0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 598
Wysłane:
2 lutego 2011 23:31:00
sprzedałem resztę tauronu, kupiłem parę sztuk orzełka i dudy, z resztą wiekszej cześci gotówki czekam na inne okazje.
pytało mnie kilka osób w co jeszcze inwestuję poza giełdą..
więć wyjaśniam dodatkowo - nieruchomości, ale tylko o przeznaczeniu komercyjnym ( mieszkaniówkę odrzucam) - mam własną firmę usługową więc trochę kasy też w nią inwestuję, - kiedyś też byłem obecny na rynku numizmatycznym ale to już przeszłość, całą kolekcję sprzedałem gdy było szaleństwo cenowe. - z założenia odrzucam wszelkie lokaty, obligacje itd... wg mnie wtedy kapitał się marnuje
muszę do czegos się przyznać..:jestem zaskoczony i zaszczycony wielką oglądalnością( przynajmniej dla mnie) mojej kroniki, dziękuje Wam wszystkim zainteresowanym.
zachęcam jednocześnie do wpisywania swoich przemyśleń zwlaszcza tych bardziej pesymistycznych odnośnie spółek które właśnie mam/kupuję/kupię. bo jeśli spółkę mam to znaczy, że jestem optymistą co do niej więc przyda się trochę pesymizmu:-)
Edytowany: 2 lutego 2011 23:33
|
|
0 Dołączył: 2010-10-20 Wpisów: 347
Wysłane:
3 lutego 2011 00:17:38
Cytat:- kiedyś też byłem obecny na rynku numizmatycznym ale to już przeszłość, całą kolekcję sprzedałem gdy było szaleństwo cenowe.
Też inwestuje, a raczej inwestowalem bo od jakiegos czasu moja kolekcja sie nie powieksza, w monety. ale nie bylem dosc sprytny by w pore wyskoczyc... traktuje to bardziej jako hobby niz inwestycje, ale szkoda bo gdybym w odpowiednim momencie wyskoczyl moglbym sobie teraz conajmniej 2 takie same zestawy kupil. A ty inwestowales tylko w Polskie sreberka, zlote czy monety z innych krajow takze. Rynek numizmatyczny - to dopiero jest spekulacja:D, monety z nakladami okolo 1000 sztuk to wcale nie takie rzadkie zjawisko.
|
|
Wysłane:
4 lutego 2011 00:27:42
miałem tylko polskie srebrne i Złote, 95 % kolekcji sprzedałem, zostawiłem tylko parę sztuk z którymi jestem bardziej emocjonalnie związany:-)
dzisiaj ( a właściwie wczoraj ) dokupiłem za kase z tauronu: orzełopony, lcc i nowość trochę próbnie hawe. reszta pieniędzy czeka na kolejne okazje.
dzisiaj wyskoczyło marketeo, cos zaczyna sie dziać na orzełopony
|
|
|
|
Wysłane:
4 lutego 2011 20:18:36
przegląd portfela orzełopony w gore - sytuacja wyglada zdecydowanie lepiej ale na fanfary przyjdzie czas, caly czas mamy promocje z której codziennie korzystam. k2 internet bardzo dobrze, szykujemy sie do kolejnego lotu, na chwilę obecna wg mnie najlepszy ppapier który mam, rzeczywista dynamika zysków, plany mocne, realizacja okay, informacje wazne w drodze, itd. CISZA NA WATKACH praktycznie na wszystkich forach!! dokładnie tak jak rosło oponeo z 5 na 15, marketeo tez okay hawe ktore kupiłem tez dobrze ale tu kupiłem liczać na korekte wzrostową, bmp sie kisi, czekam na infa i poczekam az przyjda, lcc konsolidacja, polnord - czekamy na informacje tup - czekamy na infa przełom 1/2 kwartalu Duda - sytuacja ok w mojej ocenie, lubie jak papier tak rosnie czyli 1 dzien wystrzał, potem spokoj, potem 2%, podoba mi sie to
|
|
115 Dołączył: 2010-01-27 Wpisów: 1 082
Wysłane:
4 lutego 2011 20:33:58
Na jakie info czekasz - jeśli chodzi o Polnord? To dotyczące sporu sądowego i odszkodowania, czy też chodzi Ci o raport roczny (28.02)? P.S. bardzo ciekawy portfel i bardzo fajnie się Twoją kronikę czyta! Pozdraiwam i życzę jak najlepiej!
|
|
0 Dołączył: 2010-01-08 Wpisów: 42
Wysłane:
5 lutego 2011 17:19:14
Cytat:- z założenia odrzucam wszelkie lokaty, obligacje itd... wg mnie wtedy kapitał się marnuje wg mnie marnujesz teraz kase na deweloperach, owszem przyjdzie czas i na ten sektor ale uważam że będzie jeszcze czas zeby wsiąść do tego "pociągu"
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 09:24:06
może masz rację ale.. tup kupiłem bo czekam na rozruch dzialalności w katowicach i wg mnie tutaj pójdziemy w górę jak bedą infa, może wcześniej niż cała developerka. polnord - czekam na intensyfikacje działalności, na wykazanie sie nowego prezesa i wzrost zainteresowania spółką, lcc - bo tam jest taka długa konsolidacja, że jak to wyskoczy to może zrobić 100% , podoba mi się technicznie
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 09:32:28
gotówka = 0, zakupiona duda za resztę, trzeba będzie się ewentualnie zastanowić na nad tym co sprzedać
Edytowany: 7 lutego 2011 09:33
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 13:15:18
bmp o co kaman? Revotar?
Edytowany: 7 lutego 2011 13:17
|
|
0 Dołączył: 2011-02-16 Wpisów: 98
Wysłane:
20 lutego 2011 12:47:56
kolejna spółka z Twojego portfela idzie w górę. a na IKG cisza? zero zmian? nieukrywam, że w dużym stopniu dzięki Twoim wpisom na IKG zwróciłam uwagę na te spółki, przebudowałam swój portfel i teraz mam wiekszość tych spółek plus dwie moje. ale myślę, że przydałyby się jakieś wskazówki odnośnie dalszych poczynań. Ferie ? urlop? dlatego nie ma wpisów? catrine.boz@gmail.comz prośbą o analizy. dziękuję i pozdrawiam
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-10-20 Wpisów: 347
Wysłane:
20 lutego 2011 12:58:44
To Magnat wogole wysyla analizy? Ale jaja Zobaczcie jutro sobie na kurs Ekopolu powinien być odpał po wynikach, przynajmniej na to licze:D
|
|
Wysłane:
20 lutego 2011 13:10:30
nie wiem, ale nic nie pisze na ikg, dlatego proszę o kontakt.
|
|
Wysłane:
3 marca 2011 14:35:45
magnat napisał(a):przegląd portfela orzełopony w gore - sytuacja wyglada zdecydowanie lepiej ale na fanfary przyjdzie czas, caly czas mamy promocje z której codziennie korzystam. k2 internet bardzo dobrze, szykujemy sie do kolejnego lotu, na chwilę obecna wg mnie najlepszy ppapier który mam, rzeczywista dynamika zysków, plany mocne, realizacja okay, informacje wazne w drodze, itd. CISZA NA WATKACH praktycznie na wszystkich forach!! dokładnie tak jak rosło oponeo z 5 na 15, marketeo tez okay hawe ktore kupiłem tez dobrze ale tu kupiłem liczać na korekte wzrostową, bmp sie kisi, czekam na infa i poczekam az przyjda, lcc konsolidacja, polnord - czekamy na informacje tup - czekamy na infa przełom 1/2 kwartalu Duda - sytuacja ok w mojej ocenie, lubie jak papier tak rosnie czyli 1 dzien wystrzał, potem spokoj, potem 2%, podoba mi sie to
magnat ....haloooo Kolejna spółka twoja wybija się ! BMP jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam, dzięki twojemy nagonieniu zarabiam, szkoda że byłat jednak trochę ostrożna.. może jednak wrócisz do naszego forum? i dzielenia się swoimi inwestycjami bo jesteś fachman co widać po portfelu. który masz/miałeś?
|
|
Wysłane:
23 marca 2011 17:55:05
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
23 marca 2011 19:17:47
Odzwierciedliłaś jego portfel w 100% (albo prawie w 100%) i się potem dziwisz, że zniknął. Ja mu się nie dziwię. Mogłabyś bezmyślnie naśladować, ale trochę ciszej. A potem jeszcze się chwalisz, ile to zarabiasz. Żenujące. Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
23 marca 2011 20:36:43
magnat naraził się adminowi i prędko się nie odezwie. Nie ma więc co go namawiać do powrotu (czarownica) ani pomawiać o ucieczkę (mankomaniak).
|
|
Wysłane:
23 marca 2011 22:27:26
Ja rozumiem, że admin jest tutaj ważniejszy od userów. To się daje odczuwać od dawna. Dochodzi do tego, że komentator zaczyna bać się moderatora, przecie to nienormalne. Nie wiem, o co tam chodziło, ale w tym przypadku to jestem lekko wzburzony. Gość ma łeb na karku jak nic, można się niesamowicie od niego dużo nauczyć (w końcu też zarabiać), a Wy sobie go wywalacie, bo Wam coś odszczęknął. Co by się stało, gdyby zrobić ankietę: chcecie odbanować magnata? Oczywiście to półżart, on już pewnie nie wróci. Wydaje mi się, że nie zdajecie sobie sprawy, ile tracicie na tym. Dokładnie także abonamentowiczów, usuwając wartościowe jednostki. Bo jak mniemam nie rozumiecie pewnych podstawowych spraw, pewnych psychologicznych efektów. Dla ludzi ważniejsze są uczucia niż zasady. Tak było i będzie zawsze. I sztucznie nie uda Wam się tego wyplenić (nawet gdy ludzie piszą tylko swoje opinie to są związane z emocjami). Mnie możecie (po raz 3 czy 4) zbanować, ale ja jestem małym kajtkiem przy magnacie. Co cię nie zabije, to cię udziwni
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
23 marca 2011 23:27:08
Manko - widzę że nie przepuścisz żadnej okazji. Łzy wzruszenia pociekły po mojej twarzy.
Powiem szczerze - nie pojęte jest dla mnie to, że skoro tak Ci nie pasuje to forum, jego twórcy, administratorzy, moderatotorzy, jego forma - co Cie tu wciąż przyciąga, by wracać po kolejnych banach? Czy to odmiana masochizmu? Lubisz być banowany?
|
|
Wysłane:
23 marca 2011 23:31:51
mankomaniak napisał(a):Odzwierciedliłaś jego portfel w 100% (albo prawie w 100%) i się potem dziwisz, że zniknął. Ja mu się nie dziwię. Mogłabyś bezmyślnie naśladować, ale trochę ciszej. A potem jeszcze się chwalisz, ile to zarabiasz. Żenujące. zwrócił moją uwagę na pewne spółki, wziełam tylko trzy spółki z jego portfela i nad czwartą sie zastanawiałam. czy to złe? ważne, że to był dobry wybór co widać po kursach. a co do samego magnata to prosiłam o kontakt i analizy na maila,ale nie dostałam nic, szkoda
Edytowany: 23 marca 2011 23:35
|
|
Wysłane:
23 marca 2011 23:47:34
buldi napisał(a):Manko - widzę że nie przepuścisz żadnej okazji. Łzy wzruszenia pociekły po mojej twarzy.
Powiem szczerze - nie pojęte jest dla mnie to, że skoro tak Ci nie pasuje to forum, jego twórcy, administratorzy, moderatotorzy, jego forma - co Cie tu wciąż przyciąga, by wracać po kolejnych banach? Czy to odmiana masochizmu? Lubisz być banowany? To chyba normalne, że właśnie interesujący ludzie, trudno uwierzyć? Ci co mają coś do powiedzenia, oryginalnego, jakieś spostrzeżenia, podejścia, zmysły. Bo infa to ja mogę sobie przeczytać bez forum. Opinie typu C/Z czy C/WK pokazują bla bla bla... to mnie nie przyciąga wyobraź sobie. Teraz już jednak chyba jasne dla Ciebie dlaczego wyraziłem swój sprzeciw, czy jeszcze nie? Mówiąc coś takiego do mnie, pokazałeś swoją głuchotę na to forum. @Czarownica Teraz już nie mam urazy. Co cię nie zabije, to cię udziwni
Edytowany: 23 marca 2011 23:48
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.