0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
6 lutego 2011 23:06:51
przy kursie: 4,09 zł
ze sprzedaza to fakt - rozporzadzen nie ma, sa wylacznie zapowiedzi. jak nie sprzedadza w Polsce, to ciezko bedzie im sprzedac gdziekolwiek poza Polska, bo brak sprzedazy w macierzy po prostu musi wzbudzic nieufnosc. jedno mnie zastanawia - co z tymi projektami CORDIS (the Community Research and Development Information Service)? dwa projekty wlasnie sie skonczyly, dwa sie wlasnie zaczynaja Cytat:Start date:2011-01-17 End date:2014-01-16 Duration:36 months Project Reference:265212 Project cost:4891921 EURO Project Funding:3362408 EURO cordis.europa.eu/search/index....Start date:2011-01-01 End date:2014-12-31 Duration:48 months Project Reference:266124 Project cost:3942102 EURO Project Funding:2995507 EURO cordis.europa.eu/search/index.... jak sadze, jest to jakis pozytyw w dlugim teminie powinno byc dobrze, bo skoro biora udzial w w/w projektach, to sa szanse na prestiz i kontrakty. szkoda tylko, ze jak zwykle panstwo nie dosc ze podklada noge naszym naukowcom, to jeszcze zrzuca kowadlo na glowe. na pewno bedzie szal, jak podpisza w koncu te rozporzadzenia. bardziej mnie zastanawia jak bedzie potem? Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2010-10-15 Wpisów: 62
Wysłane:
7 lutego 2011 07:20:14
przy kursie: 4,09 zł
Cytat:bo skoro biora udzial w w/w projektach, to sa szanse na prestiz i kontrakty Podobnie jak prestiż i kontrakty przyniosło Amiante :)
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 16:16:41
przy kursie: 4,10 zł
robberto, mozesz skrobnac cos wiecej albo podac jakis link, zeby mogl wyrobic sobie zdanie w tej kwestii? bo znalazlem tylko francuskie strony i dowiedzialem sie ze amiante po francusku oznacza azbest. to nie jest tak, ze jestem entuzjasta atona. po prostu wydaje mi sie, ze w momencie jak podpisza owo rozporzadzenie o utylizacji odpadow medycznych, to jest duza szansa, ze ruszy sprzedaz. niech na poczatku tylko we Wroclawiu, to juz bedzie cos - czasem wystarczy jedna referencja. co do utylizacji azbestu - tu faktycznie jest problem, bo nasze gminy maja na to czas bodajze do 2032 roku i nikomu sie z tym nie spieszy - takie zamiatanie pod dywan. na szczescie sa sasiedzi blizsi i dalsi - j.w. moze wystarczyc jedna referencja i dobry negocjator. moze, nie musi. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
7 lutego 2011 16:20:29
1. Czemu rok temu udało się sprzedać urządzenie do utylizacji odpadów medycznych mimo braku rozporządzenia? 2. Czemu nie udało się sprzedać ani jednego urządzenia poza Polską? Teksty o "braku urządzeń działających w Polsce" to moim zdaniem kolejny kit wciskany przez prezesa. 3. Były ostatnio testy na Łotwie i Chorwacji, zakończone sukcesami, nikt nie pytał o działające urządzenia w Polsce, co się dzieje z tymi potencjalnymi kontraktami??? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 16:36:34
popatrz na to ze strony nabywcy - utylizacja odpadow medycznych ma zdaje sie etykietke biohazard. jakbym mial kupic to urzadzenie, to tez najpierw wolalbym sie upewnic, ze dziala jak nalezy, czy sa jakies odchylki w funkcjonowaniu, jak z obsluga, jak z awaryjnoscia, jak z praktyczna wydajnoscia, ogolnie mialbym 100 pytan do i nie ukrywam, bardzo ulatwiloby mi decyzje gdybym mogl zobaczyc takie urzadzenie funkcjonujace juz jakis czas i pogadac z jego uzytkownikiem, bo sprzedawca zawsze bedzie zachwalal swoj produkt. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 16:48:16
siekoo, ja już oficjalnie tej bajki nie kupuję. Moim zdaniem to wygodne tłumaczenie dla ciągłych porażek spółki. Licencję jakoś sprzedali, nie? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 696
Wysłane:
7 lutego 2011 16:50:37
Idąc Twoim tokiem rozumowania zastanawiam się kto więc kupi pierwszy? Ktoś chyba musi... Uważam że argument "w Polsce nie ma działających to zagranica nie chce kupić" jest dziwny. Skoro przeprowadzają testy, dodałbym nawet "pomyślne testy" to czemu nie ma z tego kontraktów? Może po prostu dlatego że technologia usuwania medcznych to żaden przełom i nic co zrewolucjonizuje branże? Sam sobie coraz częściej zadaje to pytanie... Btw. Kiedy była ostatnia sprzedaż? 6? 7 miesięcy temu? czy jeszcze wcześniej... Powoli zbliżamy sie do rocznicy sprzedania licencji a owoców tego ciągle nie widać... "Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 16:56:11
Prawdopodobnie wszystko rozbija się o koszt utylizacji. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 17:05:46
ostatni moj wpis w tej materii, bo uznacie ze naganiam, a ja tylko staram sie spojrzec na to z boku, zrozumiec co i jak, bo sygnaly sa sprzeczne. no wiec, kto pierwszy to kupi? jesli kupi, to pewnie ktorys z wroclawskich szpitali - to mialoby sens. ja ponegocjowalbym troche - kupie, pokaze innym, ze dziala i warto to kupic, ale wy dajecie mi dobra cene i bezplatny serwis na x-czasu - obie strony zyskuja. koszt utylizacji - czytalem, ze i tak sa nizsze niz w przypadku skladowania i transportu do spalarni (pomijajac ryzyko i cene samej uslugi spalenia). Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 17:14:59
1. Nie wiadomo jaki jest ten koszt. Być może jest nawet niższy. 2. Nie wiadomo ILE jest tych odpadów medycznych. Może warto zapłacić więcej za utylizację, ale nie kupować maszyny, która się nigdy nie zwróci. 3. Kto pierwszy kupi - dlaczego nie kupił nikt w USA? 4. Najważniejsze - ILE DO CHOLERY MOŻNA CZEKAĆ? Spółka jest na GPW od 2008 r. To mało, żeby coś osiągnąć? Dlaczego kłamali, że w 2010 będzie wzmożone zainteresowanie maszynami i potrzebują kasy z emisji na produkcję, a teraz co miesiąc piszą, że realizacja celów emisji nie miała miejsca? Jestem bardzo ciekawy, co się dzieje z tą kasą i kiedy się skończy. I nie pisz, że nie przewidzieli opóźnienia w wydawaniu rozporządzeń, bo Parosa uczestniczył na każdym etapie pracy nad nimi i doskonale wiedzieli, że rozporządzenie to termin co najmniej końca 2010. Emisję wykombinowali w styczniu. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 7 lutego 2011 17:18
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-02-06 Wpisów: 5
Wysłane:
7 lutego 2011 18:04:42
a jak skomentujecie umowę z bestmontem na utylizacje odpadów biologicznych, umowa mówiła że mieli sprzedać 10 urządzeń na łączną sumę 6 mln zł w 2009r.też były testy, testy, testy (to przez cały 2009 r.)
a w 2010r.temat przepadł jak kamień w studni.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 18:09:45
Najbardziej komiczne jest to, że będziemy się bawić w komentarze, bo spółka nigdy nie poinformowała co z Bestmontem. I co z projektem łotewskim, kto kupił licencję, co z testami w USA. Czeski film. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 18:22:06
mathu - nie takie takie opoznienia i nie w takich projektach widzialem, czesto z banalnych przyczyn.nie jestem rzecznikiem atona. nie bronie ich. probuje szukac logiki. obaj stoimy z tej samej strony, nie ma potrzeby agresji Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 18:27:44
Spółka nigdy nie poinformowała o żadnym opóźnieniu. Po prostu nagle temat się urwał. W kuluarach można się dowiedzieć, że Bestmont to zamknięta ścieżka. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2010-10-15 Wpisów: 62
Wysłane:
7 lutego 2011 21:11:08
siekoo napisał(a):robberto, mozesz skrobnac cos wiecej albo podac jakis link, zeby mogl wyrobic sobie zdanie w tej kwestii? bo znalazlem tylko francuskie strony i dowiedzialem sie ze amiante po francusku oznacza azbest. Amiante to program w którym Aton bierze/brał udział; https://www.amiante.pl/uczestnicyNie zapisywałem sobie linków ale na innych forach były takowe wklejane, świadczące o zakończeniu programu albo przynajmniej tej części z udziałem Atona, szczegółów teraz nie kojarzę, ale google pamięta więcej: www.money.pl/gielda/newconnect...www.bankier.pl/wiadomosc/ATONH...www.aton-ht.pl/var/file/IPO_pl...Stąd moja ironia dotycząca tego co Atonowi wychodzi z udziału w programach. Prezentacja w PowerPoincie z okresu kiedy ja się do spółki przymierzałem; od tamtych czasów nic się nie zmieniło, już wtedy odwoływali prognozy finansowe firma.aton.com.pl/var/userfile...(final%20version).ppt Programy, dotacje, testy, współpraca, chwalenie się planami i studzenie wzrostów ale milczenie przy spadkach i sprzedawaniu akcji przez posiadaczy >5% no i milczenie w kwestiach złożonych obietnic a nawet podpisanych umów - bleee, już dawno mi się to przejadło :)
Edytowany: 7 lutego 2011 21:13
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 22:20:31
dzieki robberto mi tego nie wygrzebalo. moze dlatego, ze szukalo po niemieckim proxy  wypluwalo wylacznie francuskie strony przejrzalem - ten link z money to wlasnie programy CORDIS  kliknij, aby powiększyćZawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 7 lutego 2011 22:21
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 243
Wysłane:
11 lutego 2011 11:20:31
przy kursie: 3,82 zł
najnowsze info ze spółki... INFO "Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą."
|
|
Wysłane:
11 lutego 2011 11:32:57
poinformowali o projekcie GREENLAND, czyli niedlugo pewnie poinformuja tez o IRCOW. Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 696
Wysłane:
11 lutego 2011 11:33:42
Ehhh kolejne info które tak naprawde nic nie wnosi... Dobrze że na początku przypomnieli inwestorom czym zajmuje się spółka bo już wielu z nas zapomniało... Tak samo jak wielu zapomniało o testach w Michigan które miały trwać do końca zeszłego roku. Rok się skończył i nic w tym temacie nie usłyszeliśmy "Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."
|
|
Wysłane:
11 lutego 2011 11:35:44
Projekt BADAWCZY który znowu nic nie da akcjonariuszom. Równie dobrze można zasponsorować pracownika uczelni, który dostaje granty z UE. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.