Witam,
czy ktoś się orientuje czy dla klientów dawnego biura maklerskiego Deutsche banku dbMakler - teraz Santander nadal są niższe prowizje tj 0,19% min 1,90zł ?
Pozdrawiam
|
|
Temat:
PKPCARGO
Orientuje się ktoś czy walor może wejść do W20, tudzież W30 ? Moze np tylna furtką ?
|
|
Cytat:Moze ktos wie czy DMy maja w planach wprowadzenie notowan rzeczywistych na androida ?? w di bre są notowania mobilne na androida ale nie mozna składac zlecen, tylko notowania
|
|
tak, to mi wygląda na koniec kroniki, trzeba będzie zamknąć temat.
|
|
Temat:
BORYSZEW
lepiej teraz nabywać akcje czy PP w krótkim terminie ?
|
|
cena emisyjna równa maksymalnej oznacza że był duży popyt wśród instytucji, byłbym zawiedzony gdyby ustalili niżej tak jak np libet ..
|
|
Temat:
BGZ
Na akcje BGŻ zapisało się ponad 50 tys. osób - minister skarbu To gdzie wy widzicie 70k ? stooq.pl/n/?f=462162&c=1&a...czyli 1.560.000/50.000 = 31,2 akcji a na pewno czesc sie wycofa. To kto bedzie sprzedawal jak zniknie taka podaz ze strony MSP ? tylko drobni
|
|
Temat:
BORYSZEW
Komunikat mowi rada zakładu i zwiazki zawodowe SG zerwali negocjacje umowy z CQLT, nie sa oni bowiem przygotowani na utrzymanie zatrudnienia w Wadern
|
|
Temat:
LIBET
"Łącznie inwestorom przydzielono 24.750.000 akcji zwykłych na okaziciela serii A. 21.750.000 zostało zaoferowanych inwestorom instytucjonalnym, a 3.000.000 - inwestorom indywidualnym. Redukcja zapisów na akcje w transzy inwestorów indywidualnych wyniosła 40,32%"- podała spółka. Debiut na rynku głównym Giełdy Papierów Wartościowych planowany jest na 28 kwietnia tego roku. stooq.pl/n/?f=450383&searc...
|
|
Temat:
LIBET
Warszawa, 18.04.2011 (ISB) – Producent kostki brukowej Libet ustalił cenę emisyjną akcji na 4,65 zł, poinformowała spółka w komunikacie. Łączna wartość oferty wyniesie 115,1 mln zł, a debiut planowany jest na przełom kwietnia i maja. „Cena sprzedaży akcji Libet została ustalona na 4,65 zł za akcję. Ustalono również, że oferta publiczna obejmie 24.750.000 akcji sprzedawanych (w tym 2.250.000 akcji w ramach opcji dodatkowego przydziału), czyli 49,5% istniejących akcji" - czytamy w komunikacie. Przedział cenowy ustalono wcześniej na 4,65-5,50 zł. „Ożywienie w budownictwie, zarówno mieszkaniowym jak i infrastrukturalnym w tym roku i w latach kolejnych powinno przełożyć się na wzrost popytu na produkty Libet, które są wykorzystywane pod koniec procesu budowy. Nowi akcjonariusze będą więc mieli szansę uczestnictwa w dalszym rozwoju Libet" - powiedział prezes spółki Robert Napierała, cytowany w komunikacie. W 2010 roku spółka osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 232,7 mln zł oraz zysk netto wynoszący 24,1 mln zł. Zdecydowała także o wypłacie 100% zysku jednostkowego (ponad 35 mln zł) w formie dywidendy. (ISB) Dziwne że tak nisko ustalili cenę emisyjną Kod:[informacje bez linku do źródła są usuwane]
|
|
morfeuszu, w którą sobotę w Lublinie ?
|
|
czy wszyscy już dostali z mbanku i multibanku ?
|
|
Obroty na tej spółce są "robione" zazwyczaj jedną transakcja. Wzrost cieszy, tym bardziej że PZU także rośnie przy słabym rynku, może sentyment dobry do tego sektora powróci.
pozdrawiam cierpliwych.
|
|
chyba chodziło morfeuszowi o cały portfel
|
|
Temat:
CIECH
Wydaje mi się że dążymy do ceny emisyjnej 19,2
|
|
Cytat:- z założenia odrzucam wszelkie lokaty, obligacje itd... wg mnie wtedy kapitał się marnuje wg mnie marnujesz teraz kase na deweloperach, owszem przyjdzie czas i na ten sektor ale uważam że będzie jeszcze czas zeby wsiąść do tego "pociągu"
|
|
Temat:
BORYSZEW
style, nie wiem czy kiedykolwiek napisałeś dobrze nazwę tej firmy Cablelettra a tak na marginesie, drugi link z google Cytat:witam serdecznie.Od dwóch miesięcy pracuje w cablelettra.Warunki jakie tam panują są koszmarne.Kobiety chodzą w niewygodnym obuwiu,mają stopy w odciskach,poodparzane a gdy zdejmą buty to zaraz mają tak zwaną zj**kę.Temperatura jaka tam panuje dochodzi do 45 stopni.Zero klimatyzacji,okna pozabijane bez możliwości otwarcia!!!Liderzy doprowadzają kobiety do łez,naginając warunki pracy!!!Jeżeli zrobisz w pierwszy dzien 10 wiązek,to w drugi musi być 20!!!! i tak bez przerwy.Ja wybiłam palec,ręka mi spuchła,a od lidera usłyszałam że mogę pracować lewą ręką bo on się nauczył!!!!Traktowany jesteś jak śmieć!!!do nikogo nie mają szacunku,bez względu na wiek.Mimo tego że jestem już po 30 nie polecam nikomu tej firmy.W chwili obecnej dłonie są tak obolałe i przeciążone że nie można w nich utrzymać kubka z kawą ani też ukroić kromki chleba.Ból jest paraliżujący!!!Ale tam najważniejsza jest norma i wyzysk człowieka.Tą firmą powinna zająć się telewizja oraz odpowiednie organy prawne.Pozdrawiam.
|
|
po jakiej cenie morfeuszu kupiłeś Polnord ?
|
|
Temat:
ONE2ONE
Cytat:ktos usunał post nie wiem jak mam pisac teraz na stockwatch (bez sugesti ze wyglada na wzrosty??) nie wiem czy ktoś Ci odpowie z administracji Jasne, ci co bardziej zorientowani i którzy naprawde interesuja się daną spółką to z pewnością sami śldzą na bieżąco wskaźniki, świeczki etc.. Cytat:7 Gru 2010, 10:45
Prezes zarządu dokonał transakcji kupna 500 sztuk akcji spółki One-2-One S.A. na GPW w dniu 03.12.2010 roku po cenie 5,99 zł za akcję (300 szt.), po cenie 5,85 zł za akcję (172 szt.) i po cenie 5,84 zł za akcję (28 szt.).
|
|
Temat:
ONE2ONE
Coś ostatnio pusto na wątku, czyżby w spółce nic się nie działo ? kurs jednak spada ... i to solidnie. Cytat:"Władysław Korzeniowski w wyniku sprzedaży 100 tys. akcji zmniejszył udział w ogólnej liczbie głosów na WZA z 10,2% do 8,78%." hmm ..ciekawe czy sprzedał na sesji czy poza rynkiem regulowanym . Z tego co widze kurs zbliżył się dzisiaj do 61,8% zniesienia całej fali wzrostowej od lutego 2009, na 5,44.
|
|
myślę że bedzie dużo emocjii na początku 47, 00 zł
|
|
Temat:
BORYSZEW
Cytat:jak złożyć na nie zlecenie? pojawią się akcje np. 'BORYSZEW PP' i kupuje je normalnie tak jak inne akcje? Think w multibanku to bedzie chyba w "oferta publiczna" jeszcze moje pytanie: jeśli dzisiaj mam 1000szt. akcji a jutro chcę zbyć 1000szt. zeby notabene wykazac strate i potem odkupic to i tak mogę zapisać się na 2000szt PP ?
|
|
Temat:
TUEUROPA
Racja 36%, mój błąd
|
|
Temat:
TUEUROPA
Z tego co widze to redukcja była ok. 63%
|
|
Temat:
OTMUCHOW
Typuje debiut na 14,50 To bedzie debiut PDA ? bo mam na rachunku dalej PDA
|
|
Temat:
TUEUROPA
Również zamieniłem pzu na europe, chociaz nie wykluczam redukcji, w koncu dla indywidualnych bedzie 'tylko' 90k akcji. Zastanawia mnie jak realnie ta emisja poprawi płynnosc i ile bedzie FF i czy moze wejsc do mwig40
|
|
Temat:
ONE2ONE
Cytat:Dzisiaj bardzo duże obroty, czyżby koniec korekty? Dowiemy się o tym po czasie, myślę że jeśli insider kupuje pakiety to jest to dobry prognostyk, może za kilka dni dowiemy się że nie poprzestanie na tych 5k akcji. Ciekawe jest że kurs rósł o blisko 8% przy wolumenie kilkanascie tysiecy akcji, potem było tylko mielenie na jedym poziomie
|
|
Temat:
BORYSZEW
Cytat:ja bym dzisiaj nie kupil ani jednaj sztuki przynajmniej po tej cenie. ja też bym nie kupił  ... ale dla mnie osobiście nie liczy się cena tylko to czy może ona pójść jeszcze w górę
|
|
Temat:
ONE2ONE
Czy ktoś się pokusi o analizę ostatniego raportu ? Technicznie wygląda nie za ciekawie, do wczoraj myślałem że mamy formacje odwróconego młota na tygodniówce.
|
|
Temat:
ONE2ONE
Myślę że przejdziemy w trend boczny, granica 8 zł została lekko prazekroczona, ale poczekajmy do konca sesji.
Czy są fundamentalne przesłanki do takiej zniżki kursu ? Czy były jakieś negatywne informacje ?
|
|
Temat:
ONE2ONE
Cytat:A ja dzisiaj dołączyłem. Zobaczymy, czy moje założenia o końcu spadków się sprawdzą Think To witamy w akcjonariacie  Zostajesz do 10 zł czy wyżej ? ...
|
|
Za dużo tu osób przewiduje wzrost kursu, a wszyscy nie mogą zarobić. Osobiście uważam że był czas na kupowanie, ale w granicach 2zł, bo do ilu może wzrosnąć > 3zł, 3.20, 3.35 (średnia 200 sesyjna) ? ale na pewno nie jedym ruchem. Cytat:Gdy kurs kilka dni z rzędu rośnie w zgodzie z trendem głównym i nagle następuje bardzo znaczący wzrost wolumenu, mogą wystąpić się dwie sytuacje:
* zmiana kierunku ruchu (najczęściej) * przyspieszenie wzrostu (rzadko)
Ponieważ w 9 przypadkach na 10 dochodzi do zmiany kierunku ruchu, to jeśli posiadasz akcje sprzedaj je. To cytat na wasze rozgrzane głowy
|
|
Hej, skąd taki duży udział w portfelu u Ciebie - Delko ?
|
|
Temat:
POLAQUA
na twoim wykresie widać że dopiero dzisiaj przebiliśmy główny trend spadkowy, spodziewałbym sie wzrostów do SMA200 ciekawe jest że wolumen na wzrostach jest kilkukrotnie większy niz na spadkach.
|
|
kupując spółki za 200-300 zł płacisz prowizje 3 zł przy kupnie i 3 przy sprzedaży dla mnie mija to się z celem...
|
|
Temat:
POLAQUA
Cytat:Takie zrywy sie juz pojawiały, a potem spowrotem kurs był sprowadzany do parteru. Ale nie na takich obrotach, dzisiejsza świeca bez cieni, ale nic nie chcę sugerować Cytat:Teraz ten trend zdecydowanie został przełamany. Są obroty, jest wzrost, nic dziwnego że się ludzie rzucili. Poczekałbym jeszcze z optymizmem, zobacz na tygodniówkę, na ostatnie 2 lata krótkoterminowo widzę jeszcze wzrost, potem ważne jak się zachowają kupujący.
|
|
Temat:
ONE2ONE
I ja wytrzymałem :) Piękny wolumen ...
|
|
Temat:
KREZUS
Cytat:Kiedyś się zastanawiałem nad tym czy nie stworzyć sobie Karkosikowego portfela. Dywersyfikacja słaba, bo te spółki poruszają się w myśl zasady jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Ale w przypadku hossy profity na pewno byłyby spore blackeye Na razie postawiłem na Boryszew, Impex i Krezus. Skotan rośnie ładnie, ale to bąbel fundamentalny? wydaje mi się że to tak jak byś kupił kontrakt na w20, ale to ciekawa opcja tez się nad tym zastanawiałem.
|
|
Ja myślę że Swissmed dobrze się zachowuje na tle rynku, a póki jesteśmy powyżej 1,91 to nie ma powodu do obaw, wyniki wyznaczą dalszy los spółki :) pozdrawiam akcjonariuszy
|
|
Temat:
ONE2ONE
Dokładnie, nie napisałem że jestem pewny, ale że sądze, a każdy tu może sądzic :) Ja tak napisałem na podstawie mojej dwuletniej obserwacji spółki. MACD jest dobry ale w wyraźnych trendach, obecnie dla mnie jest bezużyteczny, wspomniałem o nim bo jak napisałeś "wiele osób podchodzi do niej serio" a nie warto sugerować się tylko nim.
|
|
Temat:
ONE2ONE
Przedłuża się konsolidacja trochę, ale sądze że trwa akumulacja akcji, mamy trend boczny więc MACD daje fałszywe sygnały, ja dobieram na lokalnych dołkach
|
|