PARTNER SERWISU
bijvfxfo
1 2 3
diR
diR
1
Wpisów: 991
Wysłane: 29 września 2010 11:08:58 przy kursie: 1,20 zł
Witam i otwieram wątek dla spółki TRO :)

Tro Media SA zajmuje się multimediami internetowymi. Firma działa na wzajemnie uzupełniających się kierunkach dotyczących tworzenia i prowadzenia portali internetowych, zarządzania powierzchnią reklamową oraz inwestowania. Spółka jest skupiona na budowaniu grup portali internetowych w różnych kategoriach tematycznych, zarówno poprzez tworzenie nowych, jak też rozbudowę dotychczasowych, a także akwizycję. Firma tworzy portale społecznościowe, jak też z dziedziny kultury, rozrywki oraz nowych technologii. Jej popularne dokonanie to między innymi: ajo.pl, kanciapa.pl oraz oc-forum.org. Wykorzystując stworzone portale internetowe spółka zarządza znajdującymi się na nich powierzchniami reklamowymi, specjalizując się w kompleksowej obsłudze kampanii reklamowych oraz wspierając sprzedaż produktów i usług jej klientów. Firma obsługuje między innymi domy mediowe, brokerów internetowych, agencje interaktywne oraz firmy reklamowe. Działalność inwestycyjna spółki wspiera ciekawe pomysły oraz projekty, które w jej ocenie mają potencjał rozwoju. Początki firmy sięgają 2004 roku, gdy rozpoczęto działalność pod nazwą PROCIV. W 2007 roku dla prowadzonej działalności gospodarczej zmieniono nazwę na Tro Media Marcin Misztal. W 2009 roku powstała Tro Media Sp. z o.o., przekształcona w spółkę akcyjną w 2010 roku.

FF ~25%
Nie nauczysz się pływać - nie wchodząc do wody
Edytowany: 11 kwietnia 2015 19:01

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 29 września 2010 11:25:11 przy kursie: 1,20 zł
Zwrócił moją uwagę dość prężny rozwój firmy, co w IT nie jest może niczym szczególnym, ale widać, że temat napędza człowiek z pomysłem, vide środki z UE. Oby tylko nie chciał się za szybko scashować.

Ostatnio czytałem badania wg których reklama internetowa odżywa i zaczyna wygrywać z telewizyjną. Tak więc może być imho całkiem ciekawa firemka w dłuższej perspektywie.

kamil255
0
Wpisów: 6
Wysłane: 30 września 2010 11:56:23 przy kursie: 1,25 zł
Cytat:
Spółka za symboliczną złotówkę i pozostawienie partnerowi 30 proc. udziałów w projekcie przejęła domenę kinomaniak.pl

newconnect.pb.pl/2226647,37671...
Edytowany: 30 września 2010 12:01

michalmarchewka
0
Wpisów: 372
Wysłane: 10 listopada 2010 19:37:08 przy kursie: 1,80 zł
Zwróciłem uwagę na tę spółkę po raporcie firm badających rynek reklamy w internecie (nie pamiętam niestety co to była za firma...ale informacja była w gpwinfostrefa.pl) że reklama w tym medium wzrosła o 18%..., teraz firma za pieniądze z emisji inwestuje (4przejęcia bodajże) i zyski podaje takie jak zakładał dokument emisyjny (wiedzą czego chcą i jak to zrobić) - co na tle innych (spekulistycznych) spółek z NC jest chlubnym wyjątkiem...
Osobiście czekam na dalsze pnięcie się kursu akcji w górę...

wojtas07
0
Wpisów: 210
Wysłane: 11 listopada 2010 15:28:04 przy kursie: 1,80 zł
Tro Media ma 715 tys. zł zysku po trzech kwartałach
2010-11-10 16:05

Tro Media, spółka z segmentu nowych technologii, przedstawiła wyniki za trzeci kwartał. Zysk netto w tym okresie wyniósł 593 tys. zł przy przychodach 1,48 mln zł.
Narastająco po trzech kwartałach przychody wynoszą 2,66 mln zł, a zysk netto 715 tys. zł.

- Na uzyskanie tak dobrych wyników przez Spółkę w III kwartale złożyło się kilka czynników, a najważniejsze z nich to konsekwentna realizacja strategii w zakresie poszerzania bazy powierzchni reklamowej oraz brak oddziaływania czynników, które zwłaszcza w II kwartale br. negatywnie odbiły się na wyniku, jak żałoba narodowa z powodu katastrofy smoleńskiej, czy koszty związane z przygotowaniem i wejściem Spółki na NewConnect – mówi Marcin Misztal, prezes Tro Media – Warto też zauważyć, że wynik ten jest osiągnięty jeszcze bez wpływu efektów przeprowadzonej oferty prywatnej.

newconnect.pb.pl/2260344,33809...

wojtas07
0
Wysłane: 3 grudnia 2010 00:47:28 przy kursie: 2,16 zł
Tro Media: Rośnie apetyt na przejęcia portali
Andrzej Szurek 02-12-2010, ostatnia aktualizacja 02-12-2010 07:47
Tro Media, notowana na NewConnect firma z branży internetowej, poszukuje nowych celów przejęć.

– Rozmawiamy m.in. z funduszami venture capital o zakupie portali internetowych. Negocjujemy też z firmami z NewConnect ewentualne przejęcia od nich projektów internetowych. Do transakcji może dojść jeszcze w tym roku. W zależności od kwoty możemy ją sfinansować pieniędzmi uzyskanymi w ofercie prywatnej (latem firma pozyskała z niej 1,9 mln zł – red.) albo pozyskać środki z nowej emisji akcji Tro Media – zaznacza Marcin Misztal, prezes spółki.

Przejęcia to tylko część działań firmy. – Równolegle pracujemy nad własnymi projektami internetowymi. W przyszłym roku możemy wystartować z kilkunastoma portalami. Pierwszym projektem będzie najprawdopodobniej portal sportowy Boisko.pl – mówi prezes.

Dodaje, że wyniki za III kwartał pokazały, iż wykonanie prognozy na ten rok nie jest zagrożone. Wcześniej przewidywano, że tegoroczny zysk ma wynieść 1,5 mln zł przy przychodach 3,2 mln zł. Po dziewięciu miesiącach firma ma już 2,65 mln zł przychodów i 715 tys. zł zysku netto. Tylko w III kwartale wypracowała 600 tys. zł zarobku. Na wyniki może pozytywnie wpłynąć przejęcie na początku listopada spółki Domenomania.pl, rejestratora domen. Tro Media zapłaciła za nią 400 tys. zł. Zakupiona firma miała po trzech kwartałach tego roku 1,85 mln zł przychodów oraz 490 tys. zysku netto. Teraz Tro Media wyceniana jest na około 27 mln zł.

PARKIET

Heyahpanama
0
Wpisów: 347
Wysłane: 10 grudnia 2010 19:04:09 przy kursie: 2,15 zł
Podwyższenie kapitału zakładowego w spółce Domenomania.pl Sp. z o.o.
Zarząd Spółki TRO MEDIA SA ("Emitent") z siedzibą we Wrocławiu informuje, iż w dniu 10 grudnia 2010 roku powziął informację w sprawie rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego spółki Domenomania.pl Sp. z o.o., w której do dnia rejestracji Emitent posiadał 100% udziałów.

Kapitał zakładowy został podwyższony z kwoty 300.000 zł (słownie: trzysta tysięcy złotych) do kwoty 345.000 zł (słownie: trzysta czterdzieści pięć tysięcy złotych) poprzez utworzenie 450 nowych udziałów, każdy o wartości 100 zł (słownie: sto złotych).

Podwyższenie kapitału nastąpiło poprzez objęcie nowych udziałów przez grupę inwestorów prywatnych oraz firm inwestycyjno - doradczych. Każdy udział, którego wartość nominalna jest równa 100 zł (słownie: sto złotych) został objęty po cenie 1.000 zł. (słownie: jeden tysiąc złotych). Nadwyżka stanowiąca różnicę pomiędzy wartością nominalną udziałów a wniesionym wkładem na ich pokrycie została przelana do kapitału zapasowego spółki Domenomania.pl Sp. z o.o.. W ten sposób spółka pozyskała na rozwój 450.000 zł, a powyższa transakcja miała charakter pre-IPO.

W wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego, TRO MEDIA SA będzie posiadać 86,96% udziałów w kapitale zakładowym Domenomania.pl Sp. z o.o.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect" do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu.

Osoby reprezentujące spółkę:

Marcin Misztal - Prezes Zarządu

Ciekawe info, sprzedali nie wielki udział w domenomanii, a do kapitału zapasowego tej firmy trafiło prawie tyle ile tromedia zapłaciła za całą firme:D

michalmarchewka
0
Wysłane: 14 grudnia 2010 22:01:13 przy kursie: 2,44 zł
Był jakiś oficjalny komunikat o wejściu Domenomani na NC? Skąd te przypuszczenia, że w 2011 będzie notowana na NC?
Pragnę zauważyć,że kurs Tromedii na poziomie 2,4-2,6 zawiera (wg mnie) wycenę Domenomanii na poziomie ca.3mln, natomiast intrygujące jest na co pójdzie pozyskane 450K pln??
Tromedia wydaję się bardzo "zdrową" spółką na tle innych spółek NC, wzrosty są poparte odpowiednimi działaniami samej spółki i aż prosi się o spytanie prezesa : kiedy na rynek podstawowy GPW???

wojtas07
0
Wysłane: 14 grudnia 2010 23:23:13 przy kursie: 2,44 zł
wycienek z ostatniego komunikatu:

"... Nadwyżka stanowiąca różnicę pomiędzy wartością nominalną udziałów a wniesionym wkładem na ich pokrycie została przelana do kapitału zapasowego spółki Domenomania.pl Sp. z o.o.. W ten sposób spółka pozyskała na rozwój 450.000 zł, a powyższa transakcja miała charakter pre-IPO ..."

Przejscie na rynek glowny to tez temat na 2011r - nie zdziwilbym sie gdyby juz teraz spolka interesowaly sie fundusze.

tomcio55
0
Wpisów: 163
Wysłane: 15 grudnia 2010 23:31:22 przy kursie: 2,57 zł
Spólka warta dogłębnej analizy, kupiłem trochę mimo że do tej pory na spółkach z NC tak sobie wychodziłem (ostatnio na Atonie, gdzie Barczyk chciał sobie już na początku skoczyć na kasę). Tutaj przekonało mnie kilka rzeczy:

1. Prezes a zarazem główny akcjonariusz - jego działania świadczą o tym że póki co przynajmniej na razie na kasę skakać nie będzie, osobiście oddanie za pół darmo Denomemani porównuję do podobnej transakcji dokonanej kilka lat temu przez Karkosika - sprzedaży Huty Batory Alchemii. Stracił on na samej transakcji bo Huta Batory była co najmniej 5x tyle warta niż wziął od ALC ale zyskał więcen na wzroście kursu ALC. Tutaj intencja była chyba taka sama, bo już w pre-ipo domenki okazało się że są o wiele więcej warte niż kwota którą wziął od Tromedii prezes.

2. Firma generuje rosnące zyski, zarówno operacyjne jak i ze wzrostu wyceny portfela. Teraz podnieśli w księgach wycenę Denomemani, gdy firma wejdzie na NC zapewne z jakąś tam przebitką (kasa z emisji poszła do firmy, te kilkaset tysięcy jak na taką firmę to dużo pieniędzy więc pewnie będzie dynamicznie rosnąć) i wycena znowu się zwiększy.

3. Z tego co mówił prezes (zakładam że jest na etapie niekłamania) to przejmują wyłącznie rentowne portale, rozwijają je i integrują w kampanie reklamowe - widać po progresji wyników 3Q że strategia ta się sprawdza i zapewne będzie się sprawdzać w 2011 roku.

4. Widać że prezes jest ambitny i chce zbudować coś większego, sądzę że NC nie jest jego ambicją i docelowo spółka trafi na GPW. Wystarczy porównać obecną kapitalizację z wymogami przejścia, pewną barierą może być ograniczona płynność ale fundy chętnie kupują rentowne firmy to ewentualnie można zrobić emisję (zresztą sugerował to ostatnio, że jak trafią się okazje do przejęć to zrobi może emisję)

5. Ciekawy jestem prognozy na 2011 rok, jeżeli zaczną konsolidować wyniki przejętych spółek (np. Denomemani jeszcze nie konsolidują, a spółka już teraz zarabia niecały milion - tak szacuję - rocznie)

To na razie tyle, wcześniej miałem sprzedawać w granicach 3 zeta, teraz się zastanawiam czy poprzeczka nie za nisko :)

WALDI1988
0
Wpisów: 170
Wysłane: 15 grudnia 2010 23:47:54 przy kursie: 2,57 zł
Generelanie takie same mam odczucia co ty... kupiłem skromny pakiecik po 1,9 ale dzisiaj go znacząco powiekszylem nawet dwa razy.

Tak naprawde gołym okiem, jak popatrzy sie na wykres to spółka jak na NC wydaje się być bardzo stabilna, zachowuje sie bardziej jak spółka z WIGu niz NC, 3 zł to faktycznie chyba za mało żeby oddac i o tym dzisiaj włąsnie zdecydowałem. Juz wkrotce ruszy portal boisko.. jest tego troche.

Ciekawej wiadomosci dowiedziałem sie też od Gerda88, mam nadzieje ze sie nie obrazi jak wkleje część jego posta z waznym info.

I
Cytat:
Witam serdecznie,
Najbliższe wywiady telewizji biznesowej są planowane na pierwszy kwartał 2011 roku. Do tego czasu najprawdopodobniej nie będziemy podejmować tego typu działań.

Jeśli chodzi o bieżącą promocję spółki i jej działalności, mamy nadzieję że prasa biznesowa będzie przekazywała informacje na temat naszego rozwoju do wiadomości publicznej w postaci całorocznych statystyk, zestawień i podsumowań.

Z pozdrowieniami,

Ewa Mrugała

Jeśli ktoś chce i ma gotowe formuły moglby wyliczyc pare wskaznikow i powiedziec cos wiecej.

michalmarchewka
0
Wysłane: 23 grudnia 2010 21:55:03 przy kursie: 2,45 zł
Czy szanowny WatchDog mógłby określić swoje zdanie o tej spółce? Może jakiś komentarz o obecnej wycenie, prognozowanych wynikach i perspektywach tej spółki?

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 26 grudnia 2010 00:14:45 przy kursie: 2,45 zł
Skreślę tylko kilka słów o charakterze uwag, gdyż do analizy brakuje solidnych danych.
Opieram się na Dokumencie Informacyjnym, komunikatach bieżących (niektóre były przytaczane) oraz jako takiej znajomości rynku reklamy internetowej.

Od strony strategicznej jest dla mnie jasny długofalowy plan, polegający na zbudowaniu grupy witryn dającej znaczny zasięg i sprzedaży całości dużemu graczowi rynkowemu. Na dłuższą metę rynek na pewno będzie się dalej konsolidował, po kryzysowej przerwie więksi gracze będą mieli do wydania pieniądze na poprawę swojej pozycji. W polskim internecie dzieje się niewiele, ostatnie duże transakcje to Bankier, Nasza-Klasa, wcześniej Trader, Gadu-Gadu i Interia. Mając dużo samozaparcia i 20 lat mniej, robiłbym to co prezes TRO Media, tj. skupował za nieduże pieniądze serwisy o już istniejącym zasięgu i posiadające potencjał wzrostu, szukając ich nie w private equity, tylko wcześniej, u założycieli. Wszyscy bez wyjątku (no, może z małymi) borykają się z tym samym problemem: wzrost popularności czyli wzrostu ruchu stwarza konieczność inwestowania w serwery i w redakcję, a pieniędzy nie ma, bo dostęp do rynku reklamowego wymaga pójścia do sieci płacącej witrynie grosze, a i tak większość rynku zajmują portale, które nie chcą się dzielić pieniędzmi, bo i tak nie są w stanie sprzedać swojego już posiadanego zasięgu. Ale co innego, jeśli przyjdzie się do nich z kilkoma milionami UU - na takie inwestycje mają pieniądze. Nie przyłożą jednak ręki do rozwoju, wręcz jest nieformalna zmowa milczenia, w ramach której portale nie wypuszczają ruchu do żadnych mniejszych podmiotów, nad którymi nie mają kontroli lub wspólnych interesów. Prasa rozpisuje się, jak to rośnie rynek reklamy, ale codzienność jest taka, że reklamę sprzedaje się coraz taniej, są kłopoty z mierzeniem i porównywaniem zasięgów, do tego cały czas dominuje u nas Megapanel, który nie zgadza się z Gemius Traffikiem, które oba nie zgadzają się z Analyticsem - branża to jeszcze jedno piekiełko, w którym karty rozdaje kilku dużych graczy.

TRO Media, jak wiele innych podobnych konsolidatorów, musi przebijać się sama. To też nie jest łatwe, bo bez znacznej inwestycji w content, a więc w redakcję, trudno już cokolwiek ugrać. Dlatego w pierwszych działaniach poszła w społeczności, czyli kupiła dwa duże fora: ajo.pl i gram24.pl to tak naprawdę niby fora dyskusyjne, a tak naprawdę klony peb.pl, czyli linkownie do gier, programów, filmów i muzyki na serwisach typu Rapidshare. Ajo.pl i gram24.pl przynoszą grupie - wg informacji na oficjalnej stronie - ponad 60% całkowitego zasięgu. Upatruję tu źródła sporego ryzyka (nie opisanego w dokumencie informacyjnym), jak wiemy z przypadków serwisów napisy.org czy odsiebie.com, nawet lekki konflikt z prawem autorskim może źle się skończyć, ale jak pokazują przypadki chomikuj.pl czy filestube.com, w szarej strefie też daje się z powodzeniem działać.
Pytanie co będzie dalej z rozwojem TRO Media, bo wg oficjalnej strony, spółka chce rozwinąć równolegle pośrednictwo w sprzedaży reklam, wsparcie B2B oraz kupować kolejne witryny. Reszta portfolio na razie ma znacznie słabsze wyniki niż dwa w/w fora, oraz wygląda jak przypadkowe strzały w różne branże, bez widocznego planu.

Od strony finansowej warto płynnie przejść do raportów. Te z dokumentu informacyjnego nie są zbyt informacyjne. Dostępny jest raport za III kwartał (link na stronie spółki jest błędny), ale nawet pobranie dokumentu spod adresu
www.newconnect.pl/index.php?pa...
nie daje nam pełnych sprawozdań finansowych, jedynie wybrane dane. Powiem gdzie mam wątpliwości po lekturze SF za I półrocze:
- spółka była już właścicielem w/w serwisów, ale nie widać ich w majątku. Aktywa trwałe to znikome kwoty, w obrotowych mamy 345 tys. zł należności, 112 tys. zł gotówki i 671 tys. zł rozliczeń międzyokresowych z tytułu budowy portali internetowych - być może w związku z dotacją unijną,
- w większości jest to sfinansowane kapitałem własnym (w tym większość to aport), ale zobowiązania krótkoterminowe to łącznie aż 380 tys. zł -> zostawiają bardzo niewielki kapitał obrotowy spółce,
- wynagrodzenia za całe półrocze to tylko 25 tys. zł,
- bardzo duża pozycja kosztowa opisana "Pozostałe" nie jest rozpisana ani wyjaśniona,
- w RMkach jest tylko 1 tys. zł nadpłaty VATu,
- brak rachunku przepływów, który mógłby rozwiać wiele wątpliwości.

Z emisji prywatnych spółka pozyskała prawie 2 mln zł i jest wyceniana obecnie na prawie 32 mln zł. Wydaje się to bardzo dużo, ale kwotę tę uwiarygadnia ogłoszone w połowie grudnia podniesienie prognoz: przychody prawie 8 mln zł, zysk netto ponad 4 mln zł. Żeby coś tu wycenić, trzeba by mieć biznes plan - a takiego stworzyć nie sposób, gdy spółka przesiewa rynek i kupuje to co fajnego na nim wyłuska. Jeśli będzie rosła dalej w tak imponującym tempie, to szacunek wielki. Osobiście chciałbym poczekać na pełny zaudytowany raport roczny za 2010 rok, będąc jednak świadom, że firma stale "ucieka do przodu", więc mogę za nią nigdy nie nadążyć. Chciałbym jednak sprawdzić zasady rachunkowości, tj. przede wszystkim uznawanie przychodów, oraz przeczytać przepływy. Jestem po prostu konserwatywny i dlatego często przegapiam okazje.
Edytowany: 26 grudnia 2010 14:42

michalmarchewka
0
Wysłane: 26 grudnia 2010 12:50:57 przy kursie: 2,45 zł
Z tekstu WD wynika, że nic nie wiadomo na 100% jeśli chodzi o finanse spółki - nie jestem biegły w księgowości/finansach spółek ale też miałem takie wrażenie, oczywiście raport roczny powinien coś w tej kwesti wyjaśnić. Jeśli chodzi natomiast o rozwój reklamy online, to wg różnych opracowań rzeczywiście jest coraz większa i będzie coraz większa, natomiast to co napisał WD w sprawie realnych korzyści posczególnych witryn nie wygląd tak różowo. Wydaje mi się, że coraz większa liczba witryn nawet z niewilekim potencjałem reklamowym wymusza coraz większe budżety reklamodawców i stąd wzrost wydatków na reklamy online, dlatego też osobiście uważam, że powiększanie zasobów przez Tromedia poprzez nabywanie nowych witryn jest słuszną drogą w tym biznesie niż rozwijanie w nieskończoność pojedyńczych witryn.
Serdecznie pozdrawiam akcjonariuszy.

michalmarchewka
0
Wysłane: 28 grudnia 2010 11:22:49 przy kursie: 2,50 zł
Byłbym wdzięczny za wytłumaczenie pewnych zwrotów z komunikatu spółki o podwyższeniu prognozy za 2010r., otóż w tym komunikacie pada następujące zdanie : "Zarząd TRO MEDIA SA ("Spółka", "Emitent") informuje, że po analizie sytuacji ekonomicznej Spółki oraz po oszacowaniu aktualnej wartości aktywów inwestycyjnych (spółki Domenomania.pl), dokonał podwyższenia prognozy wyników finansowych na rok 2010." w innej wypowiedzi zarządu spółki pada stwierdzenie, że wyniki za 2010 r nie będą konsolidować domenomanii... Moje pytanie: czy ta nowa prognoza spółki wg was zawiera zysk z domenomanii czy nie?

WatchDog
50
Wysłane: 28 grudnia 2010 11:54:39 przy kursie: 2,50 zł
Jeśli nie konsolidują, to trzymają w aktywach jako inwestycję.
Widzisz, za mało wiadomo ze skąpych notatek zwanych raportami, aby stwierdzić w jaki sposób są wyceniane te aktywa. Zwiększenie ich wartości będzie zyskiem jednostki je posiadającej. Pytanie czy przejdzie to przez rachunek wyników, ale odpowiedzi też nie ma.
Niestety taki jest New Connect i jeszcze długo nie wejdą na ten rynek instytucje, jeśli tak niewiele wiadomo o spółkach i brak jest narzędzi do samodzielnej analizy.

michalmarchewka
0
Wysłane: 28 grudnia 2010 12:30:02 przy kursie: 2,50 zł
Dziękuję za wyjaśnienia. Więc jeśli dobrze zrozumiałem : nie konsolidują za 2010r wyników domenomanii - lecz wykażą tą spółkę jako aktywa, których wzrost wartości mogą potraktować jako zysk...I tutaj jest (jeśli mój tok rozumowania jest do tej pory poprawny) zagadka: w jaki sposób wycenią aktywa (domenomania) na koniec roku? Domenomania nie jest notowana więc będzie to dowolna wycena? Czy to może być wycena oparta na podstawie sprzedaży 13% udziałów za kwotę 450K (proporcjonalnie)? Czy też może wycena taka jak wymienione poprzednio podwyższona przez osiągnięty zysk?

WatchDog
50
Wysłane: 28 grudnia 2010 12:43:37 przy kursie: 2,50 zł
Jest kilkanaście kanonicznych metod wyceny, w oparciu o majątek, dochody, w porównaniu do spółek notowanych (z dyskontem lub bez), można też sięgnąć dalej i oprzeć się o liczbę użytkowników, lub liczbę posiadanych domen. Taka informacja powinna się pojawić w zaudytowanym raporcie rocznym.

michalmarchewka
0
Wysłane: 29 grudnia 2010 19:50:57 przy kursie: 2,49 zł
Awans grupy Tromedia....

Megapanel: serwisy tematyczne X 2010

W kategorii „Nowe technologie” na podium bez zmian. Na miejscu pierwszym Grupa Interia.pl, na miejscu drugim witryna dobreprogramy.pl, a na miejscu trzecim Grupa Wirtualna Polska. Na miejscu 5 z 6 pojawiła się Grupa Gazeta.pl. Witryna frazpc.pl spadła z miejsca 7 na 10. Grupa TRO Media awansowała z miejsca 19 na 17. Największy spadek odnotowała witryna gameload.pl, która we wrześniu była notowana na miejscu 15, a w październiku wypadła całkowicie poza tabelę. Z zestawienia wypadła również witryna speedtest.pl. Nowościami nie notowanymi we wrześniu są witryna brothersoft.com na miejscu 20 oraz witryna softonic.pl n miejscu 18.
Użytkownicy (real users) : 566 370, liczba odsłon: 1 864 597 zasięg: 3,11% - zasięg miesięczny październik 2010r. (publikacja na egospodarka.pl 29.12.2010r. link:
www.egospodarka.pl/60559,Megap...

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 12 stycznia 2011 10:02:22 przy kursie: 2,44 zł
TRO MEDIA SA zawarcie znaczącej umowy

12.01. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 2/2011

Zarząd TRO MEDIA SA ("Emitent") z siedzibą we Wrocławiu informuje o objęciu w dniu 11 stycznia 2011 r. 70% udziałów spółki Vista.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku, posiadającej kapitał zakładowy 100 000 zł. Udziały zostały kupione od 3 dotychczasowych udziałowców za łączną kwotę 4 zł.

Przedmiotem działalności gdańskiej spółki jest wortal Vista.pl należący do czołówki serwisów oferujących użytkownikom pomoc w zakresie obsługi komputera. Na stronach serwisu można znaleźć zbiór tysiąca artykułów, porad komputerowych oraz programów do pobrania. Wortal jest ogólnodostępny - każdy może założyć konto i korzystać z usług dostępnych w serwisie.

Wortal Vista.pl dzięki swojej bazie unikalnych użytkowników znacząco zwiększy (o blisko 33%) zasięg reklamowy kategorii "Nowe technologie" Emitenta , a cały zasięg reklamowy portali TRO MEDIA zostanie powiększony o niemal 10%.

Spółka Vista.pl Sp. z o.o. bezpośrednio po objęciu udziałów przez TRO MEDIA SA podjęła uchwałę o zmianie nazwy na TECHKOMP Sp. z o.o., zmianie siedziby na miasto Wrocław oraz powołaniu nowego zarządu - funkcję Prezesa objął Mateusz Szuściak (Dyrektor ds. Rozwoju TRO MEDIA SA) a Wiceprezesa Cezary Groll (dotychczasowy członek zarządu i udziałowiec spółki).

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Uchwały nr 147/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 1 marca 2007 r. z późn. zm. "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

kom ebi abs

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,341 sek.

bjpujfte
dlvzkphx
gvharitc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bphwjhpo
niczbjry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat