0 Dołączył: 2010-09-07 Wpisów: 88
Wysłane:
19 listopada 2010 10:15:27
przy kursie: 20,50 zł
w nazwiazaniu do przemyslen przedmowcy dodam jeszcze troche oliwy do ognia przypominajac ze pojawialy sie juz hasla "Boryszew wejdzie do WIG20". poza podstawami fundamentalnymi, z mojej strony jest to kolejne uzasadnienie dlaczego duzi gracze interesuja sie spolka (i dlaczego sam ostatnio zwiekszylem swoje zaangazowanie) doncarlos napisał(a):jeszcze jedna ciekawostka.. pojawiła się plotka o ambicjach powrotu boryszewa do wig20.. [strona www.stockwatch.pl/forum/Defaul...
Edytowany: 19 listopada 2010 10:16
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
19 listopada 2010 10:35:45
wariat napisał(a):w nazwiazaniu do przemyslen przedmowcy dodam jeszcze troche oliwy do ognia przypominajac ze pojawialy sie juz hasla "Boryszew wejdzie do WIG20". poza podstawami fundamentalnymi, z mojej strony jest to kolejne uzasadnienie dlaczego duzi gracze interesuja sie spolka (i dlaczego sam ostatnio zwiekszylem swoje zaangazowanie) doncarlos napisał(a):jeszcze jedna ciekawostka.. pojawiła się plotka o ambicjach powrotu boryszewa do wig20.. [strona www.stockwatch.pl/forum/Defaul... Szanowny kolego jezeli wejscie boryszewa do w20 jest argumentem za wzrostami to prosze popatrz co bylo poprzednim razem jak boryszew wszedl do w20  dla mnie to jest jednoznaczy sygnal ostrzegawczy  to juz bedzie 2 powazny :) pierwszy to fundusz Przypominam ze od poczatku Boryszew dal juz zarobic ponad 1000% i pod tym wzgledem jest jedna z najlepszych spolek na GPW, patrzac na wycene rynek wycenia juz na ponad 2 mld jak myslicie ile to jeszcze moze urosnac ?? Mysle ze wycena na poziomie 10 mld to bedzie kosmos maloprawdopodobny do osiagniecia no chyba ze naprawde przejma gigantow automotive :) Oczywiscie argumentami prowzrostowymi zapewne beda informacje o nowych przejeciach ale mysle ze rynek bedzie sie baczniej przygladal tym firma :) Nie chce sugerowac ze potencjal wzrostowy sie konczy bo tak nie mysle, nawet spodziewam sie jeszcze wzrostow, w przyszlym roku jeszcze 100-200% zrobi oczywiscie pod warunkiem ze przejma nowe podmioty ale tez mysle ze to bedzie max wzrostow. Jak dojdzie do nastepnej emisji to na 100% rezygnuje, a najpozniej na poczatku roku zainkasuje czesc moich zyskow, kiedys trzeba podziekowac i zabrac co moje :)
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
19 listopada 2010 10:39:31
Boryszew teoretycznie ma szanse wejść do wig20 w przyszłym roku, ale czy to dobrze to nie wiem, zapewne odbędzie się to na szczycie.. ps do wcześniejszego postu wariata:) nie przypuszczałem wtedy, że boryszew przeprowadzi jeszcze jedną emisję i nie liczyłem na taki kurs w tak szybkim czasie i gdyby nie ta emisja byłbym bez akcji;)) pamiętam, że w pewnym momencie nawet sprzedawałem po 3,3.. Ja ogólnie uważam, że nieufność to bardzo dobra cecha.. tylko chciwość często zwycięża..;)) Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 19 listopada 2010 10:55
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-09-20 Wpisów: 11
Wysłane:
19 listopada 2010 10:58:30
wariat napisał(a):w dodatkowym zapisujesz sie na akcje nieobjete. nie jest ich duzo a zainteresowanie znacznie przekracza podaz. redukcja byla na poziomie 99,94% takze bez rozsadnego lewara dostaniesz niewiele - zamrazajac 10k pln (zapis na 100k papiera) dostalbys okolo 60 akcji. To pytanie się już pojawiło ale nie widzę odpowiedzi więc powtórzę - też jestem zainteresowany ;) Na jak długo mrozi się kase w zapisie na akcje nieobjęte? No i czy na pewno mrozi? Na próbę zapisałem się wczoraj na akcje nieobjęte za symboliczną kwotę w mBanku - otrzymałem potwierdzenie przyjęcia wniosku, ale ... żadne pieniądze z konta nie zeszły. Kiedy więc zostaną zdjęte i na jak długo?
|
|
0 Dołączył: 2009-03-08 Wpisów: 319
Wysłane:
19 listopada 2010 11:04:39
Wejście do wig 20 to jedynie sprawa prestiżowa. Nie sądzicie chyba, że Londyn na wieść o wejściu Borka do indeksu zacznie go przeważać w portfelach, żeby nim grać jak PKO BP albo Orlenem Boryszew w wig 20 byłby walorem z gatunku FOLKLOR ROBIĄCY TŁUMEK. Czołówka ustawiaczy jest poza wszelkim zasięgiem, powiadam wszelkim  W obecnej chwili nawet blotki z wig 20 to o wiele wyższa półka, nakręcanie kapitalizacji emisjami i jedno przejęcie to za mało, a plany to zawsze plany, pod plany do indeksu nie wezmą
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
19 listopada 2010 11:13:43
666 napisał(a): nakręcanie kapitalizacji emisjami i jedno przejęcie to za mało, a plany to zawsze plany, pod plany do indeksu nie wezmą Kapitalizacja i obroty. Tylko tak na marginesie, to boryszew te wzrosty zawdzięcza nie tylko poprawiającym się fundamentom a głównie tanim emisjom, które pokazują tak między wierszami, że boryszew nie ma (nie miał) pieniędzy;) Gdyby nie było emisji nie sądzę, że kurs wzrósł by na 37 zł.. Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
0 Dołączył: 2010-05-13 Wpisów: 187
Wysłane:
19 listopada 2010 11:15:21
bdeka napisał(a):
No i czy na pewno mrozi? Na próbę zapisałem się wczoraj na akcje nieobjęte za symboliczną kwotę w mBanku - otrzymałem potwierdzenie przyjęcia wniosku, ale ... żadne pieniądze z konta nie zeszły. Kiedy więc zostaną zdjęte i na jak długo?
ja wypelnilem wniosek w mbanku i kaska wczoraj zleciala... ciekawe... wypelnilem tez wniosek na akcje dodatkowe.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
19 listopada 2010 11:26:17
Lepiej dzwonić i walczyć o dopełnienie formalności, bo goście potrafią odstawiać takie numery, że strach wchodzić w emisje w mb. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2010-10-21 Wpisów: 2
Wysłane:
19 listopada 2010 11:30:38
Ja wczoraj złożyłem dwa wnioski (zapis podstawowy i dodatkowy), a dzisiaj mi zdjęło pieniądze z konta. Oczywiście mówię o mbanku.
|
|
0 Dołączył: 2010-05-13 Wpisów: 187
Wysłane:
19 listopada 2010 11:38:55
mathu napisał(a):Lepiej dzwonić i walczyć o dopełnienie formalności, bo goście potrafią odstawiać takie numery, że strach wchodzić w emisje w mb. mowisz? potwierdzenie na maila jest, kasa zdjeta, nawet pozycja boryszew-pp zniknela...wiec chyba wszystko ok:) i nalezy czekac:)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 40
Wysłane:
19 listopada 2010 12:21:09
A to ciekawe. Wczoraj w mbanku wypelnilem wniosek o prawa poboru. Posiadalem 2500 pp i zlozylem zapis na 5000 akcji nowej emisji. Do dzisiaj nie pobrali pieniedzy z konta a pp ciagle mam na rachunku. Przed chwila dzwonilem i powiedzieli, ze wniosek jest dobrze wypelniony ale pozniej "ktos" sie tym zajmie. Cwaniaczki. Bede musial tego pilnowac.
|
|
0 Dołączył: 2010-10-30 Wpisów: 40
Wysłane:
19 listopada 2010 12:40:21
A tak przy okazji to z analizy technicznej wynika, ze (przeyjmujac niezbyt optymistyczny scenariusz) jesli kurs bedzie sie utrzymywal na stalym poziomie to za 3-4 miesiace dojdzie do dolnego ograniczenia kanalu i jest wielce prawdopodobne, ze wzrosnie (mozliwy zasieg kursu- ponad 4 zl!). O ile nie nastapi to szybciej :) Moim zdaniem warto czekac bo nie wiadomo czym jeszcze zaskoczy nas Karkosik.
Edytowany: 19 listopada 2010 12:44
|
|
0 Dołączył: 2010-10-19 Wpisów: 7
Wysłane:
19 listopada 2010 13:20:28
jestem poczatkujacym inwestorem i prosze o pomoc boryszewa obserwuje od kilku miesiecy ale to prawo poboru troche zaciemnilo mi sutuacje. Czy w obecnej sytuacji warto kupic akcje boryszewa czy zainwestowac w boryszewa z prawem poboru ?
|
|
0 Dołączył: 2010-05-18 Wpisów: 58
Wysłane:
19 listopada 2010 13:25:27
nalesnik2009 napisał(a):Czy w obecnej sytuacji warto kupic akcje boryszewa czy zainwestowac w boryszewa z prawem poboru ?
było kilka stron wczesniej jak weszły PP do obrotu moradin napisał(a):A to ciekawe. Wczoraj w mbanku wypelnilem wniosek o prawa poboru. Posiadalem 2500 pp i zlozylem zapis na 5000 akcji nowej emisji. Do dzisiaj nie pobrali pieniedzy z konta a pp ciagle mam na rachunku. Przed chwila dzwonilem i powiedzieli, ze wniosek jest dobrze wypelniony ale pozniej "ktos" sie tym zajmie. Cwaniaczki. Bede musial tego pilnowac.
W BZWBK zapis się przyjął (komunikat) , kasa zeszła z konta, na PP wsoczyła blokada ale w zleceniach nie widać niczego takiego. Hmm ??
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
19 listopada 2010 13:26:35
nalesnik2009 napisał(a):jestem poczatkujacym inwestorem i prosze o pomoc boryszewa obserwuje od kilku miesiecy ale to prawo poboru troche zaciemnilo mi sutuacje. Czy w obecnej sytuacji warto kupic akcje boryszewa czy zainwestowac w boryszewa z prawem poboru ? moim zdanie musisz sobie przede wszystkim odpowiedziec na pytanie czy chcesz zainwestowac w Boryszew a nie zajmowac sie glupotami czy lepiej akcje czy PP ... Bedziesz sie bił o ten % w ta czy w tamta ???
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 13:30:26
moradrin napisał(a):A to ciekawe. Wczoraj w mbanku wypelnilem wniosek o prawa poboru. Posiadalem 2500 pp i zlozylem zapis na 5000 akcji nowej emisji. Do dzisiaj nie pobrali pieniedzy z konta a pp ciagle mam na rachunku. Przed chwila dzwonilem i powiedzieli, ze wniosek jest dobrze wypelniony ale pozniej "ktos" sie tym zajmie. Cwaniaczki. Bede musial tego pilnowac. mi pobrali kwote a PP calkowicie zniknely czyli chyba wszystko jest ok a dzwonic do nich nie ma sensu bo tam nikt o niczym nie ma pojecia jak sie ich pytalem to powiedzieli mi ze tak wszystko ok bo kasa wplynela i podali mi ta kwote i.................. okazalo sie ze kwota ktora mi podali to zakup przeze mnie innych akcji w tym samym dniu takze tak mozna sie kompetentnie cos dowiedziec ...
|
|
0 Dołączył: 2010-10-19 Wpisów: 7
Wysłane:
19 listopada 2010 13:35:12
Kanoniers napisał(a): moim zdanie musisz sobie przede wszystkim odpowiedziec na pytanie czy chcesz zainwestowac w Boryszew a nie zajmowac sie glupotami czy lepiej akcje czy PP ... Bedziesz sie bił o ten % w ta czy w tamta ???
powaznie mysle o boryszewie, mam juz troche jego akcji i licze ze w koncu sie przebije i bedzie trend wzrostowy - przynajmniej zauwazalny. Akcje chodza po 2,04 a pp po 3,74 - jest jednak roznica. suma sumarum -kurs obu akcji powinien w koncu sie zrownac ? -chyba ze cos zle mysle ?
|
|
0 Dołączył: 2010-05-18 Wpisów: 58
Wysłane:
19 listopada 2010 13:40:35
Kanoniers napisał(a):mi pobrali kwote a PP calkowicie zniknely czyli chyba wszystko jest ok To mówisz że PP (PLBRSZW00078) powinno zniknąć?? A co się ma pojawić, normalny BORYSZEW (PLBRSZW00011) ??
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 13:55:27
nalesnik2009 napisał(a):powaznie mysle o boryszewie, mam juz troche jego akcji i licze ze w koncu sie przebije i bedzie trend wzrostowy - przynajmniej zauwazalny. Akcje chodza po 2,04 a pp po 3,74 - jest jednak roznica. suma sumarum -kurs obu akcji powinien w koncu sie zrownac ? -chyba ze cos zle mysle ? chyba nie myslisz powaznie o Boryszewie skoro piszesz takie rzeczy
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 338
Wysłane:
19 listopada 2010 13:55:56
nalesnik2009 napisał(a):Kanoniers napisał(a): moim zdanie musisz sobie przede wszystkim odpowiedziec na pytanie czy chcesz zainwestowac w Boryszew a nie zajmowac sie glupotami czy lepiej akcje czy PP ... Bedziesz sie bił o ten % w ta czy w tamta ???
powaznie mysle o boryszewie, mam juz troche jego akcji i licze ze w koncu sie przebije i bedzie trend wzrostowy - przynajmniej zauwazalny. Akcje chodza po 2,04 a pp po 3,74 - jest jednak roznica. suma sumarum -kurs obu akcji powinien w koncu sie zrownac ? -chyba ze cos zle mysle ? Kurs akcji sie nie zrowna. Poszukaj sobie na SW zasady emisji z PP i przelec ostatnie 10 stron tego watku,to wszystko bezdiesz wiedzial. Co chwile ktos zadaje te same pytania "Privatize the gains,socialize the losses"
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.