PARTNER SERWISU
cpwkxynb
arturpap

arturpap

Ostatnie 10 wpisów
no raczej nie ale tutaj to wpływ na kurs to ma patro i jego koledzy więc jeśli zachce im się w końcu pograć to może podbiją o parę groszy Think

nowa emisja 18 500 000 akcji, co to znów będzie oznaczać ?/ jaka cena i co dalej ??/ czekanie do 12 .08 jestem ciekaw czy duża zwała będzie ?

nie wiem jak u was ale ja już mam na rachunki Pne -midaska , pytanie tylko kiedy będą pierwsze notowania - wie może ktoś ??

Raport jak najbardziej ok i chyba co niektórzy grali na spadki by podebrać tanio papier wiedząc co będzie od poniedziałku, myślę że jest podstawa pod całkiem ładne wzrosty i może 2 zł to marzenie przyszłości ale 1.50 to kwestia niedługiego czasu :)

odpowiedź jest prosta - bo takie akcje łatwiej upłynnić komu się chce i można to zrobić przez parkiet w każdej chwili

sbyszek napisał(a):
arturpap napisał(a):
witam. w waszej dyskusji nie rozumiem jednej rzeczy - wszyscy twierdzicie uparcie że cena jednej nowej akcji to 1.24 zł oczywiście jestem się w stanie z tym zgodzić pod warunkiem że będą to akcje z zapisu dodatkowego i ktoś takowe dostanie na co są małe szanse :). Akcja dla posiadaczy pp kosztują 1.66 zł i już tłumaczę skąd ta cena jeśli ktoś nie wie 4*1,24+1,70= 6,66 zł / 4 = 1,66 zł. Wszyscy zapominacie że na poczet nowych papierów już zabrano pieniądze z kont :)a je też trzeba wliczyć w cenę nowych akcji. Dla mnie wniosek jest jeden w tej chwili jesteśmy na granicy opłacalności dla tych co kupili w dniu odcięcia pp dla tych co kupili drożej to już jest strata. wave

Chyba coś źle policzyłeś. Mi to wychodzi tak . Na zakup 4 nowych akcji musiałeś wydać 3,45 na zakup starej akcji w dniu odcięcia PP dodaj 4x1,24 i podziel to przez ilość akcji, które będziesz wtedy mieć (3,45+4x1,24)/5=1,68. To co policzyłeś dotyczy przypadku gdybyś kupił PP za 1,70 i 4 nowe akcje.wave

gdybyś nie był zorientowany to chciałbym przypomnieć że właśnie 1,70 zł zostało odcięte z kont jako pp tym akcjonariuszom którzy posiadali akcje w dniu odcięcia niezależnie po jakiej cenie je kupili wcześniej czy później, ci co kupili po 2 zł się cieszą ci co po 4 zł mają jeszcze co dorabiać. a cena 1.66 wyszła z ceny akcji na zamknięciu w dniu odcięcia która wynosiła ok 3.30 ale nie jestem pewien

faktycznie może nie dość wyraźnie napisałem w czym rzecz Angel sss56 dzięki za pomoc salute i wyjaśnienie koledze moje skróty - czasami sam sie w nich gubię to że zabrano kasę to chodzilo o odcięcie pp

witam. w waszej dyskusji nie rozumiem jednej rzeczy - wszyscy twierdzicie uparcie że cena jednej nowej akcji to 1.24 zł oczywiście jestem się w stanie z tym zgodzić pod warunkiem że będą to akcje z zapisu dodatkowego i ktoś takowe dostanie na co są małe szanse :). Akcja dla posiadaczy pp kosztują 1.66 zł i już tłumaczę skąd ta cena jeśli ktoś nie wie 4*1,24+1,70= 6,66 zł / 4 = 1,66 zł. Wszyscy zapominacie że na poczet nowych papierów już zabrano pieniądze z kont :)a je też trzeba wliczyć w cenę nowych akcji. Dla mnie wniosek jest jeden w tej chwili jesteśmy na granicy opłacalności dla tych co kupili w dniu odcięcia pp dla tych co kupili drożej to już jest strata. wave

przepraszam a możesz powiedzieć na jaki dzień robiłeś tą analizę ?? bo mi wygląda na trochę nieaktualna , umiesz uzasadnić swoje wywody lub podać skąd spisałeś te dane ?? wstaw link do jakiegoś rysunku wykonanego z tymi wynikami :)
dla mnie wybicie było kilka dni temu ponad linię trendu spadkowego i po kilku dniach wzrostów nastąpił odwrót i teraz czekamy na wyniki jutrzejsze - jeśli będą słabe testujemy wsparcia i to myślę że te w granicach 3,30 a jeśli będą dobre no cóż 8 zł mało prawdopodobne ale okolice 6-7 całkiem możliwe w dłuższej perspektywie :)

"Widać, że pozytywna wiadomość trafiła idealnie w oczekiwania inwestorów." - przepraszam nie bardzo rozumiem to stwierdzenie, po dzisiejszym zachowaniu kursu to prędzej bym napisał że idealnie przydała się temu co chciał upłynnić troszkę papiera. świeczka którą wyrysowali raczej nie napawa optymizmem a i obroty są wyższe więc dobre info wcale nie do końca musi być dobre Think

dziś była lekka przesada w ciągu dnia i już na fixingu i po nim było widać że są chętni do brania - nikt mały nie odebrał przeszło 70 k akcji a jeśli wziął ktoś większy to co dla sportu ?? jutro może być już małe odbicie czyli korekta dzisiejszego spadku a później się zobaczy ale myślę że kwestia kilku dni i wracamy na zero :)

a co to za spółka co ją pan Misztal kaską doładował (no w sumie papierami) jak myślicie jutro ostry zjazd będzie ???

ktoś po prostu musi tanio kupić większą ilość więc nie celowe jest podnoszenie kursu, widziałeś dzisiejszy początek ?? kurs wystartował ładnie i..... skończyło się jak widać więc widocznie tak ma być w najbliższym czasie

luka okazała się spadkowa nie startowa chyba że dziś to tylko zasłonięcie tej luki było i jutro do góry ale ogólnie rynek coś niemrawy i to ma wpływa na spółki które szybko rosną ale też równie szybko spadają - dziś jesteśmy po dwóch dniach handlu w miejscu prawie piątkowego zamknięcia angry5

Szacunkowe wyniki finansowe M.W. Trade SA za III kwartał 2010 roku

czy ktoś może odnieść się do danych przedstawionych przez firmę ?? dla mnie wygląda to bardzo ok ale jak to się ma do obecnego kursu i obietnic składanych przez szefostwo ??

gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...

Uzyskanie pozwolenia na budowę zakładu produkcji drożdży paszowych- etap I.

no to spekula o której mowa będzie miała pole do popisu - w sumie cieszę się że ja już tu jestem obkupiony bo w poniedziałek będzie ciężko w tej cenie kupić - albo wręcz niemożliwe

a powie mi ktoś czy ta korekta jest spowodowana tylko AT i inwestorzy opierając się na niej realizują zyski czy jest jeszcze jakiś inny powód ??
dla mnie coś zbyt szybkie jest tempo tego zjazdu

no i mamy przykład dwóch rekomendacji wydanych w tym samym czasie ale jakże innych - i którą tu brać za dobry lub zły omen, jakie jest wasze zdanie ???

no i niby wszystko jest ok a my dalej w trendzie spadkowym i dziś gdyby nie 1 szt. akcja po PKC to byśmy skończyli na 0% , zna ktoś racjonalne wytłumaczenie bo o sypaniu Arki to już chyba wszyscy trąbią ale ktoś to odbiera i czy on nie chce zarobić ??

no to gdyby ktoś nie czytał zapraszam do lektury - wiadomości odnośnie inwestora zostały ujawnione Think

No i musiała sytuacja się wyklarować - nie będzie (przynajmniej na razie) emisji nowych akcji czyli prezio dba o dobre samopoczucie swoich akcjonariuszy :)
Od poniedziałku panowie i panie trzymać się mocno bo pociąg odjeżdża

"Uzasadnieniem zdjęcia z porządku obrad, Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki Polskie Jadło SA w dniu 12 czerwca 2010 roku, uchwały nr 12 dotyczącej warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii E i emisji warrantów subskrypcyjnych serii A, była ochrona interesów dotychczasowych akcjonariuszy, które mogłyby zostać naruszone przez wprowadzenie tej uchwały, pozbawiając ich prawa poboru z tak przeprowadzonej nowej emisji akcji, jak również wprowadzenie tej uchwały zaowocowałoby rozwodnieniem akcjonariatu spółki - argumentował w swym wniosku główny akcjonariusz Jan Kościuszko"

jak kurs zszedł do 1.90 załadowałem po uszy - trochę obniżyła się średnia wcześniejszych zakupów i teraz czekam mam nadzieję że na wybicie górą , a jeśli rynek trochę się odbije a mamy na to szanse to powinna być niezła kaska binky

więc jakie perspektywy dla spółki widzicie na najbliższy czas ?? nie ukrywam mam troszkę papiera i zastanawiam się co z tym zrobić - proszę o jakieś konstruktywne podpowiedzi binky

Kurs PLJ zmierza w jedynym właściwym kierunku i jeśli ktoś się jeszcze o tym nie przekonał to myślę że już czas najwyższy bo za moment może być za późno, najbliższe opory to 3,16 lub 3,39 i myślę że są w zasięgu jeszcze do końca tygodnia patrząc na obroty i liczbę chętnych do zakupów następny opór na 3,69 lub wyżej 3,92 i tu można spodziewać się większej podaży i realizacji zysków no i tu można wysiadać bo pewnie przyjdzie korekta. Najbliższe poważne wsparcie w obecnej sytuacji to 2,53 a dalej 2,42 jednak myślę że przynajmniej na najbliższy czas kierunek mamy określony.
pozdrawiam i życzę udanych zakupów

analiza fundamentalna jak i techniczna na tej spółce to tak samo jak typowanie liczb w totka, nie jednej osobie zajmującej się jedną czy druga analizą już nie raz "paluszki urwało" więc opisywanie w/w zasad nie ma sensu. wszystko zależy od tego czy spółka rano okaże się warta zainteresowań spekulantów czy nie, jeśli tak to będą wzrosty i to kilkunastoprocentowe jeśli nie to sytuacja będzie wręcz odwrotna, to czy inwestować w nią czy nie zależy wyłącznie od chęci zabawy (z dużym ryzykiem umoczenia) i od zdrowia psychicznego grającego - jeśli masz słabe nerwy i mało kasy zalecam trzymać się jak najdalej , ale cóż pozdrawiam też ryzykantów może się uda znów jutro szarpnąć ze 20%

bardzo dobre wieści - to jeszcze niech zacznie rosnąć cena akcji to już będę w siódmym niebie hello1

no moi drodzy po dzisiejszej sesji w USA chyba wszystkie pytania znalazły już odpowiedz, jutro bronimy wsparć , pytanie czy wytrzymają Think

chyba nie wszystkim zależy na tym by iść na północ - i nadal siedzimy pod 200 sesyjną choć na samym jej skraju ale pod Eh?

może będziecie mieli więcej szczęścia niż ja na Gancie - tam odcinali pp o wartości 1.30 zł a pierwsze notowania były od 80 gr czyli przeszło 40% niżej. jak będzie atrakcyjna cena to pewnie i chętnych może się wielu pojawić wave

wiadomo że 05.03 jest przydział akcji, kiedy będą pierwsze notowania nie było infa ale pewnie troszkę poczekamy Think

handlować PP można jeszcze do 19.02 więc myślę że na wyciąganie kursu to jeszcze czas i pewnie zacznie się w połowie przyszłego tygodnia thumbright

i może jeszcze z jedno zdanie uwzględniając cytat
"
INTER GROCLIN AUTO S.A

Nabór 40 osób do pracy w fabryce w Grodziku Wielkopolski przeprowadza Inter Groclin Auto S.A. W ciągu ostatnich dwóch lat spółka zwolniła ok 2 tys parcowników. - poinformował w środę PAP rzecznik spółki Jerzy Pięta.

Firma chce zatrudnić dodatkowych pracowników, ze względu na wzrost zamówień ze strony przemysłu motoryzacyjnego oraz poprawę jej wyników finansowe i rentowności.

W ciągu dwóch lat w swoich fabrykach w Polsce i na Ukrainie Inter Groclin SA zwolnił ponad 2 tys. osób. Obecnie zatrudnia około 1300 osób. Wyniki finansowe spółki produkującej tapicerki dla przemysłu samochodowego za 2009 rok zostaną ogłoszone najpóźniej w maju 2010"

no to jak z tymi zamówieniami spadają ?? rosną ?? bo ja już się gubię binky

ja nie wiem czy sobie ktoś z was przypomina jak w marcu, kwietniu ...... aż do sierpnia a może i dalej analitycy różnych banków i biur maklerskich krzyczeli że to jeszcze za wcześnie by kupować że zaraz przyjdą spadki że to tylko korekta spadków i lecimy do dołu, wielu ludzi wystraszonych i wierzących w dobre chęci "tych mądrych" siedziało w pieniądzach nie wchodziło na rynek bo to nie czas. w obecnej chwili ci wszystkowiedzący analitycy
( wspomnę tylko że oni nie biorą odpowiedzialności za to co mówią i piszą ) trąbią wszem i wobec że zaczęła się korekta wzrostów czytaj hossy - której przecież według ich opinii tak naprawdę nie było i czy ktoś mi powie co robić??
nie zagłębiając się zbytnio w wysiłki umysłowe naszych wieszczy giełdowych dobieram po troszeczku prawie każdego dnia akcje Groclinu , jeśli spadną kupię jeszcze taniej ,jeśli urosną to taniej kupić może być za późno.
pozdrawiam wytrwałych inwestorów binky

czy ktoś wie od kiedy będą notowane pp na gpw bo nigdzie nie ma napisane (w komunikacie też nie ma), ja myślałem że od dnia przydziału czyli powinny być od dziś. ma ktoś takie dane

paweupl - spółka Skotan mimo szczerych chęci na dziś nie bardzo nadaje się pod AT. Bardzo duża zmienność notowań w trakcie dnia jest (najprawdopodobniej spowodowana wymianą papieru między mała grupą inwestorów) a każda informacja spływająca na rynek jest w stanie zmienić jej kurs o kilkanaście - do kilkudziesięciu procent zarówno w górę jak i w dół. Poza tym spółka na chwilę obecną jest bardzo podatna na koniunkturę na szerokim rynku. Tu musisz mieć wyczucie jak rośnie kupuj jak spada sprzedawaj - na dzień dzisiejszy nie ma innego wyjścia. Fundamentalnie spółka też dobrze nie wygląda i wyniki ma słabe w wzrosty duże. Wnioski wyciągnij sam. Pozdrawiam i udanego inwestowania na Skotanie

Co to się dzieje że od dwóch dni idm stoi jak zaczarowany ? czekamy na jakieś wiadomości czy co że nie można podbić kursu? zna może ktoś odpowiedz w tym temacie
pozdrosalute

myślę że nie jest to pozytywny sygnał i nie pozostanie bez odzewu przy obecnej sytuacji na rynku. oj chyba czeka nas jazda w dół angry5

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 22 sierpnia 2014 12:58:15
Liczba wpisów: 38
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,469 sek.

ojhkgmqw
rioxqvhf
wyinvrqq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xsneqhvw
qptrirzw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat