PARTNER SERWISU
kckenmms
87 88 89 90 91
gosia29
0
Wpisów: 33
Wysłane: 3 grudnia 2010 22:28:20 przy kursie: 15,60 zł
oczywiście że jest ! już został zmieniony z d na c+ a przecież jeszcze ciąży na nich 4 kw z dużą stratą powolutku małymi kroczkami będzie ok

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 4 grudnia 2010 14:04:19 przy kursie: 15,60 zł
Mamy info ze spółki o Buy-backu:

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

Czyli z tego wynika,iż:

1. 16,3 mln idzie na spłatę kredytu w Pekao SA

2. 37,89 mln zł idzie na wykup akcji serii I w celu umorzenia. Umorzonych zostanie 30,9mln akcji! Choć już w info dotyczącym uchwał (link poniżej) na WZ w dniu 29 grudnia jest wpisana kwota wykupu akcji o ok 1 mln zł większa tj. 38,92 mln zł - nie wiem skąd ta różnica?

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Czyli reasumując po całej operacji powinniśmy mieć następującą ilość akcji:

308 891433 (stan obecny) - 30 902991 (buy-back w celu umorzenia) = 277 988422

Przy aktualnym kursie daje nam to C/WK= 1,16 !!! czyli dość mocne niedowartościowanie spółki na tle sektora oraz szerokiego rynkuthumbright
Edytowany: 4 grudnia 2010 14:05

broker_ns
0
Wysłane: 4 grudnia 2010 14:47:12 przy kursie: 15,60 zł
blelump napisał(a):
Hmm, spółka nie tak dawno jedną nogą była na tamtym świecie, w bankach długi, a to że powoli wychodzi na prostą nie znaczy, że będzie drugim Synthosem. To nie te same fundamenty. Pożaru już nie ma, ale jeszcze się tli. Jeśli szefostwo nie zawiedzie, to cierpliwośc zostanie wynagrodzona, ale nie jutro, albo za tydzień.

Nie chodzi o to czy będzie drugim Syntosem czy nawet Boryszewem king . Nie należy tez sugerować się historycznymi poziomami kursu Dudy. Chodzi o fundamenty, poparte analizą wskaźnikową, która pokazuje znaczące niedowartościowanie spółki. Dodatkowo do umorzenia jest po tym Bay-backu jeszcze prawie 100 mln akcji. Już nawet nie chce mi się liczyć jak wówczas korzystnie zmieniłyby się wskaźniki!!!

Trzeba sobie uświadomić, iż wykup w celu umorzenia jest swoistego rodzaju "dywidendą" dla akcjonariuszy, którzy nie sprzedają akcji. W Polsce dopiero po ostatnim kryzysie bardziej popularną!!! Przykładowo DUDA teraz skupiła i umarza ok 10% akcji własnych. Jeśli jestem np. akcjonariuszem 10 % pakietu akcji i nadal trzymam akcje i je nie sprzedaje spółce to po takim umorzeniu mój udział wzrośnie z 10 % do 11% hello1 i to jest mój profit salute

Zdecydowana większość inwestorów, zwłaszcza tych opierających swoje decyzje na analizie fundamentalnej, kreuje swoje strategie inwestycyjne w oparciu o wskaźniki C/WK oraz C/Z (lub C/ZO) - czyli czy spółka jest w stanie generować stale dodatnie wyniki finansowe (operacyjne) i przez to budować jej wartość wewnętrzną. W pierwszym wypadku mamy już niedowartościowane (patrz mój wpis wyżej) a w drugim po wynikach z IV Q 2010r tez będziemy mieć już dodatnie wskaźniki. Dodatkowo przewiduje, że spółka w 2011r. tez skupi i umorzy kolejną część akcji od banków co znów będzie dla nas akcjonariuszy "dywidendą". Ponadto realizowany program restrukturyzacji (zwłaszcza centralizacja zakupów i logistyki) powinien mieś swe pozytywne odzwierciedlenie w wynikach operacyjnych. Zatem jeśli nie będzie jakiejś katastrofy na rynku to spółka powinna w końcu odpłacić się nam wzrostem kursu. Osobiście przewiduję, że będzie jedną z gwiazd WIG-u w 2011r.

gosia29 napisał(a):
oczywiście że jest ! już został zmieniony z d na c+ a przecież jeszcze ciąży na nich 4 kw z dużą stratą powolutku małymi kroczkami będzie ok

Z pewnością po wynikach VIQ będzie zmieniony ranking dla spółki - nawet nie wiem czy nie wejdziemy od razu w strefę bezpieczną? Ale z pewnością wyjdziemy ze strefy zagrożenia, która to powoduje że niektórzy inwestorzy nawet automatycznie odrzucają spółkę.
Edytowany: 4 grudnia 2010 14:49

mateusz_2000
0
Wpisów: 50
Wysłane: 4 grudnia 2010 15:31:37 przy kursie: 15,60 zł
jak jest końcowa data wykupu tych ok 10% akcji i ich usuniecie z rynku ? :P

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 4 grudnia 2010 17:43:51 przy kursie: 15,60 zł
Wszystko jest napisane w komunikacie, przeczytaj go. Najpierw walne musi podjąć uchwałę w sprawie umorzenia części akcji Spółki serii I. A walne zwołane jest na 29 grudnia link . Tak więc umorzenie już w przyszłym roku, ale tych akcji już teraz nie ma na rynku i nie będzie.

A tak w ogóle to nie wiem jak taka spółka może mieć problemyblackeye . Żywiec skupuje po 3-4 zł (nie wiem czy nie ma też własnych hodowli), a średnia cena jakiejś wędliny to ponad 20 zł. W dodatku kiedy pójdę do pobliskiego mięsnego po jakąś padlinę to zawsze swoje trzeba odstać w kolejce.

kolokwialny
0
Wpisów: 130
Wysłane: 6 grudnia 2010 16:48:08 przy kursie: 15,70 zł
Cytat:
A tak w ogóle to nie wiem jak taka spółka może mieć proble . Żywiec skupuje po 3-4 zł (nie wiem czy nie ma też własnych hodowli), a średnia cena jakiejś wędliny to ponad 20 zł. W dodatku kiedy pójdę do pobliskiego mięsnego po jakąś padlinę to zawsze swoje trzeba odstać w kolejce.
Cytat:

I to jest właśnie meritum akcentu jakim warto zakończyć pytanie inwestycyjne. Czy warto?

Patrząć na tą spółkę mam zawsze ''szeroki'' uśmiech!Angel Gdyż przypomina mi zaraz się inna- bardzo podobna sektorem ''spółka'':! BEEFSAN...
Otórz tam kurs juz prawie na ekstremach....(nie napiszę celowo ile), a na Dudzie... krucho!!! Po znaczącej korekcie!

Ja sie teraz pytam:
Kto tak na prawdę powinien być w tym zakresie CENOWYM ? I czy sie cos czasami akcjonariuszom nie pomyliło?
Bo chyba raczej nie Beffsan!!!!!!
Edytowany: 6 grudnia 2010 16:50

gosia29
0
Wysłane: 6 grudnia 2010 23:53:59 przy kursie: 15,70 zł
Kolego nie zapominaj że beefsan zmienił profil działalności na finansowy! niemożna go z dudą teraz porównywać, a duda moim zdaniem to dobra spółka ale na długi okres.

pozdrawiam

gosia29
0
Wysłane: 7 grudnia 2010 10:38:56 przy kursie: 15,50 zł
Koledzy jakiego infa my potrzebujemy żeby ruszyć kursem w górę? rekomendacja już była , info o częściowym odkupie też ,a my dalej się kisimy..............Think

DMinds
0
Wpisów: 23
Wysłane: 7 grudnia 2010 11:20:05 przy kursie: 15,50 zł
IMHO żadne info nie pomoże. Kto siedzi na Dudzie to swoje przeżył i ma często dość - sprzedaje jak tylko kurs zbliży się do 1,60 zł.
Kto nie zna spółki kieruje się wskaźnikami, a te są jakie są.
Myślę, że tylko kolejne dobre raporty okresowe, a co za tym idzie poprawa wskaźników, może kurs pociągnąć ku górze. No chyba, ze wystąpi jakaś ptasia grypa lub coś w tym stylu...

Everlasting
0
Wpisów: 16
Wysłane: 7 grudnia 2010 11:52:00 przy kursie: 15,50 zł
To myślisz że teraz czeka nas długi trend horyzontalny aż do kolejnych wyników ?

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 grudnia 2010 11:59:04 przy kursie: 15,50 zł
Co prawda spółce się bliżej nie przyglądałem, ale parę moich uwag dotyczących aktualnego kursu spółki i wartości wewnętrznej.

Wielu z użytkowników wskazuje na znaczącą poprawę wskaźników finansowych po IV kwartale tego roku. Oczywiście to prawda, ale ile one będą wynosić? Jeśli spółka utrzyma rentowność netto z III kwartału to przy powtórzeniu przychodów z tego kwartału zysku będzie około 33 milionów, czyli C/Z wyniesie około 15
Dużo to czy mało? Wydaje się, że wcale nie tak mało... Można powiedzieć, że rynek już oczekuje znaczącej poprawy zysków. Poprawić można na dwa sposoby:
1. Zwiększając sprzedaż
2. Zwiększając marżę.

1. Ciężko liczyć, że spółka zwiększy sprzedaż o kilkadziesiąt procent ze swojego rozwoju organicznego tym bardziej, że wycofuje się ze starych mniej rentownych kontraktów. Pozostaje jakieś przejęcie. Tylko czy spółkę na dziś dzień na takie przejęcie stać? Na dziś spółka posiada 300 milionów kredytów, które kosztują rocznie pewnie około 30 milionów złotych, czyli tylko ciut mniej niż wynosi zysk netto spółki. Przejęcie za kredyt jest więc mało prawdopodobne, bo spółka tego może nie udźwignąć. Pozostaje kolejna emisja akcji, czyli zysk na akcję prawdopodobnie także szybko się nie poprawi.

2. Marża zależy od czynników rynkowych i wewnętrznych. Na razie z tego co nawet na wątku da się przeczytać te rynkowe spółce nie sprzyjają. Rosną ceny pasz, a mięsa czerwonego nie specjalnie. Na szybko nie ma chyba co tu liczyć.
Pozostaje szukanie oszczędność wewnątrz firmy czyli w zarządzaniu. I to się dzieje. Wypowiadane są stare kontrakty, te mniej rentowne, spadają koszty zarządu itd. Warto zauważyć, że po 9 miesiącach różnica pomiędzy zyskiem brutto ze sprzedaży oraz zyskiem operacyjnym to 100 milionów złotych. Po roku prawdopodobnie będzie to kwota 130 milionów. Z tego miejsca trzeba wyjąć około 13 -15 milionów, aby uzyskać spodziewaną przez rynek poprawę zysków netto. Gdyby to było proste to już by tego dokonano. Trzeba też zauważyć, że 7 milionów pochodzi z działalności poza operacyjnej.
Najprościej byłoby obniżać zadłużenie. To spółki jest stosunkowo drogie.

Te działania które sobie rozważam, na razie TYLKO usprawiedliwiają obecną wycenę.

Kolejna sprawa to wskaźnik CWK. Obecnie dla spółki wynosi 1,3, ale jak się zerknie do bilansu, to wartość firmy stanowi prawie 30% wartości księgowej. Dużo. To nie jest majątek, tylko nadwyżka płatności za wypracowywany zysk przejętych podmiotów. Rentowność kapitałów własnych przy tych założeniach zysku netto wyniesie około 10%.

Majątkowo jest drogo, ale rentowność kapitału własnego dopuszcza nawet większą wycenę.
Gorzej jeśli chodzi o wyceny dochodowe. Tu jest przewartościowanie, ale rynek liczy nie bez przyczyny na poprawę zysków. Tyle tylko, że ta poprawa jest już w cenach. Potencjał wzrostu w krótkim terminie jest więc ograniczony.

Jeśli do tego dołożyć głównych akcjonariuszy, którzy oszukują rynek oraz walkę o brak rozwodnienia, lub sporą podaż po konwersji to na szybkie i dynamiczne zwyżki kursu chyba nie ma co liczyć.
Oczywiście rynek bardzo lubi zysk netto i wyniki za 4Q mogą spowodować wzrosty, tym bardziej jak się do zabawy przyłączy jakaś spółdzielnia, ale to będzie grubo nad wartością wewnętrzną spółki.
Jeśli więc liczyć na zwyżki kursu to raczej trzeba cierpliwości. Fundamenty spółki będą się ewentualnie poprawiać przez długi czas.

Edytowany: 7 grudnia 2010 12:14

gosia29
0
Wysłane: 7 grudnia 2010 12:27:20 przy kursie: 15,50 zł
czyli co potrzeba 2-3 lat na powrót spółki na porządne poziomy?

adamos
0
Wpisów: 338
Wysłane: 7 grudnia 2010 16:35:06 przy kursie: 15,50 zł
Wszytsko co napisal antyteresa jak najbardziej sie zgadza. Zadluzenie spolki jest jej kula u nogi, a kilkuletni zysk stracony na opcjach jeszcze dlugo bedzie odczuwalny. Jednak to wcale nie oznacza ze kurs bedzie stal w miejscu lub wolno sie poruszal. Wiekszosc inwestorow nie analizuje spolki tak prawidlowo jak to zrobil nasz kolega,tylko glownie zwraca uwage na wskazniki C/WK,C/Z itd..ktore wygladaja coraz bardziej atrakcyjnie.Nawet czytajac fora widac,ze wiekszosc patrzy na to w prosty sposob:spolka miala problemy,kurs spadal,ale teraz juz wychodzi na prosta wiec bedzie roslo. Duda ma ostatnio bardzo dobra prase,a historyczne kursy rowniez dzialaja niektorym na wyobraznie.Podejrzewam tez ze wzrosty z ostatnich miesiecy byly zwiazane ze zwiekszeniem zaangazowania przez TFI. Jezeli czwarty kwartal nie rozczaruje,to bedzie tylko kwestia czasu jak w przyszlym roku zaczna wystawiac rekomendacje "kupuj". Nie wiem czy zobaczymy tu potezne wzrosty,ale obstawiam ze w przyszlym roku kurs bedzie zachowywac sie znacznie lepiej od rynku salute
"Privatize the gains,socialize the losses"

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 7 grudnia 2010 17:17:23 przy kursie: 15,50 zł
@Gosia
Trzeba tylko zdefiniować co oznacza porządne poziomy... Na 13 ziko to raczej bym nie liczył ;)

To jest tak, że kurs potrafi się oderwać od wartości wewnętrznej naprawdę sporo, ale zarówno w jedną jak i drugą stronę. Teraz nie jest daleko. Jak już napisałem rynek lubi zysk netto i wyceny porównawcze, w szczególności tam gdzie siedzą drobni. Tu instytucji typu TFI czy OFE nie ma, więc scenariusz wzrostowy jest jak najbardziej możliwy. Natomiast jak się kupuje spółkę spekulacyjnie tzn pod wzrost niepoparty fundamentami to się ponosi dużo większe ryzyko i kursem może mocno bujać
Edytowany: 8 grudnia 2010 09:58

gosia29
0
Wysłane: 8 grudnia 2010 09:30:01 przy kursie: 15,70 zł
Witam!
Myślę że nikt tu na 13 zeta nie liczy ale parę złotych (4-5) raczej jest możliwe do osiągnięcia w dłuższym terminieThink

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 8 grudnia 2010 10:08:47 przy kursie: 15,70 zł
Aby poziom cenowy 4-5 PLN zaistniał to w mojej ocenie muszą się przydarzyć na raz co najmniej dwie rzeczy. Raz, że otoczenie musi sprzyjać, tzn wzrosnąć cena żywca i spaść ceny pasz oraz nadal na rynku musi panować hossa, aby wycena porównawcza była dla ulicy atrakcyjna.
Dwa musi się znaleźć powód do spekulacyjnej jazdy. Jakieś dobre info. Coś jak wypadnięcie tego feralnego IVQ2009.
W przyszłym roku, raczej nie ma szans na taki poziom, ale rynek robi różne dziwne rzeczy.

gosia29
0
Wysłane: 8 grudnia 2010 11:23:33 przy kursie: 15,70 zł
ja tu mam na myśli długi okres tzn 2012-2013, liczę że przejęcia pomogą i skup akcji pytanie tylko czy wykupią cała emisje od banków mam do tego troszkę wątpliwości
no i pytanie jakie będzie źródło finansowania przejęć z jednej strony spółka ma gotówkę w kasie a z drugiej obawiam się kolejnej emisji no ale jak kolega pisze na giełdzie można się wszystkiego spodziewać..............

marpap
0
Wpisów: 20
Wysłane: 9 grudnia 2010 10:27:24 przy kursie: 15,70 zł
Powiem szczerze że sprawa z PQS naprawdę mi się podoba i nie piszę tego jako "udziałowiec" DUD ale jako konsument . Wydaje mi się ze jest to jeden ze sposobów na poprawienie marży i to znaczne . Obecna moda na produkty zdrowe tzw. EKO nabiera na sile. Sklepy sprzedające zdrową żywność rosną jak grzybki po deszczu a skoro tak się dzieje jest na te towary popyt.
Pozostaje mieć nadzieję że firma pójdzie za ciosem i promocja znaku jak i marki zakończy się sukcesem
Pozdrawiam
salute

Klincewicz
0
Wpisów: 69
Wysłane: 10 grudnia 2010 03:01:42 przy kursie: 15,70 zł

kliknij, aby powiększyć

Widzę, że bardzo aktywnie zrobiło się na tym wątku. Każdy czeka na jakiś znaczący ruch kursu.
Tak z innej beczki wrzucam wykres bardzo ciekawy:
Świeczki tygodniowe, zakres 1 rok

Z mojego punktu widzenia doczekamy się wybicia jedynki. Rynek testował dołek ze stycznia 2010r (fala nr.2).Następnie przy fali wybijającej falę nr 1 kurs na tym oporze wpadł w trend boczny co jest dość częstym przypadkiem, wolumen na świecy wybijającej zwiększony, później utrzymywał się na dość wysokim poziomie w porównaniu do ostatnich dni sesyjnych. Może to wskazywać odwracanie pozycji przez inwestorów. Poziom wsparcia 1,55 wybroniony, i teraz leci 3 podfala fali 3.

pozdrawiam

broker_ns
0
Wysłane: 10 grudnia 2010 09:11:09 przy kursie: 15,40 zł
Lekko spóźniona polemika Shame on you z kolegą @anty_teresa

Generalnie wpis kolegi jest zgodny merytorycznie i nie można się do niego zbytnio przyczepić lecz niemniej jednak oddaje ona głównie stan bieżący spółki a w mniejszym stopni jej gł€go okresowe perspektywy. Jak kolega sam zauważył
Cytat:
Co prawda spółce się bliżej nie przyglądałem
, że spółka nie jest mu bliska a ja mam wrażenie, że w przypadku Dudy właśnie ta znajomość spółki ma znaczenie i może czynić różnicę w jej postrzeganiu.

1. Przychody - spółka w III Q b.r. pierwszy raz odnotowała od wielu kwartałów wzrost przychodów r/r i to pomimo relatywnie niskich cen rynkowych mięsa wieprzowego. Ostatni wzrost przychodów był tez zasługą zwiększających się przychodów z eksportu co powinno być widoczne równieżw IV Q, zwłaszcza przy relatywnie słabym złotym. Co więcej IV kwartale spółka ma zawsze największe przychody z całego roku więc i tym razem należy spodziewać się przychodów grubo powyżej 400 mln. Co do dalszego rozwoju spółki to dzięki postępującej restrukturyzacji oraz bez jakiś załamań na ryku mięsnym można liczyć na rozwój organiczny rzędu 10-15% r/r ale nie sądzę aby więcej.

2. Zysk netto - ja szacuję że cały rok zamkniemy wynikiem ok 35 mln zł lub troszkę wyżej. Czy to mało - oczywiście patrząc na wielkość spółki nie jest to może wyniki powalający ale jeśli się weźmie pod uwagę że jeszcze rok temu spółka generowała gigantyczne straty (i nie tylko przez nieszczęsne opcje walutowe) ale i operacyjnie bardzo słabo było to dla mnie jest to bardzo dobry wynik! Natomiast w 2011r. jest jeszcze znaczące pole do poprawy działalności operacyjnej oraz również zmniejszenie zadłużenia zewnętrznego i kosztów jego utrzymania (ale o tym za chwilę). I tu cytat kolegi
Cytat:
Pozostaje szukanie oszczędność wewnątrz firmy czyli w zarządzaniu. I to się dzieje. Wypowiadane są stare kontrakty, te mniej rentowne, spadają koszty zarządu itd. Warto zauważyć, że po 9 miesiącach różnica pomiędzy zyskiem brutto ze sprzedaży oraz zyskiem operacyjnym to 100 milionów złotych. Po roku prawdopodobnie będzie to kwota 130 milionów. Z tego miejsca trzeba wyjąć około 13 -15 milionów, aby uzyskać spodziewaną przez rynek poprawę zysków netto. Gdyby to było proste to już by tego dokonano. Trzeba też zauważyć, że 7 milionów pochodzi z działalności poza operacyjnej.
To prawda to nie jest proste. Ale proces restrukturyzacji postępuje i jest rozłożony w czasie. Osobiście ja dużą wagę przywiązywał bym do centralizacji zakupów spółki (m.in.efekt synergii ale zwłaszcza niższe koszty zakupów) co może dać naprawdę znaczące oszczędności ( a pisząc to wiem z praktyki gdyż kiedyś sprzedawałem różnym dużym firmom pewnie surowiec do produkcji i jak kilka z nich decydowało się na centralizację swoich zakupów dla kliku zakładów produkcyjnych to nasze ceny i marże już znacząco spadły!). Zatem przestrzeń do oszczędności jest jeszcze duża i myślę, że w tym aspekcie spółka robi naprawdę dużo aby to zmienić. Ja prognozuje wzrost zysku netto w przyszłym roku do ok 50 mnl zł.

3. Zadłużenie spółki - też uważam że jest to wciąż największy problem spółki i kula u jej nogi - ale i tu sytuacja się zmienia na plus . Ale kolega zapomniał o jednym że spółka planuje w najbliższym czasie sprzedaż aktywów dopiero zapoczątkowaną w tym roku co może jej dać dodatkowe 50-80 mln. Na pewno część z tych środków pójdzie na spłatę kredytów i obniżenie zadłużenia i jego kosztów. Dodatkowo ostatnie info dotyczy spłaty częściowej kredytu w Pekao SA na kwotę 16,3 mln. Część generowanego zysku tez powinna być na ten cel przeznaczona. Ale nie ma co ukrywać, że tutaj będzie to najbardziej długotrwały proces (2-3lata ) aby powrócić do bezpiecznej i niezbyt kosztownej konstrukcji finansowania zewnętrznego.

4. Nowe przejęcia - wg mnie innych środków finansowania poza emisją tutaj nie dostrzegam - no chyba że zrezygnują z buy-backu oraz zmniejszania zadłużenia ale byłoby to nierozsądne.

Podsumowując rynek musi wyceniać nie tyle stan bieżący co perspektywy. I sadzę, że na razie tu jeszcze spółkę nie docenia. Ale wszystko przed nami, tak jak już wspominałem w za IVQ i poprawa wskaźników w oparciu o wyniki netto. Żeby była jasność ja nie liczę na wzrosty rzędu kilkuset % bo one są wg mnie niemożliwe (no chyba jakaś czysta spekulacja ale to chyba nie natej spółce). Ja prognozuje poziom kursu pod koniec przyszłego roku na poziomie 2,5- 3 i myślę że to jest ten rozsądny wzrost na który można liczyć jeśli nie będzie jakiś "nadzwyczajnych" wydarzeń.salute

P.S. Ciekaw jestem opinii w naszej dyskusji pana Szczepana Łangowskiego, który od kilku kwartałów analizuje spółkę i już bliżej zna jej specyfikę oraz zmiany w jakie się jej dokonują.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

87 88 89 90 91

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,299 sek.

bbortrzr
xyufunxg
hexzeaoi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kmvoyllk
edjcbtlj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat