Ale ja na Gancie wyraźnie napisałem, że trzeba zastosować SL na narysowanym wsparciu. I po raz n-ty powtarzam, że na drugi dzień po moim poście Gant podskoczył o 10%, więc tak naprawdę nawet zarzut o konieczność zastosowania SL jest bezpodstawny, bo SL złapał się dopiero po wielkiej luce po ogłoszeniu nowych prognoz. Wcześniej kurs dawał zarobić.
Natomiast wykres NC Index został wyciągnięty z niewiadomego dla mnie powodu, napisałem wtedy:
"Na razie to NC Index się korekci... I chyba jeszcze trochę pospada, popatrzcie na wykres. Większy kapitał jeszcze nie wchodzi. Te odbicia od linii trendu zwykle skutkują bardzo silnymi wzrostami niektórych spółek, więc warto czekać."
I tak się jakoś zdarzyło, że właśnie w okolicy 1. lutego MKO zaczął wzrost z 2 zł na 2.45, a ORL z 2.40 na 3.90
Jeżeli już wywlekacie moje kreski, to miejcie chociaż tyle uczciwości, żeby przeczytać też co piszę pod lub nad wykresem.
Teraz mógłbym napisać, że po przebiciu linii trendu mamy wsparcie na NC Index w okolicy 54 punktów i tam należałoby się spodziewać przypływu większej gotówki... Ale tego nie napiszę, bo potem jakiś misiek to wywlecze i zacznie się ode mnie domagać wyjaśnień dlaczego NC spadł jeszcze niżęj
Kod:mod: to nie są tematy na wątek Marketeo
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.