PARTNER SERWISU
jeeallmi
146 147 148 149 150
del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 29 marca 2011 04:30:17 przy kursie: 17,50 zł
O Ukrainie też:
www.energy-pedia.com/article.a...

W Polsce Kulczyk Investments poprzez Aurelian Oil and Gas też:
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 29 marca 2011 04:33

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 29 marca 2011 09:56:19 przy kursie: 17,50 zł
A czy nie macie takiego przeczucia, że wyniki testów Lempuyang mogą się przypadkiem zbiec z wynikami testów O-8? Żeby nie było...ja nic nie sugeruję :)

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 29 marca 2011 10:56:31 przy kursie: 17,50 zł
Rzut okiem na wykres: od 8 marca do 16 mieliśmy spadki na obrotach malejących z dnia na dzien. W końcu nastąpiło wybicie, bo inczej obroty by zupełnie zamarły - nie było już chętnych na oddawanie.
To samo dzieje się teraz. Obroty co dzien są coraz mniejsze - od 21 marca lecą w dół i osiągają najniższe poziomy w skali ostatniego kwartału. W końcu nastąpi wybicie, inaczej skończą się papiery na handel na poziomie 1,73-1,75.
Dzisiejsza sesja: po 2 godzinach handlu nie ma nawet 200 tys. obrotów. Jak widać, desperaci już się wyprzedali i przeskoczyli na BRS czy SGR.

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 29 marca 2011 11:00:55 przy kursie: 17,50 zł
Arwena chciałbym mieć tyle optymizmu co ty i wielu innych na tym forum. A milczenie prezesa może mieć dwojakie a nawet trojakie znaczenie. Osobiście skłaniam się ku twierdzeniu, że KOV z czymś sobie nie radzi i te trudności naprawdę dają popalić...
Mieszko - rzucając okiem na wykres i patrząc na obroty można odnieść jeszcze jedno ważnienie - nikt nie chce kupować bo ludzie być może zakładają, że będzie taniej... Póki co ja na wykresie od dawna nie widzę żadnego pozytywnego sygnału, który zachęcałby do kupna.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 29 marca 2011 12:07:21 przy kursie: 17,50 zł
andrzej72 napisał(a):
Arwena chciałbym mieć tyle optymizmu co ty i wielu innych na tym forum. A milczenie prezesa może mieć dwojakie a nawet trojakie znaczenie. Osobiście skłaniam się ku twierdzeniu, że KOV z czymś sobie nie radzi i te trudności naprawdę dają popalić...
Mieszko - rzucając okiem na wykres i patrząc na obroty można odnieść jeszcze jedno ważnienie - nikt nie chce kupować bo ludzie być może zakładają, że będzie taniej... Póki co ja na wykresie od dawna nie widzę żadnego pozytywnego sygnału, który zachęcałby do kupna.

Można sobie tylko pospekulować, że milczenie JK znaczy, że pewnie jest w delegacji. A że ma europę wschodnią pod sobą, to w delegacji na ukrainie i coś tam się dzieje.
Niestety niejednokrotnie okazywało się, że Ukrainia jaka by nie była nic do pieca na GPW nie daje. Co mnie rozczarowuje to, że w tej całej przejrzystej polityce informacyjnej, brak jasnego komentarza odnośnie kilku kluczowych kwestii:
- Blok M - KOV stara się o przejęcie koncesji czy stoi z boku i się tylko przygląda
- Nigeria - news w necie wisi, a brak oficjalnego komentarza firmy albo dementi; dla mnie JK dotychczas nie zdementował więc raczej sądzę, że coś jest na rzeczy, ale czy to coś jest celowe z punktu wydawania kasy to już niekoniecznie. Dla mnie Nigeria wygląda na ruch chaotyczny.
- Syria - prace w kontekście sytuacji politycznej też mogły by być skomentowane - robimy swoje czy zwijamy manatki na czas rewolty

Od strony technicznej wykres pokazuje wyczekiwanie jak pisałem wczesniej, ale równie dobrze może nastąpić tąpniecie na fali np. kolejnego 'POWODZENIA' AED w bloku L.
Ostatnio newsletter mnie uspokoił, ale infa z Syrii znów nastrajają pesymistycznie
Podsumowując:
Ukraina - super, jak zawsze super i nic z tego nie wynika
Syria - sytuacja polityczna daje znak zapytania - potencjalne opóźnienia
Brunei M - plany TAP tworzą znak zapytania - potencjalne opóźnienia
Brunei L - AED - samo w sobie jest znakiem zapytania

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 29 marca 2011 13:02:38 przy kursie: 17,50 zł
www.pb.pl/2/a/2011/03/29/Tusk_...

Czytałem kiedyś że sp KOV szuka gazu w rejonie Kutna czy to prawda???

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 29 marca 2011 13:13:17 przy kursie: 17,50 zł
Nie.

Mieszko
0
Wysłane: 29 marca 2011 13:14:05 przy kursie: 17,50 zł
Pewnie chodziło o Aurelian, spółkę z większościowych udziałem Kulczyka, notowaną w Londynie. Oni wiercą w Siekierkach. Zgoogluj, wszystko będziesz wiedział.
KOV niczego w Polsce nie szuka i na razie nie ma zamiaru.

Mieszko
0
Wysłane: 29 marca 2011 13:22:01 przy kursie: 17,50 zł
Exar napisał(a):

Można sobie tylko pospekulować, że milczenie JK znaczy, że pewnie jest w delegacji. A że ma europę wschodnią pod sobą, to w delegacji na ukrainie i coś tam się dzieje.
Niestety niejednokrotnie okazywało się, że Ukrainia jaka by nie była nic do pieca na GPW nie daje. Co mnie rozczarowuje to, że w tej całej przejrzystej polityce informacyjnej, brak jasnego komentarza odnośnie kilku kluczowych kwestii:
- Blok M - KOV stara się o przejęcie koncesji czy stoi z boku i się tylko przygląda
- Nigeria - news w necie wisi, a brak oficjalnego komentarza firmy albo dementi; dla mnie JK dotychczas nie zdementował więc raczej sądzę, że coś jest na rzeczy, ale czy to coś jest celowe z punktu wydawania kasy to już niekoniecznie. Dla mnie Nigeria wygląda na ruch chaotyczny.
- Syria - prace w kontekście sytuacji politycznej też mogły by być skomentowane - robimy swoje czy zwijamy manatki na czas rewolty

Pamiętasz, jak na jesień OIL rzucił na rynek Info, że planuje kupić rosyjską spółkę, która już wydobywa, żeby zapewnić sobie cash flow? I co z tego wyszło? Dlatego lepiej dostawać informacje o tym, co jest już faktem, a nie tylko możliwością.
Może KOV rozpatruje możliwości inwestycji w Nigerii, ale jeszcze niczego nie zdecydował. Nie ma w tym nic dziwnego, w końcu to ludzie, którzy też muszą pewne sprawy przemyśleć, rozważyć i to zwykle trwa.
Nie wyobrażam sobie, żeby spółka informowała o wszystkim, co rozważa. Mielibyśmy zalew informacji i pole dla spekulantów rozgrywających swoje karty na emocjach i nadziejach. Tak jak na OILu.
Jeszcze kilka dni i wracamy na 2 zł. Słowo harcerza i ministranta. ;-)
Edytowany: 29 marca 2011 13:23

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 29 marca 2011 13:37:23 przy kursie: 17,50 zł
Tak, słowo to ty możesz dać, ale już nie głowę. Prawda jest taka, że tu wszystko jest nieprzewidywalne. Już od roku wam tu rośnie i urosnąć nie może. A co do polityki informacyjnej, cieszycie się, że jest taka wspaniała bo Redface jest z wami, ale co to właściwie zmienia? I tak nic ponadto co jest podawane w oficjalnych komunikatach wam nie powie, jedynie wąskie grono entuzjastów tu obecnych ma satysfakcję, że sobie z samym onym pogada, klawo...

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 29 marca 2011 13:38:32 przy kursie: 17,50 zł
Mieszko twoja obietnica sie spełni wcześniej niż to sobie wyobrażasz.

ARWENA
0
Wysłane: 29 marca 2011 13:39:54 przy kursie: 17,50 zł
kereig napisał(a):
Tak, słowo to ty możesz dać, ale już nie głowę. Prawda jest taka, że tu wszystko jest nieprzewidywalne. Już od roku wam tu rośnie i urosnąć nie może. A co do polityki informacyjnej, cieszycie się, że jest taka wspaniała bo Redface jest z wami, ale co to właściwie zmienia? I tak nic ponadto co jest podawane w oficjalnych komunikatach wam nie powie, jedynie wąskie grono entuzjastów tu obecnych ma satysfakcję, że sobie z samym onym pogada, klawo...

Zawsze możesz na petrolka skoczyć. Tam i info super i kurs kosmiczny.

Mieszko
0
Wysłane: 29 marca 2011 13:46:27 przy kursie: 17,50 zł
kereig napisał(a):

Ale nikt nie liczy na to, że Redface będzie nam po cichu podawał na forum informacje cenotwórcze. Nikt tego nie chce, bo to jest niezgodne z prawem. A my szanujemy prawo.
POwiedz, czy Ty na to liczyłeś? Liczyłeś, że na forum dowiesz się dwa dni wcześniej, że jest ropa i że będzie kurs na północ?
Obecność Redaface nic nie zmienia dla tych, którzy chcą wiedzieć więcej niż rynek (przy łamaniu reguł, prawa i etyki). A dla tych, którzy chcą podyskutować o spółce zmienia wiele.
W przeciągu roku wartość spółki wzrosła znacznie. Rynek to doceni, bo na giełdzie niedocenione spółki nigdy się długo nie uchowają. Jasne, że na dzień dzisiejszy kurs jest niezadowalający. Ale wystarczy jedna iskra. Wedle obiektywnych wycen akcja jest warta około 3 zł.

k201244
0
Wpisów: 187
Wysłane: 29 marca 2011 13:56:21 przy kursie: 17,50 zł
ARWENA napisał(a):
Mieszko twoja obietnica sie spełni wcześniej niż to sobie wyobrażasz.

Czyzbysmy mieli dwoje "wrozbitow maciejow"?? Oboje przewidujecie wzrost 15% w ciagu kilku dni....na jakiej podstawie? Tutaj taki marazm i zniechecenie a Wy w takich dobrych humorach i pewni siebie:) Chyba nie musze sie juz bac o swoj pakiecik:) nie od dzis wiadomo, ze wrozbita maciej ma 100% skutecznosc:)

GDA66TY
0
Wpisów: 154
Wysłane: 29 marca 2011 13:57:25 przy kursie: 17,50 zł
Mieszko napisał(a):
Pewnie chodziło o Aurelian, spółkę z większościowych udziałem Kulczyka, notowaną w Londynie. Oni wiercą w Siekierkach. Zgoogluj, wszystko będziesz wiedział.
KOV niczego w Polsce nie szuka i na razie nie ma zamiaru.

Poszperałem to Kulczyk Investmenst a nie sp. KOV ale coś mi świtało.
To tylko list intencyjny ze sp. FX Energy. Można by powiedzieć że to prawie jak KOV.
Podejrzewam że jak na coś natrafią to zaangażują naszą spółeczkę.
http://chrisfugiel.pl/news/0/502
Dość ciekawe artykuły.

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 29 marca 2011 14:05:37 przy kursie: 17,50 zł
Nie, no na to, że dla nas Redface zacznie łamać prawo nie liczyłem, twierdzę tylko, że jego obecność niewiele zmienia, poza tym, że niektórzy mogą się z tym panem zwrotami grzecznościowymi powymieniać. Może rynek doceni a może nie, przy tej polityce PR nie wiadomo ile przyjdzie na to poczekać może dwa, pięć lat, a w międzyczasie tyle może się wydarzyć rzeczy, które tą obiecującą wartość KOV-u mogą zdyskredytować, nie mówiąc już o tym, że przy tak długim okresie wyczekiwania to i bessa może nam się po drodze przytrafić. Co do wyceny KOV-u na 3zł to kierując się tylko tą przesłanką nikt tyle nie da, bo kupujący musi coś zarobić.

ARWENA
0
Wysłane: 29 marca 2011 14:50:49 przy kursie: 17,50 zł
A optimus jest wart 8zł? A ludziska dalej kupują

quark62
0
Wpisów: 113
Wysłane: 29 marca 2011 15:08:29 przy kursie: 17,50 zł
Optimus to "trochę" inna branża i wycena aktywów. Tu się bardziej płaci za to co w głowach programistów i twórców scenariusza gry niż jak u nas za to co jest pod ziemią a właściwie wydobyte spod ziemi.

Poza tym tam mają próbkę tego jaki będzie produkt a u nas wyników próbek (czyli testów) nie widać i mogą inwestorzy ocenić jaki jest potencjał.

U nas jak masz X złoż ropy/gazu to tylko tyle sprzedaż a tam nikt do końca nie wie (patrz szacunki Cityinter co do GW:S) ale recenzje w pismach branżowych robią swoje. Poza tym można też pokusić się o wycenę przyszłego sukcesu po ilości składancyh tzw. pre-orders. A reszta to spekulacja.

Widać jednak, że jest wiara produkt Optimusa. U nas wiary jak na lekarstwo.
Edytowany: 29 marca 2011 15:09

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 29 marca 2011 15:20:44 przy kursie: 17,50 zł
Tutaj cały czas będziemy mieć na horyzoncie jakieś nowe perspektywy dlatego nie bałbym się tak bardzo o popyt na wyższych poziomach. Problem widzę teraz aby wyrwać się z obecnych poziomów. Wygląda to tak ,jakby popyt był za słaby aby na trwale pociągnąć kurs w górę. Być może jest to spowodowane niechęcią do zbytniego blokowania gotówki na inwestycje? Widać bowiem, że każde przesunięcia wyników testów itp są najprawdopodobniej powodem braku zdecydowanego ruchu w górę. Ukraina będzie pomijana do czasu, dopóki nie będzie generować naprawdę dużych zysków na co musi się złożyć jeszcze kilka odwiertów (choćby podłączenie M-19, O-8, O-9) co da produkcje dzienną przypadającą na KOV rzędu 8-10mln cf (roczny cash-flow rzędu 28 mln USD).

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 29 marca 2011 15:53:02 przy kursie: 17,50 zł
Zawsze myślałem że inwestowanie jest zabawą dla dużych harcerzy, nie dla małych. I nie chodzi mi o ilość środków na koncie. No przecież tutaj co kilka stron albo prawie się płacze albo się na coś skarży.

Mnie też obecna sytuacja z kursem się nie podoba ale to nie znaczy że mam wszystkim zawracać tym d....

Było już powiedziane:
- gpw jak na razie nie potrafi wycenić kov i nie wiadomo kiedy będzie w stanie. Coś mi się zdaje że nie wcześniej niż pojawią się znaczące rezerwy - a do tego jednak dłuższa droga. Co za tym idzie, na spółkę nie ma obecnie popytu. Niektórzy forumowicze też chyba tak myślą - część osób zaczęła już odliczać dni/miesiące kiedy kov równolegle zadebiutuje na lse/tse. Tam są w stanie lepiej wycenić firmę która znajduje się w fazie "poszukiwawczej".
- wg mnie obecność Redface jest kolosalną zaletą - dzięki jego wyjaśnieniom np ja zrozumiałem różnicę między kov a petrolem. i podjąłem bardziej świadomie decyzję o długim wejściu w kov. Przez ten czas zrozumiałem z iloma różnymi ryzykami mamy do czynienia ale też jakie są szanse.

Aha, parę tygodni temu ktoś wkleił linka do artykułu analityka w którym omawianych jest kilka spółek z sektora poszukiwawczego które odniosły i mogą odnieść sukces w najbliższym czasie. Z ciekawości podejrzałem sobie ich historyczne notowania. Nie patrzyłem na wszystkie spółeczki z sektora ale co jest charakterystyczne - prawie wszędzie zanim nastąpiło wybicie, kurs notował ostre doły. Doceńcie też kov że mieli takiego nosa kupując KUB-gaz. Dzięki temu mamy niezłą amortyzację po negatywnych informacjach. Jak dla mnie ten ruch to było mistrzostwo świata. No chyba nie muszę pisać co byłoby z kursem obecnie gdyby nie było Kub-gazu w aktywach...

Proponuję więc rozważyć sobie na zimno czy ktoś się godzi z cyklem inwestycyjnym w tej branży i godzi się z ryzykiem, a raczej setkami różnych ryzyk i albo siedzieć na wózku albo wychodzić.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

146 147 148 149 150

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,226 sek.

bnuhpouf
xkqwufss
ehuspptp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
czwjygsf
hsktooik
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat