Temat:
TIM
januszw napisał(a):To wszystko jest w cenach ,warto spojrzeć na wykres, Folta wszędzie powtarza że TIM jest skrajnie niedowartościowany ja byłbym ostrożny bo korekta na kursie może być bardzo dodkliwa jednak pokusili się o reko z ceną 39,55zł https://stooq.pl/mol/?id=18785ciekawe jak zareaguje na to rynek
|
|
Temat:
MERCATOR
Rubberex Corporation M Bhd dziś +13% Top Glove Corporation Berhad dziś +6% Careplus Group Bhd dziś +12%
itp. itd.
|
|
isaac napisał(a):Sposób zarządzania w tej firmie jest naprawdę godny podziwu. Wystosowanie intencji, zamykanie nierentownego oddziału i parę miesięcy później zaczynają konkretnie realizować plan. W locie i krótkim czasie potrafili się dostosować do zmieniającego się rynku. Myślę, że to świadczy o wartości tego waloru i jest to firma, która warto potrzymać dłużej. elektronikab2b.pl/wywiady/5334...dywersyfikacja idzie dalej
|
|
Temat:
ARTERIA
|
|
2,42 zacnie padło co dziwi też o tyle, że Spółka zdrowa fundamentalnie i wg mnie dość dobrze zarządzana. Poszerza rynki, zwiększa udziały, dywersyfikuje się itp
być może spadek to przewidywania dot. małego lub zerowego zysku netto za 2020
|
|
Kakarotto napisał(a):Ja Dyabeu napisał(a):...OFE i TFI to niewiele ponad 10%, wg mnie bez znaczenia...
Samo NN OFE ma 10,75% więc nie wypisuj bzdur. Link przepraszam, mój błąd, z rozpędu spojrzałem na info ze spółki https://famur.com/akcjonariat gdzie enigmatycznie 38% to "pozostali" anyway, Famur dostanie pieniądz z rządu za przebranżowienie plus z UE za promo zielonego i inwestycje w odnawialne źródła więc kasy do przetoczenia będzie sporo
|
|
"Zarząd Emitenta rekomenduje również, aby cena nabycia akcji własnych nie była niższa niż 400,00zł" wiadomo, że rekomendacja to nie to samo do zobowiązanie jednakże info zacne... w takim wypadku wszystkie te teorie spiskowe o sztucznym zaniżaniu kursu żeby skupić później więcej za mniej raczej nie mają racji bytu
|
|
Joker napisał(a):Przy tylu OFE i TFI w akcjonariacie cuda mogą się dziać. Widać, że ktoś wykorzystuje poprawę płynności do zamknięcia pozycji. Przyczyn można się domyślać. Może to być zwykła "excelowa" decyzja spowodowana stopniowym przebranżowieniem. Już podobne sytuacje w mniejszej skali miały miejsce i na kolejnych sesjach mimo wszystko ruch był kontynuowany w górę. Zobaczymy jak będzie tym razem. większościowy akcjonariat to TDJ Equity I Sp. z o.o. OFE i TFI to niewiele ponad 10%, wg mnie bez znaczenia przebranżowienie, przebranżowieniem, jak na razie podali tylko info o kupnie paneli jako dywersyfikację
|
|
Temat:
ARTERIA
1/ Arteria podpisała z Narodowym Funduszem Zdrowia umowę na świadczenie kompleksowej obsługi Infolinii Narodowego Programu Szczepień przeciw COVID-19 2/ ale po w/w komunikacie z 12.03 obrót blisko 200tys. to wg mnie jakiś żart 3/ wsparcie na 6,80 wygląda dość solidnie 4/ biorąc pod uwagę fakt, że covid nie odpuszcza to może warto zainteresować się tą spółką?
|
|