PARTNER SERWISU
cylflbbd
14 15 16 17 18
NorthSail
0
Wpisów: 11
Wysłane: 16 października 2010 13:35:09 przy kursie: 17,70 zł
NorthSail napisał(a):

Jeżeli Ascent Resorces posiada badania niezależnej firmy, zaczyna wiercić w grudniu a kurs wybija 36% do góry to musi być coś na rzeczy.
Mówię to w odniesieniu do zapisu o podziale kożyści dla KOV. To chyba dobre info którego nie zauważył rynek ??!! pod warunkiem że wszystko dytyczy obszaru objętego umową.Ktoś zrobił dobry deal ?!

Informację od Ascent Resources podali w środę, kurs rośnie o 36%, żeby w czwartek oddać 2%, a w piątek przy spadku sektora o -0,02% rosnąć o 6%. Kurs ost. 5,33 a maksymalny z tego dnia 5,79.

Podobno rynek ma zawsze racje. Tym razem rynek chyba nie zauważył tej informacji. crybaby

Jeżeli to nie jest dobra informacja, to ja już nie wiem jak je rozróżniać Eh? compress

Pozdrawiam

Redface
PREMIUM
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 391
Wysłane: 18 października 2010 09:12:10 przy kursie: 17,20 zł
hazard napisał(a):

Kurcze teraz to pan mnie zagiął / i zmartwił/...
28 października kiedy omawiany na forum był artykuł z Parkietu, była mowa o kilku tygodniach(wiadomo- każdy ma różne podejście do tego co to znaczy kilka... ale język polski ogranicza tą liczbę do 9 (ergo w najgorszym przypadku początek grudnia) ;) ). Z powyższej pańskiej wypowiedzi można jednak odnieść wrażenie że nie jesteście jeszcze nawet na etapie wyboru wykonawcy... więc mówiąc krótko, czy jakiekolwiek wyniki/potwierdzenia - z któregokolwiek odwiertu mają szanse pojawić się przed rokiem 2011? (i jeśli tak jakie są to szanse?)
Pozdrwaiam,
Hazard

Witam,
Czyli znów dominuje spojrzenie krótkoterminowe...
Czy nie jest lepiej, że mamy, zamiast jednego odwiertu do testowania potencjalnie nawet wszystkie cztery? Gdyby do testowania był tylko Lukut, a Lempuyang był do niczego, testy faktycznie albo by się już kończyły, albo już byśmy znali ich wyniki. Ale mamy dwa perspektywiczne odwierty. I do tego kolejne dwa w drugim bloku. Co wtedy robi spółka? Myśli, jak najbardziej ekonomicznie zaplanować testowanie. Co wtedy robią inwestorzy? Martwią się! Czy ja czegoś nie rozumiem?
Wracając do dalszych pytań: nie będziemy podawać wyników poszczególnych odwiertów, w ramach bloków osobno, ale razem po zakończeniu badań i oceny, bo to są kwestie połączone i analiza dwóch odwiertów razem da nam odpowiedź co do przyszłych prac w ramach bloku. Czy wyniki będą znane przed końcem 2010? Oczywiście, że tak. Cierpliwości, proszę.
Pozdrawiam,
Jakub Korczak /KOV/

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 18 października 2010 09:22:56 przy kursie: 17,20 zł
I dla mnie ta informacja jest satysfakcjonująca.
Skoro do końca roku mają być wyniki, to tylko się cieszyć.
A może na gwiazdkę będzie miły prezent Angel

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 18 października 2010 09:23:29 przy kursie: 17,20 zł
NorthSail napisał(a):

""Wyniki za miesiąc??'' taki był tytuł art., dobrze że postawili znak zapytania, żeby nie było.
Myślę ,że obecną sytuacje informacjyjną to gdzie jesteśmy, dobrze odzwierciedla AT , odbiliśmy się od górnego ograniczenia kanału 1,85 i ....nie lubię poniedziałków Think

Panie Jakubie Korczak
Jeżeli Ascent Resorces posiada badania niezależnej firmy, zaczyna wiercić w grudniu a kurs wybija 36% do góry to musi być coś na rzeczy.
Mówię to w odniesieniu do zapisu o podziale kożyści dla KOV. To chyba dobre info którego nie zauważył rynek ??!! pod warunkiem że wszystko dytyczy obszaru objętego umową.Ktoś zrobił dobry deal ?! hmm Anxious

Witam,
Do kwestii krótkoterminowego patrzenia już się nie odniosę. Powiem tylko tyle: KOV i spółki z tego sektora nie są odpowiednie dla krótkoterminowych graczy. My budujemy wartość w długim terminie.

Co do Słowenii i Ascent Resources: myślę, że spisując w bilansie tą inwestycję do zera, a potem sprzedając ją za grosze KOV dość wyraźnie ocenił jej perspektywy. Mamy tutaj do czynienia wyłącznie z zasobami na bardzo niskich poziomach prawdopodobieństwa. Proponuję, dla kontrastu, spojrzeć sobie w raporty RPS i McDanielsa dla naszych koncesji w Brunei i Syrii (są w prospekcie, prospekt wisi na www). Tutaj jest prawdziwy potencjał, acz także wymagający prac. A że rynek tak podszedł do komunikatu o rozpoczęciu prac? Życzmy im powodzenia, w razie czego też coś z tego KOV będzie miał. Ale podkreślam, w naszej ocenie szanse są znacznie mniejsze niż w Brunei czy Syrii.
Pozdrawiam,
Jakub Korczak /KOV/
Edytowany: 18 października 2010 09:49

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 18 października 2010 09:57:24 przy kursie: 17,20 zł
Redface napisał(a):
Czy wyniki będą znane przed końcem 2010? Oczywiście, że tak. Cierpliwości, proszę.
Pozdrawiam,
Jakub Korczak /KOV/

Z całym szacunkiem, ale nie wierzę już w tego typu zapewnienia zważywszy na fakt, że wcześniej była mowa o publikacji w październiku, a teraz mówi się o kilku tygodniach i grudniu br.
Dla mnie to wodzenie za nos... A co jeśli wyników przed końcem 2010 nie będzie? Czy wówczas napisze Pan, że będą w pierwszym kwartale 2011?
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 18 października 2010 10:07:29 przy kursie: 17,20 zł
Nie sądzę żeby pan Jakub wystawiał swoje dobre imię na szwank.
Liczę że wyniki pojawią się zgodnie z obietnicą, czyli do końca roku.
Edytowany: 18 października 2010 10:16

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 18 października 2010 10:08:57 przy kursie: 17,20 zł
hm ja też jestem ciekaw wyników
ale nie gorączkuje się wiem że muszą być i gdy nadejdzie ten czas to wole miec ja w portfelu. ja w kov zamierzam siedziec długo jezeli firma chce obnizyc koszty wypozyczenia sprzetu do analiz by wszystkie jednym po drugim przeprowadzić to dobrze mozna poczekać nawet na ten kwartał 2011roku.
choć poważnie myśle że w grudniu powinniśmy już znać wyniki bo w koncu ile można odkładać badania i szukać sprzetu

hazard
0
Wpisów: 86
Wysłane: 18 października 2010 10:14:26 przy kursie: 17,20 zł
Redface napisał(a):
Czy nie jest lepiej, że mamy, zamiast jednego odwiertu do testowania potencjalnie nawet wszystkie cztery? Gdyby do testowania był tylko Lukut, a Lempuyang był do niczego, testy faktycznie albo by się już kończyły, albo już byśmy znali ich wyniki. Ale mamy dwa perspektywiczne odwierty. I do tego kolejne dwa w drugim bloku. Co wtedy robi spółka? Myśli, jak najbardziej ekonomicznie zaplanować testowanie. Co wtedy robią inwestorzy? Martwią się! Czy ja czegoś nie rozumiem?
Wracając do dalszych pytań: nie będziemy podawać wyników poszczególnych odwiertów, w ramach bloków osobno, ale razem po zakończeniu badań i oceny, bo to są kwestie połączone i analiza dwóch odwiertów razem da nam odpowiedź co do przyszłych prac w ramach bloku. Czy wyniki będą znane przed końcem 2010? Oczywiście, że tak. Cierpliwości, proszę.

Dziekuje za odpowiedz.

Widzi pan, tu nie tyle chodzi o podejście krótkoterminowe i brak cierpliwości, co niestety bardzo mały kredyt zaufania do spółki ze strony rynku i mediów (przykład: chociażyby ostatni komentarz prasy odnośnie wtepnych odkryć w Markisa-1 ktory można streścic następująco: "29 metrowy słup ropy? nihil novi, ciągle coś tam odkrywacie"). Oczywiście, jako inwestor bardzo się cieszę iż spółka ma co testować - im więciej tym lepiej, to oczywiste, i mam nadzieję że jak najwięcej odwiertów okaże się możliwych do ekspoloatacji.

Jednak z jednej strony informacja o planowanej emisji akcji robi swoje -choć dopiero to przyszły rok to o ile nie będzie to emisja z prawami poboru / a takiej informacji nie podaliście/ to większość inwestorów ma przed oczami Petrolinvest i efekt dodruku akcji na kurs akcji -a nie chciałby pan być inwestorem długoterminowym Petrolinvestu ktory kupił ich akcje na IPO... chyba że jest pan masochistą. Oczywiście w dużym stopniu duża podejrzliwość rynku w stosunku do KOV jest poki co zdecydowanie niezasłużona i jest efektem właśnie postrzegania państwa przez pryzmat Petrola. Stąd zaniepokojenie, często brak cierpliwości i pytania wielu formowiczów o przedłużające sie prace i brak pierwszych efektów /zarzuty o wodzenie za nos - tak na marginesie, czasem to akurat taka niewdzięczna praca PRowców ;)/. Dlatego mój osobisty mały apel do pana... prosze nie pisać o podejściu krótkoterminowym - nie zna pan mojej strategii, a zaniepokojeniu prosze się nie dziwić - gdy firmie zabraknie pieniedzy możecie zawsze poszukać ich w nowej emisji... akcjonariusze, tracąc xx% swojego portfela nie maja takiej opcji...

Pozdrawiam
Edytowany: 18 października 2010 10:32

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 18 października 2010 16:08:01 przy kursie: 17,20 zł
discopolo napisał(a):
Videoyogi napisał(a):
nie masz podobnie jak ja i cała reszta tutaj szanownych inwestorów na to najmniejszego wpływu
Wpływ mamy. Możemy przerzucić się na inny papier. Spółka zawiodła w temacie polityki informacyjnej. Miało być pięknie, nawet zaszczycił nas wiceprezes Korczak obecnością na forum, a jest jak jest. Dzikie, emocjonalne infa od partnerów plus totalne zwodzenie w sprawie terminu wyników odwiertów. Jakub Korczak w połowie sierpnia zapowiedział wyniki na przełom września i października. Teraz okazuje się że będziemy mieli szczęście jeśli pojawią się w grudniu. Umówmy się że wyniki są dużo ważniejsze niż optymalizacja kosztu testowania. Odkrycie komercyjnych zasobów otworzy możliwości finansowania bankowego i korzystnie zmieni postrzeganie spółki. Osobiście mogę poczekać dwa miesiące dłużej, ale obawiam się że odwlekanie infa jest złym infem. Gdyby było dobrze to spółka spieszyłaby się z komunikatem.
Witam, Chcecie mnie rozdrażnić, prawda? ;-) Ale ja się nie dam. I powiadam: gdyby nie było co testować w Lempuyang, wyniki Lukut byłyby dostępne już lub na dniach. Ale tak się nieszczęśliwie, jak widzę, dla inwestorów, złożyło, że mamy więcej do testowania. Wyniki są ważniejsze, ale co, jeśli okażą się niekorzystne? Nie wyrzucicie nam kosztu przy okazji raportu kwartalnego? Oczywiście, że wyrzucicie. To jest nasz 'koszt' przejrzystości, na którą się zdecydowaliśmy. Pozdrawiam, Jakub Korczak /KOV/

Redface
PREMIUM
0
Wysłane: 18 października 2010 16:29:43 przy kursie: 17,20 zł
Cytat:
Z ostatnim zdaniem niestety nie byłby w stanie polemizować nawet najlepszy spec od PR ;) Plus zapowiedz wypuszczenia wszystkich wyników na raz (pachnie asekuranctwem na milę... i mam głęboką nadzieje ze tylko tym)... w skrócie dużo obietnic, tylko poki co te konkretne, z których mogliśmy rozliczyć okazały sie bez pokrycia, a miły i uprzejmy KOVowy specjalista od PR odpowiada na to jedynie próbą wzbudzenia poczucia winy poprzez wskazywanie "krótkoterminowego podejścia" które przeciez go nie interesuje... [i]/jak ja kocham ten rodzaj manipulacji.../[/i] i jak tu nie patrzeć na spólke przez pryzmat Petrola -jeśli ktoś pamieta nie tak dawny wywiad Juszczaka w TVNCNBC - też mowił o tym że zaintersowani sa tylko Twardymi inwestorami długoterminowymi... jak można się spodziewać kurs Petrola po tym wystąpieniu wcale nie wzrósł... ;) ale cóż... takie życie, na pewno specjaliści od PR w firmach wydobywczych w polsce nie maja lekko ostatnimi czasy ;)
No fajnie, awansowałem na specjalistę do PRu ;-) i manipulatora. Drodzy inwestorzy, proponuję trochę ostudzić głowy. Czy naprawdę każda spółka próbuje Was ograć? Czy nie ma na GPW pozytywnych przykładów? Nie będę odnosił się do zarzutu o obietnice bez pokrycia. Tak samo do porównania ze spółką, która zawiodła wielokrotnie inwestorów. Proszę o konkrety i choćby odrobinę dobrej woli. Skąd tyle agresji na forum? I Wam i nam zależy na powodzeniu operacji pod kryptonimem KOV, prawda? No tak, ale ja znów wzbudzam poczucie winy... Może po prostu umówimy się na spotkanie, twarzą w twarz, żeby te emocje rozładować? To propozycja do wszystkich forumowiczów i zainteresowanych sprawami KOV. Spotykam się na bieżąco z instytucjami, więc i z Wami mogę. Pozdrawiam, Jakub Korczak /KOV/

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 18 października 2010 17:19:05 przy kursie: 17,20 zł

Disco, nie przesadzasz aby?

Biznes wydobywczy, to nie taśma z lemoniadą. Tu nigdy nie będzie "dokładnie na czas"
Mnie polityka informacyjna w wykonaniu Spółki w ogóle, a w szczególności P.Korczaką zwyczajnie się podoba.
A z całą pewnością w zestawieniu z dominującą wśród spółek na GPW polityką i stosunkiem do drobnych udziałowców.
I tak jak Nasz Kolega "Redface" (że pozwolę sobie na poufałość Angel), nie rozumiem tej agresji. Jest jak na razie bezpodstawna.

swiadek
0
Wpisów: 68
Wysłane: 18 października 2010 17:22:55 przy kursie: 17,20 zł
koszyk napisał(a):

Biznes wydobywczy, to nie taśma z lemoniadą. Tu nigdy nie będzie "dokładnie na czas"
Mnie polityka informacyjna w wykonaniu Spółki w ogóle, a w szczególności P.Korczaką zwyczajnie się podoba.
A z całą pewnością w zestawieniu z dominującą wśród spółek na GPW polityką i stosunkiem do drobnych udziałowców.
I tak jak Nasz Kolega "Redface" (że pozwolę sobie na poufałość Angel), nie rozumiem tej agresji. Jest jak na razie bezpodstawna.

Też myślę, że wymyślanie p. Korczakowi (słuszne czy nie) niewiele teraz da, a z pewnością nie przyśpieszy info blackeye

...a w oczekiwaniu na wyniki polecam jedną całkiem ciekawą rzecz:

allegro.pl/stress-eraser-stres...

To tak, żeby w zdrowiu dotrwać do gwiazdki king
Edytowany: 18 października 2010 17:29

D
D
0
Wpisów: 3
Wysłane: 18 października 2010 17:26:45 przy kursie: 17,20 zł
Szanowny Panie Januszu!
Przyznam się szczerze, że uważnie czytam zarówno Pana wypowiedzi, jak i Kolegów. Od pewnego czasu postanowiłem również zainwestować w akcje KOV. Decyzję podjąłem pewnie jak wielu decydując się na duże ryzyko biorąc pod uwagę jakby nie było debiut firmy w branży. Spokojnie oczekuję na efekty prac. Zastanawiam się jednak dlaczego nie wykorzystujecie sytuacji, gdy akcjonariat wykazuje chęć stabilizacji kursu. Forumowicze sami, na wielu forach sobie nawzajem tłumaczą skutecznie dlaczego, to, tamto, AED, TAP , tu, tam, to etc. aby studzić nastroje wprowadzane przez złosliwych. Sami informacjami wprowadzacie niepewność. Myślę, że nie tak sprytnie jak się Państwu wydaje owiewując praktycznie każdą informację mgielką tajemnicy. Nie wiem, na ropie sie nie znam. Jednak nie taka nasza tutaj rola. Pewnie dla niejednego specjalisty z Panstwa teamu (profesjonalizmem, w który absolutnie nie wątpię niejednokrotnie się spółka szczyciła) jest juz jasne na co plus minus i czy wogóle można w każdym z odwiertów liczyć. Myślę, że gdyby takie info do nas dotarło w tym bloku będzie ok tam może być trudniej. POczekajcie, policzymy będziemy wtedy wiedzieli jakie bedą dokładnie wyniki. Byłoby spokojniej. Tak naprawde nic nie wiadomo, prócz tego że ropa w ziemi wystepuje, to akurat każde dziecko wie. Dziś wrzuca się wszystko do jednego worka z jednym terminem, dodajac, że jak nic nie wyjdzie inwestorzy bedą mieli pretensje, bo ktoś wyrzuci, że koszty nie były minimalizowane. Myslę, że jak nic nie wyjdzie, nie bedzie to miało znaczenia. Myślę, że zaczyna się pomalutku kształtować pewna spekuła na akcjach, której myslę, ani konkretni i cierpliwi inwestorzy nie lubia, ani dla spółki KOV nie jest to chyba korzystne. Nic tak jednak nie irytuje jak niepewność i oczekiwanie na informacje, kórych jak nie było tak i dla nich konkretnego terminu trudno wypatrywać. Mając nadzieję, na to, ze szlachetne bussines'owe nazwisko w nazwie firmy nie pozwoliłoby sobie na zagrywki chlopca w któtkich spodenkach postanawiam jednak cierpliwie poczekać.
Pozdrawiam wszytskich zaangażowanych1
PS: może niezłym pomysłem byłby chat z Pana udzialem. Tak byłoby dla spółki taniej, prościej i dla większego grona.

metfryt
0
Wpisów: 16
Wysłane: 18 października 2010 17:47:04 przy kursie: 17,20 zł
Drodzy Koledzy ja się cieszę, że KOV jest jedną z niewielu spółek które tak często informują nas o postępach prac. Bardzo mi się podoba, że jest na tym forum osoba z wewnątrz mówiąca nam co się dzieje w spółce. Jak w każdej firmie ciężko jest na pewno panu Jakubowi połączyc pilnowanie biznesu z informowaniem współudziałowców co się dzieje. Widac, że dla KOV jesteśmy ważną grupą. Ropa to nie jest łatwy biznes. Bardzo cieszy mnie cięcie kosztów testowania odwiertów. Myślę, że pan Jakub gdyby KOV miał nas głęboko gdzieś nie zarywałby nocy, aby odpisywac na posty, więc drodzy wspólnicy ine reagujmy tak nerwowo i emocjonalnie na wiadomości których wcale mogłoby nie byc.

pozdrawiam wszystkich

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 18 października 2010 18:26:30 przy kursie: 17,20 zł
Również stanę w obronie Pana Jakuba podkreślając, że cenię sobie jego obecność tutaj bo to podkreśla jak kolega uprzednio wspomniał jak ważną grupą jesteśmy dla KOV. Co do wyników na przełomie września i października to nawet chyba w odpowiedzi na mój post pan Jakub wyraźnie uprzedzał, że wyniki będą opóźnione ze względu na duże ciśnienie gazu i bardziej skomplikowaną strukturę geologiczną (z komunikatów AED wynikało moim zdaniem, że natrafiono na więcej stref niż sądzono) oraz kilka innych czynników w tym też ekonomicznych.

Czy jestem niecierpliwy - owszem, bo powierzyłem KOV swoje pieniądze jednak liczyłem się że to będzie inwestycja długoterminowa. Przychylę się jednak do wniosku, że faktycznie większy spokój wśród inwestorów zapewnił by oficjalny komunikat KOV na temat odkrytych złóż (bazując na własnym doświadczeniu macie na pewno własne przeczucia) z podkreśleniem, że MUSIMY poczekać na wyniki testów. Rozumiem, że obawiacie się aby nie rozbudzać zbytnio nadziei inwestorów i podchodzicie do tematu asekuracyjnie. Traktuję natomiast wypowiedź Pana Jakuba dotyczącą tego, że jakbyśmy nic nie mieli w odwiertach to byśmy znali już wyniki testów właśnie jako dyskretne przemycenie pozytywnych nastrojów panujących wewnątrz KOV :)

Pozdrawiam

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 18 października 2010 19:36:37 przy kursie: 17,20 zł
metfryt napisał(a):
Drodzy Koledzy ja się cieszę, że KOV jest jedną z niewielu spółek które tak często informują nas o postępach prac. Bardzo mi się podoba, że jest na tym forum osoba z wewnątrz mówiąca nam co się dzieje w spółce. Jak w każdej firmie ciężko jest na pewno panu Jakubowi połączyc pilnowanie biznesu z informowaniem współudziałowców co się dzieje. Widac, że dla KOV jesteśmy ważną grupą. Ropa to nie jest łatwy biznes. Bardzo cieszy mnie cięcie kosztów testowania odwiertów. Myślę, że pan Jakub gdyby KOV miał nas głęboko gdzieś nie zarywałby nocy, aby odpisywac na posty, więc drodzy wspólnicy ine reagujmy tak nerwowo i emocjonalnie na wiadomości których wcale mogłoby nie byc.

pozdrawiam wszystkich

metfryt, tu chodzi o kasę daną na inwestycję a nie o bycie spokojnym i cierpliwym. Nerwy będą szczególnie wtedy kiedy są opóźnienia. Rozumiem, że na tym forum są tylko sami kulturalni ludzie i nie wypada żądać wyjaśnień tak jak zrobiłby to bank lub inny sponsor gdyby udzielił Ci pieniędzy na kolorowo przedstawiany projekt. O ile prywatnie sponsor ma prawo domagać się informacji szczegółowych i ma prawo wiedzieć co dzieje się z projektem i jego pieniędzmi o tyle inwestor giełdowy już takiego prawa nie ma bo usłyszy, że czytał prospekt emisyjny i zgodził się z ryzykiem no i musi posiłkować się informacjami z PAP, które z definicji są z drugiej ręki i opóźnione. To tak jak byś w dobrej wierze zainwestował w biznes najbliższej rodziny a o sytuacji wewnątrz tej firmy czytałbyś w lokalnej gazecie. No ale takie niestety są reguły rynku. Jak jest wtopa to płacze inwestor a nie emitent.

Co do Pana Jakuba. Bardzo się cieszę, że jest z nami ale nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś na temat informacji z wewnątrz spółki. Ani jedna informacja z wewnątrz spółki do nas nie wypłynęła i nie wypłynie bo Pan Jakub jest związany tajemnicą. Jedyne co może robić to uspokajać nastroje i dodatkowo komentować już opublikowane informacje.

Co do zarywania nocy to nie współczuję. Sam przez to przechodziłem wiele razy i wiem, że jak trzeba to się siedzi. Biznes jest dla twardych a pan Jakub zapewne do takich należy.

Prawda jest taka metfryt, nie dzieje się dobrze. Dlaczego? Po takich dobrych informacjach inwestorzy nie zareagowali euforycznie, nic więcej nie ma tylko testy, które mogą potwierdzić lub zanegować wcześniejsze info. Czyli 50/50 a to już duże ryzyko. Panu Jakubowi pozostało uspokajanie nas bo inaczej pieniądze na kontynuację poszukiwań będzie o wiele trudniej zdobyć. Ja bardzo chętnie będę inwestorem długofalowym jak będę wiedział dokąd to zmierza. Nawet Pan Kulczyk na tym forum nie przekona jak nie będzie konkretów. Póki co cały czas tracę a jestem z firmą od emisji. Pewnie mogłem sprzedać w czerwcu po 2,20 lub 2,40 ale myślę długofalowo. Na razie jestem zawiedziony. Głównie brakiem konkretów.

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 18 października 2010 19:59:11 przy kursie: 17,20 zł
discopolo napisał(a):
koszyk napisał(a):

Nie przesadzam. Półtora miesiąca to nie cztery miesiące. Miałbyś rację gdyby opóźnienie było dwu-trzytygodniowe.
Jeśli w sierpniu zapowiada się wyniki na "przełom września i października", a nie dostaniemy ich nawet miesiąc później to jest coś nie w porządku.

Wybacz, Disco, ale jestem zakłopotany Twoja postawą. Dziwię się p. Korczakowi, że ma ochotę odpowiadać na Twoje zaczepki - zwłaszcza, że wprost zarzucasz mu kłamstwo.
PO pierwsze - jest opóźnienie i nie ma w tym nic dziwnego. Zrób eksperyment - zaplanuj sobie jutrzejszy dzień co do kwadransa, a pod koniec dnia zobacz, czy ci się udało dotrzymać planu.
Zarzucanie komuś kłamstwa to poważny zarzut. Trzeba mieć albo dowody, albo nie mówić takich rzeczy, bo to nie po dżentelmeńsku. A tym bardziej imputować, że są lepiej poinformowani. To tak, jakbyś komuś (w tym wypadku pracownikom KOV-u) sugerował, że są oszustami. Gdybym ja coś takiego usłyszał uznałbym, że nie mamy o czym rozmawiać. Oskarżasz ludzi, o których nie wiesz nic i których nawet nie znasz z nazwiska. To po prostu brak zasad.
Poza tym, pan Korczak napisał, że wyniki do końca roku na pewno będą. "Do końca roku" nie znaczy to samo co "dopiero na koniec roku". Zresztą, pisał to niejako w żartach. Nie napisał, że wyniki będą dopiero w grudniu. Imputujesz mu coś, co sam sobie wymyśliłeś i teraz próbujesz na tej podstawie wykazać, że nie dotrzymuje słowa.
Mam wrażenie, że chciałbyś, żeby p. Korczak napisał na forum: "Panowie, jest ropa. Kupujcie za wszystko, idzie wzrost o 200%, sprzedajcie na poziomie 4,80 bo to koniec wzrostów." Masz pretensje, że dyrektor firmy nie podpowiada ci, jak grać żeby zarobić. A co KOV ma do tego, jaki jest kurs? Spekulanci uwalili go do 1,47 i teraz wyciągają za uszy, a ty chciałbyś, żeby KOV z myślą o twoim portfelu podał info o tym, że ropa chyba jest ale w sumie to nie wiadomo ile. Myślisz że to by zmieniło kurs akcji?

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 18 października 2010 22:21:10 przy kursie: 17,20 zł
@ Mieszko

Z jednej strony jesteś delikatny bo "zakłopotany", z drugiej strony strasznie ostry wobec mnie. Gdzie napisałem Jakubowi że jest kłamcą? Ani nie napisałem, ani tak nie uważam więc Twoje oskarżenia są nie fair. Czyli jesteś ostatnią osobą do pouczania jak postępuje gentelman.

Tak. Nie podoba mi się polityka informacyjna gdy półtora miesiąca zamienia się w conajmniej trzy. Z resztą nie tylko mi się nie podoba. Kurs jest poniżej emisyjnego, a przecież już tyle pomyślnych wiadomości napłynęło z KOV. WIG w tym czasie nie spadł.

Pomysł czekania z ogłoszeniem wyników na przetestowanie wszystkich odwiertów też mi się nie podoba, bo stwarza to sytuację gdy przecieki są więcej niż pewne. Chociażby od partnerów.

O ewentualny brak ropy nie mam najmniejszych pretensji. Krytykuję wyłącznie politykę informacyjną, która uczyniła z KOV drugiego Petrola. Największym błędem było podanie tuż po debiucie że chyba mają ropę. Po takim falstarcie 2.40 już trudno odzyskac zaufanie rynku.

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 18 października 2010 23:56:41 przy kursie: 17,20 zł
Forumowicze, jak widać temperatura sporu jest wysoka ale proponuję pozbyć się personalnych wycieczek. One niczemu nie służą a tylko pogarszają atmosferę.

Mnie już nie interesuje czy są testy jednego czy wszystkich odwiertów. Jak do tej nie było konkretów to ich nie będzie.

Martwi mnie, że zamiast powiedzieć otwarcie jak jest (zakładam, że insiderzy z KOV wiedzą jak jest) to próbują jakiś dziwnych strategii informacyjnych, które tak naprawdę pogarszają sprawę. To nie wygląda tak, że nagle jest informacja którą dostaje pan Jakub i ma 1 godzinę na przekazanie jej do mediów. Nie, nie. To cały sztab (łącznie z panem Jakubem) pracuje nad tym co, kiedy i jak powiedzieć i nie jest to informacja tylko dla kilku par uszu. W każdej firmie są przecieki. Trzeba się z tym pogodzić, że tak jest wszędzie.

Pytanie jest takie. Co jeśli nic tam nie ma lub złoże nie nadaj się do komercyjnego wykorzystania? Ja osobiście w takiej sytuacji na następną emisję się nie piszę. Skoro superfachowcy (jak ich nazwał kiedyś Pan Jakub) chybili raz to prawdopodobieństwo, że chybią drugi raz jest spore i już nie na moje nerwy. KUB-Gaz nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem, bo wchodziłem w ropę.

Martwi mnie to, że niedługo przestanie obowiązywać lock-up (180 dni) i bez konkretu, który przeniesie kurs przynajmniej powyżej ceny emisyjnej będziemy świadkami masy komunikatów od emitenta ale dotyczących zbycia znacznych pakietów akcji.

Bądźmy czujni.

A w międzyczasie następny tajemniczy news z TapOil 18.10.2010 Markisa-1. Znów węglowodory i testy i tak w kółko...
www.tapoil.com.au/investor-asx...

koszyk
0
Wpisów: 1 099
Wysłane: 19 października 2010 00:34:04 przy kursie: 17,20 zł
Widzę, że spiskowa teoria dziejów, dalej kwitnie...

Doceńcie dla własnej korzyści, możliwości wyboru których wam nie dano, w 99% spółkach.
Nie ma obowiązku trzymania akcji KOV. Można wejść na Dudę, lub Cognora i tam sobie porozmawiać z zarządem, o planach i uczciwości w komunikatach.

Bo na razie, faulu w KOV nie zauważyłem.

Polecam spółki P. Patrowicza.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,451 sek.

mzcoixks
pgvcwenu
xkwgqsmu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qoxjohrc
ilbjkizc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat