lhqbuyrk
Advertisement
PARTNER SERWISU
rmxntifw
1 2 3 4

SPORT

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 11 lutego 2011 19:10:43
Fakt, ale tutaj miałem na myśli ich Mistrzostwa Europy...Olimpiada to inny, oddzielny temat. Teraz ciągle poprzeczka jest podnoszona i koszty organizacji, a przede wszystkim ceremoni otwarcia rosną w zawrotnym tempie z imprezy na imprezę...

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 11 lutego 2011 20:03:19
Abner1984 napisał(a):

Wiele leży w mentalności i nastawieniu. Wystarczy posłuchać tłumaczeń trenerów czy zawodników... "murawa była w złym stanie" "w odniesieniu zwycięstwa przeszkodziły nam kontuzje" "nie ma warunków do trenowania" i tak można długo wymieniać...I zawsze zastanawia mnie czy "zły sędzia" albo "fatalne warunki" nie przeszkadzały naszym przeciwnikom?!

Taka Brazylia na ten przykład. Na ulicach bida, dzieciaki bez butów latają, jednak kopią piłkę, bo ta sprawia im niesamowitą radość. I tu jest cały gwóźdź. Sport ma sprawiać radość. Pieniądze, sława powinny być tylko jako dodatek, wypełnienie.

PS
Jak sądzicie Robert wróci w tym sezonie? Ja obstawiam lipiec, sierpień.
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 11 lutego 2011 21:32:31
dolarman, kilka lat temu prowadzilem UKS - wiem jakie sa realia. dofinansowanie z urzedu miasta? tak, na pilke nozna i tenis (zalezy, jakich znajomych ma burmistrz). jak byl dobry rok, to sale wyprosilem za free i tylko za prad musialem placic. wyjazd na zawody - w 100% finansowany ze srodkow wlasnych, czesto bylem finansowo w plecy na takiej imprezie.
a szkoda, bo czasem wystarczy tak niewiele.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 13 lutego 2011 13:45:15
Fedor przegrał. Aż nie mogę w to uwierzyć, ale w tej walce naprawdę widoczna była różnica fizyczna, dobrze wykorzystana przez Brazylijczyka. Po tych wszystkich oglądanych walkach Rosjanina i jego dominacji ciężko zejść na ziemię, ale chyba na każdego w końcu przychodzi pora. W Fedorze i tak najlepszy był jego charakter i osobowość, to jak traktował swoich przeciwników. Świetny sportowiec. Swoją drogą ciekawe, czy to nie będzie końcem jego kariery.Think

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 13 lutego 2011 13:51:57
W sportach drużynowych ciężko Polakom odnieść sukces. Króluje indywidualizm. Popatrzcie na mecze odbywające się podwórkach, orlikich czy halach sportowych. Cała drużyna w ataku, czasem łącznie z bramkarzem. Każdy chce być bohaterem i strzelać gole, a nikogo nie interesuje gra w polu czy na obronie żeby pomóc drużynie.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

3citrony
2
Wpisów: 243
Wysłane: 13 lutego 2011 20:03:40
Tak jest odkąd byłem dzieciaczkiem, lata90. Czy wcześniej to już nie wiem, ale domyślam się po naszych osiągnięciach narodowych, że też.

TheBlackHorse
1
Wysłane: 15 lutego 2011 07:57:27
3citrony napisał(a):
Fedor przegrał. Aż nie mogę w to uwierzyć, ale w tej walce naprawdę widoczna była różnica fizyczna, dobrze wykorzystana przez Brazylijczyka. Po tych wszystkich oglądanych walkach Rosjanina i jego dominacji ciężko zejść na ziemię(...)

Dopiero teraz, to widziałem. Masakra jakaś. Strasznie go otłukł, wyglądało jakby Silva startował w zupełnie innej lidze. Nie jestem jakimś wielkim fanem tego sportu ale podobnie jak Ty zawsze miałem przeświadczenie o dominacji Fedora nad jakimkolwiek zawodnikiem. Szok.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 24 lutego 2011 22:59:51

TheBlackHorse
1
Wysłane: 28 lutego 2011 18:52:18
Ależ mi dzisiaj było szkoda Justyny. Nie ma szczęścia kobita. Może Bjorgen dzisiaj się zajechała i nie wytrzyma 30 kilosów Think ?

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 28 lutego 2011 19:08:45
Ja jestem zwolennikiem tezy, że w dobie astmatyków ( leki pozytywnie wpływające na wydolność) każde srebro Justyny jest jak złoto. Bo Bjoergen to astmatyczka..

Edytowany: 28 lutego 2011 19:10

TheBlackHorse
1
Wysłane: 28 lutego 2011 19:20:23
Ostatnio słyszałem właśnie, że nie ma zbyt mocnego składu ten lek dla astmatyków, także nie wiem, czy to jest powód porażki Justyny (dla mnie, to oczywiście sukces żeby nie było, iż zawiedziony jestem). W dzisiejszym biegu bardziej stawiałbym na bieg Bjorgen w parze, przez co faktycznie miała cały czas napiętą strunę. Zresztą zawsze tak jest, że ścigając się z kimś bardziej się doładowujesz. Chyba tego zabrakło Justynie. Jednak bądź co bądź ma baba zdrowie. Kilka dni temu oglądałem program, w którym przedstawiono jej sylwetkę. Nie wiem czy wiecie ale ona codziennie biega po 5 godzin! Na nartach oczywiście. Maskara d'oh! .

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 28 lutego 2011 21:38:58
znacie moze jakiegos astmatyka?
moim zdaniem jest to popieprzone do granic absurdu - jezeli astamtyk, to mniejsza wydolnosc, wiec nie moze rywalizowac na rowni ze zdrowymi, bo to nieporownywalne (ani sprawiedliwe). jezeli stosuje leki pozwalajace przyswajac wieksza ilosc O2, to to tez jest nieporownywalne (ani sprawiedliwe), wiec gdzie tu sens rywalizacji, jezeli nie maja rownych szans i teoretycznie nie wiemy kto ma wieksze?
poza tym, tak jak osoby na wozkach nie biora udzialu w biegu przez plotki, tak astamtyk z samej definicji wykluczony jest z tego rodzaju dyscyplin.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

dolarman
0
Wysłane: 28 lutego 2011 22:32:16
Tak, ja mam w rodzinie.
Uprawia czynnie sport - gra w piłkę w okręgówce :)
Nie to jest istotne. Ważny jest fakt, że jak twierdzi - po zażyciu dawki ma "większe" płuca, niż wtedy, gdy o astmie nie wiedział, nie doskiwerała mu i leków nie przyjmował..

dolarman
0
Wysłane: 1 marca 2011 09:44:08
A poniżej ciekawy fragment z Onetu, dotyczący najbliższych zawodów sztafety kobiet;

sport.onet.pl/zimowe/ms-w-narc...">http://sport.onet.pl/zimowe/ms-w-narc...

"(..) - Z astmatyczkami nie jesteśmy w stanie wygrać. W czwartek podczas sztafety na start wyjdą cztery Norweżki. Każda z nich jest astmatyczką - dorzuciła.

W podobnym tonie wypowiadała się po ceremonii dekoracji Justyna Kowalczyk: - Z osobami, które na co dzień przyjmują sterydy, nigdy - jako zdrowa osoba - nie wygram. Prawie dzisiaj wygrałam, ale "prawie" robi wielką różnicę. Tak naprawdę z pierwszej czwórki tylko ja jestem zdrowa.
(..) "

TheBlackHorse
1
Wysłane: 1 marca 2011 21:33:38
Fakt, nie znam żadnego astmatyka. Sportowców, to już w ogóle. Ale jeśli jest tak jak mówi Dolarman, to na pewno nie jest, to fair.

dolarman
0
Wysłane: 2 marca 2011 13:01:21
Trochę inny temat, ale pewnie wielu drażni.
Próbował się ktoś zalogować na UEFA.com, żeby aplikować o bilety??

Mission Impossible.

Wczoraj siedziałem do późna w nocy i nic z tego.
Dziś od 8 rano strona się ładowała, miałem jakieś 50% upływu czasu i w't'fuck, przed chwilą licznik cofnął się do zera!
Edytowany: 2 marca 2011 13:01

TheBlackHorse
1
Wysłane: 2 marca 2011 13:05:12
Teraz nie ma sensu. Też próbowałem ale widząc co się dzieję zrobię to za tydzień, dwa na spokojnie. Kolejność zgłoszeń i tak nie ma znaczenia.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 2 marca 2011 13:07:16
próbowałem, z marnym skutkiem.
strasznie szkoda, ale pocieszam się, że uchroni mnie to przed żenującym widowiskiem, które to z lubością serwuje nam "reprezentacja".

dolarman
0
Wysłane: 2 marca 2011 13:09:09
Black

Pytanie czy za tydzień/ dwa nie będzie tak samo??
Nie wiem jaką przepustowość mają ich serwery, jaki jest czas składania zamówienia etc.
Ale wiemy ilu użytkowników zarejestrowało konta w lutym. Dodatkowo medialny szum powoduje, że cały czas zainteresowanie wzrasta.

Obyśmy zdążyli.,

PS. Pamiętaj że za serwery odpowiadają polacy, to grozi katastrofą Angel
Edytowany: 2 marca 2011 13:11

dolarman
0
Wysłane: 2 marca 2011 13:10:50
krewa napisał(a):
próbowałem, z marnym skutkiem.
strasznie szkoda, ale pocieszam się, że uchroni mnie to przed żenującym widowiskiem, które to z lubością serwuje nam "reprezentacja".

Ale może wylosujemy bilety na ciekawsze mecze Anxious

PS. patrioci z Nas marni

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,421 sek.

dibwdjau
xtlvlqbz
ikgrlxpk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rhakcria
tedlyyif
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat