jest godna co najmniej zainteresowania a w dłuższym okresie czasu przyniesie pokaźną stopę zwrotu (a jak ktoś kupował za niecałą złotówkę to już się cieszy z ogromnych zysków). Jak dla mnie to realizacja projektu idzie w dobrym kierunku, spółka nie ma problemu z pozyskiwaniem kapitału, a połączenie z Sferii jest kolejnym plusem.
|
|
Wysłane:
11 maja 2010 21:52:27
przy kursie: 3,53 zł
Chyba szykuje się zmiana w nazwie np. Hawe-Sferia S.A. lub Sferia-Hawe S.A.
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 8
Wysłane:
12 maja 2010 09:30:47
przy kursie: 3,68 zł
Jeżeli Żak wejdzie jak większościowy akcjonariusz to tak się pewnie stanie, ale czy coś to zmienia? :) ważne, że akcje rosną, tylko czy ktoś zastanawiał się dokąd dolecą? mój cel 5,4 :)
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
16 maja 2010 16:55:50
przy kursie: 3,55 zł
Aktualne wskaźniki, wyceny oraz wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na nieduże przewartościowanie spółki www.stockwatch.pl/gpw/hawe,wyk...Jeśli dojdzie do połączenia ze Sferią, wartość wewnętrzna Hawe może się zmienić. Zależy to od dwóch czynników: ceny w transakcji oraz od zyskowności Sferii, która jest najważniejszym czynnikiem kształtującym wartość. Jak pisze spółka, na dzień sporządzenia raportu badanie i wycena nie były jeszcze gotowe. Niestety, w KRS dostępne są wyniki od 2005 do 2008 roku, a więc niezbyt aktualne. Nie pomaga też sprawozdanie finansowe Cyfrowego Polsatu, bo dość szybko po transakcji, akcje Sferii odkupił p. Solorz przez swój podmiot Polaris Finance, który trzyma też akcje Cyfrowego oraz Biotonu - tak więc nawet dotarcie do ich sprawozdań niewiele tu pomoże. Za akcje Sferii wydane będą akcje Hawe z nowej emisji. Aktualna kapitalizacja 373 mln zł wskazuje na to, że jeśli transakcji będzie podlegać całość akcji Sferii, to nowa spółka będzie bardziej Sferia-Hawe niż Hawe-Sferia. Nie mamy danych za 2009 rok Sferii, ale te za 2008 wskazują, że spółka była wtedy mniejsza od Hawe. Przychody: 46 mln zł, ogromna strata netto -85 mln zł, dużo większa niż w latach poprzednich. Suma bilansowa 177 mln zł, w tym kapitały własne 139 mln zł. Za takie przedsiębiorstwo Cyfrowy Polsat zapłacił 485 mln zł, czyli C/WK 2,74. Tyle kosztuje tylko Mediatel, reszta spółek telekonunijacyjnych jest sporo tańsza www.stockwatch.pl/Stocks/Secto...Zakumulowana strata w kapitale wynosiła na koniec roku 2008 aż -147 mln zł, a wskaźniki aktywności były nienajgorsze, lecz stopniowo się pogarszały. Przepisałem je tutaj: Rotacja należności 107 Rotacja zapasów 17 Rotacja zobowiązań 91 Cykl operacyjny 124 Cykl konwersji gotówki 33 Spółka była zadłużona tylko na 22%, ale z prostego powodu - nie miała zdolności kredytowej. Jak dzisiaj wygląda Sferia, mam nadzieję że dowiemy się z wyceny Ernst&Young. Jeśli wcześniej pojawią się sprawozdania za 2009 rok, spróbuję poszukać wartości wewnętrznej. Bez zysków będzie jednak bardzo ciężko. Pamiętajmy o jednym: J&S oraz Solorz-Żak to koktajl Mołotowa. Hawe musi twardo negocjować, by w transakcji powstała wartość dla jej akcjonariuszy. Natomiast po transakcji, jeśli zyskowność Sferii nie uległa radykalnej poprawie, to pierwszy skonsolidowany raport nowej spółki będzie opłakany. Rok temu Sferia została wyceniona w transakcji z Cyfrowym Polsatem bardzo wysoko. Teraz do określenia ceny potrzeba także wyceny Hawe przez właścicieli Sferii. Nie bez powodu Hawe wykazało za I kwartał niemal rekordowe wyniki. Na podstawie najnowszych danych można szukać wartości wewnętrznej spółki gdzieś w podanych okolicach: www.stockwatch.pl/gpw/hawe,wyk...Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.
Edytowany: 16 maja 2010 16:56
|
|
Wysłane:
19 maja 2010 21:40:32
przy kursie: 3,63 zł
Ostatnio wzrosły obroty na społce ale nie widać zwiększonego zainteresowania na forum. Dziś znaleziony w wiadomościach Stockwatch link: gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...cytat: PBT Hawe ma 20-letnią umowę z PTC wartą ok. 37,5 mln zł.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-17 Wpisów: 155
Wysłane:
11 czerwca 2010 01:30:07
przy kursie: 3,23 zł
Edytowany: 11 czerwca 2010 07:00
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
12 sierpnia 2010 14:18:51
przy kursie: 3,47 zł
Data sporządzenia: 2010-08-12 Skrócona nazwa emitenta HAWE Temat Szacunkowe skonsolidowane wyniki finansowe Grupy Kapitałowej HAWE za I półrocze 2010 roku.(RB-45/2010) Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości szacunkowe skonsolidowane wyniki finansowe Grupy Kapitałowej HAWE za I półrocze 2010 roku.
Szacunkowe wyniki zakładają osiągnięcie za I półrocze 2010 roku:
- skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży na poziomie 39.951 tys. zł, - skonsolidowanego zysku brutto na poziomie 18.425 tys. zł, - skonsolidowanego zysku netto na poziomie 14.632 tys. zł, - skonsolidowanego EBITDA na poziomie 17.719 tys. zł.
Do głównych czynników, które wpłynęły na wzrost przychodów i zysku można zaliczyć:
- rozpoczęcie świadczenia usług dzierżawy ciemnych włókien światłowodowych na podstawie zawartej w I kwartale 2010 roku wieloletniej umowy ze spółką UPC Polska Sp. z o.o., - rozpoczęcie świadczenia usług dzierżawy ciemnych włókien światłowodowych na podstawie zawartego w III kwartale 2009 roku aneksu do wieloletniej umowy ze spółką Netia S.A.
W II kwartale 2010 roku zawarta została wieloletnia umowa dzierżawy ciemnych włókien światłowodowych ze spółką Polska Telefonia Cyfrowa Sp. z o.o. - operatorem sieci telefonii komórkowej ERA. Świadczenie usług na podstawie tej umowy rozpocznie się w II półroczu 2010 roku i wtedy też ujęte zostaną w sprawozdaniu finansowym skutki finansowe tej umowy.
Ponadto Zarząd HAWE S.A. przypomina, iż pełna informacja nt. skonsolidowanych wyników finansowych za I półrocze 2010 roku zaprezentowana zostanie w rozszerzonym skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym za I półrocze 2010 roku, którego publikacja przewidziana jest na dzień 31 sierpień 2010 roku.
Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt. 25) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku – w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 roku, Nr 33, poz. 1259).
|
|
0 Dołączył: 2010-05-23 Wpisów: 35
Wysłane:
12 sierpnia 2010 15:24:25
przy kursie: 3,47 zł
Jeszcze w tym roku Polkomtel zacznie emitować euroobligacje w ramach programu wartego 1 mld euro. W prospekcie dotyczącym euroobligacji Polkomtel wymienił przejęcia jako jeden ze sposobów na rozwój. Z nieoficjalnych informacji "Parkietu" wynika, że do firm, którymi spółka się interesuje bądź interesowała, należą m.in. giełdowa Netia, Telefonia Dialog, kontrolowana przez KGHM, Exatel (grupa PGE), giełdowe Hawe  i P4, operator komórkowej sieci Play.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
24 sierpnia 2010 12:20:21
przy kursie: 3,87 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 47 / 2010 Data sporządzenia: 2010-08-24 Skrócona nazwa emitenta HAWE Temat Zawarcie przez spółkę zależną umowy z NEC Eastern Europe Kft. Sp. z o. o. Oddział w Polsce (RB-47/2010) Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym (tj. 24 sierpnia br.) spółka zależna PBT Hawe Sp. z o.o. z siedzibą w Legnicy (dalej PBT Hawe) zawarła umowę ze spółką NEC Eastern Europe Kft. Sp. z o. o. Oddział w Polsce siedzibą w Warszawie (dalej NEC Polska). Zawarta umowa ma charakter ramowy i dotyczy dostawy, a następnie instalacji urządzeń transmisyjnych o dużej przepływności w technologii DWDM. System przeznaczony będzie do wyposażenia aktualnie oddanych do eksploatacji odcinków sieci światłowodowej, wykonanych w ramach realizacji II etapu budowy ogólnopolskiej sieci teletransmisyjnej w relacji Gdańsk – Olsztyn – Suwałki – Białystok – Lublin – Zamość – Rzeszów – Tarnów – Kraków. System DWDM jest podstawą świadczenia usług transmisji danych w ramach operatorskiej części działalności PBT Hawe. Działanie systemu DWDM polega na zwielokrotnieniu ilości fal optycznych w jednym łączu światłowodowym celem jednoczesnego przesyłania wielu sygnałów cyfrowych. System umożliwia jednoczesne przesyłanie do 40 fal optycznych o przepływności 10 Gb/s każda. Możliwe będzie także uruchamianie fal o mniejszych przepływnościach – 1 lub 2,5 Gb/s. W maksymalnej konfiguracji, system umożliwi transmisję danych pomiędzy węzłami sieci HAWE z przepływnością 400 Gb/s, przy wykorzystaniu pojedynczej pary włókien światłowodowych. PBT Hawe zakłada, że wartość umowy w zakresie podstawowego wyposażenia bazowej sieci optycznej na wschodniej części sieci (II etap) wyniesie około 0,6 mln USD. Kwotę tą powiększać będą nakłady na wyposażenie systemu w przyłącza operatorskie – łączne nakłady mogą przekroczyć 1,4 mln USD. Przy większym popycie na usługi transmisyjne oraz dalszej rozbudowie sieci PBT HAWE osiągnie strukturę dwóch zamkniętych ringów podnosząc bezpieczeństwo świadczonych za jej pośrednictwem usług. Ostateczna wartość umowy zależeć będzie od tempa i skali wdrażania systemu transmisyjnego na sieci światłowodowej, przy czym główne nakłady poniesione zostaną do 2011 roku. Spółka poinformowała o rozpoczęciu procesu wyłaniania dostawcy systemu DWDM w dniu 13 listopada 2008 roku w raporcie bieżącym 73/2008. Ostatecznym dostawcą sprzętu DWDM do wyposażenia II etapu budowy sieci, wyłoniony została firma NEC Polska.
Powyżej opisana umowa nie spełnia kryteriów umowy znaczącej w rozumieniu ustawy o ofercie.
Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt. 1) Ustawy o ofercie
|
|
0 Dołączył: 2010-03-26 Wpisów: 47
Wysłane:
26 sierpnia 2010 11:59:47
przy kursie: 3,70 zł
Jack_Be napisał(a):Wreszcie. Twoja radość była trochę przedwczesna, niestety nie udało się utrzymać poziomu wybicia. Natomiast może uda się odkupić niżej. Hawe rozpoczęło trzeci etap budowy sieci, może wydać 70 mln zł ISB - Biznes 26 Sie 2010, 10:46 Warszawa, 26.08.2010 (ISB) - Spółka z branży telekomunikacyjnej Hawe rozpoczęła w sierpniu trzeci etap budowy sieci światłowodowej, poinformował prezes Robert Kwiatkowski w czwartek. Według niego, Hawe może przeznaczyć na ten program ok. 70 mln zł. „Wybraliśmy podwykonawców dla budowy na etapie Poznań-Wrocław. Prace na pierwszym odcinku Poznań-Leszno rozpoczęły się w sierpniu” - powiedział Kwiatkowski dziennikarzom. Ten odcinek powinien zostać ukończony na przelomie tego i następnego roku. Do końca 2012 r. spółka ma dysponować infrastrukturą światłowodową o długości blisko 4 tys. km. Obecnie jej sieć szkieletowa ma ok. 2,9 tys. km długości. Budowę kolejnych odcinków sieci spółka na finansować z trzech uruchomionych już programów obligacji oraz środków własnych. Hawe prowadzi też rozmowy z bankami. Hawe miało 15,04 mln zł skonsolidowanego zysku netto w I poł. 2009 roku wobec 6,66 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 40,04 mln zł wobec 25,64 mln zł rok wcześniej. (ISB) mtd/tom
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.