1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
19 listopada 2010 13:56:55
przy kursie: 20,50 zł
ew128 napisał(a):Kanoniers napisał(a):mi pobrali kwote a PP calkowicie zniknely czyli chyba wszystko jest ok To mówisz że PP (PLBRSZW00078) powinno zniknąć?? A co się ma pojawić, normalny BORYSZEW (PLBRSZW00011) ?? Nie wiem co powinno sie pojawić i jakie sa tam procedury, narazie widocznie ma sie nic nie pojawiac ale skoro zniknie Ci kasa w takiej kwocie ilosc PP x 2 x 0,1 i oporcz tego PP ktore byly to znaczy ze jest ok
|
|
0 Dołączył: 2010-10-19 Wpisów: 7
Wysłane:
19 listopada 2010 14:06:21
adamos napisał(a):Kurs akcji sie nie zrowna. Poszukaj sobie na SW zasady emisji z PP i przelec ostatnie 10 stron tego watku,to wszystko bezdiesz wiedzial. Co chwile ktos zadaje te same pytania hmm, czytalem jakis czas temu ten material inwestycje.pl/gpw/emisja_akcji...to po emisji akcji pp jak one beda oznaczone na gieldzie ?
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
19 listopada 2010 14:07:02
adamos napisał(a):Kurs akcji sie nie zrowna. Poszukaj sobie na SW zasady emisji z PP i przelec ostatnie 10 stron tego watku,to wszystko bezdiesz wiedzial. Co chwile ktos zadaje te same pytania Uciekajcie z tej spółki, widać kto poodbierał te bomby któe latały na lewo przez ostatnie dwa tygodnie... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
19 listopada 2010 14:10:29
mathu - możesz rozwinąć??
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 14:22:55
Powiedz mi, dlaczego nagle na wątku Boryszewa pojawia się kilkanaście nowych nicków, które weszły w te akcje nie rozumiejąc nawet czym są prawa poboru? Dlaczego na żadnej innej spółce nie ma tylu nowych, zielonych ludzi? Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 19 listopada 2010 14:24
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 14:32:20
mathu napisał(a):Powiedz mi, dlaczego nagle na wątku Boryszewa pojawia się kilkanaście nowych nicków, które weszły w te akcje nie rozumiejąc nawet czym są prawa poboru? Dlaczego na żadnej innej spółce nie ma tylu nowych, zielonych ludzi?
A powiedz mi ktora spolka ostatnio tyle urosla, wywolala tyle medialnego szumu i weszla w emisje ??? "Zielony" ma to do tego ze wchodzi w znane albo nawet bardziej w dobrze opakowane a Borek taki wlasnie ostatnio jest
Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej. Spokojnie, przy kilku wahania sie wycofaja a zapewniam Cie ze jeszcze kilka rozsadnych osob nawet z tego forum jest w spolce i nie zamierza sie szybko ewakuowac
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 14:34:35
mathu napisał(a):Powiedz mi, dlaczego nagle na wątku Boryszewa pojawia się kilkanaście nowych nicków, które weszły w te akcje nie rozumiejąc nawet czym są prawa poboru? Dlaczego na żadnej innej spółce nie ma tylu nowych, zielonych ludzi?
Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej. jesli to do mnie, to jestem z borkiem od lipca 2010. zdecydowalem sie zainwestowac bedac zielonym wlasnie czytajac ten watek i z tego co widze nie tylko ja. Wszystko bylo ok, do czasu wejscia pp - ktore namocilo i pojawily sie problemy nowicjuszy. Watpie zeby grube ryby opuscily statek zwlaszcza w momencie, kiedy firma ma dobre perspektyy i mozliwosci rozwoju.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-13 Wpisów: 12
Wysłane:
19 listopada 2010 14:37:19
Od jakiś spółek trzeba zacząć swoją przygodę z giełdą na początku zazwyczaj jest bolesne doświadczenie że kupuje się na górce i sprzedaje w dołku z paniką że będzie niżej Więc nie czepiajcie się bardzo nowych osób
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 14:41:12
hehe, osobiscie kupilem w dolku liczac na jakies wybicie, ktore zreszta bylo noo ale czlowiek to zachlanna bestia
Edytowany: 19 listopada 2010 14:59
|
|
7 Dołączył: 2008-12-15 Wpisów: 333
Wysłane:
19 listopada 2010 15:16:28
hej!
Czy ktos wie czy w pko sa da sie zrobić zapis na wykup PP wiecej niż jeden raz ? Tzn np wykupic juz posiadane PP i dokupic PP i znowu je wykupic ?
Bo mam kase na wykup tylko czesci PP bo reszta jest w "należnościach" i musze poczekać na zaksiegowanie a wolałbym uniknąć sytuacji gdy raz zrobie zapis na PP i już nie bede mogl podem np. w poniedizalek wykupic reszty PP
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-11-03 Wpisów: 155
Wysłane:
19 listopada 2010 15:28:54
Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej. No właśnie ja jedtem takim nowym, i mam pytanie do "starych". Rano kupiłem pp i są na zakładce emaklera" papiery wartościowe". Złożyłem wniosek przez zakladkę "wnioski' o zakup na podstawie tych pp akcji i otrzymałem e-maila o treści: "Dziękujemy za skorzystanie z możliwości złożenia dyspozycji zapisu podstawowego na akcje nowej emisji za pośrednictwem Internetu. Niestety wniosek numer INU074303772 został odrzucony z powodu braku na rachunku maklerskim deklarowanej liczby praw poboru na prawach własności. Prosimy o zapoznanie się z warunkami emisji i złożenie wniosku zawierającego prawidłowe parametry." Czy za szybko chcę zamienić pp na akcje, czy coś innego źle zrobiłem?
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 15:30:44
Nie zapiszesz się z PP które właśnie kupiłeś. Musisz je mieć rozliczone w KDPW. Czyli w środę, jak dobrze liczę. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
19 listopada 2010 15:32:12
zasaniak napisał(a):mathu napisał(a):Powiedz mi, dlaczego nagle na wątku Boryszewa pojawia się kilkanaście nowych nicków, które weszły w te akcje nie rozumiejąc nawet czym są prawa poboru? Dlaczego na żadnej innej spółce nie ma tylu nowych, zielonych ludzi?
Według mnie w tych ostatnich spadkach akcje przeszły z silnych rąk w ręce najbardziej niedoświadczonej ulicy, czyli to klasyczny szczyt, bo nie będzie już miał kto odbierać wyżej. No właśnie ja jedtem takim nowym, i mam pytanie do "starych". Rano kupiłem pp i są na zakładce emaklera" papiery wartościowe". Złożyłem wniosek przez zakladkę "wnioski' o zakup na podstawie tych pp akcji i otrzymałem e-maila o treści: "Dziękujemy za skorzystanie z możliwości złożenia dyspozycji zapisu podstawowego na akcje nowej emisji za pośrednictwem Internetu. Niestety wniosek numer INU074303772 został odrzucony z powodu braku na rachunku maklerskim deklarowanej liczby praw poboru na prawach własności. Prosimy o zapoznanie się z warunkami emisji i złożenie wniosku zawierającego prawidłowe parametry." Czy za szybko chcę zamienić pp na akcje, czy coś innego źle zrobiłem? [...cenzura...] Cofnij sie o pare stron a doczytasz co to T+2
Edytowany: 19 listopada 2010 15:33
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
19 listopada 2010 15:34:24
mathu napisał(a):Nie zapiszesz się z PP które właśnie kupiłeś. Musisz je mieć rozliczone w KDPW. Czyli w środę, jak dobrze liczę. WTOREK!!
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 listopada 2010 15:35:20
Norrmalnie założę sekstelefon: 5 zł za minutę i w godzinkę wyjaśnimy wszystko o prawach poboru, nie tylko Borka. Nie denerwuje nas powtarzanie tych samych informacji. Mówimy wooolnoooo żeeebyyy się dooobrzeeee utrwaaliłooo...
|
|
0 Dołączył: 2010-11-03 Wpisów: 155
Wysłane:
19 listopada 2010 15:59:28
Taurus80 napisał(a):mathu napisał(a):Nie zapiszesz się z PP które właśnie kupiłeś. Musisz je mieć rozliczone w KDPW. Czyli w środę, jak dobrze liczę. WTOREK!! No właśnie, to wiedziałem, ale na czacie w mBanku napisał mi jakiś Jakubowski, że po 8 grudnia.
|
|
7 Dołączył: 2008-12-15 Wpisów: 333
Wysłane:
19 listopada 2010 16:00:47
Taurus80 napisał(a):mathu napisał(a):Nie zapiszesz się z PP które właśnie kupiłeś. Musisz je mieć rozliczone w KDPW. Czyli w środę, jak dobrze liczę. WTOREK!! Wiem, moze mało precyzyjnie określiłem sytuacje. We Ostatnie PP dokupilem w poniedziałek a chyba w środe sprzedałem czesc akcji żeby miec kase na wykup PP. I na chwile obecną mam nadal cześc kwoty w "należnościach". Dzwoniłem do biura maklerskiego i pan powiedział że sam nie wie ile razy można składać zapis na PP ale z danych które on posiada jest mowa jedynie o "jednym zapisie" na PP daltego poradził mi abym zaczekał spokojnie do poniedziałku i wówczas dokonał spokojnie całego zapisu.
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 16:01:07
zasaniak napisał(a):Taurus80 napisał(a):mathu napisał(a):Nie zapiszesz się z PP które właśnie kupiłeś. Musisz je mieć rozliczone w KDPW. Czyli w środę, jak dobrze liczę. WTOREK!! No właśnie, to wiedziałem, ale na czacie w mBanku napisał mi jakiś Jakubowski, że po 8 grudnia. Posłuchaj, nigdy nie konsultuj się w sprawach giełdowych z debilami z mBanku! Przecież to jest hotline do zmiany pinu na karcie płatniczej, a nie ludzie którzy mają o tym jakieś pojęcie. Jeżeli już musisz ich o coś męczyć, to dzwoń i każ się połączyć z konsultantem ds eMaklera, to już są ludzie z DI BRE. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 16:04:06
mathu napisał(a): Jeżeli już musisz ich o coś męczyć, to dzwoń i każ się połączyć z konsultantem ds eMaklera, to już są ludzie z DI BRE.
do dzis mialem podobne zdanie ale bys sie zdziwil kogo teraz tam zatrudniaja ... Ja bylem w szoku po krotkiej rozmowie
|
|
Wysłane:
19 listopada 2010 16:06:20
Ja tam kiedyś dzwoniłem w sprawie emisji i faktycznie nie była to jakoś strasznie rozgarnięta osoba, ale przynajmniej nie opowiadała takich bzdur, że zapis z PP po 8 grudnia... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 19 listopada 2010 17:11
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.