PARTNER SERWISU
njlpafnb
141 142 143 144 145
Guru
0
Wpisów: 73
Wysłane: 24 marca 2011 19:11:02 przy kursie: 17,40 zł
Nie rozumiem skąd tak chłodem na forum powiało Angel

Czyżby to iż jest rozważana możliwość przesunięcia testów na bloku M było tego przyczyną?

Dołączam się do pytania lukch?a?

Cytat:
Do Pana Korczaka: Czy istnieją realne szanse przejęcia przez KOV udziału TAP OIL w bloku M?

Jeśli nie to uważam, że dyskusja nt. testowania bloku M jest zbędna i powinien być testowany w najbliższym możliwym terminie.

Jak na moje oko wszystko układa się w logiczną całość

=>obietnica wyników Bloku M w najbliższym czasie=> zmiana polityki w TAP i wycofanie się z Bloku M i chęć odstąpienia udziałów=> rozważanie przesunięcia testów => Think ?przejęcie udziałów w Bloku M? Think

Inne działanie KOV byłoby nielogiczne...

Jako że jestem również zwolennikiem dyskusji to proszę podważyć moją teorię;] -kulturalnie;)

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 24 marca 2011 19:16:13 przy kursie: 17,40 zł
Na mój długi nos, myślę że, operator schrzanił robotę. Nie uważacie?
Pachniało mi tym już w styczniu, co podkreślałem
i tkwię w tym przekonaniu coraz bardziej.
Kto tych nieudaczników jest w stanie sprawdzić? Korczak tam nie jeździ.
Był to ich skok na kasę, na naszą kasę też. Tak w czarnych myślach przypuszczam.
KOV połaszczył się na miernotę i zapłaci za to (już płaci) podwójnie.
Jak im wszystko przeszkadzało w wierceniu i ocenie złóż,
awarie, zamoknięte materiały, komary, woda i co tam jeszcze,
aha nie ten sprzęt itp, itd., to "pachnie" i cuchnęło to na tysiące kilometrów nieudolnością. Widział kto te odwierty? Niech pokażą nam zdjęcia.
I zrobią fotkę jeszcze tym, co tą kasą się podzielili, bo chciałbym się im przyjrzeć.
Mamy teraz pod górkę i pod wiatr w przeciwieństwie do kursu.
W sobotę nad Polskę ma nadejść chmura promieniotwórcza z Japonii.
Żeby w takim tempie przyszła do nas info o ropie z Brunei:-))
Może niektórzy, po tym, będą promieniować w poniedziałek radosną twórczością o KOV.
Co do niej (firmie KOV), ufać ale sprawdzać, karty są na stole. Asów niema, tylko dwie dziewiątki.
Czekamy panie Korczak na nowe rozdanie KOV. Boo hoo!

Cashmere
2
Wpisów: 66
Wysłane: 24 marca 2011 19:27:37 przy kursie: 17,40 zł
lukch napisał(a):

Faktycznie na ASX Agri dostał 22.03 +28,57% a TRITON +44,44% w jeden dzień.

Możesz podać linka do Triton?

Guru
0
Wpisów: 73
Wysłane: 24 marca 2011 19:38:09 przy kursie: 17,40 zł
Redface napisał(a):
hazard napisał(a):

"W Bloku M trwają dyskusje, co do testów; być może bardziej ekonomicznie byłoby włączyć je do szerszego programu prac wiertniczych i badań związanych z realizacją II etapu prac poszukiwawczych w tym bloku."
Czyli skoro etap 2 rozpoczyna się praktycznie we wrześniu 2011... to badania w bloku M odbyłyby się gdzieś w q2 2012? Pieknie.

Hazard,
Sprawa nie jest zdecydowana, jako akcjonariusze dostaliście informację o tym, co obecnie rozważamy. Rozumiem, że wolałbyś nie wiedzieć o dyskusji?
[...[

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale czy w oryginalnej -angielskojęzycznej- wersji listu (rozumiem że Timothy Elliott nie pisał po PolskuAngel ) nie jest przypadkiem mowa o już podjętej decyzji?
Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę

Cytat:
The consequence of our positive opinion about the potential of onshore Brunei is a decision on committing in to the second exploration phase in both Blocks L and M

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 24 marca 2011 20:08:31 przy kursie: 17,40 zł
Tu jest tylko mowa o podjęciu decyzji o przejściu do fazy II projektu w Brunei w obu blokach.
Edytowany: 24 marca 2011 20:09

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 24 marca 2011 20:31:13 przy kursie: 17,40 zł
Cashmere napisał(a):
lukch napisał(a):
Możesz podać linka do Triton?

ASX = AUSTRALIAN SECURITIES EXCHANGE, a nazwy spółek podane, to w czym problem?
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 24 marca 2011 20:31

del-201504191
0
Wysłane: 24 marca 2011 20:34:39 przy kursie: 17,40 zł
Guru napisał(a):
Dołączam się do pytania lukch?a?
Cytat:
Do Pana Korczaka: Czy istnieją realne szanse przejęcia przez KOV udziału TAP OIL w bloku M? Jeśli nie to uważam, że dyskusja nt. testowania bloku M jest zbędna i powinien być testowany w najbliższym możliwym terminie.

Jak na moje oko wszystko układa się w logiczną całość
=>obietnica wyników Bloku M w najbliższym czasie=> zmiana polityki w TAP i wycofanie się z Bloku M i chęć odstąpienia udziałów=> rozważanie przesunięcia testów => Think ?przejęcie udziałów w Bloku M? Think Inne działanie KOV byłoby nielogiczne... Jako że jestem również zwolennikiem dyskusji to proszę podważyć moją teorię;] -kulturalnie;)

Fajnie, że mam plecy w tej sprawie ;-). Generalnie jeśli zarząd i tak wie albo ma mocne podstawy przypuszczać, że ropa jest. Do tego, że jest jej wystarczająco aby było opłacalnie to ok., zagrajmy w przejęcie ich udziału skoro się wykrwawiają kapitałowo (konkurencja na rynku takich spółeczek, które nie mają pleców wydobywczych (jak nasz KUB-GAS) jest na serio duża w Kanadzie i w Australii, jak na straganie w Jankach albo Rzgowie. Jeśli chcemy być ponad to co oni prezentują to potrzeba zachowywać się lekko inaczej od takowych.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 24 marca 2011 20:34

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 24 marca 2011 20:35:41 przy kursie: 17,40 zł
Właśnie jestem po lekturze i muszę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowany i uspokojony.
Rzeczowo i konkretnie. Nic nowego się nie dowiedziałem, ale nie można na pewno powiedzieć, że L i M są puste. Raczej sensowne ilości ropy/gazu tam są na pewno, z tym, że odwierty będą wymagały dłuższego czasu poszukiwania, oceniania i weryfikacji. Ktoś się czepia słów typu 'rozczarowanie' itp no ale w sumie co mają napisać, że odwierty są półpełne? Ukraina in +, Brunei in -, Syria neutralnie, kasa się kończy, wszystkie aktualne problemy są znane. Ale nikt nie załamuje rąk i jedziemy dalej. Ten newsletter niejako przypieczętowuje znany i podkreślany przez Redface'a fakt, że tutaj potrzeba cierpliwości. Jak ktoś ma lepszy pomysł na lokowanie kasy to śmiało może się teraz skipować bez żalu.

Jedyne czego się obawiam jako akcjonariusz, to ilość emisji jakie nastąpią do czasu komercjalizacji. Emisja w Q2/Q3 starczy na rok czasu, w połowie 2012 pewnie będzie konieczna kolejna. Dopiero na H2'2013 szacowałbym optymistycznie pierwsze odwierty w Brunei/Syrii, które mogłyby zapewnić cashflow, czy poprzedzone kolejną? Ale, że przyszłość dyskontowana jest z reguły wcześniej to nie wiadomo kiedy odpali.

Z niektórych postów widzę, że czara frustracji już się przelewa. Na tej podstawie powinna być spora dzida w górę, jak już oddacie co macie w ciągu tygodnia-dwóch. To tak mocno pół żartem pół serio ;)

del-201504191
0
Wysłane: 24 marca 2011 20:44:55 przy kursie: 17,40 zł
Nikt chyba nie bierze pod uwagę odłożenia emisji na za 6 mies. na skutek uzyskania finansowania w EBOiR i wtedy uderzenia już po potwierdzeniu pewnych rzeczy. Bo jak wiadomo spółka ma dość kapitału aby jeszcze do października pociągnąć. Pożyjemy zobaczymy, WZA będzie decydować jakie są możliwości i optymalne kierunki.

Aktualnie podaje się, że na Ukrainie wydobywamy 6000 Mcfe dziennie a w prezentacji mamy, że w odwiert M-19 został przetestowany z wydobyciem na poziomie 5000 Mcfe dziennie i oczekuje na przyłączenie w I połowie 2011r. Tak więc te wartości uzyskane poprzez 100% zwiększenia wydobycia dzięki nowoczesnej technice wydobywczej i dalszemu zwiększeniu o 70% poprzez podłączenie pod koniec zeszłego roku O-7 do produkcji zostaną jeszcze dodatkowo podwojone.

Da nam to spokojnie ok. 20-30 mln zł kwartalnie przychodu (tyle co za cały 2010 rok). A czekają nas jeszcze wyniki testów i podpięcie do produkcji odwiertu O-8, którego 130 metrowe pokłady węglowodorów wyniosły nas z 1,95 do 2,40 zł ostatnio tylko zapowiedzią, że coś takiego trafiono.

PS
Aktualnie czekamy na zakończenie drążenia O-9, które rozpoczęło się na początku marca 2010.
Wszyscy Brunei i Brunei, a ja na to Ukraina i Ukraina (bo tu szybciej wyniki będą).
Ropa działa marketingowo, natomiast odwierty z gazem z Ukrainy finansowo.
Edytowany: 24 marca 2011 20:49

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 24 marca 2011 20:50:05 przy kursie: 17,40 zł
Też jestem po lekturze i również nie podzielam panicznych nastrojów przedmowców.
Dyrektor powiedział o rozczarowaniu blokiem L ale chyba odnosił się do trudności (jak pojawienie się wody), a nie sugerował, że odwiert jest pusty.
Dwie ciekawe zauważyłem rzeczy: dyrektorzy przygotowują nas na możliwość nabycia udziałów w nowych polach. Być może informacje o pertraktacjach w Nigerii to plotki, ale KOV mówi otwarcie, że szuka nowych okazji.
Druga rzecz to plan podłączenia do produkcji O-8 na Ukrainie. Jeszcze nie znamy wyników testów, a już jest mowa o produkcji. Hm...
A może ja czegoś nie zrozumiałem.
Cieszy mnie też fakt, że spółka czuję się odpowiedzialna, by wyjaśnić akcjonariuszom na czym polega poszukiwanie ropy. Chociaż tą część newslettera można by nieco dopracować (choćby czysto stylistycznie i usuwając literówki).

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 24 marca 2011 20:54:51 przy kursie: 17,40 zł
Może ja czegoś nie rozumiem. Z tego co wyczytałem to TAP-OIL chce sprzedać swoje udziały w bloku M. Ale jak mozna sprzedać pustą dziurę? Czyżby ktos nie mówił do końca całej prawdy?Prosze mi pomóc to zrozumieć.

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 24 marca 2011 20:59:29 przy kursie: 17,40 zł
mandat napisał(a):
Redface napisał(a):
lewsey napisał(a):
Ja mam pytania do Pana Jakuba, ponieważ jestem bardzo ciekaw.

4. Czy WZA Zostanie zwołane dopiero po zakończeniu wszystkich testów w Brunei?

Witam,
Odpowiadam po kolei:

4. Na pewno nie wcześniej.

Pozdrawiam, otrzepuje się z niektórych komentarzy i jedziemy dalej.

JKorczak /KOV/

Panie Jakubie czy odpowiedź na 4 pytanie lewseya jest cały czas aktualna?

Nie wiem czy Pan Prezes przeoczył ale chętnie przeczytam odpowiedź na to pytanie. Czy zakończenie testów = zaniechanie testów??

lukch napisał(a):
Redface napisał(a):
Dajcie nam czas, który jest potrzebny do tego, żeby podobne rzeczy pokazać w Brunei. Damy sobie radę z marnymi operatorami, z dżunglą itd., bo jesteśmy przekonani o tym, że tam są duże złoża. Tak samo w Syrii. Widzieliście jak na info o zasobach zareagował kurs partnerów KOV w Bloku 9? (Agri/Triton). Tamtejsi inwestorzy chyba ufają nam (operatorowi) bardziej... Pozdrawiam, JKorczak /KOV/

I to jest właśnie kolejny dowód na to, że jeśli na polski rynek trafią akcje z nowej emisji to będzie to świadczyło o zupełnej bierności i bezgranicznej arogancji zarządu. Skora na innych parkietach tak Wam ufają to jak najszybciej powinniście dać szansę tym inwestorom na zakup waszych akcji skoro tak się zabijają o papiery współpracowników.

Nadal wierzę, że ludzie w KOV wiedzą co robią ale od końca lutego przypatruję się temu z boku. Nie można siedzieć w płonącym domu i udawać, że słońce przygrzewa.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 24 marca 2011 21:12:00 przy kursie: 17,40 zł
Odnosząc się do stwierdzeń zawartych w newsletterze dotyczących bloku M niepokojące jest to, że niemal rok jesteśmy na GPW a kurs jest poniżej ceny debiutu, a kolejne przesunięcia i opóźnienia nie pomagają rynkowi wycenić należycie spółki.

Większość z nas tu cierpliwych wie, co to inwestycja długoterminowa ale zaczyna pojawiać się tu więcej niewiadomych niż konkretów a wszyscy oczekiwaliśmy, że będzie odwrotnie. Wszystko jest obarczone słowem "może", "prawdopodobnie", "poczekajmy". Mówiliśmy już tu kiedyś wspólnie, że możemy poczekać ale mielibyśmy spokojniejsze podejście jeśli kurs byłby adekwatny to realnej "godziwej wartości" spółki a przede wszystkim powyżej ceny debiutu.

Nie chcę tu mówić o PR spółki bo cały czas podkreślam, że trenasparentność i rzeczowość to są podstawy budowania silnego fundamentu firmy z punktu widzenia akcjonariatu. Jednak zachowanie się rynku i obojętność co do kursu akcji ze strony zarządu KOV jest dla mnie bardzo niepokojąca. Nie wiem, czy zarząd ma w planach coś czemu nie służył by wysoki kurs akcji? Albo być może jest to bez znaczenia z ich punktu widzenia, gdyż istotna jest zdolność finansowania dalszych prac.

Spółka solidnie buduje fundamenty jednak one w żaden sposób nie przekładają się na kurs akcji. Będąc w zarządzie spółki raczej byłbym zainteresowany tym, jak rynek postrzega moją spółkę. Widać wyraźnie, że rynek się boi tej branży, a żyje jedynie krótkofalowymi spekulacjami na naszej Petrolinveście. KOV jest nadal pomijany przez rynek i po roku obecności na giełdzie myślę, że zarząd powinien się zastanowić dlaczego spółka, która jest obecnie wyceniana na prawie 3,5zł, posiada solidne fundamenty, rozwija się bardzo dynamicznie, generuje przychody, które stale rosną z kwartału na kwartał jest ignorowana przez rynek i wyceniana poniżej ceny debiutu.

My jako akcjonariusze jesteśmy naprawdę zadowoleni z poczynionych prac i perspektyw na przyszłość ale martwimy się o powierzone spółce nasze pieniądze. W tym momencie nie możemy niczego być pewni bo plany, które wydawały się być ustalone nagle się zmieniają (mowa o bloku M). Niby z racjonalnego punktu widzenia ale jakoś ten punkt widzenia zmienił się stosunkowo niedawno a nas akcjonariuszy naraża na być może kolejne miesiące stagnacji kursu. Ponadto już teraz nie możemy być nawet pewni tego, jak rynek zareaguje na jakieś pozytywne informacje z Ukrainy, które ciągle do nas napływają.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 24 marca 2011 21:37:30 przy kursie: 17,40 zł
@krysiek
Zawsze jesteś merytoryczny i rzeczowy sza po ba.
Mam podobne zdanie w wielu sprawach co do KOV.
Spróbuj się pokusić i wyartykułować receptę. Zdrówka.

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 24 marca 2011 22:02:47 przy kursie: 17,40 zł
Po zapoznaniu się z materiałem od A do Z, zastanawiam się o co ten larum ? Nie ma tam nic, żadnej informacji, która mogłaby spowodować moje wyjście ze spółki ze stratą. Odkąd jestem długoterminowym inwestorem (a jestem, bo mam średnią 1,92- załadowaną po korek) to takie newsy, że w Brunei jest opóźnienie- jakoś mnie nie przerażają.

Co innego frustracja wywołana zachowaniem się kursu. Nie potrafię tego zrozumieć. Mam tylko nadzieję, że jak grubemu znudzi się jechanie na południe, zacznie podróżować na północ :-)

Ale spójrzcie na to inaczej:
1. Ukraina- to będzie hit, mało tego, to będzie widoczne w raportach kwartalnych jako przychód i to skokowy. Poza tym to jedyny element, który odróżnia KOV od OIL;
2. Syria- tutaj KOV nie ma na kogo zwalić, sam jest operatorem, zatem poczekamy zobaczymy;
3. Coraz głośniej mówi się o "szukaniu nowych okazji", po czym- przynajmniej ja- wnoszę, że jak napisali oficjalnie, że szukają inwestycji, to znaczy, że rozmowy/negocjacje już trwają.

Jak zauważył lukch, wszyscy tylko BRUNEI, BRUNEI...

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 24 marca 2011 22:29:44 przy kursie: 17,40 zł
@ lewsey,

Mam do ciebie prośbę, jako do człowieka mającego dostęp do geologicznych tajemnic. Może mógłbyś, a może ktoś z twojej katedry, spróbować zinterpretować odwiert Lempuyang, taką niezależną ekspertyzę na podstawie danych, które posiadamy. Wiemy, że przy wykonywaniu odwiertu były "gas kicks", jest ogólnodostępny wirelog ( w poprzedniej prezentacji), wiemy też, że ciśnienie pozwoliło wyprowadzić gaz na powierzchnię w czasie testów, a także coś uszkodziło nam sprzęt już dwa razy. Jednak Zarząd usilnie twierdzi, że ten odwiert to tylko dobry znak tego, że KOV grzebie w dobrym miejscu. Wielu z nas ma tutaj wątpliwości, a taka niezależna opinia byłaby skarbem, moglibyśmy wiedzieć coś więcej nawet przed Australijczykami.

Dziękuje i pozdrawiam

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 24 marca 2011 23:08:25 przy kursie: 17,40 zł
link do oryginalnego tekstu:
www.bt.com.bn/business-nationa...

AED adresy tech glitch wznowienia Lempuyang-1 test

Bandar Seri Begawan
Czwartek, 24 marca 2011

OPERATOR L Block PetroleumBRUNEI jest, AED Oil Ltd poczyniła znaczne postępy na zamówienia sprzętu otworowego badania i redesign, ogłosiła niedawno, dodając, że obecnie przewiduje się, że badanie niebieski obszar w Lempuyang-1 będzie wznowione pod koniec dnia miesiąca.

Firma z siedzibą w Melbourne, w oświadczeniu, że poprzednie badania Lempuyang-1 Blue Zone, doprowadziły do ​​produkcji gazu na powierzchnię.

"Badanie zostało przedwcześnie zakończone z powodu uszkodzenia mechaniczne otworowego w wyniku utraty integralności ciśnienia ciąg badań. Badań określonych gazu, ale uszkodzenia mechaniczne oznaczało, że nie ma przepływu węglowodorów lub objętości można określić," AED powiedział.

Lempuyang-1 oraz testy do tej pory zidentyfikować gazu w dwóch odstępach docelowych, jest niebieski i różowy stref. "Wierzymy, że te wyniki są bardzo zachęcające i będą na bieżąco informowani o postępach w rynku," powiedział AED.

4 marca, firma ujawniła, że ​​program badań zidentyfikowano węglowodorów w obu strefach (niebieski i różowy) w Lempuyang-1.

AED Executive Chairman, David Dix w oświadczeniu, że wyniki te stanowią podstawę dalszego wysokiego poziomu AED zaufania do prospectivity i potencjał długoterminowego wzrostu ich areał Brunei.

"Węglowodory zostały już zidentyfikowane w obu strefach naszego Lempuyang-1. Podczas gdy kolejne badania będą musieli ocenić Wolumetryka i potencjalne wydajności od Lempuyang-1, do tej pory dowody obsługuje nasz program pracy i możliwości komercyjnego rozwoju ", powiedział Dix wcześniej.

W dniu 15 marca AED publikację jego wyników w pół roku "skrócone półroczne sprawozdanie finansowe na dzień 31 grudnia 2010 r.", które wykazało, że 20 milionów dolarów ($ 26 mln) uzgodnień finansowych do wydania czterech 5 mln USD (6,5 dolarów mln EUR) obligacje zamienne wymagane określonych warunków jakie muszą być spełnione przed urządzenie może być wykorzystane.

"Środki, które mają być podnoszone z możliwości wystawienia obligacje zamienne mogą być wykorzystane na sfinansowanie kosztów Brunei tym dalszych badań, oraz badania i rozwój działalności faza 2 w Brunei Block L", powiedział AED.

W pół roku sprawozdanie finansowe, AED powiedział również, że po zakończeniu testów w Lempuyang-1, AED rozpocznie się w dniu Lukut-1 bezpośrednio do testowania.

"Optymizmem napawa, telefony węglowodorów stwierdzono w obu tych studzienek i pozostaje optymistą co do ich potencjału handlowego. Obecnie przedsiębiorstwo jest dobrze przygotowana do wykorzystania tych inwestycji poprzez badania i dalszy rozwój w Brunei i ustawicznego w celu oceny i ocenia swoje inwestycje w Indonezji i Australii, "głosi raport.

Po udanym przejęć w Brunei i Indonezji, AED wzmocniła finansów poprzez restrukturyzację istniejących obligacji zamiennych i uzyskanie nowego obiektu finansowania.

"Firma ma teraz ekscytujący i zróżnicowany portfel aktywów badań, który oferuje doskonałe długoterminowego potencjału wzrostu Tematem AED w ciągu najbliższych sześciu miesięcy będzie do wydania kolejnej fazie wzrostu przez:. Realizacji programu badań w Brunei i przystąpieniem do fazy 2 programu poszukiwań w Brunei, która obejmie dalszych badań sejsmicznych i przygotowania do dwóch kolejnych badań i odwiertów oceny ", powiedział AED.The Brunei Times.

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 24 marca 2011 23:46:23 przy kursie: 17,40 zł
Taka myśl mi się nasunęła : a może AED brakuje kasy na dalsze testy?

"Środki, które mają być podnoszone z możliwości wystawienia obligacje zamienne mogą być wykorzystane na sfinansowanie kosztów Brunei tym dalszych badań, oraz badania i rozwój działalności faza 2 w Brunei Block L", powiedział AED.

lewsey
0
Wpisów: 137
Wysłane: 25 marca 2011 07:57:21 przy kursie: 17,40 zł
MaximusMinimus napisał(a):
@ lewsey,

Mam do ciebie prośbę, jako do człowieka mającego dostęp do geologicznych tajemnic. Może mógłbyś, a może ktoś z twojej katedry, spróbować zinterpretować odwiert Lempuyang, taką niezależną ekspertyzę na podstawie danych, które posiadamy. Wiemy, że przy wykonywaniu odwiertu były "gas kicks", jest ogólnodostępny wirelog ( w poprzedniej prezentacji), wiemy też, że ciśnienie pozwoliło wyprowadzić gaz na powierzchnię w czasie testów, a także coś uszkodziło nam sprzęt już dwa razy. Jednak Zarząd usilnie twierdzi, że ten odwiert to tylko dobry znak tego, że KOV grzebie w dobrym miejscu. Wielu z nas ma tutaj wątpliwości, a taka niezależna opinia byłaby skarbem, moglibyśmy wiedzieć coś więcej nawet przed Australijczykami.

Dziękuje i pozdrawiam

Jest taka możliwość. Jak się dowiedziałem jeden z moich znajomych pracuję przy odwiertach w Wielkopolsce dla dr Kulczyka. Po uzyskaniu jego opinii skontaktuję się z Tobą i poproszę o e-mail.

Ja ustępuję, jednakże nie mam zamiaru dzielić się swoją wiedzą z ludźmi, którzy mnie obrażają. Według niektórych jestem na "drugim roku geologii" i co ja mogę wiedzieć? Od tej pory wszelkie uwagi na temat geologii będę rozsyłał jako pw lub e-mail i bardzo proszę o dalsze ich nie rozpowszechnianie. Jestem na forum od pewnego czasu i wiem, że są tu osoby, którym naprawdę zależy na zapoznaniu się z branżą, zrozumieniu postępowań spółki lub przybliżeniu sobie geologii złożowej.

[... usunięto wpis nie dotyczący KOV... ]
Edytowany: 25 marca 2011 08:57

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 25 marca 2011 08:43:05 przy kursie: 17,40 zł
Cytat:
Jak uzyskam jego opinię, to zastanowię się w jaki sposób ją rozpowszechnić

Byłbym wdzięczny, gdybyś jednak opinię tą rozpowszechnił na forum ogólnym. Dla mnie, jako kogoś szukającego pozytywów w inwestycji KOV, była by to pewnie rzecz bardzo przydatna, a przynajmniej rozjaśniła mi to i owo.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

141 142 143 144 145

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,247 sek.

pggckhmf
jemsmsbm
wjukkwfx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cboryvit
angjonhc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat